معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۲۱- ۱۰:۵۷ - مشاهده: ۱۴۰

اخبار اقتصادی بنگلادش

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی بنگلادش در هفته سوم آذر ماه 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

 شرط شرکت خریدار پوشاک: لغو خرید لباس از بنگلادش در صورت تحریم است ( پروتوم آلا)

از زمان اعلام سیاست جدید کارگری آمریکا برای حمایت از حقوق کارگران، کارآفرینان صنعت پوشاک در بنگلادش دچار نگرانی شده اند. این نگرانی در حال حاضر به حدی شدید رسیده است. زیرا یکی از شرکت های خریدار غربی برای اولین بار اعتبار اسنادی را به این شرط داده است که در صورت اعمال تحریم علیه بنگلادش، سفارش خرید خود به خود لغو خواهد شد و حتی اگر تحریم بعد از ارسال کالا اعمال شود قیمت محصول را پرداخت نخواهد کرد. فاروق حسن، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک بنگلادش با تایید صحت این خبر به روزنامه پروتوم آلا گفت که به دلیل درج شرایط جدید از سوی خریداران نگرانی و اضطراب در بین کارآفرینان صنعت پوشاک کمی افزایش یافته است. زیرا به دلیل اینگونه شرط و شروط ممکن است بسیاری از بانک ها برای پیش پرداخت در برابر اعتبار اسنادی حاضر به فعالیت نباشند. به علاوه، اگر پس از تولید محصول شرکت خریدار سفارش خود را لغو کند وضعیت غیرقابل تصوری پیش خواهد آمد.

اولین محموله ال ان جی در سال 2024 از سوئیس خواهد آمد ( جاگو نیوز)

دولت بنگلادش تصمیم گرفته است اولین محموله گاز طبیعی مایع (ال ان جی) را در سال 2024 از سوئیس بیاورد. کمیته تدارکات هیئت دولت امروز با واردات یک محموله 3.36 میلیون MMBTU ال ان جی از یک شرکت در سوئیس موافقت کرده است. هزینه کل این محموله حدود 6.920 میلیارد تاکا خواهد بود.

عربستان سعودی علاقه مند به سرمایه گذاری در چهار بخش بنگلادش است( مناب جامین)

عربستان سعودی علاقه خود را برای تقویت تجارت با بنگلادش در بخش های مواد غذایی، انرژی، لجستیک و تولید ابراز کرده است. تجار عربستانی در نشست شورای بازرگانی عربستان که در هتل پنج ستاره «لا مریدیان» در داکا برگزار شد، علاقه خود را به این موضوع ابراز کردند. فدراسیون اتاق های بازرگانی بنگلادش این نشست را برگزار کرد و آقای خالد الفالح، وزیر امور سرمایه گذاری عربستان سعودی به عنوان مهمان اصلی در این نشست حضور داشت. آقای سلمان فضل الرحمان، مشاور نخست وزیر بنگلادش در امور صنعت و سرمایه گذاری خصوصی، از تجار عربستان سعودی خواست تا در بنگلادش سرمایه گذاری کنند. وی با اشاره به وجود پتانسیل عظیم تجاری بین بنگلادش و عربستان گفت، دولت بنگلادش از تجار دو کشور برای بهره برداری از این ظرفیت ها حمایت کامل خواهد کرد. خالد الفالح، وزیر امور سرمایه گذاری عربستان سعودی از بنگلادش به عنوان یکی از نزدیک ترین دوستان خود یاد کرد و به حمایت کامل ریاض از بنگلادش اطمینان داد.

 روسیه با هرگونه تحریم غرب علیه بنگلادش مخالفت خواهد کرد ( کالرکانتا)

الکساندر مانتیتسکی، سفیر روسیه در داکا، در مراسمی‌که  توسط «انجمن روزنامه‌نگاران طرفدار استقلال بنگلادش» در باشگاه خبرنگاران داکا برگزار شد، گفت که مسکو با هر نوع تحریم آمریکا علیه بنگلادش مخالف خواهد بود. ما تحریم های اعمال شده توسط هیچ کشور علیه کشور دیگری  را به رسمیت نمی‌شناسیم. هیچ تحریمی غیر از تحریم های شورای امنیت سازمان ملل برای ما قابل قبول نیست. وی در عین حال گفت، در صورت اعمال تحریم های اقتصادی جهان غرب علیه بنگلادش، داکا-مسکو وضعیت را مورد بحث قرار خواهد داد.

عبید القادر: بنگلادش محصولات تحریم کنندگان را نخواهد خرید ( جاگو نیوز)

عبید القادر، دبیر کل حزب عوامی لیگ و وزیر حمل و نقل جاده ای و پل ها گفت که بنگلادش هیچ محصولی را از کشورهای تحریم کننده خریداری نخواهد کرد. وی این اظهارات را در حالی بیان کرد که گمانه زنی‌های زیادی مبنی بر اعمال تحریم های تجاری آمریکا علیه بنگلادش مطرح است. وی همچنین اظهار داشت که آمریکا نمی‌تواند هیچ تصمیم یکجانبه ای در مورد بنگلادش بگیرد. زیرا اتحادیه اروپا در این مورد با آمریکا موافق نیست.

صادرات در ماه نوامبر 6 درصد کاهش یافت ( دش روپانتار)

در پنجمین ماه سال مالی جاری نیز صادرات بنگلادش در روند منفی قرار دارد. درآمد صادراتی در ماه نوامبر امسال نسبت به نوامبر سال گذشته 6.05 درصد کاهش داشته است. علاوه بر این، رشد صادرات نیز کاهش یافته است. در ماه نوامبر که به تازگی به پایان رسیده است، درآمد صادراتی 4 میلیارد و 785 میلیون دلار بوده که در همین ماه پارسال 5 میلیارد و 93 میلیون دلار بوده است.

 واردات از چین زیاد، صادرات و سرمایه گذاری کم است ( پروتوم آلا)

هزاران محصول، از اسباب بازی‌های پلاستیکی گرفته تا مواد اولیه صنعتی یا ماشین آلات مدرن، هر روز از چین وارد بازار بنگلادش می‌شوند و به این ترتیب پول یک چهارم کل واردات بنگلادش به چین می رود. در مقابل، صادرات محصولات بنگلادش به چین تقریباً در پایین ترین سطح قرار دارد. اگرچه چین به 98 درصد از صادرات بنگلادش تسهیلات معاف از گمرک اعطا کرده است، اما همچنان کسری تجاری بنگلادش با چین در بالاترین سطح باقی مانده است. در همین حال، سرمایه گذاری چین در بنگلادش نسبتا کم است. از نظر سرمایه گذاری مستقیم در بنگلادش، چین رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است. شش کشور اول عبارتند از: آمریکا، بریتانیا، سنگاپور، کره جنوبی، هلند و هنگ کنگ. بر اساس گزارش بانک مرکزی بنگلادش، وضعیت سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI ) در این کشور تا ژوئن گذشته 20.5 میلیارد دلار بوده است. از این میزان، تنها 6 درصد از چین بوده است. البته چین به چندین پروژه توسعه در حال انجام در بنگلادش وام داده است. به گفته کارشناسان، شرایط برخی از این وام ها بسیار سختگیرانه هستند. افزون بر این، بنگلادش در هفت سال گذشته توافقنامه ای برای اجرای 10 پروژه با وام از چین امضا کرده است. این پروژه‌ها شامل تونل زیر رودخانه کارنافولی، کارخانه کود شاهجلال، بزرگراه مرتفع داکا-آشولیا هستند.

هم بانک ها و هم شرکت های توزیع برق در معرض خطر هستند ( بانیک بارتا)

اداره توسعه برق بنگلادش (BPDB) قادر به پرداخت قبوض برق خریداری شده از نیروگاه‌های خصوصی در بنگلادش نیست. حدود 300 میلیارد تاکا قبوض برق در هشت ماه گذشته یعنی از ما آوریل امسال تا کنون پرداخت نشده است. به دلیل عدم وصول قبوض، بحران مالی شرکت های تولید برق حاد شده است. از سوی دیگر بحران دلار وجود دارد. به همین دلیل معوقات در حال افزایش است.

 بانک مرکزی: 12 میلیارد دلار از صادرات محصول به کشور بازنگشت ( پروتوم آلا)

بر اساس گزارش اخیر بانک مرکزی بنگلادش، در سال مالی 23-2022، حدود 12 میلیارد دلار از صادرات محصول به این کشور بازنگشته است. در چند سال گذشته، اتهامات قاچاق ارز علیه صادرکنندگان با نفوذ و بزرگ بنگلادش مطرح شده است. گفته می‌شود که این شرکت‌ها محصولاتی را صادر می‌کنند و پول را بدون اینکه به کشور بیاورند به صورت مخفیانه در خارج از کشور نگهداری می‌کنند.

 اتحادیه بازرگانان دلیل تحریم احتمالی را کاملا سیاسی دانسته اند ( بیجنس استاندارد)

محمد هاتم، رئیس انجمن تولید و صادرکنندگان پوشاک بنگلادش گفت، وضعیت نیروی کار در بخش پوشاک بنگلادش به حدی نرسیده است که آمریکا یا کشور دیگری بتواند تحریم هایی را اعمال کند. اگر کشوری به هر بهانه ای علیه بنگلادش تحریم کند دلیل اصلی آن سیاسی خواهد بود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما