معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۲/۲۹- ۰۹:۲۶ - مشاهده: ۱۷۶

رتبه یازدهم ترکیه در بخش لجستیک و حمل و نقل جهانی

بخش لجستیک و حمل و نقل ترکیه 2.5 درصد از حجم بازار 100 میلیارد دلاری لجستیک جهانی را به خود اختصاص داده و در رتبه یازدهم جهان قرار دارد.

بخش لجستیک و حمل و نقل ترکیه به عنوان یکی از بخشهای صنفی که بالاترین خدمات درآمد ارزی را ارائه میدهد تلاش میکند تا به طور موازی با افزایش صادرات کالا و تجارت خارجی بتواند موقعیت خود را در بازار حمل و نقل جهانی بیش از پیش بهتر و موثرتر نماید. این بخش  2.5 درصد از حجم بازار  100 میلیارد دلاری لجستیک جهانی را به خود اختصاص داده است و در رتبه یازدهم جهان قرار دارد. سهم بخش حمل و نقل ترکیه از صادرات بخش خدمات نزدیک به 40 درصد و به ارزش 40 میلیارد دلار است.

بررسی شاخص عملکرد بخش لجستیک و حمل و نقل ترکیه از سوی بانک جهانی بیانگر این است که ترکیه در این بخش در سال 2018 میلادی با 3.15 امتیاز در رتبه 47 در سال 2023 با 3.4 امتیاز در رتبه 38 قرار دارد. دولتمردان این کشور سعی دارند تا با اجرای برنامه دوازدهم توسعه بتوانند جایگاه بخش حمل و نقل کشور در جایگاه جهانی تا سال 2028 میلادی به رتبه 25 برسانند.

در سالهای اخیر مسئولان عالی رتبه اقتصادی و وزارت بازرگانی ترکیه همراه با بخشهای خصوصی و نهادهای اقتصادی پروژه‌های مختلفی را برای توسعه دامنه فعالیت بخش حمل و نقل که یکی از مهمترین ارکان بخش خدمات در داخل و خارج است ، تبیین نمودند و سرمایه گذاری در این بخش را افزایش دادند.

حمایت از شبکه‌های توزیع لجستیک خارجی یکی از اقدامهای مهم در این بخش بود که با ایجاد مراکز لجستیک در خارج از کشور آغاز شد. در این مراکز که شبکه‌های تدارکات خارجی جزء مهمی از آن محسوب می‌شوند به عنوان یک سیستم از ابتدا تا انتها مورد استفاده قرار گرفته و پشتیبانی میشوند.

در راستای حمایت از شبکه‌های لجستیک خارجی، سرمایه گذاری برای انجام 6 پروژه، 2 پروژه مستقر در آمریکا و 4 پروژه در اروپا، در این بخش مورد تایید قرار گرفته اند.

وزارت بازرگانی با حمایت از شرکتهای فعال در بخش لجستیک و حمل و نقل آنها را تشویق می‌کند تا در نمایشگاههای مهم بین المللی لجستیک در کشورهایی مانند آلمان، اسپانیا و لهستان شرکت کنند.

در سال 2023 میلادی، صادرات بخش لجستیک و حمل و نقل با صادرات 40 میلیارد دلاری،ارزش قابل توجهی برای اقتصاد ترکیه ایجاد کرد.

مسئولان عالی رتبه اقتصادی و وزارتخانه‌های مرتبط در تلاشند تا در دوره آتی دامنه فعالیت بخش لجستیک و حمل و نقل ترکیه را با اقلام مختلف حمایتی گسترش دهند تا جایی که صادرات این بخش همچنان افزایش یابد و این بخش بتواند سهم بیشتری از بخش لجستیک جهانی را به خود اختصاص دهد.

منبع: وزارت بازرگانی ترکیه

http://www.ticaret.gov.tr

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما