معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۲/۲۱- ۱۴:۲۴

اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه سوم اسفند ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

ملاقات استاندار ننگرهار با معاون سازمان UNDP

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته است، حاجی ملا محمد نعیم آخند، استاندار ننگرهار با خانم دویل مکروجی، معاون سازمان UNDP جهت ساخت یک سد آبی در شهرستان حصارک و پروژه برق خورشیدی در شهرستان دره نور ملاقات کرد. در این ملاقات استاندار ننگرهار از مسئولین سازمان مذکور تشکر کرد که به خاطر افغان‌های پروژه‌های بنیادی را اجرای رسانی می‌کنند و در تمامی موارد قانونی به مسئولین سازمان مذکور اعلام همکاری نمود و همچنان به کاستی‌ها در طراحی سد آب شهرستان حصارک اشاره کرد و خواستار همکاری جهت اصلاح آن شد و همچنان در زمینه به پایان رسانیدن پروژه برق خورشیدی در منطقه شیمل دره خواستار همکاری شد.

خانم مکروجی، معاون سازمان برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) از استاندار ننگرهار به خاطر همکاری و هماهنگی در همه‌جانبه مسئولین استان ننگرهار تشکر کرده و همچنان از همکاری در اصلاح طرح سد آبی شهرستان حصارک و همکاری در سایر زمینه‌ها اطمینان داد. در این دیدار مولوی عزیزالله مصطفی، معاون استاندار ننگرهار، مولوی فضل الهادی احمد، رئیس دفتر وزارت امور خارجه در ننگرهار، مولوی عطا الرحمن فاتح رئیس اقتصاد، سید فضل احمد پاچا، رئیس آب و انرژی، مولوی قسمت الله مبارز، رئیس احیاء و توسعه روستاهای استان ننگرهار و سایر مسئولین حضور داشتند.

https://t.me/nmic96/121403

درآمد 87 میلیون افغانی ریاست زراعت ننگرهار در سالجاری

مسئولین ریاست زراعت استان ننگرهار طی اجلاس مطبوعاتی به رسانه‌های گفته اند، در سال جاری ۸۷ میلیون و 879 هزار افغانی درآمد داشته اند، مولوی محمد ولی محسن، رئیس رزاعت، دام پروری و آب رسانی استان ننگرهار در اجلاس حسابدهی و شفافیت گفت، این درآمد از بابت اجاره زمین‌های دولتی، جنگل ها، میوه و عشر و زکات جمع آوری کرده اند به گفته نامبرده ۳۶ میلیون افغانی از بابت اجاره زمین و محصولات زراعتی، ۵۱ میلیون افغانی از بابت عشر و زکات در مرکز و شهرستان‌های ننگرهار به دست آمده است.

https://www.facebook.com/share/p/19zoHdGXQc/

تأثیر منفی بسته‌ماندن گذرگاه تورخم روی اقتصاد پاکستان

منابع در اتاق مشترک صنعت و تجارت افغانستان و پاکستان گفته‌اند که بسته‌ماندن بیش از سه‌هفته‌ای گذرگاه مرزی تورخم میان افغانستان و پاکستان، تأثیرات منفی را روی وضعیت اقتصاد پاکستان گذاشته است. رئیس این اتاق هرچند مشخص ننموده اما گفته است اقتصاد پاکستان در این مدت میلیون‌ها دلار زیان به آن کشور وارد کرده است. گذرگاه تورخم که مسیر تردد روزانه‌ی صدها ماشین از اموال تجاری و مسافرین میان افغانستان و پاکستان بود، بیش از سه هفته است که این گذرگاه به روی هرگونه تردد مسدود است. پاکستان می‌گوید این مسیر را به دلیل ایجاد پایگاه‌های نظامی از سوی حکومت سرپرست افغانستان، مسدود کرده‌اند. درحالی‌که بیش از سه هفته از بسته‌ماندن این گذرگاه می‌گذرد و تاکنون چندین نشست از سوی دولت پاکستان و افغانستان و نیز سکتور خصوصی هردو کشور صورت گرفته اما نتایجی در پی نداشته است. رسانه‌های پاکستانی نیز گزارش داده‌اند که بسته ماندن گذرگاه تورخم، تجارت منطقه‌ای را متضرر ساخته است که پیامدهای ناگواری برای اقتصاد پاکستان خواهد داشت. اتاق تجارت پاکستان از حکومت این کشور خواسته که برای حل مشکل تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی، هر چه زودتر اقدام کند.

https://didpress.com/160377-2/

ارائه خدمات بهداشتی برای هزاران نفر از مردم مناطق دورافتاده کنر

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، هزاران نفر از مردم مناطق دورافتاده کنر، از خدمات بهداشت دو مرکز بهداشتی سرپا، مستفید خواهند شد. قاری مظفر مخلص، رئیس بهداشت عمومی استان کنر گفته است تحت نظارت وزارت بهداشت و حمایت مالی موسسه هیواد، 2 مرکز بهداشتی سیار (سرپا) در مناطق دورافتاده و صعب‌العبور کنر به کار آغاز کرده است. وی افزود که این مراکز طی 6 ماه به هزاران نفر در مناطق دوردست، خدمات درمانی ارائه خواهند کرد و این اقدام به کاهش مرگ‌ومیر مادران و کودکان کمک شایانی خواهد کرد.

https://www.bakhtarnews.af/?p=697611

بهره‌مند شدن بیش از ۳۰۰ خانواده در ننگرهار از آب آشامیدنی

یک شبکه آب آشامیدنی با هزینه بیش از ۵ میلیون افغانی در ننگرهار ساخته می‌شود. رئیس احیا و توسعه‌ای روستاها ننگرهار گفت، این شبکه آب آشامیدنی در شهرستان پچیراگام، با هزینه ۵.۵ میلیون افغانی حمایت مالی دفترECHO، ساخته می‌شود. وی افزود این شبکه آب، شامل ساخت یک ذخیره‌گاه به ظرفیت ۶۰ مترمکعب آب و هزاران متر لوله‌کشی است که با تکمیل کار ساخت آن، ۳۵۰ خانواده در این شهرستان از آب آشامیدنی مستفید خواهند شد.

https://www.facebook.com/share/p/15d45ju1NG/

افزایش درآمد ۶۰ درصد اداره حمل و نقل استان لغمان

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، مسئولین اداره حمل و نقل لغمان، گفته است درآمد این اداره در سالجاری نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش یافته است. به گفته مسئولین این اداره سال گذشته این اداره ۲۰ میلیون و ۹۱۳ هزار و ۵۹۰ افغانی درآمد به دست آورده بود و امسال، طی یازده ماه، ۳۳ میلیون و ۱۵۷ هزار و ۵۲۵ افغانی جمع‌آوری شده که نشان‌دهنده‌ای افزایش ۶۰ درصدی است. وی دلیل افزایش درآمد حمل و نقل این استان را شفافیت و جمع‌آوری به موقع درآمد عنوان کرد.

https://www.facebook.com/share/p/12GYbPLacxW/

فروش سنگ‌های قیمتی به ارزش ۶۵ میلیون افغانی در نورستان

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، در یک حراج شفاف که در شهرستان دواب نورستان برگزار شد، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی به ارزش نزدیک به ۶۵ میلیون افغانی به فروش رسید. سید رحیم عمیر، رئیس معادن نورستان گفته است، سنگ‌های بیروج، کونزاییت و مارگنایت در این مزایده آزاد به فروش رفتند. وی افزود که ریاست معادن تلاش دارد روند فروش سنگ‌های قیمتی را شفاف‌تر و منظم‌تر کند تا دولت و سرمایه‌گذاران از این بخش بهره‌برداری بیشتری داشته باشند.

https://www.bakhtarnews.af/?p=698318

اقدامات جدید در نورستان برای تقویت منابع طبیعی و دامداری

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، استاندار نورستان از احیای ۱۱۰۰۰ هکتار چراگاه آسیب‌دیده، توزیع مواد خوراکی به ۲۵۰۰۰ دامدار و کاشت ۲۵۰۰ هکتار جنگل جدید در این استان به‌منظور تقویت منابع طبیعی و محیط‌زیست خبر داد. قاری زین‌العابدین عابد، استاندار نورستان، در گفتگو با خبرنگار آژانس باختر گفته که اداره زراعت و دام‌پروری این استان با همکاری مؤسسات موفق به احیای ۱۱۰۰۰ هکتار از چراگاه‌ها شد درنتیجه ذوب برف و سیل‌ها در شهرستان‌های مختلف از بین رفته بودند. عابد افزود، به‌منظور تقویت این چراگاه‌ها، ۹ متریک تن علف توزیع و در زمین‌ها کشت گردیده است. استاندار نورستان گفت که علاوه بر این، اداره محلی و اداره زراعت نورستان به‌منظور حفظ منابع طبیعی، ۲۵۰۰ هکتار جنگل جدید در مناطق مختلف نورستان ایجاد کرده‌اند که این اقدام به تقویت محیط‌زیست و تنوع زیستی این استان کمک شایانی خواهد کرد.

https://www.bakhtarnews.af/?p=698171

بهره‌برداری از چهار طرح عمرانی در بخش معارف استان لغمان

مولوی حبیب‌الله اغا، سرپرست وزارت آموزش پرورش حکومت طالبان در سفرش به شهر مهترلام مرکز استان لغمان، چهار پروژه به ارزش بیش از یازده میلیون افغانی در بخش آموزش پرورش افتتاح و به بهره‌برداری سپرد. سرپرست وزارت معارف حکومت طالبان چهار پروژه را در استان لغمان افتتاح و به بهره‌برداری سپرد. این پروژه‌ها که از جانب سکتور خصوصی راه‌اندازی گردیده، شامل احداث ساختمان برای سه باب مدارس و همچنان یک باب مسجد در داخل ریاست معارف استان لغمان می‌باشد.

https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i274000

جمع‌آوری درآمد بیش از ۳۶ میلیون افغانی اداره زراعت استان لغمان

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، اداره زراعت، آب‌رسانی و دام‌پروری لغمان، طی سال گذشته بیش از ۳۶ میلیون افغانی درآمد داشته است. مولوی عبدالستار محمد، رئیس زراعت، آب‌رسانی و دام‌پروری لغمان گفت، این اداره در یک سال گذشته بیش از ۳۶ میلیون ‌و ۷۸۹ هزار افغانی از طریق منابع درآمدی خود جمع‌آوری کرده است. به گفته نامبرده این درآمد از اجاره زمین‌‌های دولتی، عشر و زکات، مکان‌‌ها و تجهیزات، فروش محصولات زراعتی، خدمات کادستری، توزیع جوازها و درآمد حاصل جنگل‌های طبیعی، به‌صورت شفاف و به‌موقع جمع‌آوری شده و به خزانه دولت واریزشده است. گفتنی است که این ریاست درگذشته یک اداره خدماتی بود و باروی کار آمدن امارت اسلامی‌به اداره عایداتی تبدیل‌شده است.

www.bakhtarnews.af/?p=698382

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما