معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۲۳- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۷۱

جایگاه بخش بهداشت و درمان در راهبرد ازبکستان 2030

در 11 سپتامبر 2023، فرمان شماره 158 رئیس جمهور ازبکستان در مورد راهبرد ازبکستان - 2030 به تصویب رسید. این فرمان استراتژی کلان دولت را که بر اساس تجربه حاصله در اجرای استراتژی توسعه ازبکستان جدید ایجاد شده است، اعلام نمود.

در این سند بخش بهداشت و درمان از جایگاه مهمی‌برخوردار است.عناوین اصلی سند مذکور به شرح زیر است:

*سازماندهی سیستم حمایتی در زمینه‌های آموزشی، پزشکی و اجتماعی با الزامات جمعیتی و استانداردهای بین المللی؛

* ایجاد شرایط محیطی مطلوب برای جمعیت؛

*ایجاد دولتی عادلانه و مدرن در خدمت مردم؛

در چارچوب این راهبرد، دستیابی به تمام اهداف تعریف شده و همچنین اجرای وظایف پیش بینی شده در استراتژی توسعه ازبکستان جدید، تضمین می‌شود.

دو محور دیجیتالی شدن پزشکی و توسعه راهبرد "سلامت جمعیت-2030" سیاست اصلی دولت در تحول سطح زندگی و ارتقا سلامت جامعه را تشکیل می دهد.

دیجیتالی شدن پزشکی برای تضمین زندگی سالم در استراتژی "ازبکستان-2030"

طرح ایده دیجیتالی شدن موسسات پزشکی در استراتژی توسعه کشور «ازبکستان-2030» ، معنای عمیقی به فعالیتها و وظایف وزارت بهداشت داده و جایگاه این وزارتخانه ارتقا یافته است. به هر حال، در زمانی که جهان به سرعت در حال تغییر است، استفاده گسترده از فناوری‌های دیجیتال به یکی از عوامل اصلی برای بهبود سیستم مراقبت های بهداشتی تبدیل شده است. در حال حاضر دیجیتالی شدن پزشکی در بسیاری از کشورهای جهان رواج یافته و این موضوع گواه روشنی بر این امر است.

در واقع در سال های اخیر در حوزه پزشکی ازبکستان تغییرات و اصلاحات زیادی در حال انجام است. در این فرآیند، ابتکارات جدیدی در راستای معرفی و اجرای دیجیتالی شدن، یعنی پزشکی از راه دور ارائه گردید. هدف افزایش میانگین امید به زندگی جمعیت از 73 سال به 78 سال است. البته برای تحقق این امر تأمین سبک زندگی سالم اهمیت زیادی دارد. به منظور اجرای مؤثر این کار، میزان اعتبار تخصیص یافته به دارو در استراتژی دو برابر خواهد شد. تدابیری اتخاذ خواهد شد تا مرگ و میر زودهنگام ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و بیماری‌های تنفسی به میزان 2.5 برابر کمتر و میزان بروز سل از 34 نفر در هر 100 هزار نفر جمعیت کاهش یابد.

در این راستا باید مصرف بیش از حد نمک را به 32 درصد، جمعیت با فعالیت بدنی ناکافی به 22 درصد و جمعیت سالمندان دارای اضافه وزن و چاقی را به ترتیب به 32 و 23 درصد کاهش داد. در بین کودکان زیر 5 سال تصمیم گرفته شد که درصد کاهش رشد، کمبود وزن و اضافه وزن به طور متوسط به نصف تقلیل یابد.

وظایف تعریف شده در راهبرد "ازبکستان - 2030" ، بخش مراقبت های بهداشتی را به سطح کاملا جدیدی ارتقا داده، سلامت مردم را تقویت نموده و به پرورش نسل جوانی سالم از نظر جسمی‌کمک می‌کند.

توسعه راهبرد "سلامت جمعیت-2030" در ازبکستان

تا نیمه سال 2024 استراتژی ملی "سلامت جمعیت - 2030" در ازبکستان با مشارکت سازمان‌های بین المللی تدوین خواهد شد. وزارت بهداشت جمهوری ازبکستان و موسسه بهداشت و توسعه استراتژیک برنامه ای برای شکل گیری سبک زندگی سالم و ترویج تغذیه مناسب برای سال های 2026-2024 تدوین خواهند نمود.

با فرمان رئیس جمهور شوکت میرضیایف مورخ 6 سپتامبر سال 2023 وزارت بهداشت موظف شد به منظور انجام اقداماتی برای بهبود کیفی فعالیت های خود، با الگو گرفتن از تجربیات پیشرفته و موفق خارجی و با مشارکت سازمان‌های بین المللی و شرکت های مشاوره خارجی سندی تهیه کند.

این استراتژی بر موارد زیر تمرکز دارد:

  • نزدیک کردن خدمات اولیه پزشکی و بهداشتی به جمعیت با حداکثر پوشش؛
  • حمایت از سبک زندگی و تغذیه سالم و فعالیت بدنی شهروندان و ترویج آنها در میان اقشار مختلف؛
  • حفاظت از مادران و کودکان و رفع نیازهای موجود در این زمینه؛
  • گسترش دامنه پوشش مراقبت های پزشکی تخصصی؛
  • دیجیتالی شدن کامل سیستم مراقبت های بهداشتی، پایان دادن به تشریفات اداری، بوروکراسی غیرمنطقی و صف ها، ایجاد راحتی برای مردم هنگام مراجعه به موسسات پزشکی؛
  • معرفی روش های مدیریتی مدرن و مؤثر و ارتقاء کیفیت خدمات پزشکی؛
  • افزایش توان کارکنان فعال در حوزه پزشکی و توسعه آموزش و علم در این زمینه؛
  • توسعه بخش خصوصی و جذب سرمایه گذاری و اجرای پروژه‌های بزرگ با مشارکت بخشهای عمومی و خصوصی؛
  • تقویت بنیه مالی و فنی مؤسسات پزشکی؛
  • تدوین مقررات موثر به منظور تقویت صنعت داروسازی؛
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما