اخبار اقتصادی بنگلادش
گزیده اخبار اقتصادی بنگلادش در هفته دوم بهمن ماه 1403 مندرج در رسانهها و مطبوعات این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
دولت موقت بنگلادش: کارخانههای نساجی و تولید کنف مجددا راه اندازی میشوند
دولت موقت قصد دارد کارخانههای تعطیل شده کنف و نساجی را با عقد قرارداد اجاره به دست کارآفرینان جدید بسپارد. در حال حاضر، حدود 50 کارخانه تعطیل در کشور وجود دارد، که با تلاش های دولت موقت سه کارخانه به دست بخش خصوصی مجددا راه اندازی گردیده است. شیخ بشیرالدین، سرپرست وزارت بازرگانی گفت شرکت کارخانههای نساجی بنگلادش (BTMC) و شرکت کارخانههای کنف بنگلادش (BJMC) دارای زیرساخت های کاملی هستند. اگر اصلاحاتی در نحوه مدیریت آنها انجام شود، تولید در این کارخانهها نیز در کوتاهترین زمان ممکن آغاز خواهد گردید. این کارخانهها به سرعت به سود دهی خواهند رسید. وزارت نساجی و جوت به دنبال جذب سرمایه گذار است، بازرگانان و فعالین اقتصادی میتوانند از این فرصت استفاده کنند.
روزنامه جوگنتار
شرکت بزرگ کوک هلدینگ ترکیه قصد دارد سرمایه گذاری در بنگلادش را افزایش دهد
فاتح کمال ابیچلیوگولو، رئیس بخش بازاریابی گروه تجاری برتر ترکیه، «کوک هلدینگ» که به داکا سفر کرده است، پس از دیدار با دکتر محمد یونس، رئیس دولت موقت بنگلادش، اعلام کرد که سرمایه گذاری این شرکت را در بنگلادش افزایش می دهد. «شرکت کوک هلدینگ» چند سال پیش «شرکت سینگر بنگلادش لیمیتد» را خریداری کرد و یک کارخانه تولید لوازم خانگی در شهر نارایانگانج تاسیس کرد. آقای فاتح گفت که آنها در مرحله دوم سرمایه گذاری خود در بنگلادش هستند. پروفسور محمد یونس، از بنگلادش به عنوان مقصدی جذاب برای سرمایه گذاری ترکیه یاد کرد و گفت: ترکیه با راهاندازی کارخانههایی در بنگلادش میتواند محصولات خود را به اروپا و سایر نقاط جهان صادر کند.
روزنامه جوگنتار
تعهدات بدهی خارجی 67.11 درصد کاهش یافته است
علیرغم دریافت 1.1 میلیارد دلار وام حمایت بودجه از بانک جهانی و بانک توسعه آسیایی (ADB) در ماه دسامبر، تعهدات وام خارجی در نیمه اول سال مالی جاری (ژوئیه-دسامبر) 67.11 درصد کاهش یافت. بر اساس دادههای اداره روابط اقتصادی (ERD)، بنگلادش در دوره ژوئیه تا دسامبر تعهدات 2.298 میلیارد دلار از شرکای توسعه ای خود وام دریافت کرده است، در حالی که در دوره مالی گذشته این رقم 6.989 میلیارد دلار بوده است.
خبرگزاری بیزنس استاندارد
اصلاح نظام مالیاتی کشور مستلزم صرف زمان زیادی است
احسان اچ. منصور، رئیس بانک مرکزی بنگلادش معتقد است که انجام اصلاحات مطلوب در سیستم درآمد مالیاتی بنگلادش نیازمند زمانی دو تا سه سال است. وی گفت: ممکن است دولت موقت کنونی چنین زمان طولانی در اختیار نداشته باشد، اما یقینا روند اصلاحات آغاز شده و ادامه خواهد داشت. به گفته وی، این اصلاحات نیازمند طیف وسیعی از اقدامات میباشد که مستلزم صرف زمان زیادی است.
خبرگزاری بیزنس استاندارد
خروج غیر قانونی 234 میلیارد دلار از کشور در زمان تصدی خانم شیخ حسینه
هیئتی به رهبری الکس سوروس و بنیفر نوروزی، رئیس «بنیاد جامعه باز» با دکتر محمد یونس، رئیس دولت موقت بنگلادش، دیدار و گفتگو کردند. طی این ملاقات دکتر محمد یونس به آنها اطلاع داد که در طول حکومت 16 ساله خانم شیخ حسینه، نخست وزیر برکنار شده بنگلادش، حدود 234 میلیارد دلار به طور غیرقانونی از کشور خارج شده است. وی از «بنیاد جامعه باز» برای کمک به بنگلادش در فعالیت های «شناسایی ثروت» برای بازگرداندن این پول به کشور کمک خواست. دکتر محمد یونس همچنین گفت که دولت موقت یک اقتصاد فاجعه بار و جنگ زده را به ارث برده است. وی از این بنیاد برای بازسازی کشور کمک خواسته است.
خبرگزاری پروتوم آلا
19.2 درصد از مردم بنگلادش زیر خط فقر زندگی میکنند
اداره آمار بنگلادش (BBS) گزارش داده است که 19.2 درصد از مردم بنگلادش زیر خط فقر زندگی میکنند. از این میزان ، نرخ فقر در شهرها 16.5 درصد و در روستاها بیش از 20 درصد است. چنین اطلاعاتی از مطالعه مشترک بانک جهانی، سازمان جهانی غذا و اداره آمار بنگلادش (BBS) به دست آمده است. بر اساس این گزارش، نرخ فقر در داکا با 1.8 درصد افزایش به 19.6 درصد رسیده است، در حالی که نرخ فقر در استانهای راجشاهی و میمنسینگ در زمان مشابه کاهش یافته است.
خبرگزاری اتفاق
تجار خواستار تعلیق طرح افزایش قیمت گاز هستند
تشکل های بازرگانی و صنعتی خواستار تعلیق طرح های افزایش قیمت گاز در بخش صنعتی و نیروگاهها هستند. آنها همچنین خواستار تدوین سیاستی برای تعیین قیمت رقابتی و پایدار برای قیمت گاز بر اساس گفتگو با ذینفعان مربوطه شدند. تشکلهای بازرگانی به افزایش قیمت بنزین در بخش صنعت نیز واکنش نشان دادند.
خبرگزاری آمار دش
پیشرفت عمده در کاهش تورم تا ژوئن انجام خواهد شد
احسن اچ. منصور، رئیس بانک مرکزی بنگلادش، خوشبین است که تا ژوئن پیشرفت زیادی در کاهش تورم در بنگلادش حاصل شود. وی گفت: انتقادهایی به گوش می رسد که اقدامات برای کنترل تورم مؤثر نیست، در واقع اقدامات انجام شده تاثیر گذار هستند و تنها نیازمند زمان برای مسلموس شدن نتایج هستیم. به گفته وی، حتی در کشورهای پیشرفته نیز 10 تا 12 ماه طول میکشد تا پس از انجام اقدامات، مزایای آن را مشاهده شود. ما امیدواریم تا ژوئن آینده پیشرفت بزرگی در این زمینه حاصل شود.
خبرگزاری پروتوم آلا
فعالیت صندوق سرمایهگذاری دانمارک در بنگلادش
صندوق سرمایهگذاری دانمارک برای کشورهای در حال توسعه (IFU) مبلغ ۱۲.۵ میلیون دلار در شرکت داروسازی AKS Khan سرمایهگذاری کرده است. این سرمایهگذاری به منظور گسترش تولید داروهای باکیفیت و قابلدسترس و ارائه خدمات تشخیصی به ۸ میلیون بیمار در سال انجام میشود. این طرح شامل گسترش زنجیره فروش دارو در بنگلادش و افزایش تعداد داروخانههای مرکزی به ۸۰ شعبه و راهاندازی بیش از ۳۰ مرکز معاینه پزشکی است. این سرمایهگذاری به تحقق چشمانداز AKPL برای بهبود دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی در سطح جهانی در بنگلادش کمک خواهد کرد.
خبرگزاری بیزنس استاندارد
سوئیس کمک های توسعه ای به بنگلادش را متوقف میکند
رسانه سوئیسی «سوئیس اینفو» گزارش داد که دولت سوئیس قصد دارد کمک به برنامههای توسعه را در سه کشور از جمله بنگلادش متوقف کند. دو کشور دیگر آلبانی و زامبیا هستند. بر اساس این گزارش، پارلمان این کشور مبلغی کمتر از مبلغ درخواستی دولت سوئیس برای کمک های خارجی اختصاص داده است. با توجه به آن، دولت سوئیس تصمیم گرفته است تا کمک های توسعه ای به این سه کشور را متوقف کند. کارشناسان میگویند که همکاری سوئیس در بسیاری از زمینهها مانند آموزش، توسعه مهارت ها، توسعه زنان در بنگلادش تا حد زیادی بدون شرط و بلاعوض بوده است. اگر چنین کمک هایی کاهش یابد، فشار بر بنگلادش را افزایش خواهد یافت. گفتنی است که میزان کمک های سوئیس به بنگلادش در سال 2023، 34.1 میلیون فرانک سوئیس بوده است.
خبرگزاری پروتوم آلا