اخبار اقتصادی بنگلادش
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی بنگلادش در هفته دوم آذر ماه 1402 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
وزیر بازرگانی: طرح توقف صادرات پوشاک بنگلادش به آمریکا و اروپا اجرایی نخواهد شد ( جاگو نیوز)
آقای تیپو منشی، وزیر بازرگانی بنگلادش، اظهار داشت که طرح ریزی آمریکا و اروپا برای متوقف کردن صادرات پوشاک بنگلادش اصلا عملی نخواهد شد. وی در گفتگو با خبرنگاران گفت: سیاست و تجارت چیزهای متفاوتی هستند. کشورهای غربی کاری انجام نخواهند داد که بر صنعت پوشاک بنگلادش تاثیر بگذارد. به همین دلیل وی از کارآفرینان صنایع پوشاک بنگلادش خواست که نگران نباشند.
در بنگلادش شرایطی وجود ندارد که تحریم تجاری را اعمال کنند ( کال بلا)
آقای تاپان کانتی گوش، قائم مقام ارشد وزارت بازرگانی بنگلادش، امروز قاطعانه گفت که شرایطی برای اعمال تحریم های تجاری آمریکا علیه بنگلادش وجود ندارد، بنابراین در این زمینه جای نگرانی وجود ندارد. وی گفت که ما در زمینه تجارت به جزء GSP (کاهش تعرفه را برای کشورهای کمتر توسعه یافته) هیچ مزیت دیگری از آمریکا دریافت نمیکنیم. بنابراین، در «سیاست جدید کار آمریکا» جای نگرانی وجود ندارد. انتخابات بنگلادش هیچ ارتباطی با نگرانی آمریکا در مورد حقوق کارگران ندارد.
تعداد زنان در بنگلادش بیشتر از مردان است ( پروتوم آلا)
آخرین نتایج سرشماری نشان می دهد که جمعیت بنگلادش در حال حاضر 169.8 میلیون نفر است. در این میان، تعداد مردان 84.13 میلیون نفر، تعداد زنان 85.68 میلیون نفر است. با این حساب تعداد زنان بیشتر از مردان است. علاوه بر این، متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت 1.22 است، در حالی که در سرشماری سال 2011 میانگین نرخ رشد جمعیت 1.37 بوده است. تراکم جمعیت به 1 هزار و 119 نفر افزایش یافته است که در آخرین سرشماری در سال 2011 976 نفر بوده است. نرخ باسوادی به 74.66 افزایش یافته است در حالی که در سرشماری قبلی 51.77 درصد بود.
قیمت سیلندر گاز مایع 12 کیلوگرمی بار دیگر افزایش یافت ( بیجنس استاندارد)
کمیسیون تنظیم مقررات انرژی بنگلادش (BERC) قیمت سیلندر 12 کیلوگرمی LPG (گاز نفت مایع) را برای ماه دسامبر 23 تاکا افزایش داده است. پس از افزایش قیمت، اکنون قیمت هر سیلندر 12 کیلوگرمیبه 1404 تاکا رسید.
اگر تجارت تحریم شود اقتصاد آسیب خواهد دید ( پروتوم آلا)
انجمن صاحبان روزنامههای بنگلادش (NOAB) یکشنبه نشستی را در مورد وضعیت فعلی و آینده اقتصاد بنگلادش ترتیب داد. در آن نشست اقتصاددانان برجسته بنگلادش وضعیت کنونی اقتصاد این کشور و پویاییهای آینده را مورد بحث و بررسی قرار دادند و موضوعات مختلف از جمله تورم، بحران ذخایر ارزی، صادرات، اطلاعات نادرست در دولت، نظام و کیفیت آموزشی، مشکلات و بحرانهای بانکی، بدهیهای خارجی، نرخ دلار، نگرانی از تحریم آمریکا در اقتصاد و تجارت، تسهیلات تجاری ترجیحی در بازارهای غربی، محورهای اصلی بحث ها بودند. دکتر وحید الدین محمود، اقتصاددان برجسته بنگلادش در این نشست گفت که اعمال تحریم بر یک فرد یا سازمان چنان فایده ای ندارد. این مربوط به آن شخص یا سازمان است. اما تحریم های تجاری یک مسئله بزرگی برای بنگلادش است. زیرا ما تنها یک محصول داریم و تحریم های جدید روی آن شوک بزرگی به کل اقتصاد کشور وارد میکند.
یک صندوق اقلیمی 8 میلیارد دلاری برای بنگلادش راه اندازی شده است ( دیلی استار)
برای اولین بار در آسیا، شرکای توسعه گرد هم آمده اند تا بودجه 8 میلیارد دلاری را برای کمک به بنگلادش در سازگاری با اثرات تغییرات آب و هوایی تعیین کنند. صندوق بین المللی رهبری این تلاش مشترک را بر عهده دارد. کریستالینا جورجیوا، مدیر ارشد صندوق بین المللی پول، در بیانیه ای که در حاشیه COP-28 در دبی منتشر شد، این مطلب را اعلام کرده است.
جریان سرمایه خارجی کاهش یافت ( بانیک بارتا)
جریان خالص سرمایه گذاری مستقیم خارجی به بنگلادش در سال مالی جاری نسبت به سال مالی گذشته 5.52 درصد کاهش یافته است. همچنین سرمایه گذاریهای جدید خارجی نیز 40.91 درصد کاهش داشته است. سهام سرمایه 4.7 درصد سقوط کرد.