اخبار اقتصادی امارات عربی متحده ـ دبی
گزیده اخبار اقتصادی امارات متحده عربی- دبی در هفته سوم آبان ماه 1403 مندرج در روزنامهها و سایر رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
میزبانی دبی از اولین کنگره جهانی حسابرسی، مبارزه با کلاهبرداری و فناوری اطلاعات
قرار است دبی میزبان کنگره جهانی حسابرسی، مبارزه با کلاهبرداری و فناوری اطلاعات باشد که تحت نظر وزارت اقتصاد امارات متحده عربی برگزار میشود. در این رویداد بزرگ حسابرسان داخلی و متخصصان مبارزه با کلاهبرداری، امنیت سایبری و کارشناسان فناوری اطلاعات از سراسر جهان را برای سه روز بحث و تبادل نظر در مورد آخرین روندهای کاربردی گرد هم می آیند و نزدیک به 1000نفر از متخصصان مربوطه از 11 تا 13 نوامبر 2024 در آن مشارکت دارند. کنگره جهانی توسط انجمن حسابرسان داخلی امارات متحده عربی (IAA) با همکاری انجمن بازرسان خبره کلاهبرداری (ACFE) و انجمن حسابرسی و کنترل سیستم های اطلاعاتی (ISACA برگزار میشود.
https://www.wam.ae-
افزایش 3.3 درصدی تولید ناخالص داخلی دبی در سه ماهه دوم 2024
شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم، ولیعهد دبی اعلام کرد تولید ناخالص داخلی امارات در سه ماهه دوم سال 2024 نسبت به مدت مشابه سال قبل 3.3 درصد رشد کرد و به 116 میلیارد درهم رسیده است. وی بر اهمیت کار گروهی منسجم و تلاش های هماهنگ برای دستیابی به اهداف مشخص شده در برنامه 2033 دبی، به ویژه دستور کار اقتصادی دبی D33 و دستور کار اجتماعی دبی 2033، که هدف آن ارتقای جایگاه امارت به عنوان یک الگوی جهانی برای توسعه است، تاکید کرد. رشد تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم سال 2024 ناشی از بهبود عملکرد چندین بخش حیاتی در چارچوب اقتصادی امارت است. بخش حمل و نقل و ذخیره سازی رشد قابل توجه 7.8 درصدی را نسبت به سه ماهه دوم 2023 تجربه کرد که 13.6 درصد به تولید ناخالص داخلی دبی و 31.3 درصد در رشد کلی کمک کرد. بخش اطلاعات و ارتباطات نسبت به مدت مشابه سال قبل 5.6 درصد رشد داشته است. بخش خدمات اقامتی و غذایی هم به نرخ رشد 4.7 درصدی دست یافت. عملکرد سه ماهه دوم تقریباً با عملکرد فصل اول مطابقت داشت و نرخ رشد مشابهی را برای هر دو سه ماهه در نیمه اول سال به همراه داشت. رشد سه ماهه دوم، کل تولید ناخالص داخلی را در نیمه اول سال 2024 به 231 میلیارد درهم رساند که نرخ رشد 3.2 درصدی را نسبت به نیمه اول سال 2023 نشان می دهد که نشان دهنده رشد ثابت در اکثر بخش ها است.
https://www.wam-
رشد قابل توجه ثبت مالکیت معنوی در امارات
وزارت اقتصاد امارات رشد قابل توجه ثبت مالکیت معنوی (IP) در کشور طی نه ماه اول سال 2024 را اعلام کرد که نشان دهنده موفقیت تلاش های ملی برای تقویت یک نوآوری است. ثبت علائم تجاری، اختراعات، و گواهینامههای کاربردی افزایش قابل توجهی داشته که نشان دهنده پیشرفت در حمایت از تحقیق و توسعه و کارآفرینی در بخش های اقتصادی و علمی است. بنابر این در نه ماهه اول سال 2024، ثبت IP در امارات 34.3 درصد، ثبت علائم تجاری 39.12 درصد و ثبت اختراعات، گواهینامههای کاربردی و طرح های صنعتی 8 درصد نسبت به مدت مشابه در سال 2023 افزایش یافته است. این دادهها همچنین افزایش 8 درصدی در ثبت اختراعات، گواهینامههای کاربردی و طرح های صنعتی را نشان می دهد که در پایان سپتامبر 2024 در مجموع به 15051 رسیده است. عبدالله احمد الصالح، معاون وزیر اقتصاد، در این باره اظهار داشت این نتایج بر تعهد امارات متحده عربی به توسعه یک اکوسیستم IP قوی همسو با استانداردهای جهانی و تقویت نقش دانش و خلاقیت در رشد اقتصادی تاکید میکند. این وزارتخانه بر پیشبرد قوانین و راه اندازی طرح های جامع برای بخش های صنعتی و خلاق به طور یکسان تمرکز کرده است.
https://www.wam-
نحوه دریافت وام تجاری در امارات
امارات برای کسانی که به دنبال دریافت وام تجاری هستند، شرایط قانونی و واجد شرایط خاصی را تعیین کرده است. وام مدت دار نوعی وام است که در آن مبلغ ثابتی از یک موسسه مالی وام گرفته میشود. این باید در اقساط عادی بازپرداخت شود. این مبلغ سود را هم شامل میشود. این وام ها معمولا بین یک تا 10 سال متغیر است. انواع وام ها به قرار زیر است:
- برای کسب و کار جدید، وام های ارائه شده توسط بانک ها یا موسسات مالی کارمزدی کمتر و دوره بازپرداخت کوتاه تر دارند.
- وام های کسب و کار کوچک ارائه شده توسط بانک ها یا مؤسسات مالی، نرخ های بهره کمتر و پیش پرداخت های کمتری را ارائه می دهند. این وام ها اغلب به عنوان سرمایه گذاری برای شروع فعالیت این مشاغل عمل میکنند.
- وام های مالی تجاری به مواردی داده میشود که ممکن است مرتبط با تجارت بین المللی باشد. این نوع وام هزینههایی مانند حمل و نقل و موجودی کالا در میان سایر هزینههای مربوط به صادرات و واردات را پوشش می دهد.
- برای کسانی که می خواهند طبق قوانین شریعت اسلامی وام بگیرند، وام های تامین مالی اسلامیگزینه خوبی است زیرا بدون بهره است. این مؤسسات ممکن است به جای دریافت سود، قراردادهای مشارکت در سود یا اجاره داشته باشند.
- وام های تامین مالی تجهیزات برای مشاغلی است که ممکن است برای ابزار یا تجهیزات خاص به بودجه نیاز داشته باشند.
https://www.khaleejtimes.com-
امضای تفاهم نامه اتاق های دبی با noqodi برای توسعه راه حل های پرداخت دیجیتال
اتاقهای دبی تفاهمنامهای با شرکت فناوری مالی noqodi امضا کرد تا راهحلهای پرداخت دیجیتالی را برای خدماتی که به جامعه تجاری ارائه میدهد، توسعه دهد. این توافق به عنوان بخشی از تلاشهای اتاقها برای حمایت از استراتژی «دبی بدون نقد» است که هدف آن فعال کردن راهحلهای پرداخت دیجیتالی یکپارچه و ایمن در بخشهای دولتی و خصوصی است. طبق مفاد این قرارداد، اتاقهای دبی noqodi را به عنوان ارائهدهنده اصلی راهحلهای پرداخت دیجیتال در تمامی خدمات خود منصوب میکند. این شرکت گزینههای پرداخت متنوعی را ارائه میکند که به افزایش تجربه مشتری و بهبود کارایی تراکنشهای پرداخت دیجیتالی کمک میکند و در عین حال بالاترین استانداردهای حفاظت از دادهها را تضمین میکند. اتاق های دبی به عنوان محرک توسعه اقتصادی در دبی، متعهد به ایفای نقش کلیدی در دستیابی به اهداف دستور کار اقتصادی دبی (D33) است که به دنبال دوبرابر کردن اندازه اقتصاد امارات در دهه آینده و تثبیت جایگاه دبی در بین سه شهر برتر جهان است. اولویتهای راهبردی اتاقها شامل بهبود فضای کسبوکار مطلوب، جذب کسبوکارها و سرمایهگذاریهای بینالمللی، توسعه بینالمللی اعضای اتاقهای دبی، تسریع رشد اقتصاد دیجیتال دبی، افزایش اثربخشی حمایت، و توسعه پایدار خدماتی سازمانی و مشتریان است.
https://www.emirates247.com-
برگزاری هفته الماس دبی با بحث در مورد مسیر آینده صنعت
مرکز کالاهای چند منظوره دبی (DMCC)هفته الماس دبی را بهمراه کنفرانس الماس دبی (DDC) با حضور دست اندکاران و متخصصین الماس جهانی برگزار کرد تا به چالشهای کلیدی در صنعت الماس، همچون رکود قیمت جهانی، تقاضای ضعیف، رقابت الماس های تولیدی آزمایشگاهها و تغییر ترجیحات مصرف کننده رسیدگی شود. این رویداد تحت عنوان "شکوفایی تحت فشار - پیمایش پارادایم های جدید جهانی"، سهامداران را از دولت تا خرده فروشان گرد هم آورد تا درباره استراتژیهای مشترک بحث کنند. جمعه الکیت، مذاکره کننده ارشد تجاری امارات متحده عربی و دستیار معاون وزیر امور تجارت بین الملل در وزارت اقتصاد، بر اهمیت همکاری جهانی تاکید کرد و گفت: "کنفرانس الماس دبی بستری حیاتی برای رسیدگی به چالش ها و ایجاد راه حل های بلند مدت بشمار رفته و نقش دبی در حمایت از صنعت را تقویت میکند. دبی، بعنوان بزرگترین مرکز تجارت الماس جهان، در نیمه اول سال 2024 شاهد معامل 120 میلیون قیراط الماس شد که نشان دهنده رشد قوی سال به سال است. احمد بن سلیم، رئیس اجرایی و مدیرعامل DMCC و رئیس بورس الماس دبی، ضمن تاکید بر تقویت همکاریهای صنعت اعلام کرد دبی به عنوان قطب جهانی الماس، موقعیت منحصر به فردی برای متحد کردن ذینفعان و ایجاد بحثهای معنادار برای رشد پایدار این بخش دارد. آل کوک، مدیر عامل گروه De Beers، رهبری رویایی دبی را ستود و بر نقش آن به عنوان یک پل تجاری کلیدی بین آفریقا و جهان تاکید کرد. وی همچنین از تلاش های احمد بن سلیم در افزایش شفافیت در فرآیند کیمبرلی قدردانی کرد. در این کنفرانس پانل هایی در مورد مسائل مبرم بازار از جمله تنش های ژئوپلیتیکی، کندی رشد اقتصادی در چین و رقابت الماس های تولید شده در آزمایشگاه برگزار شد. کارشناسان در مورد استراتژیهای اعمال نفوذ از سایر بخش ها، راه حل های مبتنی بر فناوری و اهمیت تعبیه اصول ESG بحث کردند.
https://www.wam-
تجارت 40 میلیاردی الماس امارات در سال 2024
امارات متحده عربی با سهمیبیش از 15 درصد از کل تجارت بین المللی در الماس، رتبه سوم جهان را در تجارت جهانی آن پس از هند و ایالات متحده دارا میباشد. جمعه الکیت، دستیار معاون وزیر در امور تجارت بینالملل در وزارت اقتصاد، اعلام کرد که ارزش تجارت الماس امارات در سال جاری از 40 میلیارد دلار فراتر خواهد رفت. وی افزود الماس سهم بزرگی از تجارت غیرنفتی امارات متحده عربی را تشکیل می دهد که بیش از 5.5 درصد است و ارزش تجارت الماس در سال 2023 39 میلیارد دلار بوده و در نیمه اول سال 2024 نیز به حدود 20 میلیارد دلار رسید. وی بر نقش مهمیکه قراردادهای تجاری جامع در تقویت تجارت الماس امارات، رفع موانع و باز کردن بازارها و فرصت های جدید در آسیا، آفریقا و کشورهای مختلف در سراسر جهان ایفا میکند، تاکید کرد و خاطرنشان کرد: مرکز کالاهای چند منظوره دبی(DMCC) نقش مهمی در ترویج تجارت الماس در جهان دارد. امارات در سال 2024 برای دومین بار ریاست فرآیند کیمبرلی را از زمانی که هشت سال پیش به عنوان اولین کشور عربی به عضویت آن درآمد بر عهده خواهد داشت. وی گفت: دستور کار تجارت خارجی امارات یکی از ارکان اصلی این جاه طلبیها است و تلاش میکند تا ارزش کل تجارت غیرنفتی را تا سال 2031 به 4 تریلیون درهم برساند و صادرات غیرنفتی را به 800 میلیارد درهم افزایش دهد. او افزود: برنامه توافق نامههای مشارکت اقتصادی جامع (CEPA) یکی از ارکان اصلی این سیاست است، زیرا به تحکیم روابط تجاری و سرمایه گذاری با متحدان کلیدی در سراسر جهان کمک میکند. وی همچنین با اشاره به اینکه تجارت غیرنفتی امارات متحده عربی در نیمه اول سال 2024 به 1.4 تریلیون درهم رسید که نسبت به مدت مشابه در سال 2023 11.2 درصد افزایش داشت، خاطرنشان کرد: این رشد مستمر در شرایطی است که تجارت جهانی تنها 1.5 درصد رشد داشته است.
https://www.wam-
سفر هیات اتاق بازرگانی و صنعت شارجه به اوگاندا و کنیا
اتاق بازرگانی و صنعت شارجه (SCCI)، به نمایندگی از مرکز توسعه صادرات شارجه (SEDC)، ماموریت تجاری خود به اوگاندا و کنیا را آغاز کرد. این ماموریت تجاری بخشی از ابتکارات سالانه SCCI برای گسترش همکاری تجاری دوجانبه بین امارات متحده عربی و کشورهای شرق آفریقاست. کنیا و اوگاندا بدلیل رشد اقتصادی قابل توجه در خط مقدم این روابط قرار دارند. هیات نمایندگی تجاری به ریاست عبدالله سلطان العویس، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت شارجه، متشکل از اعضای هیئت مدیره اتاق در کنار رهبران برجسته تجاری و نمایندگان شرکت های بزرگ صنعتی و تجاری مستقر در شارجه در این سفر حضور داشتند. عبدالله سلطان العویس بر اهمیت افزایش مشارکت های اقتصادی با کشورهای شرق آفریقا و شناسایی فرصت های سرمایه گذاری در این منطقه کلیدی تاکید کرد و ابراز خوش بینی کرد که ماموریت انجام شده باعث افزایش همکاری بین جامعه تجاری در شارجه و همتایان آن در کنیا و اوگاندا شود. وی تأکید کرد اتاق شارجه متعهد به ایجاد تلاشهایی است که قبلاً برای تقویت پلهای فرهنگی و تعمیق روابط اقتصادی بین امارات متحده عربی و کنیا انجام شده است، که شاهد رشد قابلتوجهی در حجم تجارت غیرنفتی بود که به بیش از 3.06 میلیارد دلار در سال 2023 رسید که در مقایسه با سال 2022 بیش از 26.4 درصد افزایش داشته است. العویس همچنین به رشد استثنایی روابط تجاری بین امارات و اوگاندا در دهه گذشته اشاره کرد و افزود تجارت غیرنفتی به بالاترین حد خود رسید. حجم تجارت از حدود 228.7 میلیون دلار در سال 2015 به حدود 1.226 میلیارد دلار در سال 2023 افزایش یافت که نشان دهنده قدرت و عمق روابط اقتصادی بین دو کشور است.
https://www.wam.ae-
امضای تفاهمنامه همکاری اتاقهای دوبی با اتاق بازرگانی تایلند
اتاق های دبی یادداشت تفاهم همکاری با اتاق بازرگانی تایلند برای تقویت روابط تجاری و اقتصادی دوجانبه امضا کردند. هدف از این توافق گسترش فرصتهای سرمایهگذاری امیدوارکننده، بهویژه در بخشهای انرژی، اقتصاد دیجیتال، کشاورزی، گردشگری و مهماننوازی است. این تفاهم نامه شامل تبادل هیات ها و ماموریت های تجاری، به اشتراک گذاری دانش و تخصص و همکاری در سازماندهی نمایشگاهها و رویدادهای تجاری در دبی و تایلند است. این توافق همچنین به دنبال تقویت تلاش های مشترک در داوری برای حل و فصل اختلافات تجاری بین شرکت های هر دو بازار است. تفاهم نامه یاد شده توسط محمدعلی راشد لوثه، رئیس و مدیر عامل اتاق های دبی و دکتر ویزیت لیملورچا، نایب رئیس اتاق بازرگانی تایلند امضا شد.
https://www.wam.ae-
میزبانی امارات از نشست سالانه بودجه OECD برای منطقه MENA
امارات متحده عربی به نمایندگی از وزارت دارایی، قرار است میزبان نشست سالانه مقامات ارشد بودجه خاورمیانه و شمال آفریقا باشد. (MENA SBO) وابسته به سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) از 18 تا 19 نوامبر خواهد بود. شرکت کنندگان شامل مقامات ارشد بودجه و مدیران سراسر منطقه خاور میانه و شمال آفریقا موسوم به MENA خواهند بود. هدف این رویداد تقویت همکاری و به اشتراک گذاری دانش لازم بین تصمیم گیرندگان منطقه ای برای مدیریت مالی و بودجه عمومی عنوان شده است. در این نشست جلساتی در مورد موضوعات کلیدی، از جمله آخرین پیشرفتها در تهیه بودجه عمومی، روند هزینههای دولتی و استراتژیهایی برای افزایش کارایی هزینهها از طریق شیوههای مدرن برگزار میشود. شرکتکنندگان همچنین مکانیسمهای مالی نوآورانهای را که برای تقویت مشارکتهای دولتی و خصوصی طراحی شدهاند، بررسی خواهند کرد. علاوه بر این، بحثها شامل ابتکاراتی برای افزایش سواد مالی در میان مردم و افزایش آگاهی در مورد اهمیت مدیریت صحیح مالی عمومی خواهد شد. همچنین بحث در مورد کاربرد هوش مصنوعی مولد در تهیه بودجه و مخارج عمومی مد نظر خواهد بود. امارات سال گذشته نیز میزبان نشست سالانه از مقامات ارشد بودجه خاورمیانه و شمال آفریقای OECD در دبی بود که در آن بحث های مربوط به تهیه بودجه، هزینههای عمومی، بودجه سبز و طرح های اصلاح مالی عمومی در کشورهای عضو مطرح و بررسی شد.
https://www.wam.ae-
ارز های محبوب دیجیتال امارات برای سرمایه گذاران در سال 2024
کارشناسان ارز کریپتو معتقدند پس از انتخابات اخیر در آمریکا چشم انداز ارز دیجیتال امارات در پشت ابتکارات فعال دولت، پیشرفت های تکنولوژیکی و افزایش اشتهای سرمایه گذاران به سرعت در حال تحول بوده و مصرف کنندگان کریپتو فرصت ایده آلی برای سرمایه گذاری در مقاطع کوتاه تا میان مدت یدست آورده اند. بازگشت دونالد ترامپ به قدرت اعتماد سرمایه گذاران را دوباره احیا کرده و تحلیلگران پیشنهاد میکنند سیاست های او ممکن است محیط نظارتی مطلوبی را برای ارزهای دیجیتال بوجود آورد. دکتر امیلی کارتر، اقتصاددان ارزهای دیجیتال، میگوید: به لحاظ تاریخی، دولت ترامپ در مورد داراییهای دیجیتال رفتاری متعادل داشته که میتواند سرمایهگذاری نهادی بیشتری را جذب کند. به گفته آرون لزلی جان، تحلیلگر ارشد بازار در Century Financial، در امارات جایی که انتظار میرود تعداد کاربران ارزهای دیجیتال تا سال 2025 به 3.78 میلیون نفر برسد، گزینههای رایج ارز دیجیتال برای سرمایهگذاران شامل استیبل کوین، بیتکوین و اتر است. در حالی که استیبل کوینها به عنوان انتخاب برتر ظاهر شده اند و 55 درصد از کل فعالیت رمزارزها در امارات را به خود اختصاص داده اند، بیت کوین و اتر در جایگاههای دوم و سوم قرار گرفته و به ترتیب سهم 19 و 9.0 درصدی را به خود اختصاص داده اند. سال گذشته، امارات به جمع معدود کشورهایی پیوست که ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) را راه اندازی کرد. دومین اقتصاد بزرگ جهان عرب گام های مهمی در ارتقای چارچوب نظارتی خود برداشته و بین ژوئیه 2022 و ژوئن 2023، حدود 400 میلیارد دلار تارکنش داشته و موقعیت خود را به ششمین اقتصاد بزرگ رمزنگاری در جهان ارتقا داد. بین ژوئیه 2023 و ژوئن 2024، امارات 34 میلیارد دلار ارز دیجیتال دریافت کرد که رشد سالانه 42 درصدی را نشان می دهد. این امر کشور را به سومین اقتصاد بزرگ رمزنگاری در منطقه MENA تبدیل کرد. تحلیلگران خاطرنشان کردند که دولت امارات متحده عربی به طور فعال محیطی مساعد برای ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است. بازار جهانی ابوظبی (ADGM) و مرکز چند کالای دبی (DMCC) چارچوبهای نظارتی را ایجاد کردهاند که ضمن تضمین انطباق با استانداردهای بینالمللی، نوآوری را تشویق میکند.
https://www.khaleejtimes.com-