معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۱/۰۷- ۱۶:۱۵ - مشاهده: ۹۶

اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته اول بهمن ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

بانک جهانی پروژه 200 میلیون دلاری امنیت غذایی را به دلیل عملکرد ضعیف تعطیل کرد

بانک جهانی پروژه 200 میلیون دلاری اضطراری ملخ و امنیت غذایی (Leaf) خود را که در ژوئیه 2020 تصویب شده بود، به دلیل عملکرد بسیار نامطلوب تعطیل کرد. انتصابات نامنظم وزارت امنیت غذایی منجر به عقب نشینی این پروژه شد. در نتیجه، 86 حشره شناس از کار خاتمه یافتند که باعث درخواست تجدیدنظر برای دریافت حقوق معوق شد. این وزارتخانه به دلیل تصمیمات ناگهانی و درخواست برای پایبندی به رای دیوان عالی کشور مبنی بر حفظ منافع کارکنان قراردادی با انتقاد مواجه است.

https://www.dawn.com/news/1807645/world-bank-closes-200m-locust-project

صادرات مواد غذایی در دسامبر 112 درصد افزایش یافت

در دسامبر 2023، پاکستان شاهد افزایش خیره کننده 111.63 درصدی در صادرات محصولات غذایی خام بود که به افزایش شدید تورم مواد غذایی در 28.8 درصد کمک کرد. صادرات کنترل نشده، ناشی از کاهش روپیه و تقاضای بازار بین المللی، به ویژه بر کالاهای اساسی مانند آرد گندم، برنج، شکر، گوشت و سبزیجات تأثیر گذاشت. رونق صادرات که توسط برنج باسماتی، گوشت و سایر محصولات غذایی تقویت شده است، قیمت‌های داخلی را تحت فشار قرار داده است و چالش‌های دسترسی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است. این روند بر نیاز به یک رویکرد متعادل برای صادرات و مقرون به صرفه بودن داخلی تاکید می‌کند.

https://www.dawn.com/news/1807477/food-exports-surge-112pc-in-december

پاکستان و ایران تجارت دوجانبه را در میان تنش ها حفظ می‌کنند

با وجود نقض‌های هوایی اخیر و تنش‌های بین پاکستان و ایران، تجارت دوجانبه بی‌تأثیر باقی مانده است. شهرهای مرزی مانند تفتان، گوادر، کچ، پنجگور و واشیک به فعالیت های تجاری خود ادامه می دهند و هیچ گزارشی از بسته شدن مرز ها دیده نشده است. فعالیت های تجاری از جمله جابجایی کامیون‌های حامل کالا بدون وقفه باقی می ماند و بر انعطاف پذیری روابط اقتصادی بین دو ملت تاکید می‌شود. در حالی که حوادث اخیر منجر به فراخوان یک هیئت پاکستانی از بندر چابهار ایران شد، فعالیت های تجاری از طریق نقاط مختلف مرزی همچنان ادامه دارد.

https://www.aaj.tv/news/30366638/

تورم در پاکستان به 44.64 درصد رسیده است

گزارش هفتگی تورم افزایش 0.34 درصدی را نشان می دهد که نرخ تورم کلی در پاکستان را به 44.64 درصد می رساند. قیمت 22 کالا از جمله پیاز، گوجه فرنگی و مرغ افزایش یافت که به افزایش قیمت کمک کرد. قابل ذکر است که قیمت پیاز 18.31 روپیه در هر کیلوگرم افزایش یافت و به 230 روپیه در هر کیلوگرم رسید. در مقابل قیمت 8 قلم شامل سیب زمینی، شکر و بنزین کاهش یافت. این گزارش نوسانات هفتگی در کالاهای مختلف را برجسته می‌کند که بر مصرف کنندگان در سراسر کشور تأثیر می‌گذارد.

https://www.aaj.tv/news/30366570/

صندوق بین المللی پول: انتظار می‌رود تورم در پاکستان در نرخ 18.5 درصد باقی بماند

در گزارش صندوق بین‌المللی پول آمده است که انتظار می‌رود تورم در پاکستان در نرخ 18.5 درصد باقی بماند، در حالی که نرخ تورم در مناطق روستایی ممکن است به 25.9 درصد برسد. صندوق بین‌المللی پول در این گزارش می‌گوید که فشار پرداخت‌های خارجی بر پاکستان فوراً پایان نخواهد یافت، این فشار پرداخت‌های خارجی تا چند سال باقی خواهد ماند. گزارش صندوق بین‌المللی پول می‌گوید کسری حساب جاری در سطح 1.6 درصد اقتصاد باقی می‌ماند و تاخیر در تامین مالی توسط موسسات مالی می‌تواند به اقتصاد آسیب برساند.

https://jang.com.pk/news/1312588

 کاهش مصرف بنزین

در مواجهه با چالش های اقتصادی، سیاست گذاران پاکستان می‌توانند انعطاف پذیری داشته باشند. در بحبوحه سقوط صنعتی و تورم فزاینده، کاهش قابل توجه مصرف نفت به طور ناخواسته تراز حساب جاری را بهبود بخشیده است. برای حفظ منافع، سیاست گذاران باید بر به حداکثر رساندن تولید داخلی نفت تصفیه شده با سرمایه گذاری بر سیاست اخیر پالایشگاه نفت تمرکز کنند. پاکستان با ارتقای ظرفیت و پیشرفت فناوری، همراه با مداخلات در بخش‌های فناوری اطلاعات و جایگزینی واردات، می‌تواند موانع اقتصادی را پشت سر بگذارد و ذخایر ارز خارجی را تقویت کند.

https://www.dawn.com/news/1807524/the-dip-in-petrol-consumption

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما