اخبار اقتصادی اروگوئه
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اروگوئه در هفته سوم آبان ماه 1403 مندرج در روزنامهها و سایر رسانههای این کشور به شرح ذیل ارائه میگردد.
بیست و هشتمین کنگره مرغداری آمریکای لاتین در اروگوئه
بیست و هشتمین کنگره مرغداری آمریکای لاتین موسوم به اووم 2024 (Ovum 2024) برای اولین بار در اروگوئه گشایش یافت. کنگره مذکور از سوی انجمن طیور و مرغداری آمریکای لاتین (ALA) سازماندهی شده و از روز سهشنبه 12 نوامبر سال جاری به مدت سه روز در مرکز کنوانسیونهای پونتا دل استه، پذیرای شرکت های مهم در این بخش است. لوئیس لاکاژه پو رئیسجمهور اروگوئه به همراه فرناندو ماتوس وزیر دامداری، کشاورزی و شیلات همچنین خوآکین فرناندز رئیس ALA و دیگر مقامات دولتی و خصوصی در این رویداد شرکت نمودند. لاکاژه پو طی سخنرانی با اشاره به اینکه، صنعت مرغداری نقش مهمی در تولید ملی و صادرات اروگوئه ایفا میکند، گفت: حفظ ایمنی و ارتقای کیفیت تغذیه که به بخش فناوری و نوآوری مربوط میشوند، در این صنعت بسیار حائز اهمیت هستند. رئیس جمهور به علاوه بر همکاری بین همه تولیدکنندگان برای بهبود رقابتپذیری تأکید کرد و از تلاشهای وزارت روابط خارجی و وزارت دامداری و کشاورزی که در جستجوی بازارهای جدید برای تولیدات اروگوئه ای هستند، قدردانی نمود. شایان ذکر است، کنفرانس اووم ۲۰۲۴ هر دو سال یک بار، تولیدکنندگان اصلی، آزمایشگاهها، تولیدکنندگان خوراک، ماشین آلات و تجهیزات و همچنین مشاوران و متخصصان تجاری را در بخش طیور و مرغداری گرد هم میآورد. انجمن طیور و مرغداری آمریکای لاتین متشکل از کشورهای اروگوئه، آرژانتین، برزیل، پاراگوئه و مکزیک، در تاریخ ۲۳ آوریل ۱۹۷۰ تأسیس شد.
https://www.gub.uy/presidencia/comunicacion/noticias/uruguay-recibe-primera-vez-congreso-latinoamericano-avicultura-punta-del
برپایی روز ملی صنعت در اروگوئه
لوئیس لاکاژه پو رئیسجمهور اروگوئه در روز پنج شنبه ۱۴ نوامبر 2024 در جشن روز ملی صنعت و همچنین ۱۲۶ مین سالگرد تأسیس اتاق صنایع اروگوئه (CIU) شرکت کرد. مراسم در محل باشگاه صنعتگران اروگوئه با حضور شماری از مسئولان دولتی از جمله والتر وری قائم مقام وزیر صنعت، انرژی و معدن، عمر پاگانینی وزیر روابط خارجی، رودریگو فرس و ماریانا کابررا دبیر و معاون دبیر ریاست جمهوری، ماریو آریستی وزیر کار و بیمه تأمین اجتماعی به همراه اعضای اتاق صنایع به ریاست فرناندو پاچه برگزار شد. والتر وری در سخنرانی به خوشبینی صنعتگران نسبت به آینده اشاره کرد و گفت، شاخص های موجود نشان دهنده ی توانمندی در بخش صنعت اروگوئه هستند. وی در این راستا به سیاستهای مختلفی که دولت برای همکاری با صنعت به کار گرفته اشاره کرد و گفت این سیاستها منجر به آن شدند که کشور کمترین نرخ تورم را طی ۱۵ سال گذشته به ثبت برساند و بتواند ۸۷ هزار و 543 شغل را احیا نماید. وری همچنین تأکید کرد که در دوره مذکور، تعداد شرکت ها و دستمزدها در حوزه صنعت نیز افزایش یافت، بطوریکه در سال 2024، 2850 شرکت بیشتر از زمان آغاز دولت، مشغول فعالیت شدند.
https://www.gub.uy/presidencia/comunicacion/noticias/lacalle-pou-participo-homenaje-sector-industrial
افزایش 21 درصدی صادرات محصولات لبنی اروگوئه در اکتبر 2024
به گزارش موسسه توسعه صادرات و سرمایه گذاری اروگوئه (موسوم به اروگوئه 21)، صادرات محصولات لبنی در اکتبر سال جاری، در مقایسه با اکتبر 2023، به میزان 21 درصد افزایش یافت و به 82 میلیون دلار بالغ شد و در ردیف سوم اقلام مهم صادراتی اروگوئه (پس از سلولز و گوشت گاوی) قرار گرفت. برزیل نخستین مقصد صادراتی لبنیات اروگوئه بود. صادرات به آن کشور همسایه 25 میلیون دلار به ثبت رسید که معادل 31 درصد از کل صادرات لبنیات به حساب می آید. الجزایر و روسیه به ترتیب با 21 میلیون دلار و 6 میلیون دلار، دومین و سومین مقاصد صادراتی این محصول بودند. صادرات به الجزایر (در مقایسه با اکتبر سال گذشته) به میزان 87 درصد و به فدراسیون روسیه به میزان 278 درصد رشد داشتند. 68 درصد از درآمد زایی در این بخش (یا حدود 55.5 میلیون دلار) ناشی از صادرات پودر شیر کامل بوده است. از لحاظ حجمی، در ماه اکتبر حدود 15 هزار تن پودر شیر کامل (به ارزش 3640 دلار در هر تن) به فروش رسید که 34 درصد آنها به برزیل، 33 درصد به الجزایر و 7 درصد به نیجریه اختصاص یافتند. شایان ذکر است، صادرات محصولات لبنی از ابتدای ژانویه تا اکتبر سال جاری (ده ماهه) حدود 660 میلیون دلار محاسبه شد که نشان می دهد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان 3 درصد افزایش یافته است.
https://www.ambito.com/uruguay/las-exportaciones-lacteos-tuvieron-un-aumento-interanual-del-21-octubre-n6080360
افزایش بهای دلار در اروگوئه
بدنبال تحولات جهانی ناشی از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که با پیروزی دونالد ترامپ به پایان رسید، بهای دلار در بازار محلی اروگوئه روند صعودی یافت و در روز دوشنبه یازدهم نوامبر افزایشی به میزان 41 صدم درصد را به ثبت رساند و به طور میانگین بر روی ۴۲.319 پزو قرار گرفت که بالاترین میزان از ۲۲ مارس ۲۰۲۲ (که به طور میانگین ۴۲.322 پزو معامله شده بود) به حساب می آید. بهای دلار از ابتدای ماه نوامبر سال جاری به میزان ۱.۶ درصد افزایش یافت. این افزایش از ابتدای سال میلادی جاری (۲۰۲۴) رشدی به میزان ۸.۴۴۹ درصد را به ثبت رساند.
https://www.elpais.com.uy/negocios/finanzas/el-dolar-volvio-a-subir-en-la-plaza-local-siguiendo-la-tendencia-mundial-y-alcanza-su-mayor-valor-en-31-meses#google_vignette
درخواست کشورهای منطقه برای تجارت منصفانه و پایدار در زمینه محصولات غذایی
در جریان اولین کنفرانس منطقهای برای تحول پایدار دامداری در آمریکای لاتین و کارائیب که از ۵ تا ۶ نوامبر ۲۰۲۴ در شهر تفریحی پونتا دل استه برگزار شد، ستاد بین آمریکایی کشاورزی (JIA) در جلسه ای فوقالعاده گرد هم آمد. این نشست با حضور ۲۹ کشور بصورت حضوری و یا مجازی به ریاست فرناندو ماتوس وزیر دامداری، کشاورزی و شیلات برگزار شد. وزرای کشاورزی کشورهای منطقه خواستار تجارتی عادلانهتر در زمینه محصولات کشاورزی و غذایی شدند و مقررات جدید زیست محیطی اتحادیه اروپا را مورد انتقاد قرار دادند و بر ضرورت همکاریهای بیشتر بین المللی در این زمینه تأکید کردند. تعهد به حفاظت از محیط زیست، مبارزه با تغییرات اقلیمی همچنین نقش مهم آمریکای لاتین به عنوان یک قدرت در تولید و صادرات محصولات غذایی در راستای مراقبت از امنیت غذایی جهان در جلسه یاد شده مورد تاکید قرار گرفتند. شایان ذکر است، تجارت محصولات کشاورزی بین آمریکای لاتین و اتحادیه اروپا بسیار حائز اهمیت خوانده شدند، چرا که ۳۲.۲ درصد از کل واردات اروپا در عرصه محصولات کشاورزی، از کشورهای قاره آمریکا تأمین میشود، بطوریکه در سال 2023 ارزش این میزان واردات به بیش از 70 میلیارد دلار به ثبت رسید.
https://www.gub.uy/ministerio-ganaderia-agricultura-pesca/comunicacion/noticias/junta-interamericana-agricultura-presidida-mattos-acuerda-avanzar-hacia