تاثیر گروه هواپیمایی امارات و فرودگاههای دبی بر اقتصاد این شهر
تحقیقات صورت گرفته حاکیست نقش گروه هواپیمایی امارات و فرودگاههای دبی بر اقتصاد این شهر بسیار تاثیر گذار بوده و بر اساس پیشبینیهای رشد مالی و مسافری این بخش، نقشی محوری داشته و پیشبینی مسیر صعودی نقش آفرینی این بخش بر اقتصاد دبی مجدداً مورد تایید میباشد.گزارش زیر به نتایج مطالعه ای که در همین خصوص انجام شده است میپردازد:
این مطالعه که توسط شرکت تحقیقاتی جهانی Oxford Economics انجام شده است، شامل ارزیابی فعالیت های اقتصادی مستقیم تولید شده توسط بخش هوانوردی، فعالیت غیرمستقیم ایجاد شده از طریق زنجیره تامین این بخش و فعالیت های القایی حمایت شده از طریق مصرف با بودجه دستمزد توسط نیروی کار هوانوردی محلی است. این مطالعه همچنین تاثیر کاتالیزوری هزینههای گردشگری تسهیلشده توسط بخش هوانوردی در دبی را ارزیابی کرده است.
شیخ احمد بن سعید آل مکتوم، رئیس و رئیس اجرایی شرکت هواپیمایی امارات و گروه ایرلاین و رئیس فرودگاههای دبی، پس از انتشار این گزارش اظهار داشت: بخش هوانوردی دبی ستون اصلی و استراتژی رشد اقتصادی شهر تا به امروز بشمار رفته و همچنان نقشی کلیدی در نائل آمدن به اهداف دستور کار اقتصادی موسوم به D33 ایفا خواهد کرد. دبی با پشتیبانی از اتصال هوایی قوی، حضور برجسته ای در صحنه جهانی برای تجارت، سرمایه گذاری و گردشگری دارد و بازیگری پیشرو در حمل و نقل هوایی و لجستیک بشمار می رود. برنامههای بلندپروازانه برای دبی ورلد سنترال و فرودگاه بین المللی آل مکتوم و سرمایه گذاریهای مداوم برای گسترش ظرفیت دبی در فعالیت های بین المللی، فرصت های اقتصادی بیشتری را با حمایت از تقاضای پیش بینی شده برای حمل و نقل هوایی هموار خواهد کرد. همچنین برنامههای توسعه در دست اجرا مشاغل ماهرتری ایجاد و همچنین به نوآوری کمک میکند.
برآورد شده است که در سال 2023، بخش هوانوردی دبی، متشکل از گروه هواپیمایی امارات و فرودگاههای دبی شامل فرودگاه بینالمللی دبی و فرودگاه بین المللی آل مکتوم و سایر اجزاء بخش هوانوردی 137 میلیارد درهم (37.3 میلیارد دلار آمریکا) ارزش افزوده ناخالص به اقتصاد دبی، معادل 27 درصد تولید ناخالص داخلی (GVA) به اقتصاد این امارت کمک کند. این سهم شامل تأثیر اقتصادی مستقیم 94 میلیارد درهمی و 43 میلیارد درهمی در بخش کاتالیزوری گردشگری تسهیل شده توسط هوانوردی میشود. پیش بینی میشود که این ارقام به طور پیوسته افزایش یابد، زیرا که فعالیت های حمل و نقل هوایی توسط امارات و فرودگاههای دبی 196 میلیارد درهم یا 32 درصد به تولید ناخالص داخلی پیش بینی شده دبی تا سال 2030 (به قیمت سال 2023) کمک خواهد کرد.
فعالیت های هوانوردی همچنین 631,000 شغل در سراسر دبی ایجاد کرده که معادل یک شغل از هر پنج شغل در امارات در سال 2023 میباشد. انتظار می رود تا سال 2030 بالغ بر 185,000 شغل دیگر مرتبط با هوانوردی ایجاد شود که کل مشاغل مورد حمایت بخش هوانوردی دبی محسوب شده و پیش بینی میشود به 816000 شغل افزایش یابد.
گزارش قبلی اثرات اقتصادی که توسط Oxford Economics در سال 2014 منتشر شد، نشان داد که بخش هوانوردی 27 درصد از تولید ناخالص داخلی دبی را تشکیل می دهد و 417000 شغل را پشتیبانی میکند. در حالی که آخرین نتایج نشان می دهد که سهم تولید ناخالص داخلی دبی ثابت مانده، ارزش افزوده ناخالص این بخش به صورت واقعی افزایش یافته و ارقام فعلی نشان دهنده رشد سریع تر در سایر بخش ها و همچنین تنوع در اقتصاد گسترده تر در دهه گذشته بوده است.
ضمنا سرمایهگذاری حیاتی برای محافظت از بخش هوانوردی در آینده و اطمینان از باقی ماندن دبی بعنوان یک نیروی باالقوه اقتصادی، در سرمایهگذاریهای عمده در حال اجرا برای گسترش ظرفیت و عملیات بینالمللی، علاوه بر تأسیسات نسل جدید در دبی ورلد سنترال و فرودگاه بینالمللی آل مکتوم، کاملا مشهود است. فرودگاه جدید 128 میلیارد درهم، پنج برابر وسعت فرودگاه بین المللی دبی بوده و فاز اول آن طی 10 سال تکمیل خواهد شد. پس از تکمیل کامل این پروژه بیش از 400 جایگاه توقف هواپیما در فرودگاه جدید تشکیل خواهد شد که ظرفیت سرویس دهی به 260 میلیون مسافر در سال را دارد. انتظار می رود این پروژه ساخت و ساز حدود 6.1 میلیارد درهم به تولید ناخالص داخلی دبی در سال 2030 کمک کرده و همچنین از 132000 شغل پشتیبانی کند.
فرودگاه جدید و زیرساخت های پیرامونی آن به تحقق دستور کار اقتصادی دبی (D33) کمک خواهد کرد که هدف آن تقویت حضور موثر تجاری و گردشگری امارات در صحنه جهانی است. برنامههای توسعه مترقی D33 همچنین به دنبال تبدیل دبی به یکی از متصل ترین شهرها با افزودن 400 مقصد در نقشه تجارت خارجی و تبدیل شدن به یکی از پنج قطب برتر لجستیکی در جهان میباشد.
حمل و نقل هوایی همچنین نیروی محرکه رشد گردشگری بین المللی دبی بشمار می رود. به عنوان یکی از پربازدیدترین مقاصد جهان، بازدیدکنندگان در سال 2023 به طور متوسط 3.8 شب در دبی اقامت داشته و به طور متوسط 43004 درهم برای هتل ها، رستورانها، جاذبهها و خرید هزینه کرده اند. بر اساس این گزارش، بازدیدکنندگان بینالمللی که به دبی پرواز میکنند، سال گذشته حدود 66 میلیارد درهم هزینه کردهاند.
منبع:
https://www.air101.co.uk-