معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۳۰- ۱۳:۴۳ - مشاهده: ۸۵

اخبار اقتصادی اروگوئه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اروگوئه در هفته چهارم آذر‌ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

تقدیر از صادرکنندگان برجسته در اروگوئه

در مراسمی‌که به همت بانک جمهوری شرقی اروگوئه (لارپوبلیکا) و اتحادیه صادرکنندگان برگزار شد، شماری از صادرکنندگان برجسته این کشور مورد تقدیر قرار گرفتند. سالوادور فرر رئیس بانک لارپوبلیکا در سخنرانی تاکید کرد: صادرات اقلام مختلف تجاری و خدماتی از ابتدای ژانویه تا پایان نوامبر  2023 در مجموع به 10.4 میلیارد دلار بالغ شد. وی سال 2023 را دومین سال (پس از سال میلادی گذشته) از لحاظ رونق صادراتی در طول تاریخ اروگوئه توصیف کرد. لوئیس لاکاژه پو رئیس جمهور و بئاتریس آرخیمون معاون رئیس جمهور و شماری دیگر از وزیران کابینه دولت در مراسم مذکور حضور داشتند. جایزه صادرکننده برتر به تعاونی ملی تولیدکنندگان محصولات لبنی (موسوم به کوناپروله) تعلق گرفت. تقدیرنامه‌هایی نیز به سفرا و نمایندگان دیپلماتیک کشورهای برزیل، چین و آمریکا به عنوان اصلی ترین مقاصد صادراتی اروگوئه اعطاء شد. رئیس بانک لارپوبلیکا در سخنرانی اش خاطرنشان کرد: برزیل اصلی ترین مقصد صادراتی اقلام تجاری اروگوئه (در یازده ماه 2023) و ایالات متحده آمریکا نیز اصلی ترین خریدار محصولات اروگوئه ای در بخش خدمات (در نیمه نخست سال جاری) بود. (پورتال دولت اروگوئه)

https://www.gub.uy/presidencia/comunicacion/noticias/exportaciones-2023-seran-segundas-importantes-historia-segun-brou

تاکید بر تداوم مذاکرات میان مرکوسور و اتحادیه اروپا برای دستیابی به توافق تجارت آزاد

والدیس دومبرووسکیس معاون ریاست اجرایی کمیسیون اروپا و روبن رامیرز لسکانو وزیر خارجه پاراگوئه توافق کردند تا بشدت به مذاکرات درخصوص دستیابی به "موافقتنامه ای متعادل" میان مرکوسور و اتحادیه اروپا ادامه دهند. دومبرووسکیس در پیامی در شبکه ایکس، گفتگوهای خود را با وزیر خارجه پاراگوئه بسیار حائز اهمیت توصیف کرد و گفت: قصد داریم که گفتگوها را برای دستیابی به موافقتنامه ای که به نفع هر دو طرف {مرکوسور و اتحادیه اروپا} باشد، ادامه دهیم. شایان ذکر است، پاراگوئه از هفتم دسامبر سال جاری، ریاست دوره ای مرکوسور را از برزیل تحویل گرفت. دیانا موندینو وزیر خارجه دولت جدید آرژانتین نیز (بر خلاف دولت قبلی) در اظهاراتی، نهایی سازی توافق تجاری میان مرکوسور و اتحادیه اروپا را –که حدود 25 سال از مذاکرات آن می‌گذرد- بسیار مهم و حیاتی عنوان نمود. مائورو ویئرا وزیر روابط خارجی برزیل نیز به تازگی در اظهاراتی با اشاره به اینکه مذاکرات با اتحادیه اروپا همچنان گشوده بوده و ادامه دارد، ابراز امیدواری کرد که مذاکرات مذکور تا فوریه 2024 نهایی شوند. (روزنامه ال پائیس- اروگوئه)

https://www.elpais.com.uy/negocios/noticias/mercosur-y-la-union-europea-intensifican-negociacion-por-el-acuerdo-que-para-milei-es-prioridad

افزایش 5.5 درصدی حقوق پایه در اروگوئه از ابتدای ژانویه 2024

پابلو میئریس وزیر کار و بیمه تأمین اجتماعی اروگوئه گفت: دولت از ابتدای ژانویه سال 2024 پایه حقوق و دستمزدها را در سراسر کشور به میزان 5.5 درصد افزایش خواهد داد. وی خاطرنشان کرد افزایش پایه حقوق بیشتر از محدوده پیش بینی شده برای تورم در سال 2023 است. وی یادآور شد میزان افزایش سالانه حقوق ها طی چهار سال اخیر نیز برغم مشکلات اقتصادی ناشی از بیماری همه گیر، خشکسالی و تفاوت زیاد در نرخ تبدیل ارز با آرژانتین، همواره 1.2 درصد بیشتر از نرخ سالانه تورم بوده است. میئرس افزود: افزایش حقوق واقعی در سال جاری تقریباً حدود یک درصد بیشتر از متوسط افزایشی بود که در سال 2019 ( قبل از سرکار آمدن دولت کنونی) اعمال می‌شد. شایان ذکر است، با اعمال افزایش مذکور، پایه حقوقی در اروگوئه به 22 هزار و 628 پزوی اروگوئه (حدود 600 دلار) بالغ خواهد شد. میئرس در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد: تا ماه  نوامبر سال جاری حدود 39 هزار و 500 نفر در کشور بیمه بیکاری دریافت می‌کنند. این درحالی است که در نوامبر سال گذشته تعداد افراد مذکور 41 هزار و 500 نفر محاسبه شده بود. (پورتال دولت اروگوئه)

https://www.gub.uy/presidencia/comunicacion/noticias/salario-minimo-nacional-aumenta-55-partir-del-1-enero

ارسال نخستین محموله گوشت صادراتی پاراگوئه به آمریکا  پس از 25 سال وقفه

برای نخستین بار طی 25 سال اخیر، مجدداً گوشت گاوی پاراگوئه به بازار آمریکا راه می یابد. روز چهارشنبه 20 دسامبر  2023 دو شرکت گوشتی "فریگومرک" (زیر مجموعه شرکت معروف مینروا فودز) و "کنسپسیون"، بارگیری نخستین محموله گوشتی متشکل از چهار کانتینر را برای ارسال به آمریکا آغاز کردند. در مراسمی نمادین که بدین منظور برگزار شد، سانتیاگو پنیا رئیس جمهور پاراگوئه طی سخنرانی تلاش شرکت های بخش خصوصی را ارزشمند خواند و گفت: ارسال محموله مذکور نقطه آغازی برای ورود بیشتر به بازارهای جهانی گوشت خواهد بود. پنیا گشایش مجدد بازار آمریکا را نمونه ای برای سایر کشورها دانست و تاکید کرد: هم اکنون انتظار می رود گوشت پاراگوئه برای صادرات به بازارهای دیگر بویژه در آسیا نیز مجوزهای لازم را دریافت کرده و به کره جنوبی، ژاپن و سنگاپور نیز صادرات داشته باشیم. پنیا توضیح داد: چنانچه پاراگوئه مجوز آمریکا را داشته باشد، بطور خودکار بسیاری از بازارهای دیگر نیز به رویش گشوده خواهند شد. وی در عین حال نخستین هدف را ثبت برند گوشت پاراگوئه ای در بازار آمریکا خواند. خوسه کارلوس مارتین رئیس اداره ملی کیفیت و بهداشت دام پاراگوئه (سناکسا) یادآور شد پس از اتمام امور گمرگی در روز جمعه 22 دسامبر، محموله‌های گوشت از طریق زمینی به شیلی و از آنجا به بنادر کالیفرنیا ارسال خواهند شد. وی ابراز امیدواری کرد در سال آینده صادرات گوشت به بازار آمریکا به 10 هزار تن افزایش یافته و در کنار آن بازارهای دیگری نیز گشوده شوند. بهای گوشت صادراتی پاراگوئه به آمریکا به ازای هر تن حدود 4500 دلار محاسبه شده است. مارک اوستفیلد سفیر آمریکا در آسانسیون نیز در اظهاراتی از علاقه مندی زیاد آمریکاییان برای سرمایه گذاری در پاراگوئه خبر داد و گفت، پیش بینی می‌شود سال آینده هیأت های زیادی برای بررسی فرصت های تجاری به پاراگوئه سفر نمایند. در حالی صادرات گوشت پاراگوئه به آمریکا در دستور کار شرکت های بزرگ گوشتی قرار گرفته است که به تازگی سناتور مایک راندز از حزب جمهوری خواه و جان تستر از حزب دموکرات آمریکا با ارائه لایحه ای به کنگره خواستار ممانعت از ورود گوشت گاوی پاراگوئه به کشورشان شده اند. سناتورهای مذکور ابراز نگرانی کردند که محصولات پاراگوئه ای می‌تواند تهدیدی برای امنیت غذایی و بهداشت دام در آمریکا باشد. (روزنامه اولتیما اورا- پاراگوئه)

https://www.ultimahora.com/se-inicio-el-envio-de-carne-a-eeuu-y-esperan-apertura-de-mas-mercados

حضور رئیس جمهور اروگوئه در مراسم ضیافت نهار اتاق بازرگانی اسپانیا- اروگوئه (پورتال دولت اروگوئه)

لوئیس لاکاژه پو رئیس جمهور اروگوئه به همراه بئاتریس آرخیمون معاون رئیس جمهور، آلوارو دلگادو دبیر ریاست جمهوری در مراسم ضیافت نهار اتاق بازرگانی، صنعت و دریانوردی اسپانیا و اروگوئه حضور یافتند. در مراسم مذکور شماری از اعضای کابینه دولت اعم از وزیران خارجه، کشور، کار و محیط زیست همراه با رئیس شرکت ملی نفت اروگوئه (آنکاپ) شرکت نمودند. آندرس بورگی رئیس اتاق مذکور در اظهاراتی خاطرنشان کرد: اسپانیا اصلی ترین سرمایه گذار اروگوئه بوده و ارزش سرمایه گذاری مستقیم آن کشور (بصورت تجمیعی) بیش از 7 میلیارد دلار است. وی افزود: بیش از 200 شرکت اسپانیایی مستقر در خاک اروگوئه بیش از 30 هزار شغل ایجاد نموده اند. سانتیاگو خیمنس مارتین سفیر اسپانیا در مونته ویدئو نیز در اظهاراتی، یافتن فرصت برای شرکت های اسپانیایی در بخش های مختلف تولیدی در سطوح متعدد در اروگوئه را از مهمترین تلاش ها و اقدامات سفارت اسپانیا دانست.

ارائه لایحه تعرفه‌های ترجیحی و لغو روادید برای اتباع اروگوئه‌ای به مجلس‌نمایندگان‌آمریکا (روزنامه ال پائیس- اروگوئه)

"لایحه ترجیحات تعرفه ای، اعطای روادید سرمایه‌گذاری و لغو روادید گردشگری به اتباع اروگوئه ای" روز چهارشنبه بیستم دسامبر 2023 به مجلس نمایندگان آمریکا راه یافت. لایحه مذکور با عنوان "طرح مشارکت اقتصادی آمریکا- اروگوئه" از سوی ماریا الویرا سالاسار نماینده جمهوری خواه از ایالت فلوریدا (رئیس کمیته فرعی نیمکره غربی آمریکا) و اندی کیم نماینده دموکرات از ایالات نیوجرسی به مجلس نمایندگان ارائه گردید. لایحه مذکور نخستین بار در تاریخ دوازدهم ژوئن 2023 در مجلس سنای آمریکا در دستور کار قرار گرفت. آندرس دوران سفیر اروگوئه در واشنگتن گفت: بسیاری از سناتورها و نمایندگان کنگره آمریکا لایحه مذکور را مورد حمایت قرار داده و تحکیم روابط تجاری و سیاسی با اروگوئه را به واسطه لایحه قانونی مذکور بسیار حائز اهمیت می دانند. درصورت تصویب لایحه، تقریباً تمام محصولات تولیدی اروگوئه به استثنای مواردی که شامل سهمیه‌های خاص می‌شوند، از تعرفه‌های ترجیحی برخوردار خواهند شد؛ شرکت های اروگوئه ای برای سرمایه‌گذاری در آمریکا مزیت هایی از قبیل روادید تجاری و سرمایه‌گذاری دریافت خواهند کرد (موضوعی که برای شرکت های خدماتی و فناوری برای گشودن شعب کاری بسیار ارزشمند خواهد بود) و همچنین تمام اتباع اروگوئه ای که قصد گردشگری به آمریکا دارند نیز می‌توانند بدون نیاز به روادید به آن کشور سفر کنند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما