معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۱۵- ۰۷:۰۰ - مشاهده: ۱۶۴

اخبار اقتصادی امارات عربی متحده ـ دبی

گزیده اخبار اقتصادی امارات متحده عربی- دبی در هفته دوم آذرماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

برگزاری چهل و چهارمین نمایشگاه جهانی صنعت ساختمانی دبی(5Big Global)

خبرگزاری wam

چهل و چهارمین دوره نمایشگاه 5Big  Global، به عنوان بزرگترین نمایشگاه صنعت ساخت و ساز در خاورمیانه، آفریقا و جنوب آسیا، در تاریخ 3 دسامبر با حضور شیخ حمدان بن محمد ولیعهد دبی افتتاح شد و تا 7 دسامبر در مرکز تجارت جهانی دبی ادامه دارد. شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم، ولیعهد دبی، گفت با جلب آخرین فناوری‌ها و استعدادهای برتر به دبی و برگزاری چنین رویدادهایی، پیشرفت امارات در بخش های مختلف از جمله بخش ساخت‌وساز را نمایش خواهیم داد، امارات فناوری‌های انقلاب صنعتی چهارم مانند هوش مصنوعی را برای توسعه زیرساخت‌های قوی که برای توسعه پایدار حیاتی است، به کار گرفته است.

این رویداد نیرو‌های صنعت ساخت‌وساز را از سراسر جهان زیر یک سقف گردهم می‌آورد و آخرین نوآوری‌ها و فناوری‌ها را در این حوزه به نمایش می‌گذارد. این رویداد با شرکت 2200 غرفه‌دار برگزار می‌شود و قرار است 68000 بازدیدکننده از 150 کشور جهان در آن حضور پیدا کنند.

شیخ حمدان اهمیت این رویداد جهانی را در زمانی که جهان به طور فزاینده ای به فناوری‌های پیشرفته برای طراحی ساختمان‌های هوشمند روی می آورد و اجرای استانداردهای زیست محیطی به نقطه کانونی این صنعت تبدیل شده است، بیشتر دانست. او بر تعهد دبی به پیشبرد این بخش کلیدی، که نشان دهنده تاثیر آن در تمامی حوزه‌های توسعه است، تاکید کرد. این تعهد با تلاش دبی برای به دست گرفتن یک موقعیت رهبری در ایجاد استانداردهای جهانی یکپارچه برای طراحی ساختمان از طریق همکاری با نهادهای تخصصی بین‌المللی همسو است.شیخ حمدان از تعدادی از غرفه‌ها از جمله غرفه‌هایی که نماینده عربستان سعودی، یونان، ترکیه و آلمان بودند بازدید کرد و در آنجا از آخرین نوآوری‌ها و پیشرفت های عمده در این بخش مطلع شد. او همچنین از رشد چشمگیر این رویداد که دارای 23 غرفه بین المللی است که روابط تجاری بین المللی را تقویت می‌کند، ستایش کرد. 5Big  Global طیف گسترده ای از فعالیت های صنعت ساخت و ساز را در بخش های اختصاصی و هشت رویداد تخصصی در بر می‌گیرد. این رویداد متخصصان صنعت را قادر می‌سازد تا از طریق هشت رویداد تخصصی، یعنی 5Big  Heavy، بتن خاورمیانه، پنجره و درب نما، رویداد گلف گلس، HVAC R Expo، سنگ خاورمیانه، نمایشگاه منظر طراحی شهری و FM Expo راه‌حل‌های ساختمانی را در سطح بین‌المللی برای هر مرحله از ساخت و ساز ارائه نمایند.

بیش از 260 شرکت فعال ایتالیایی درزمینه فناوری‌های پیشرفته ساختمانی، مصالح ساختمانی و سنگ های طبیعی در این نمایشگاه شرکت کرده اند. ایتالیا در حال تقویت جایگاه خود به عنوان صادرکننده اصلی برای بخش ساخت و ساز و مصالح ساختمانی در امارات است و تنها در نیمه اول سال 2023 صادرات خدمات فنی مهندسی این کشور به امارات در حوزه ساختمان سازی بیش از 60 میلیون یورو بود.

راه اندازی مرکز جهانی تسریع در تامین مالی آب و هوا در ابوظبی

پایگاه خبری thenationalnews

امارات با راه اندازی مرکز مالی پیشگام جهانی آب و هوا (GCFC) در صدد است که توسعه چارچوب ها و مهارت های مالی آب و هوا را تسریع می‌بخشد و از بهترین راه حلها در این حوزه در امارات متحده عربی و در سطح جهانی حمایت می‌کند. هدف GCFC رفع موانع کلیدی مرتبط با چارچوب‌های مالی است که مانع از جریان‌های سرمایه‌گذاری می‌شود، تا کمک کند تا منابع مالی لازم تغییرات آب و هوایی را در دسترس، مقرون به صرفه نماید.

هدف GCFC به عنوان یک اتاق فکر مستقل و مرکز تحقیقاتی، رسیدگی به دلایل ریشه‌ای که در حال حاضر مانع از سرمایه‌گذاری می‌شود، گردهم آوردن تحقیقات پیشرفته و متخصصان پیشرو برای توسعه چارچوب‌های مالی مناسب برای حمایت از تغییرات آب و هوایی است.GCFC، که مقر آن در بازار جهانی ابوظبی (ADGM) است، برای اولین بار توسط دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته و رئیس 28COP، در 1 دسامبر2023 اعلام شد.

تمدید قرارداد سوآپ ارزی 4.9 میلیارد دلاری امارات با چین

پایگاه اینترنتی arabianbusiness

بانک مرکزی امارات متحده عربی و بانک خلق چین در هنگ کنگ توافقنامه ای را برای تمدید پیمان سوآپ ارز دوجانبه خود به مدت پنج سال به منظور تقویت روابط مالی و اقتصادی امضا کردند.

بانک مرکزی امارات اعلام کرد که اندازه این توافق 18 میلیارد درهم (4.9 میلیارد دلار) است. سوآپ ارز خارجی توافقی است برای مبادله ارز بین دو طرف، که در آن آنها اصل و سود وامی را که به یک ارز داده شده است با وامی‌با ارزش برابر به ارز دیگر مبادله می‌کنند. بانک مرکزی امارات متحده عربی گفت که دو تنظیم کننده بانکی همچنین یک پیمان اولیه را برای تقویت همکاری فنی و فناوری در توسعه ارزهای دیجیتال بانک مرکزی امضا کردند. خالد بالاما، رئیس بانک مرکزی امارات متحده عربی گفت : تمدید قرارداد سوآپ ارزی منعکس کننده عمق روابط بین امارات و چین است و تعهد بانک مرکزی امارات به تحکیم شراکت با همتای چینی خود در زمینه‌های مالی، تجاری و سرمایه گذاری را نشان می دهد.چین بزرگترین شریک تجاری جهانی امارات است که ارزش تجارت غیرنفتی بین دو کشور در سال 2022 از 264.2 میلیارد درهم فراتر رفته است. دو کشور انتظار دارند تجارت دوجانبه تا سال 2030 به 200 میلیارد دلار برسد. چین همچنین سومین سرمایه گذار خارجی در امارات است.بانک مرکزی امارات برای کمک به بهبود روابط تجاری و سرمایه گذاری، قراردادهای سوآپ ارز مشابهی را با همتایان خود در مصر و ترکیه امضا کرده است.

بانک مرکز امارات اعلام کرد که توافقنامه تمدید شده با چین همچنین تجارت دوجانبه را ارتقا می دهد و همکاری مالی بین کشورها را تقویت می‌کند. این امر ارائه نقدینگی به ارز محلی به بازارهای مالی را برای تسویه تراکنش های مالی و تجاری فرامرزی به "شیوه ای موثرتر و کارآمدتر" تسهیل می‌کند. در همین حال، توافق اولیه با هدف تقویت همکاری بین بانک مرکزی امارات متحده عربی و موسسه ارز دیجیتال بانک خلق چین در زمینه فناوری مالی امضاء شده است. بر اساس بیانیه دو طرف؛ تبادل اطلاعات در مورد بهترین شیوه‌ها و مقررات مربوط به ارزهای دیجیتال و پشتیبانی از اجرای طرح‌های مشترک، از جمله پروژه mBridge(یک پلت‌فرم ارزهای دیجیتال بانک‌های چند مرکزی برای تسهیل پرداخت‌های تجاری فرامرزی) را ممکن می‌سازد.

امضای یادداشت تفاهم بانکی امارات و کوبا

پایگاه اینترنتی emirates247

بانک مرکزی امارات متحده عربی و بانک مرکزی کوبا یادداشت تفاهمی‌با هدف تقویت روابط مشترک و ایجاد چارچوبی برای توسعه روابط دوجانبه و تبادل اطلاعات و تخصص در زمینه‌های مشترک امضا کردند. این تفاهم نامه شامل تقویت همکاری‌های دوجانبه از طریق تبادل اطلاعات در مورد بهترین شیوه‌های مرتبط با فعالیت بانک های مرکزی، گسترش دامنه گفتگو و مشارکت در قوانین و مقررات مربوط به ارزهای دیجیتال برای بانک های مرکزی، سیستم های پرداخت و نوآوری‌های مالی دیجیتال، نظارت بر سیستم های پرداخت و و خدمات در بازارهای دو کشور و تسهیل همکاری‌های دو طرف از طریق آموزش، کمک های فنی و تبادل تجربیات و دانش از جمله مطالعات و تحقیقات مشترک، علاوه بر تشویق طرفین به بانک های تجاری در دو کشوربرای همکاری بانکی است. عالیجناب خالد محمد بالاما، رئیس کل بانک مرکزی امارات گفت: یادداشت تفاهم امضا شده نشان دهنده تمایل بانک مرکزی امارات و بانک مرکزی کوبا برای ارتقای همکاری‌های دوجانبه و تبادل تجربیات در این زمینه است. ما مشتاق همکاری نزدیک با همتایان خود در جمهوری کوبا به منظور گسترش دامنه روابط همکاری در همه زمینه‌ها هستیم.

3 میلیارد دلار درآمد امارات از بازار قهوه امارات در سال 2023

پایگاه اینترنتی forbesmiddleeast

بر اساس گزارش اتاق بازرگانی امارات درآمدهای بازار قهوه در این کشور در سال 2023 تقریباً 2.3 میلیارد دلار اعلام شد. النعیمی مدیر یک شرکت فروشنده قهوه در امارات رشد بازار قهوه در این کشور را به افزایش شهرنشینی نسبت می دهد و می‌گوید در سال جاری شاهد افزایش نرخ مصرف انواع محصولات قهوه و نوشیدنی‌های گرم در امارات بوده ایم. دبی میز قهوه را برای گسترش دامنه فعالیت های تجاری مرتبط با قهوه در منطقه راه اندازی کرده است.

توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع بین امارات متحده عربی و کلمبیا

پایگاه اینترنتی albayan

ثانی بن احمد آل زیودی، وزیر تجارت خارجی امارات و آلمان اومانیا، وزیر صنعت، تجارت و گردشگری کلمبیا، بیانیه مشترکی را امضا کردند که در آن از اتمام موفقیت آمیز مذاکرات در مورد توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی دو کشور خبر دادند. این توافقنامه پس از امضای رسمی، اولین موافقتنامه تجاری دوجانبه بین دو کشور در منطقه خلیج فارس و قاره آمریکای جنوبی است.

توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع با کلمبیا آخرین مورد از این نوع در دستورکار تجارت خارجی امارات است. پس از اجرا دو کشور تعرفه‌ها را بر روی اکثر خطوط تولید حذف یا کاهش می دهد، موانع غیرضروری برای تجارت را از بین می‌برد، دسترسی به بازار را همکاری‌ها را در زمینه‌های تجارت دیجیتال، خدمات مالی، مخابرات، انرژی، محیط زیست، مهمان نوازی، گردشگری و... زیرساخت، کشاورزی و تولید مواد غذایی بهبود می‌بخشد.

کلمبیا چهارمین اقتصاد بزرگ در آمریکای جنوبی، صادرکننده بزرگ قهوه و دروازه شرکت های مستقر در امارات برای دسترسی به مزیت های فوق العاده ای است که منطقه ارائه می دهد. این توافق رونق عمده ای را برای تجارت و روابط بین دو کشور فراهم می‌کند. با آغاز اجرای این توافقنامه مهم پس از امضای رسمی و تکمیل مراحل لازم الاجرا شدن آن، بخش خصوصی از وجود کریدور تجاری جدید بین آمریکای جنوبی و خاورمیانه که بسیار حیاتی است، بهره مند خواهند شد. بازارهایی که شامل بیش از 800 میلیون مصرف کننده است. موافقتنامه‌های مشارکت اقتصادی جامع یک عنصر اساسی از برنامه‌های امارات متحده عربی برای دوبرابر کردن تولید ناخالص داخلی خود تا سال 2030 است. قابل اینکه روابط دیپلماتیک بین امارات و کلمبیا با افتتاح سفارت های دو کشور در سال های 2011 و 2012 رونق بیشتری گرفت. حجم تجارت غیرنفتی بین امارات و کلمبیا در سال 2022 از 380 میلیون دلار گذشت و در نیمه اول سال 2023، حجم تجارت غیرنفتی دوجانبه نسبت به مدت مشابه در سال 2022، 120 درصد افزایش یافت.

برگزاری چهلمین نشست وزرای کشور شورای همکاری خلیج فارس

پایگاه خبری khaleejtimes

9 نوامبر 2023 چهلمین نشست وزرای کشور شورای همکاری خلیج فارس در مسقط برگزار شد. شیخ سیف بن زاید آل نهیان، وزیر کشور، در راس هیئتی در این نشست شرکت کرد. در این نشست راه‌های تقویت همکاری‌ها و هماهنگی‌ها در تلاش‌ها و ابتکارات مشترک با هدف ارتقای امنیت و ثبات کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و پیشبرد مسیر همکاری‌های امنیتی مشترک شورای همکاری خلیج فارس به‌گونه‌ای که به خواسته‌ها و رهنمودهای رهبران شورای همکاری خلیج فارس دست یابد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در حاشیه این نشست از برندگان جایزه شاهزاده نایف بن عبدالعزیز برای تحقیقات امنیتی در سال 2023 تجلیل شد. مرکز تحقیق و توسعه وزارت کشور امارات در یکی از رشته‌های این جایزه مقام دوم را کسب کرد. هیئت امارات متشکل از محمد بن نخیره الظهری، سفیر امارات در عمان، سرلشکر خلیفه حرب الخیلی، معاون وزیر کشور، سرلشکر شیخ محمد بن تهنون آل نهیان، مدیر بخش وظایف ویژه در فرماندهی کل پلیس ابوظبی و تعدادی از افسران وزارت کشور بود.

برنامه شرکت انرژی هسته ای امارات (ENEC) برای کربن زدائی

پایگاه اینترنتی al-ain

به دنبال توسعه موفقیت آمیز نیروگاه انرژی هسته ای برکه و ادامه پیشرفت برنامه انرژی هسته ای صلح آمیز امارات، شرکت انرژی هسته ای امارات (ENEC)، اکنون در صدد استفاده از تکنولوژی‌های جدید برای ایجاد مولکول های پاک برای حمایت از کربن زدایی جهانی است. این خبردر تاریخ 22 سپتامبر 2023  توسط طرف اماراتی در اجلاس سیاست جهانی انرژی هسته‌ای شورای آتلانتیک در سال 2023 در نیویورک اعلام شد.

محمد ابراهیم الحمادی، مدیر عامل ENEC، در این نشست با حضور پنلی با سما لئون، مدیر کل انجمن جهانی هسته ای (WNA) گفت؛ENEC اکنون از تجربیات، مهارت‌ها و الکتریسیته پاک خود در Barakah برای سرعت بخشیدن به توسعه مولکول‌های تمیز مانند هیدروژن تمیز، گرما و بخار استفاده می‌کند. این مولکول‌های پاک نقش مهمی در جلوگیری از انتشار کربن و حمایت از کشورها برای نزدیک‌تر شدن به اهداف خالص صفر خواهند داشت. رقابتی جهانی برای تولید برق و مولکول‌های پاک وجود دارد تا نه تنها صنایع سنگین را کربن‌زدایی کند، بلکه تأمین نیاز روزافزون انرژی پاک برای تأمین انرژی مراکز داده‌ای که به شدت مورد نیاز کشورها هستند، بر آن متکی است. الحمادی تاکید کرد که تعداد مراکز داده از 800000 در سال 2013 به 8 میلیون در سال 2022 رسیده است که مدل ها نشان می دهند که تا سال 2030 بیش از 10 درصد برق جهان را مصرف می‌کند. این مراکز همراه با افزایش روزافزون هوش مصنوعی به این معنی است که کشورهای سرتاسر جهان به زودی برای مشتریان دیجیتالی که به دنبال برق پاک برای قرار دادن مراکز داده مشترک هستند، رقابت خواهند کرد.

مذاکرات امارات و ویتنام برای انعقاد توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع (CEPA)

پایگاه اینترنتی forbesmiddleeast

ثانی بن احمد آل زیودی، وزیر تجارت خارجی امارات متحده عربی چهارم دسامبر2023 در حاشیه اجلاس cop28 با فام مین چین، نخست وزیر ویتنام و هیئتی از مقامات ارشد ویتنامی و رهبران تجاری این کشور دیدار کرد. این نشست در حالی برگزار شد که امارات و ویتنام در حال نهایی کردن شرایط توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع (CEPA) هستند که هدف آن آغاز دوره جدیدی از همکاری و رشد اقتصادی بین دو کشور است. الزیودی و چین در مورد اهمیت همکاری بخش خصوصی و نیاز به ایجاد مشارکت برای افزایش تجارت و جریان سرمایه گذاری دوجانبه گفتگو کردند. این نشست با حضور نمایندگان شرکت های پیشرو امارات متحده عربی از جمله موبادالا، صندوق توسعه ابوظبی، بنادر ابوظبی و DP World به همراه مقامات عالی رتبه بخش دولتی و جامعه تجاری ویتنام برگزار شد.

در این جلسه، AD Ports و اداره دریایی ویتنام یک یادداشت تفاهم برای ایجاد یک مشارکت استراتژیک برای توسعه فرصت‌های تجاری فی مابین امضا کردند. همچنین یادداشت تفاهمی‌بین وزارت اطلاعات و ارتباطات ویتنام و شرکت هلدینگ بین‌المللی سیریوس مستقر در ابوظبی(فعال در زمینه فناوری سبز، تحول دیجیتال و فناوری سلامت) مبادله شد. ویتنام 27 درصد از کل تجارت امارات متحده عربی با بلوک آسه آن در سال 2022 را به خود اختصاص داده است که مجموع تجارت دوجانبه در سالا 2023 با 30 درصد افزایش نسبت به سال 2022 به 8.7 میلیارد دلار رسیده است. تجارت غیرنفتی امارات با ویتنام نیز در سال 2022 بیش از 21 درصد افزایش یافت و به حدود 300 میلیون دلار رسید.

امارات و ویتنام پس از تکمیل چندین دور مذاکرات، در حال انعقاد توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع (CEPA) هستند. انتظار می رود این توافق تجارت غیرنفتی دوجانبه را با حذف یا کاهش عوارض گمرکی بر روی طیف گسترده ای از کالاها و خدمات و رفع موانع غیرضروری برای تجارت گسترش دهد. CEPA دسترسی به بازار ویتنام را برای بخش‌های متالورژی، ماشین‌آلات، خدمات مالی و حرفه‌ای امارات افزایش می‌دهد، در مقابل، صادرات محصولات ویتنامی از جمله قهوه، منسوجات و کشاورزی به امارات برای صادرات مجدد به بازارهای بین‌المللی میسر می‌شود.

تعهد 272 میلیارد دلاری برای تامین مالی پایدار توسط فدراسیون بانک های امارات

پایگاه خبری thenationalnews

رئیس فدراسیون بانک های امارات(UBF) که نماینده 56 بانک و موسسه مالی در این کشور است در جریان اجلاس آب و هوای سازمان ملل متحد 28Cop در دوبی، از تعهد 1 تریلیون درهم (272 میلیارد دلار) تامین مالی پایدار توسط اعضای این فدراسیون تا2030 خبر داد. عبدالعزیز الغریر، رئیس فدراسیون بانک های امارات متحده عربی گفت؛ که این تعهد با هدف تحقق برنامه‌های امارات برای رسیدن به هدف صفر خالص تا سال 2050 است.28Cop بستر قابل توجهی را برای فدراسیون بانک‌های امارات متحده عربی فراهم کرده است که به ما قدرت می‌دهد تا متحد شویم و به یک هدف مالی پایدار برسیم. ما کاتالیزوری برای اقدام هستیم و از موسسات بانکی خود می خواهیم تعهد مالی و استراتژیک خود را برای پیشبرد ما به سمت نقطه عطف خالص صفر 2050 انجام دهند. یازده بانک امارات متحده عربی از جمله بانک اول ابوظبی، بانک مشرق، بانک تجاری ابوظبی، NBD امارات، بانک اسلامی دبی، بانک RAK، بانک ملی فجیره و بانک اسلامی ابوظبی عضو فدراسیون فوق‌الذکر هستند. کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول در جریان اعلام این خبر گفت؛ دولت‌ها باید یارانه سوخت‌های فسیلی را که سال گذشته به 7.1 تریلیون دلار رسید، حذف کنند، اما این امر تنها در صورتی می‌تواند انجام شود که ما از آسیب‌پذیرترین افراد جوامع، حمایت کنیم.

27 هزار پرواز از طریق فرودگاه‌های امارات درماه اکتبر

پایگاه اینترنتی emirates247

فرودگاه‌های امارات متحده عربی در اکتبر سال جاری با حمایت از فعالیت های ترافیکی اقتصادی، تجاری و گردشگری موفق به ثبت رکورد 27 هزار پرواز ماهیانه شدند. بر اساس داده‌های OAG International، تعداد پروازها از طریق فرودگاه‌های امارات در ماه اکتبر به حدود 26.96 هزار پرواز رسیده است که در مقایسه با 22.46 هزار پرواز در مدت مشابه سال 2022، رشد 20 درصدی داشته است.

فرودگاه دبی در ماه اکتبر 17.25 هزار پرواز را به ثبت رساند که رشد 16.23 درصدی را در مقایسه با 14.84 هزار پرواز در ماه مشابه سال 2022 به ثبت رساند که 64 درصد از کل پروازهای فرودگاه‌های امارات را به خود اختصاص داد. ظرفیت صندلی‌های برنامه ریزی شده در پروازهای بین المللی در مهرماه به حدود 4.9 میلیون صندلی رسید که نسبت به شهریورماه 4.5 درصد افزایش داشت. افزایش پروازها از طریق فرودگاه‌های امارات به دلیل حمایت از گسترش شرکت های هواپیمایی ملی و ورود آنها به مقاصد جدید اعلام شده است.

معاملات 350 میلیون دلاری برندهای هندی در نمایشگاه دبی

پایگاه اینترنتی arabianbusiness

نمایشگاه برندهای هندی که در مرکز تجارت جهانی دبی برگزار شد، 2800 خریدار از 67 کشور جهان را به خود جذب کرد که اکثر آنها خرده فروشان و واردکنندگان از بازارهای کلیدی امارات، عربستان سعودی، عمان، قطر، بحرین، کویت، یمن، مصر، غنا، اتیوپی، نیجریه، کنیا، کامرون، سومالی، الجزایر، سودان، روسیه و بسیاری از کشورهای دیگر بودند. بیش از 350 برند پوشاک هندی با نظارت انجمن تولیدکنندگان پوشاک هند (CMAI) در این رویداد با عنوان «برندهای هندی» شرکت کردند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما