معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۱/۱۰- ۱۳:۲۱ - مشاهده: ۱۲۳

اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه اول بهمن ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

توسعه باغ‌های خرما در استان ننگرهار

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است شرکت دولتی زراعتی وادی ننگرهار، باغ‌های خرما را در این استان توسعه می‌دهد. مسئول امور زراعتی و فنی شرکت دولتی زراعتی وادی ننگرهار گفته است این اداره قصد دارد تا باغ‌های خرما را در ننگرهار توسعه بدهد و هدف از این کار رشد اقتصادی و افزایش درآمد ملی کشور است. همچنان مسئول امور زراعتی و فنی این شرکت خاطرنشان کرد که خرما به‌عنوان یک محصول اقتصادی ارزشمند، برای کشاورزان و تاجران؛ از طریق استفاده خوراکی، دارویی و صنعتی نیز ارزش ویژه‌ای برای اقتصاد کشور دارد. به گفت وی، بر اساس این طرح، شرکت قصد دارد در آینده باغ‌های بیشتر خرما را ایجاد کند تا تولید این محصول را گسترش داده و درآمد شرکت را افزایش دهد و همچنان از طریق چنین پروژه‌هایی تلاش می‌کند تا به بخش زراعتی کشور نیز رونق بدهد.

https://www.bakhtarnews.af/?p=685184

بازسازی کانال سرکانی را در استان کنر

سازمان FAO در مطلبی نوشته است که سازمان خوراک و زراعت سازمان ملل متحد کانال سرکانی در استان کنر بازسازی کرده‌اند و این کانال ۴۵۰ هکتار زمین زراعتی را آب‌رسانی کرده و آب موردنیاز ۲هزار و ۲۵۰ خانواده را تأمین می‌کند. سازمان خوراک و زراعت سازمان ملل متحد این کانال را با حمایت مالی مشترک صندوق توسعه‌ای عربستان سعودی، بانک توسعه اسلامی، سازمان همکاری‌های اسلامی و صندوق کمک‌های بشری افغانستان بازسازی کرده است.

https://www.facebook.com/share/p/14to8gHQNq/

برگزاری اجلاس اقتصادی به سطح کشور در استان ننگرهار

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته است، معاون استاندار ننگرهار گفت، برای حل مشکلات تاجران در سطح ملی و بین‌المللی تلاش می‌شود، مولوی عزیزالله مصطفی معاون استاندار ننگرهار در اجلاس که سرمایه‌گذاری، فرصت‌ها و چالش‌ها که در سطح زون مشرقی برگزار شد، گفت تاجر قدرت توسعه اقتصادی کشور را به دست دارد و معاون استاندار ننگرهار در زمینه حل مشکلات تجار اطمینان داده و اظهار داشت که دولت برای حل مشکلات تاجر به سطح ملی و بین‌المللی تلاش‌های خود را آغاز کرده است و دولت به حفظ جان و مال تجار توجه ویژه‌ای دارد و در این زمینه اقدامات ویژه‌ای نیز اتخاذ شده است.

معاون استاندار ننگرهار در خصوص ایجاد تسهیلات تازه‌ای برای سرمایه‌گذاری و بازرگانان خبر داده و گفت بیست هزارجریب زمین در ننگرهار به بازرگانان اختصاص داده‌شده است تا کارخانه‌ها را بسازند و کشور را به خودکفایی برسانند. معاون استاندار ننگرهار از همه افغان‌هایی که در کشورهای دیگر سرمایه‌گذاری کرده‌اند دعوت کرد به افغانستان برگشته و در تقویت اقتصاد کشورشان سهیم باشند. مولوی عزیزالله مصطفی خواستار پیشرفت در فرآوری مواد اولیه شد و اظهارداشت، مواد خام یا اولیه از افغانستان به سایر کشورهای دیگر صادر می‌شود، اما با قیمت بالا به دوباره به کشور وارد می‌گردد و ما نیاز داریم تا کارخانه‌هایی در اینجا ساخته شود و کشور به خودکفایی برسد و برای مردم شغل ایجاد کند.

شیخ شیر احمد حقانی استاندار لغمان که در این اجلاس اقتصادی شرکت کرده بود گفت، همه باید متعهدانه کارکنیم تا افغانستان به خودکفایی برسد. وی تأکید کرد که افغانستان فرصت‌های گسترده‌ای برای خودکفایی در بخش‌های زراعت، دام پروی و صنعت دارد و باید از این فرصت‌ها استفاده صورت گیرد.

مولوی مختار فیصل، معاون استاندار نورستان نیز که در این اجلاس شرکت کرده بود گفت، مردم نورستان مواد خوراکی و غیرخوراکی خود را از ننگرهار انتقال می‌دهند، وی از تجار خواست تا در نورستان سرمایه‌گذاری کنند و اظهارداشت که نورستان در کنار سنگ‌های زمرد، لاجورد و سایر مواد معدنی گران‌بها زیبایی خاصی برای گردشگری دارد، می‌توانند در این منطقه سرمایه‌گذاری کنند و برای مردم شغل ایجاد کنند. در ادامه این مطلب آمده است که کونجان نماینده سازمان به شرکت‌کنندگان این اجلاس گفت ما تلاش می‌کنیم تا اقتصاد افغانستان را دوباره روی پای خود برگردانیم و برای زنان و مردان زمینه کار را فراهم کنیم، وی تأکید کرد که افغانستان پتانسیل زیادی برای ایجاد فناوری و بازارهای دیجیتال دارد و حمایت بخش خصوصی برای تسریع این روند لازم است.

در این همایش، مسئولین سرمایه‌گذاران و بازرگان گفتند پروژه 20 مگاواتی برق خورشیدی شهرک صنعتی شیخ مصری با نظارت شورای اقتصاد راه‌اندازی می‌شود که باعث کاهش مشکلات تجار و توسعه صنعتی در منطقه می‌شود. در این همایش تجار و سرمایه‌گذاران از تلاش‌های دولت برای برداشتن مشکلات سر راه آنها استقبال نمودند.

https://t.me/nmic96/120893

تلاش امارت اسلامی‌به ساخت شبکه آب‌رسانی در استان کنر

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است امارت اسلامی، تلاش‌ها برای ساخت شبکه آب‌رسانی در کنر را آغاز کرده است. کانال مذکور قرار است در شهرستان مانوگی ساخته و با آن پنجاه هکتار کشتزار آب‌رسانی شود. وزارت انرژی و آب، با پخش خبرنامه‌ای می‌گوید بررسی‌های فنی این کانال، توسط تیم فنی این وزارت انجام‌شده است و به‌زودی کار ساخت آن آغاز می‌شود.

https://www.bakhtarnews.af/?p=685331

اختصاص ۷ هزارجریب زمین برای مهاجرین در لغمان

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است نزدیک به هفت هزارجریب زمین در لغمان، به‌منظور ساخت خانه برای مهاجرین تخصیص داده‌شده است. عبدالمالک نیازی، سخنگوی استاندار لغمان، گفته است دو تیم فنی وزارت شهرسازی و مسکن برای بررسی توپوگرافی این زمین به لغمان اعزام‌شده‌اند تا ارتفاعات و پستی‌وبلندی‌های زمین را اندازه‌گیری کرده و آن را به خاطر توزیع به ریاست امور مهاجرین آماده سازد. وی افزود نزدیک به ۷ هزارجریب زمین که برای مهاجرین در استان لغمان تخصیص یافت، یک هزار و ۳۲۵ جریب آن در صحرای مهترلام بابا، یک هزار و ۵۰ جریب در مرکز مهترلام و چهار هزار و ۵۹۰ جریب دیگر آن در منطقه وچ شمکت شهرستان علیشنگ مشخص‌شده است. سخنگوی استاندار لغمان، خاطرنشان کرد که پس از تکمیل امور رسمی، این زمین‌ها به‌زودی به خانواده‌‌های عودت‌ کننده توزیع خواهد شد.

https://www.bakhtarnews.af/?p=685320

 فروش صدها کیلوگرم سنگ‌های قیمتی در استان کنر

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، صدها کیلوگرم سنگ‌های قیمتی در کنر از طریق مزایده به فروش رسید. مولوی محمد شیرین رئیس معادن و نفت استان کنر، گفته است، ۲۲۲ کیلوگرم سنگ‌های قیمتی از طریق مزاید به مبلغ ۴۰.۴ میلیون افغانی به فروش رسید. همچنان حاجی گوهر یک نفر از تاجر سنگ‌های قیمتی، می‌گوید ازجمله این مبلغ، ۱۰ درصد آن سهم امارت اسلامی است و از حکومت خواست تا به‌منظور حفاری معادن، مواد منفجره و سایر وسایل و امکانات موردنیاز را برای آن‌ها فراهم کند. رئیس معادن و نفت کنر گفت به مشکلات تاجران رسیدگی می‌شود و از تاجران خواست باید قوانین را رعایت کنند و به‌صورت حرفه‌ای به حفاری معادن بپردازند. وی افزود چند قبل نیز سنگ‌های قیمتی در این استان به مبلغ ۴۱.۳ میلیون افغانی به فروش رسیده بود.

https://www.bakhtarnews.af/?p=685722

 تکمیل کار ساخت یک دیوار ضد سیل در استان کنر

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث می‌گوید یک دیوار ضد سیل به طول ۱۹۸ متر در شهرستان سرکانو استان کنر، با هزینه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار افغانی ساخته‌شده و نیز وزارت انرژی و آب از آغاز کار ساخت کانال آب در این استان خبر داده است. دفتر مطبوعاتی اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث با انتشار خبرنامه‌ای از تکمیل و بهره‌برداری این دیوار ضد سیل در کنر خبر داده است. ثابت‌الله صدیقی، رئیس آمادگی مبارزه با حوادث استان کنر، گفته با تکمیل شدن دیوار استنادی مذکور، ۱ هزار و ۸۰۰ خانواده از خطر سیل‌ها مصون گردیده و نیز از اجرایی کردن چنین پروژه‌ها در آینده در استان مذکور خبر داده است. به نقل از خبرنامه، دیوار استنادی مذکور به طول ۱۹۸ متر در شهرستان سرکانو استان کنر، با هزینه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار افغانی ساخته‌شده است.

بر اساس خبرنامه، ساکنین محل از تکمیل شدن پروژه مذکور ابراز خرسندی کرده گفته‌اند در زمان بارندگی‌ها همواره با تهدید سیل مواجه بودند، اما اکنون با ساخت این دیوار استنادی احساس آرامش می‌کنند. همچنین مقامات وزارت انرژی و آب از آغاز کار ساخت کانال متینی،  در شهرستان مانوگی این استان خبر داده و افزوده‌اند با تکمیل شدن آن پنجاه هکتار کشتزار آب‌رسانی خواهد شد. وزارت مذکور با پخش خبرنامه‌‌ای می‌گوید بررسی‌های فنی این کانال، توسط تیم فنی این وزارت انجام‌شده و به‌زودی کار ساخت کانال متینی کنر آغاز می‌شود.

https://www.avapress.com/fa/news/305342

بیمارستان 50-تختخوابی بیمارهای واگیر درخطر بسته شدن مواجه است

روزنامه اطلاعات روز به نقل از برخی منابع نوشته است که بیمارستان ۵۰ تختخوابی بیمارهای واگیر ریاست بهداشت ننگرهار به دلیل کمبود تجهیزات و امکانات درخطر بسته شدن قرارگرفته است،‌ منبع در این بیمارستان گفته است قبلاً هزینه‌های بیمارستان مذکور از سوی سازمان WHO و موسسه Healtnet پرداخت می‌شد و چند ماه است که حقوق کارکنان این مرکز بهداشتی پرداخت‌نشده و همچنان تجهیزات و داروهای این مرکز رو به تمام شدن است. منبع دیگری نیز تائید می‌کند که سازمان بهداشت جهانی حمایت مالی خود از این بیمارستان را برای سال جدید 2025 متوقف کرده و نگرانی‌هایی وجود دارد که این بیمارستان در آینده نزدیک تعطیل شود و در این مراکز بهداشتی ارائه خدمات‌رسانی به بیماران نیز متوقف‌شده است.

این روزنامه نوشته است تلاش کردیم در این مورد نظریات مسئولین ریاست بهداشت را نیز داشته باشیم ولی با تلاش یک هفته موفق به دریافت پاسخ آن‌ها در این مورد نشدیم. در همین حال، شماری از ساکنین استان ننگرهار می‌گویند روزانه ده‌ها بیمار پشت درب این مرکز بهداشتی منتظر می‌مانند، اما دکتر وجود ندارد و این امر نگرانی‌هایی را نسبت به وضعیت افزایش بخشیده است. بر اساس گزارش‌ها، بیمارستان 50 تختخوابی بیمارهای واگیر ننگرهار که قبلاً یک مرکز کرونا بود.

www.etilaatroz.com/ps/31057

افتتاح سالن جدید جلسات، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری کنر

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، سالن جدید جلسات، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری کنر، با هزینه ۲.۲ میلیون افغانی ساخته شد. در مراسم افتتاح این سالن، مولوی قدرت ‌الله ابوحمزه استاندار کنر، با قدردانی از تلاش‌‌های بخش خصوصی در ثبات اقتصادی کشور، ابراز امیدواری کرد که با سفر هیئت تجارتی از مرکز به این استان، بتواند سرمایه‌گذاران را جذب کند. در این مراسم خیرالدین مایل معاون تجارتی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، سید جاوید برهان رئیس روابط بین‌المللی و خان جان الکوزی، عضو هیئت‌مدیره این نهاد، در صحبت‌هایشان در رابطه به فرصت‌‌های موجود درزمینه معادن، راه‌های ترانزیتی، تولید برق، محصولات ساختمانی و تزئینی از چوب و تقویت تولیدات داخلی، معلومات دادند و همچنان از همکاری‌شان در توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری در این استان اطمینان دادند.

همچنین آنان فضای امن در کشور را فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری دانستند و از همکاری دوام‌دار بخش خصوصی با مردم و نهادهای حکومتی اطمینان دادند. در این مراسم مولوی عبدالقهار صدیقی رئیس شورای علمای کنر، در سخنانش خواستار توجه بیشتر اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، به بخش تجارت و سرمایه‌گذاری این استان شد.

https://www.bakhtarnews.af/?p=685981

تکمیل شدن روند بررسی زمین احداث پارک صنعتی در لغمان

روزنامه دولتی باختر در مطبی نوشته است هیئت موظف استان لغمان روند بررسی و تثبیت هزارجریب زمین برای احداث پارک‌های صنعتی در استان لغمان را تکمیل کرد. دفتر رسانه‌های استان لغمان با نشر این خبرنامه‌ای نوشته است این اقدام برای فراهم آوری تسهیلات به صنعت‌کاران و ایجاد فرصت کاری برای کارگران در لغمان انجام‌شده است. بر اساس خبرنامه، هزارجریب زمین در منطقه خیروخیل شهرستان قرغی در مسیر بزرگ‌راه کابل- جلال‌آباد بررسی تثبیت‌شده و نیز روند قیمت‌گذاری زمین و موافقت ادارات ذی‌ربط به مرکز فرستاده‌شده است.

https://www.bakhtarnews.af/?p=685850

فرصت آب‌رسانی 80 هکتار زمین در شهرستان علینگار لغمان فراهم می‌شود

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است یک سربند در شهرستان علینگار لغمان بازسازی می‌شود که فرصت آب‌رسانی 80 هکتار زمین زراعتی را فراهم خواهد کرد. مولوی شیرجان راشیدی رئیس انرژی و آب لغمان گفته است سربند کانال توپاک شهرستان علینگار لغمان، با هزینه ۵ میلیون و ۳۶۰ هزار و ۵۵۷ افغانی، حمایت مالی سازمان جهانی غذا، بازسازی می‌شود.‌ این سربند دارای 12.8 متر بلندی و 10 متر پهنا می‌باشد که 80 هکتار زمین زراعتی را در شهرستان علینگار آب‌رسانی خواهد کرد.

https://www.bakhtarnews.af/?p=685761

احیای جنگل‌های تخریب‌شده در استان نورستان

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است که قاری زین‌العابدین عابد، استاندار نورستان از احیای دوهزار و ۵۰۰ هکتار جنگل و کاشت ۲۰۶ هزار درخت در این استان خبر داد به گفته نامبرده در سال جاری بیش از دو هزار هکتار جنگل در مناطق مختلف نورستان احیاشده است و ۲۰۶ هزار درخت ثمر دار، بی‌ثمر ‌ و زینتی نیز در این استان کشت‌شده است. وی افزود که به‌منظور جلوگیری از تخریب جنگل‌ها، ۵۰ خانه آفتابی در این استان ساخته‌شده و همچنان، ۶۸ ذخیره‌گاه آب برای آب‌رسانی ایجادشده است.

استاندار نورستان در ادامه گفت که باهدف تأمین انرژی برای مردم و کاهش استفاده از چوب، ۲۰۰ تُن زغال‌سنگ به نورستان واردشده که باعث جلوگیری از مصرف دو هزار تُن چوب در این استان شده است. وی همچنین اظهار داشت که با وزارت انرژی و آب صحبت کرده‌اند تا با ساخت سدهای برق روستایی، مردم بتوانند از برق استفاده کنند و نیاز به مصرف چوب نداشته باشند.

https://www.bakhtarnews.af/?p=685761

فرآیند تولید سبزی‌های هیبریدی در استان ننگرهار

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته است که مهندس خوشحال آصفی، رئیس سازمان خواربار و زراعت سازمان ملل متحد در ننگرهار به همراه هیئتی از روند تولید سبزی‌ها هیبریدی که توسط هلال گروپ کاشته شده است بازدید کرد. این بازدید که در منطقه فارم هده انجام‌شده رئیس هلال گروپ حاجی حضرت ولی هدوال نیز حضور داشت و در مورد روند تولید بذر کدو، کرم، گوجه‌فرنگی، پیاز، خیار، فلفل، شلغم، هویج و کدو تلخ و تولید سبزی‌ها هیبریدی به شرکت گذاشت. در پایان این مطلب آمده است که خوشحال آصفی این روند را تحسین کرد و گفت که در حوزه کشاورزی بسیار مفید است. ایشان نظر خود را به اشتراک گذاشتند و از هرگونه همکاری برای بهبود این روند به مسئولین هلال گروپ اطمینان دادند.

https://t.me/nmic96/120924

درخواست ساکنین شهرستان دولت‌شاه لغمان جهت ساخت پُل بر فراز رودخانه فرشغان

ساکنین منطقه فرشغان شهرستان دولت‌شاه در لغمان می‌گویند به‌دلیل نبود پُل بر فراز رودخانه فرشغان، در زمینه تردد با مشکلات زیادی مواجه‌اند و آنان از حکومت خواستار ساخت پُل روی این رودخانه هستند. مولوی سرورالدین فروتن، یکی بزرگ قومی ‌و ساکن منطقه کارک دره فرشغان گفته است به‌دلیل بلند بودن سطح آب در رودخانه فرشغان، ساکنین این دره نمی‌توانند به‌راحتی به مهترلام، مرکز این استان تردد کنند. وی افزود که در این منطقه هیچ پلی وجود ندارد و هنگام عبور از رودخانه فرشغان با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. همچنین، دادی‌خان شهرت، بزرگ قومی و ساکن منطقۀ نیل‌خان این دره گفته آن‌ها در دره خود از هرگونه پروژه‌های توسعه‌ای محروم هستند و از حکومت می‌خواهند تا به آنان توجه ویژه‌ داشته باشد و به گفته نامبرده بر اساس توافق قومی هرسال در چهار نقطه بالای رودخانه فرشغان پل‌های چوبی می‌سازیم، اما هنگام بلند رفتن سطح آب تمام آن تخریب و از بین می‌رود، به این اساس، از ادارات مربوطه می‌خواهیم تا در این مناطق پل‌های اساسی برای ما بسازند.

در همین حال، مسئولین محلی مشکلات ساکنین منطقه فرشغان را تائید می‌کنند و اطمینان می‌دهند که در آینده نزدیک پروژه‌های مختلفی را در این دره تطبیق خواهند کرد. مولوی محمدظاهر زرکمر، رئیس توسعه‌ای دهات لغمان گفت آن‌ها این مشکل ساکنین دره فرشغان را به‌گونه کتبی با اداره ولایتی و وزارت در میان گذاشته‌ و امیدوارند تا در آینده نزدیک پروژه‌های مشابه منظور و کار عملی آن آغاز شود. بر اساس معلومات، دره فرشغان شهرستان دولت‌شاه که ۹۰ کیلومتر از مهترلام، مرکز لغمان فاصله دارد، شامل دره‌های گمندوک، پایتک، چاشدر، کاریک، منجغان و نیل‌خان می‌باشد و حدود ۲۰ هزار خانواده در آن زندگی می‌کنند.

https://pajhwok.com/fa/2025/01/26/residents-of-dawlat-shah-district-laghman-demand-construction-of-bridge-over-farshghan-river/

ساخت یک مرکز بهداشتی در استان کنر

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است که مولوی نورجلال جلالی سرپرست وزارت بهداشت، سنگ بنای یک مرکز بهداشتی را در کنر گذاشت. در مراسمی‌که به این مناسب برگزار شد، قاری مظفر مخلص رئیس بهداشت کنر، گفت این مرکز با هزینه ۵ میلیون افغانی حمایت مالی کنری‌‌های مقیم خارج، در 2 جریب زمین به شکل اساسی ساخته می‌شود. وی افزود که در ساختمان این مرکز بهداشتی 12 اتاق و سایر امکانات موردنیاز درنظر گرفته‌شده است که با ساخت این مرکز هزاران نفر از خدمات بهداشتی بهره‌مند خواهند شد. در این مراسم سرپرست وزارت بهداشت، در صحبت‌هایی خود گفت برای مردم خدمات معیاری ارائه خواهند کرد و از سایر ثروتمندان نیز خواست تا با بخش بهداشتی همکاری کنند. همچنان وی به مردم کنر اطمینان داد که کارهای باقی‌مانده بیمارستان مرکزی ۲۵۰ تختخوابی این استان که ۷۵ درصد تکمیل‌شده است، به‌زودی به پایان خواهد یافت.

https://www.bakhtarnews.af/?p=686738

کمبود برق، مانعی بزرگ برای فعالیت کارخانه‌های صنعتی در کنر

نبود برق در استان کنر سبب کاهش ۵۰ درصدی فعالیت کارخانه‌های صنعتی این استان شده است. به گفته مسئولین اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری کنر، این مشکل به کارخانه‌داران خسارت‌های میلیونی وارد کرده و روند تولید را به‌شدت کند ساخته است. سد برق منوگی در شهرستان وته‌پور که از دو و نیم سال قبل به دلیل مشکلات فنی ازکارافتاده، تأثیر مستقیم بر عملکرد کارخانه‌های صنعتی داشته است. ضیاءالله رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری کنر گفته است، کم‌بود برق تأثیر چشم‌گیری بر عملکرد کارخانه‌ها داشته، فعالیت‌ها را ۵۰ درصد کاهش داده، سود را کم و هزینه‌ها را افزایش داده است. درهمین‌حال، برخی صنعت‌کاران در کنر تأکیددارند که حل چالش‌های انرژی، زمینه‌ساز افزایش سرمایه‌گذاری‌های جدید خواهد شد.

میر فرید احمد یوسفی یکی از سرمایه‌گذاران اظهارداشت، کنر به دلیل وجود مواد خام فراوان، مکان مناسبی برای سرمایه‌گذاری است. من برای راه‌اندازی یک کارخانه به اینجا آمده‌ام تا هم فرصت‌های شغلی ایجاد شود و هم از مواد خام محلی استفاده شود. عزت‌الله حقمل سرمایه‌گذار دیگر گفت، متأسفانه نبود برق برخی کارخانه‌ها را تعطیل کرده و بااین‌حال، سرمایه‌گذاران تمایل دارند که در اینجا فعالیت کنند، زیرا کنر محیط مناسبی برای صنعت دارد. در همین حال، مسئولین محلی از آغاز قریب‌الوقوع کار ترمیم بند برق منوگی خبر می‌دهند. شهاب‌الدین یاسر آمر برق استان کنر گفت، در روزهای آینده عملیات تعمیر نیروگاه منوگی آغاز خواهد شد. اداره مرکزی اطمینان داده است و ما نیز به کارخانه‌داران اطمینان می‌دهیم که با تکمیل این پروژه، ۸۰ درصد مشکلات برق آن‌ها حل خواهد شد. بر اساس اطلاعات اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری کنر، هم‌اکنون حدود ۳۰ کارخانه بزرگ و کوچک در این استان فعال هستند که درمجموع یک و نیم هزار کارگر در آن‌ها مشغول به کارند.

https://tolonews.com/fa/afghanistan/provincial-192784

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما