اخبار اقتصادی تانزانیا
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی تانزانیا در هفتۀ دوم دی ماه 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح ذیل ارائه میگردد:
پایبندی تانزانیا به تعهدات خود به صندوق بینالمللی پول
صندوق بینالمللی پول در آخرین گزارش کشوری خود اعلام نمود که تانزانیا، به صورت کاملاً متعهدانه و مستمر، بدهیها و وامهای اخذ شده را پرداخت نموده و با مدیریت صحیح امور اقتصادی و شیوههای حکمرانی خود، توانسته اعتماد این نهاد بینالمللی برای تامین اعتبار برای طرحهای آتی خود را فراهم نماید. اوضاع مطلوب اقتصادی فعلی در تانزانیا این اطمینان را برای نهادهای مالی و پولی بینالمللی ایجاد نموده است که این کشور قادر خواهد بود تعهدات خود را عملیاتی نماید، فلذا با ریسک کمتر نسبت به ارائه کمکها و وامهای اجرای طرحهای توسعهای و عمرانی این کشور اقدام مینمایند.
dailynews.co.tz
تانزانیا به دنبال افزایش جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی از چین
در اجلاس فوکاک 2024، که خانم سامیا سولوحو حسن، رئیس جمهور تانزانیا نیز در آن شرکت نمود، شی جین پینگ، رئیسجمهور چین متعهد شد 50 میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در آفریقا اختصاص دهد. این تعهد شامل حمایت از دستورکار مدرنسازی آفریقا با تمرکز بر توسعه زیرساختها، پیشرفتهای فناورانه و نوسازی صنعت کشاورزی طی سه سال آینده است. دولت تانزانیا در تلاش برای استفاده حداکثری از این فرصت، وزیر برنامهریزی و سرمایهگذاری کشور را مامور نمود تا از طریق مرکز سرمایهگذاری تانزانیا (TIC) ضمن تدوین یک طرح ابتکاری، حداقل 3 میلیارد دلار از کل سرمایهگذاری تعهد شده توسط چین را جذب نماید. برای تسهیل این ابتکار، مرکز سرمایهگذاری تانزانیا یک دفتر اختصاصی با هدف تقویت مشارکتها، تسهیل جریانهای سرمایهگذاری و اطمینان از هماهنگی بین مقامات تانزانیا و سرمایهگذاران بالقوه چینی در چین افتتاح نمود. بخشهای کلیدی شناسایی شده برای سرمایهگذاری چین در تانزانیا شامل زیرساختها، بخش صنعت و تولید، کشاورزی، معادن و فناوری میباشد.
dailynews.co.tz
راه اندازی سیستم الکترونیکی برای بهبود توزیع کود شیمیایی موردنیاز کشاورزان
شرکت Tanzania Fertilizer Company تانزانیا، با هدف سادهسازی لجستیک، کاهش هزینهها و بهبود دسترسی کشاورزان به کود شیمیایی، یک پلتفرم الکترونیکی را راهاندازی نموده است که هدف این طرح، کاهش چالشهای لجستیکی، کاهش هزینههای حمل و نقل برای کشاورزان و اطمینان از رسیدن کود موردنیاز به دورافتادهترین مناطق کشور است. این سیستم، امکان نظارت بر فروش و توزیع کود را فراهم میکند و تصمیمگیری جهت بهبود کارایی را امکانپذیر میسازد. توزیع کود در تانزانیا به طور سنتی با موانع لجستیکی مواجه بوده که هزینههای حمل و نقل بالا و تاخیرها بر دسترسی کشاورزان به کودهای یارانهای تأثیر میگذارد. دولت، از طریق شرکت مذکور، برای رسیدگی به این چالشها به عنوان بخشی از تلاشهای گستردهتر برای افزایش بهرهوری کشاورزی و تضمین امنیت غذایی تلاش کرده است.
tanzaniainvest.com
صادرات اولین محموله عسل تانزانیا به چین
یک محموله عسل به حجم ده تن از تانزانیا به چین صادر شده است. دولت تانزانیا با ابراز خرسندی از این تراکنش اقتصادی میان دو کشور، معتقد است که ارسال این محموله، پتانسیل رو به رشد صنعت عسل تانزانیا را نشان میدهد. صنعتی که از جهت منابع طبیعی غنی و افزایش تقاضای بینالمللی سود میبرد. طی یک مراسم در این خصوص، دکتر سلمانی جافو، وزیر صنعت و تجارت تانزانیا بر اهمیت این "نقطه عطف" تاکید کرد و افزود: با این تبادل تجاری، پتانسیل گسترده صنعت عسل تانزانیا در بازار جهانی برجسته خواهد شد. او همچنین مردم تانزانیا را تشویق کرد تا از فرصت برای توسعه تولید عسل و ورود به بازارهای نوظهور مانند چین استفاده کنند.
tanzaniainvest.com
تلاش دولت تانزانیا جهت تعمیر و بروزرسانی کشتیهای خود در منطقه دریاچه ویکتوریا
دولت تانزانیا با اختصاص بودجه در قالب سال مالی جدید، تلاش دارد در منطقه موانزا، ضمن تعمیر و بروزرسانی کشتیهای فرسوده ناوگان حمل و نقل دریایی خود، نسبت به تولید کشتیهای با سایز متوسط نیز اقدام نماید. در این رابطه بطور مثال، با اختصاص بودجه قریب به چهار میلیارد شیلینگ تانزانیا، این دولت تلاش دارد کشتی بویاگو-مبالیکا در منطقه سنگرما را با ظرفیت حمل 50 تن بار، 100 مسافر و 6 وسیله نقلیه کوچک بسازد که نزدیک به هشتاد درصد از کار تولید این کشتی توسط پیمانکار انجام شده است. پنج عدد دیگر کشتی در همین سایز و ابعاد توسط دولت تانزانیا در حال ساخت است که مقادیر معتنابهی از مبالغ آن توسط دولت به پیمانکاران مربوطه پرداخت و عملیات ساخت و ساز در حال انجام است. انتظار میرود، ناوگان دریایی کشور در منطقه شمال غربی، با اجرای این پروژهها به طور قابل توجهی بهبود بخشد، اتصال منطقهای را تقویت و فعالیتهای اقتصادی را در سراسر منطقه موانزا رونق دهد.
dailynews.co.tz
تاثیر منفی ورود آلایندهها به دریاچه ویکتوریا
بر اساس تحقیقات اخیر موسسه Bethany International، تأثیر ورود آلایندههای شیمیایی به دریاچه ویکتوریا تهدید بزرگی برای تنوع زیستی، زندگی آبزیان و اکوسیستمهای اطراف آن است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که عمده منابع آلودهکننده از فعالیتهای کشاورزی، زبالههای صنعتی، فاضلابهای غیرقانونی و رشد شهرها و روستاها در امتداد سواحل دریاچه ویکتوریا نشات میگیرند. این مواد شیمیایی شامل کودها، آفتکشها، آهن، روی، سرب و جیوه که بخشی از آلودگیهای صنعتی هستند، بر کیفیت آب و تعادل اکولوژیکی دریاچه تأثیر منفی گذاشتهاند. آلایندههای شیمیایی، بهویژه آفتکشها، میتوانند از طریق آبزیان، وارد بدن انسان شده و سلامت عمومی جامعه را به خطر بیاندازند. از سوی دیگر، ورود آلاینده به دریاچه ویکتوریا، میتواند سبب کاهش جمعیت آبزیان دریاچه شود و اقتصاد جوامع بومی و محلی را به مخاطره بیاندازد. بیش از سی میلیون نفر برای صید آبزیان، به دریاچه ویکتوریا وابسته هستند و کاهش ذخایر آن میتواند اثرات اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی بر جوامع ساحلی داشته باشد.
tanzaniainvest.com