معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۷/۲۹- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۶۸

اخبار اقتصادی آنگولا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور آنگولا در هفته چهارم مهر ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

سرمایه‌گذاری چین در آنگولا از مرز 24 میلیارد دلار گذشت

خبرگزاری آنگولا: در جریان مراسم تجلیل از هفتادوپنج مین سال تاسیس جمهوری خلق چین که در لواندا برگزار شد، سفیر چین اعلام کرد، آنگولا یک شریک راهبردی در همکاری‌های کشورش با حوزه آفریقاست. روابط چین با آنگولا در سال‌های اخیر گسترش چشمگیری داشته و در ماه جولای سال جاری پانزدهمین مجمع تجاری چین و کشورهای پرتغالی‌زبان با شرکت 500 بازرگان از دو طرف در لواندا برگزار شد.

مناسبات چین با قاره آفریقا رو به توسعه و قرار است در سه ماه آینده رئیس‌جمهور چین سفرهایی را به برخی کشورهای این قاره خواهد داشت. سرمایه‌گذاری و حمایت مالی چین از این قاره تا سه سال آینده رقم 360 میلیارد یوان پیش‌بینی‌شده است که شامل ایجاد 210 میلیارد یوان خط اعتباری، 80 میلیارد یوان کمک در اشکال مختلف و 70 میلیارد یوان نیز سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی در قالب این برنامه انجام خواهد شد.

در سال 2022 مناسبات تجاری چین با آنگولا به بیش از 27 میلیارد دلار رسید که 23 میلیارد این تجارت صادرات آنگولا به چین است که عمدتاً نفت می‌باشد و چین حدود چهار میلیارد به آنگولا صادر کرده است. چین بزرگ‌ترین شریک تجاری آنگولا در بین کشورهای آفریقایی و اصلی‌ترین منبع سرمایه‌گذاری و صادرات به آنگولا است. در سال 2023 دو کشور چهلمین سال روابط دوجانبه را تجلیل کردند و در ماه مارس سال جاری ژوان لورنسو رئیس‌جمهور آنگولا به چین سفر نمود. چین خریدار بیش از نیمی از تولیدات نفت آنگولا است.

پیش‌بینی رشد اقتصادی 4% آنگولا در سال جاری 

روزنامه آنگولا: موسسه مشورتی «آکسفورد اکونومی» انگلستان، رشد اقتصادی آنگولا در سال جاری را 4% پیش‌بینی کرده است. همچنین تولید نفت آنگولا با 4.1 درصد رشد به یک‌ میلیون و 18 هزار بشکه در روز می‌رسد.

کاهش نرخ مرگ و میر نوزادان

خبرگزاری آنگولا: آنگولا در سال‌های اخیر کاهش قابل ‌توجهی را در مرگ و میر نوزادان و کودکان زیر 5 سال ثبت کرده است. مرگ و میز نوزادان از 1350 در هر 100 هزار نفر در سال 2017 به 200 در هر 100هزار نوزاد در سال‌های اخیر کاهش‌یافته است.

کمک هفت میلیون دلاری آنگولا به بانک آفریقایی توسعه

all africaا: کین ومی آدسینا، رئیس بانک آفریقایی توسعه، آنگولا را به‌واسطه کمک به سایر کشورهای فقیر آفریقا، عضو بسیار مهمی‌ برای این نهاد مالی توصیف کرد.

وی در مصاحبه مطبوعاتی و بازدید 24 ساعته از آنگولا، تصریح کرد: آنگولا هر سه سال یک‌بار، هفت میلیون دلار به صندوق توسعه‌ای این بانک کمک کرده است. این کمک‌ها در راستای حمایت از سایر کشورها برای دسترسی مردم به زیرساخت‌های آموزشی، آب، بهداشت و دیگر موارد است.

 شرکت وزیر گردشگری آنگولا در همایش گردشگری سازمان ملل –آفریقا-آمریکا در جمهوری دومینیکن

خبرگزاری آنگولا: مارسیو دانیل، وزیر گردشگری آنگولا از تاریخ 2 تا 5 اکتبر در همایش گروه منطقه‌ای سازمان ملل برای آفریقا و کشورهای آمریکایی، با محوریت ترغیب گردشگری در شهر پونتا کانا در جمهوری دومینیکن، شرکت کرد. شعار این نشست که با شرکت وزرای گردشگری این کشورها برگزار شد، «توسعه همکاری جنوب-جنوب از طریق سرمایه‌گذاری در آموزش، فرهنگ و صنایع خلاق و نوآور» و از اهداف مهم آن نزدیکی دو قاره در حوزه گردشگری است.

 در جریان سه روز گفتگو، وزراء، دانشگاهیان، کارشناسان، تجار و صاحبان صنایع از هر دو منطقه در مورد چالش‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری، گردشگری قابل‌دسترس، نوآوری، فرهنگ، تاریخ و دیگر فرصت‌های رشد بین دو قاره بحث و تبادل‌نظر کردند.

در سال 2023، تعداد 267 میلیون گردشگر از کشورهای این دو قاره بازدید که 371 میلیارد دلار درآمد و 132 هزار شغل در ارتباط با گردشگری ایجاد شده است. سند پایانی این اجلاس تحت عنوان « بیانیه پونتا کانا» ابرازی در جهت توسعه همکاری‌های جنوب-جنوب در حوزه فرهنگی و صنایع فرهنگی خواهد بود.

https://www.opais.ao/economia/angola-participa-em-painel-de-alto-nivel-na-onu-turismo-para-atraccao-de-investimentos/

سفر رئیس مجلس آنگولا به کوبا

خبرگزاری آنگولا: رئیس مجلس ملی آنگولا اواخر سال جاری به دعوت همتای کوبایی خود استبان لازو، به‌هاوانا سفر می نماید.

سفیر کوبا در ملاقات  با خانم کارولینا رئیس پارلمان آنگولا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از موضع دولت آنگولا و سخنان ژوان لورنسو رئیس جمهور مبنی بر درخواست لغو تحریم‌های اقتصادی علیه کشورش قدردانی کرد.

خانم کارولینا رئیس پارلمان آنگولا نیز در این دیدار نیز مجددا از برداشتن تحریم‌های اقتصادی علیه کوبا تاکید کرد و خواستار توسعه همکاری‌ها شد.

آنگولا رسماً به‌عنوان عضو ناظر به سازمان کشورهای فرانکوفونی (OIF)پیوست

روزنامه آنگولا: پس از پنج سال تقاضای عضویت، در نوزدهمین نشست کشورهای عضو سازمان کشورهای فرانسوی ‌زبان (فرانکوفونی) که در پاریس پایتخت فرانسه برگزار شد، آنگولا رسماً به‌عنوان عضو ناظر پذیرفته شد. آنگولا در سال 2019 در جریان سفر رسمی ژوان لورنسو به فرانسه و ملاقات با همتای فرانسوی عضویت آنگولا به این سازمان مطرح شد و توجیه این عضویت در آن زمان، همسایگی و مناسبات عمیق با سه همسایه فرانسوی‌زبان عنوان گردید.

حضور آنگولا در این نهاد، مناسبات این کشور با این حوزه را تقویت می‌کند و تعداد اعضای اهمیت زبان و فرهنگ فرانسه را درصحنه جهانی برجسته می‌کند و از سویی بستری مهم برای گفتگو، همکاری و تبادل در زمینه‌های مختلف مانند آموزش، توسعه پایدار و حقوق بشر است.

هیات آنگولا هفته گذشته به ریاست وزیر امور اجتماعی به همراهی سفیر آنگولا در پاریس، در مراسم افتتاحیه این اجلاس در ویلرز کوترتس (Willers-Cotterêts)، شهر بین‌المللی زبان فرانسه در 60 کیلومتری پاریس شرکت نمود.

اولین نشست کشورهای فرانسوی‌ زبان 33 سال قبل با هدف ترویج دمکراسی و حکومت قانون علی‌الخصوص در بخش اعظمی از کشورهای آفریقای مرکزی و مستعمرات قدیم فرانسه، در پاریش تشکیل شد. سه کشور مالی، بورکینافاسو و نیجر به دلیل کودتای نظامی عضویتشان در این سازمان لغو شد. با پذیرش عضویت پیوسته آنگولا، غنا، قبرس، شیلی، اسکاتلند جدید (کانادا) تعداد اعضای این سازمان به 93 کشور ارتقاء که از این تعداد 54 کشور عضو اصلی و 27 کشور به‌عنوان اعضای ناظر هستند. آنگولا تنها کشور پرتغالی‌زبان است که به‌عنوان عضو ناظر پذیرفته ‌شده است. کشورهای کاپ ورد، گینه بیسائو و سائوتومه و پرنسیب (همچنین پرتغالی‌زبان) از اعضای رسمی این سازمان هستند. موزامبیک یکی از اعضای ناظر، همچنین عضو جامعه کشورهای مشترک‌المنافع در قلمرو سابق امپراتوری بریتانیا است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما