معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۲/۱۴- ۰۹:۰۹

اخبار اقتصادی بنگلادش

گزیده اخبار اقتصادی بنگلادش در هفته دوم اسفند ماه 1403 مندرج در رسانه‌ها و مطبوعات این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

چین برای واردات ماهی ملی بنگلادش «روپالی هیلسا» ابراز علاقه کرد

 سفیر چین در داکا یائو ون این علاقه را در دیدار با آقای شیخ بشیر الدین سرپرست وزارت بازرگانی بتگلادش اعلام کرد. سرپرست وزارت بازرگانی بنگلادش خواستار افزایش سرمایه گذاری چین در بخش های کشاورزی، حمل و نقل، ماشین آلات کشاورزی و مراقبت های بهداشتی در بنگلادش شد. او گفت: "شکاف تجاری بین بنگلادش و چین بسیار زیاد است." وی خواستار افزایش واردات کالا از بنگلادش و کاهش انواع تعرفه کالاهای وارداتی برای کاهش کسری تجاری شد. شیخ بشیر الدین با اشاره به لزوم سرمایه گذاری چینی‌ها در بنگلادش ادامه داد ایجاد کارخانه‌های کامیون سازی در این کشور و سرمایه گذاری در نوسازی کشاورزی برای هر دو کشور سود خواهد داشت. یائو ون، سفیر چین گفت: 30 شرکت چینی به سرمایه گذاری در منطقه اقتصادی چیتاگونگ علاقه نشان داده اند. تقاضای زیادی برای ماهی هیلسا بنگلادشی در چین وجود دارد. فرصتی برای کاهش کسری تجاری بنگلادش از طریق صادرات ماهی هیلسا وجود دارد. سفیر در ابتدا برای واردات 1000 تن هیلسا ابراز علاقه کرد. وی همچنین اشاره کرد که چین می خواهد میوه‌های انبه، جک فروت و گواوا را از بنگلادش وارد کند و سرمایه گذاری در این بخش ها را در بنگلادش افزایش دهد.

خبرگزاری فایننشال تایمز

 بحران اعتماد در بخش بانکی بنگلادش؛ نیاز فوری به اصلاحات

کارشناسان اقتصادی نسبت به کاهش اعتماد سپرده‌گذاران به نظام بانکی بنگلادش هشدار داده‌اند و اصلاحات ساختاری را برای بازگرداندن ثبات مالی ضروری می‌دانند. افزایش وام‌های غیرجاری (NPLs) و کاهش نسبت تصفیه خسارت در بخش بیمه باعث تضعیف اطمینان عمومی نسبت به بانک‌ها شده است. زاهد حسین، اقتصاددان ارشد پیشین بانک جهانی در داکا، ریشه این بحران را در نبود حاکمیت شرکتی و نظارت‌های موثر دانسته و تاکید کرده است که وام‌های اعطاشده به افراد وابسته به مدیران بانک‌ها بدون بررسی دقیق، موجب کاهش کیفیت دارایی‌های بانکی شده است. فاروق احمد صدیقی، رییس پیشین کمیسیون بورس و اوراق بهادار بنگلادش، نیز بر ضعف حاکمیت مالی تاکید کرده و افزایش فساد و سوءمدیریت را از دلایل اصلی بحران اعتماد دانسته است. وی خاطرنشان کرد که بدون اجرای اصلاحات اساسی، وضعیت نظام مالی بنگلادش بحرانی‌تر خواهد شد. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که برای بازگرداندن اعتماد عمومی، تقویت حاکمیت شرکتی، افزایش شفافیت مالی، اصلاحات در بخش بیمه و مقابله با فساد در دستور کار قرار گیرد.

خبرگزاری بیزنس استاندارد

 بازار بازی‌های رایانه ای از 200 میلیارد دلار فراتر رفته است

سمیناری با عنوان «پتانسیل صنعت بازی در بنگلادش» در هتلی در داکا با ابتکار مشترک شرکت بین المللی اینترنتی و فناوری Tencent و انجمن مالکیت معنوی بنگلادش (BIPF) برگزار شد. در این مراسم مقامات بلندپایه دولتی، رهبران صنایع، موسسات آموزشی و چهره‌های برجسته جامعه بازی حضور داشتند. سخنرانان در این رویداد گفتند که بازار جهانی صنعت بازی در حال حاضر از 200 میلیارد دلار فراتر رفته است که بیشتر از مجموع صنعت موسیقی و فیلم است. آنها در مورد توسعه صنعت بازی در بنگلادش، نقش آن در رشد اقتصادی، ایجاد شغل و نوآوری بحث کردند. سخنرانان همچنین اشاره کردند که بنگلادش به عنوان یک اقتصاد رو به رشد در منطقه آسیا و اقیانوسیه، در حال ایجاد پتانسیل عظیمی در صنعت بازی است. توسعه این بخش می‌تواند اقتصاد دیجیتال کشور را بیشتر تقویت کند و سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی داشته باشد.

خبرگزاری شاماکال

دیدار مدیر کل شرکت روس اتم با رئیس دولت موقت

الکسی لیخاچف، مدیرکل شرکت دولتی انرژی هسته‌ای روسیه (روس اتم) با دکتر محمد یونس، رئیس دولت موقت بنگلادش، دیدار و گفتگو کرد. پروفسور محمد یونس، رئیس دولت موقت بنگلادش، در جریان این دیدار گفت که بنگلادش مشتاقانه به دنبال گسترش همکاری در انرژی هسته ای با تمرکز بر منافع مشترک و پیشرفت در زمینه فناوری هسته ای صلح آمیز است. وی همچنین بر تکمیل به موقع نیروگاه هسته ای روپ پور تاکید کرد. آقای لیخاچف توضیحات مفصلی در مورد پیشرفت ساخت پروژه هسته ای روپ پور ارائه کرد و گفت: هر تصمیمی‌که مردم بنگلادش اتخاذ کنند برای ما مقدس است. هر دو طرف درباره منطق اصلاح موافقتنامه وام بین دولتی با تمدید دوره استفاده از وام تا پایان سال 2026 بحث و تبادل نظر کردند و  به توافق رسیدند که پروتکل شماره ۲ نیروگاه هسته‌ای روپ پور را پس از انجام کلیه تشریفات لازم به‌زودی امضا کنند.

خبرگزاری شاماکال

 بازار 15 میلیارد دلاری محصولات کشاورزی بنگلادش نیازمند 5 میلیارد دلار واردات است

بر اساس این گزارش، اگرچه گفته می‌شود بنگلادش از نظر مواد غذایی خودکفا است، اما حجم بازار محصولات کشاورزی این کشور حدود 15 میلیارد دلار است که پنج میلیارد دلار آن از خارج کشور وارد می‌شود. در نتیجه، تحلیلگران این سوال را مطرح می‌کنند که آیا بنگلادش واقعاً از نظر مواد غذایی خودکفا است یا خیر. کارشناسان حوزه اقتصاد در خصوص کشاورزی در بنگلادش معتقد هستند برای کاهش وابستگی به واردات باید تولیدات داخلی افزایش یابد. بین 40 تا 80 درصد مواد غذایی مورد نیاز کشور وارداتی است. به طور خاص، حدود 85 درصد گندم از خارج از کشور تهیه می‌گردد.

خبرگزاری بانیک بارتا

 حواله‌های خارج از کشور در ماه فوریه به 2.5 میلیارد دلار رسید

بنگلادشی‌های مقیم خارج از کشور در ماه فوریه امسال به مناسبت ماه مبارک رمضان 2.53 میلیارد دلار حواله ارسال کردند که 25 درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است. بانکداران گفتند بنگلادشی‌هایی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند همیشه به مناسبت ماه مبارک رمضان و عید فطر و عید قربان مبالغ زیادی حواله برای خانواده‌های خود ارسال می‌کنند. امسال نیز به مناسبت ماه مبارک رمضان، جریان حواله‌های مهاجرین افزایش داشته است. همچنین با توجه به اینکه تفاوت قیمت دلار بین بازار رسمی‌پول و بازار آزاد کم شده است، بنگلادشی‌های مقیم در خارج حواله‌های بیشتری را از طریق کانال بانکی ارسال کرده اند.

خبرگزاری بیزنس استاندارد

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما