معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۱۴- ۰۹:۴۹ - مشاهده: ۹۵

اخبار اقتصادی کویت

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کویت در هفته دوم آذرماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

شرکت نفت کویت ، دامنه پروژه‌های تولیدی خود را گسترش می دهد.

شرکت نفت کویت در حال برنامه ریزی برای گسترش دامنه پروژه‌های خود و توسعه تاسیسات نفت و گاز شمال این کشور از طریق نصب سیستمهای فشرده‌سازی و واحدهای بازیابی گوگرد(SRU) در تاسیسات تولید اولیه 50 (EPF-50) و تولید ژوراسیک 3 (JPF-3) می‌باشد. به گزارش نشریه «مید» ، شرکت نفت کویت در ماه سپتامبر بودجه ای به ارزش 380 میلیون دلاری برای اجرای این پروژه در نظر گرفت اما با توجه به توسعه دامنه پروژه انتظار می رود این رقم افزایش یابد. منابع آگاه اعلام کردند گسترش دامنه شامل افزودن سیستم های فشار بیشتر به پروژه خواهد بود و شرکت نفت کویت درحال حاضر در انتظار دریافت تایید دستگاه مرکزی مناقصات عمومی این کشور درباره تغییرات پیشنهاد شده است. EPF-50 و JPF-3 تاسیسات فرآوری و فرآوری هیدروکربن ترش هستند که در شمال کویت واقع و برای مدیریت هیدروکربن‌های ترش با فشار بالا از چندین چاه ژوراسیک در میادین شمالی کویت طراحی شده اند.

500 میلیون دلار حجم مبادلات تجاری بین کویت و مصر

اتاق بازرگانی و صنایع کویت با همکاری سفارت مصر در این کشور، میزبان نشستی برای ارائه پروژه‌های دستگاه خدمات ملی نیروهای مسلح مصر بود. وفاء القطامی عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی و صنایع کویت بر تمایل اتاق بازرگانی کویت برای آشنایی بیشتر بخش تجاری کویت با دستگاه خدمات ملی نیروهای مسلح در مصر و فرصت های موجود سرمایه گذاری در زمینه‌های حیاتی، مشوق ها و مزایای سرمایه گذاری ارائه شده به سرمایه گذاران کویتی و همکاری راهبردی میان بخش خصوصی دو کشور تاکید و حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته را بالغ بر 500 میلیون دلار اعلام کرد. در این نشست طرف مصری نیز به نوبه خود ، فرصت های سرمایه گذاری موجود در این کشور و مزایا و قوانین تصویب شده جهت تشویق سرمایه گذاری خارجی در مصر را تشریح کرد. اسامه شلتوت سفیر مصر، این نشست را فرصتی مناسب برای معرفی فرصت های سرمایه گذرای گسترده در کشورش برشمرد و افزود: دستگاه خدمات ملی وابسته به نیروهای مسلح مصر، 63 شرکت فعال در زمینه‌های مختلف اعم از صنایع و امنیت غذایی ، پیمانکاری ، تجارت داخلی و خارجی و بخش معدن در بر دارد. وی اظهار داشت کویت با سرمایه گذاری به ارزش 19 میلیارد دلار، در رده چهارم کشورهای سرمایه گذارکننده در کشورش قرار دارد.

کویت 5 درصد از کل خط راه آهن کشورهای شورای همکاری را در برخواهد گرفت.

در حالی اداره کل راهداری، حمل و نقل زمینی در حال بررسی و تکمیل داده‌های مربوط به طراحی و تنظیم اسناد فاز نخست اجرای پروژه راه آهن کشورهای شورای همکاری است که منابع مطلع توضیح دادند براساس پروژه مذکور، کویت به عنوان ایستگاه شمالی این خط راه آهن، حدود 5 درصد مجموعاً حدود 111 کیلومتر از کل این خط را در بر خواهد گرفت. این خط راه آهن کویت را مستقیماً به عربستان سعودی متصل خواهد کرد.

حمایت کویت از موسسات تحقیقاتی متخصص در زمینه تامین انرژی

دکتر جاسم الاستاد وزیر آب و برق و انرژی‌های تجدیدپذیر و سرپرست وزارت مشاغل عمومی‌کویت، بر حمایت دائمی‌کشورش از موسسات تحقیقاتی مختصص در زمینه تامین انرژی در دو سطح داخلی و جهانی تاکید کرد. وی طی سخنانی در افتتاحیه هشتمین کنفرانس بین المللی انرژی و توسعه تحقیقات در دانشگاه «الشدادیه» گفت: کویت به ارائه کمک های مالی، پروژه‌ها و کمک های بشردوستانه به کشورهای برادر و دوست در راستای حمایت از موسسات تحقیقاتی تاکید دارد. دکتر مشعان العتیبی سرپرست موسسه تحقیقات عملی کویت نیز اظهار داشت : در دوره اخیر، انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان منبع جدیدی از انرژی سازگار با محیط زیست با نرخ های رقابتی پدیدار شده که با توجه به رشد روزافزون جمعیت و افزایش تقاضا، نویدبخش آینده امیدوار کننده برای بشریت خواهد بود. فیصل العتل ، رئیس انجمن مهندسان کویت، ضمن اشاره به تلاش های این انجمن در حوزه انرژی، بر تشکیل کمیته تخصصی انرژی و اجرای طرح ویژه تنظیم آب و برق مساجد از طریق پیاده سازی سیستم های هوشمند تاکید کرد. شیخ نواف السعود مدیرعامل شرکت نفت کویت با بیان اینکه جمعیت جهان امروز بالغ بر 7.6 میلیارد نفر تا سال 2050 به 9.8 میلیارد نفر خواهد رسید، گفت : با توجه به رشد جمعیت جهان، برای تامین تقاضای روزافزون انرژی در جهان، به تولید انرژی‌های بیشتر نیاز است. وی با اشاره به اینکه انرژی‌های تجدیدپذیر 30 درصد از منابع فعلی را تشکیل می دهد و اینکه این حجم از انرژی برای تامین نیازها در آینده کافی نخواهد بود، گفت : سازمان کشورهای صادرکننده نفت پیش بینی می‌کنند تقاضا برای نفت تا سال 2045 از 100 میلیون بشکه به 116 میلیون بشکه در روز افزایش یابد بنابراین برآورده ساختن این افزایش قابل توجه از نیاز به انرژی که بالغ بر 600 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، مستلزم سرمایه گذاری بزرگ در حوزه انرژی تا سال 2045 می‌باشد. 

افزایش تولید در میدان مشترک «الخفجی» به روزانه 240 هزار بشکه

 بنا بر اعلام منابع آگاه در بخش نفت، تولید در میدان مشترک «الخفجی» واقع در منطقه تقسیم شده میان عربستان و کویت به 240 هزار بشکه در روز رسیده است و هدف رساندن سطح تولید در آن به 300 هزار بشکه در روز است. به گزارش نشریه «مید» ، فعالیت این میدان در پی وقوع سانحه آتش سوزی در مورخ 10 اوت گذشته، به مدت چند هفته متوقف شد. کویت و عربستان در ماه مارس 2022 جزئیات مربوط به طرح های اصلی منطقه «الخفجی» شامل ساخت یک شهر صنعتی برای خدمات لجستیکی و یک فرودگاه و اتصال پروژه راه آهن کشورهای شورای همکاری و پروژه‌ها در حوزه گردشگری ، نفت و گاز را منتشر کردند.

شرکت نفت کویت ، درصدد سرمایه گذاری سالانه به ارزش 10 میلیارد دلار است.

شیخ نواف الصباح مدیرعامل شرکت نفت کویت گفت: کویت در نظر دارد طی 5 سال آینده سالانه حدود 9 تا 10 میلیارد دلار در بخش نفت سرمایه گذاری کند تا بدین ترتیب تولید فعلی خود را از 2.8 میلیون بشکه در روز به 3.2 میلیون بشکه افزایش دهد. وی افزود : استراتژی شرکت نفت کویت تا سال 2040 مبتنی بر افزایش تولید نفت خام به 4 میلیون بشکه در روز تا سال 2035 و تولید ثابت روزانه گاز غیر وابسته به حدود 2 میلیارد فوت مکعب تا 2040 می‌باشد. وی طی سخنانی در هشتمین کنفرانس بین المللی انرژی و توسعه تحقیقات در دانشگاه کویت گفت: هر بشکه نفت کویت از لحاظ هزینه کربن، پایین ترین در جهان محسوب می‌شود و علی رغم سیر تحول انرژی، بشکه‌های نفت کویت و کشورهای شورای همکاری بیشترین تقاضا را در سطح جهان دارند. الصباح توضیح داد : این شرکت سرمایه گذاری‌های لازم برای حفظ بشکه نفت کویت به عنوان پایین ترین بشکه از لحاظ شدت کربن روی کره زمین را انجام می دهد و جهان این بشکه کم کربن را تقاضا خواهد کرد و ما متعهد به سرمایه گذاری برای اطمینان از تامین آن هستیم. هدف ما برای صفر شدن انتشار گازهای گلخانه ای تا 2050 ، بیش از 100 میلیارد دلار برای ما هزینه در بر خواهد داشت و زمانی که به تحقق این امر موفق شویم پس این هزینه مناسب خواهد بود. ما نه تنها در منحنی هزینه شدت کربن بلکه در منحنی هزینه نیز در رتبه نخست هستیم زیرا هزینه‌های عملیاتی برای تولید هر بشکه نفت، حدود 5.5 دلار است که کمترین هزینه در صنعت نفت است و چالش پیش روی ما کاهش رشد هزینه‌ها خواهد بود و این کار را با توسعه روابط خود با شرکت های نفت بین المللی به منظور بهره وری از فناوری و بودجه سرمایه ای آنها انجام خواهیم داد. کما اینکه قصد داریم ظرف یک دهه آینده، سبد محصولات خود را تنوع بخشیده و آنها را کربن زدایی کنیم و تا 2050، انتشار کربن را به صفر برسانیم و همچنین برای سرمایه گذاری در منابع انرژی جایگزین، تجدیدپذیر و سایر منابع انرژی برنامه ریزی کنیم. الصباح تصریح کرد: استراتژی تحول انرژی شرکت نفت کویت بر 3 رکن اساسی کاهش دامنه انتشار گازهای گلخانه ای، سرمایه گذاری در کسب و کارهای انرژی‌های نو و تلاش فعال برای گسترش مجموعه فناوری‌ها و خدمات انرژی‌های جدید و رکن سوم تمرکز بر اقتصاد دایره ای و کاهش کربن متکی است.

کاهش 51 درصدی صادرات نفت کویت به ژاپن

آژانس انرژی منابع طبیعی ژاپن طی گزارشی حجم صادرات نفت خام کویت به ژاپن را بالغ بر3.81 میلیون بشکه حدود 123 هزار بشکه در روز در ماه اکتبر گذشته اعلام کرد که در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل آن51.1  درصد کاهش یافته است. طبق این گزارش پس از عربستان ، امارات ، کویت سومین صادرکننده نفت خام به ژاپن می‌باشد.

کویت تولید نفت خود را به طور داوطلبانه کاهش می دهد.

سعد البراک معاون نخست وزیر و وزیر نفت و وزیر در امور اقتصادی و سرمایه گذاری و رئیس هیات مدیره شرکت نفت کویت اعلام کرد: کویت از اول ماه ژانویه آینده به طور داوطلبانه تولید نفت خود را به مدت سه ماه 135 هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد. وی افزود: تولید نفت کویت تا پایان ماه مارس 2024 به 2.431 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. وزیر نفت کویت اضافه کرد: هدف از این کاهش، ایجاد ثبات در بازارها است و این کاهش داوطلبانه علاوه بر کاهش داوطلبانه 128 هزار بشکه ای در روز است که در ماه آوریل گذشته تصویب شد و تا پایان ماه دسامبر 2024 ادامه خواهد یافت.

راه اندازی موفقیت آمیز و ایمن کامل پالایشگاه «الزور» کویت

شرکت صنایع یکپارچه نفت کویت (کیپک) از تکمیل موفقیت آمیز و ایمن عملیات راه اندازی سومین و آخرین فاز پالایشگاه «الزور» و تحقق یکی از مهم ترین اهداف شرکت نفت کویت در چارچوب اجرای استراتژی 2040 آن مبنی بر دستیابی به حداکثر ظرفیت پالایشی پالایشگاه و رساندن آن به 615 هزار بشکه در روز خبر داد . این شرکت اعلام کرد راه اندازی پالایشگاه «الزور» یکی از مهم ترین محورهای کار برنامه توسعه دولت محسوب می‌شود زیرا این پروژه در ارتقای ظرفیت تولید کشور در بخش نفت و گاز سهیم و در حمایت از اقتصاد ملی فرصت های شغلی بیشتری برای شهروندان کویتی فراهم خواهد کرد. کما اینکه تکمیل آن به منزله نقطه عطفی در پرونده شرکت «کیپک» که تجربه‌های بی سابقه ای را در اجرای این پروژه عظیم در سطح محلی و جهانی پشت سر گذاشته است ، خواهد بود چرا که این پالایشگاه به بزرگ ترین پالایشگاه جهان مبدل شده است و براساس گزارش  (Global Refining Survey) در فهرست 10 پالایشگاه بزرگ جهان و در رتبه هفتم جهانی قرار گرفته است. ولید البدر مدیرعامل شرکت صنایع یکپارچه نفت کویت «کیپک» ، ضمن اهدای این دستاور ملی بزرگ به امیر و ولی عهد و مردم کویت گفت : تکمیل عملیات فاز سوم پالایشگاه در نتیجه سال ها تلاش تمامی‌کارکنان شرکت محقق شده است و یک دستاورد راهبردی در بخش صنعت نفت کویت محسوب می‌شود. وی افزود : با راه اندازی موفقیت آمیز و ایمن فاز سوم این پالایشگاه ، ظرفیت پالایشی پالایشگاه از 410 هزار بشکه به 615 هزار بشکه نفت صادراتی (KEC) افزایش خواهد یافت. ولید البدر با اشاره به موفقیت های حاصله درزمینه تامین سوخت کوره کم سولفور ایستگاه‌های تولید انرژی وابسته به وزارت آب و برق و انرژی‌های تجدیدپذیر در شمال و جنوب کشور ، بر حریص بودن شرکت نفت یکپارچه نسبت به حفظ محیط زیست کشور و کاهش میزان انتشار گوگرد و افزایش بهبود کیفیت هوا تاکید کرد. وی اضافه کرد : پروژه پالایشگاه «الزور» یکی از پروژه‌های عظیمی است که در سراسر جهان توسط پیمانکاران بین المللی با موفقیت اجرا شده است.

 5.5 میلیارد دلار حجم مبادلات تجاری کویت و ویتنام در سال گذشته

نگو سوان تانگ سفیر ویتنام در کویت از وجود بیش از 10 توافقنامه و یادداشت همکاری دوجانبه میان دو کشور خبر داد و گفت صندوق توسعه اقتصادی کویت تامین مالی 18 پروژه زیربنایی در ویتنام را با مجموع 200 میلیون دلار برعهده دارد. سفیر ویتنام حجم کل مبادلات تجاری میان کویت و کشورش در سال گذشته را بالغ بر 5.5 میلیارد دلار اعلام کرد که 5 میلیارد دلار آن مربوط به بخش نفت و محصولات شیمیایی و مشتقات آن است که ویتنام عمدتاً از کویت وارد کرده در حالی که صادرات ویتنام به کویت بالغ بر 500 میلیون دلار شامل میوه‌ها و ادویه جات ، برنج ، قهوه ، غذاهای دریایی ، ظروف ، سرامیک ، مبلمان ، محصولات چرمی و برخی وسایل الکترونیکی بوده است. همچنین کویت مبلغ3.5میلیارد دلار در پروژه مجتمع پالایشگاهی و پتروشیمی ویتنام «نگی سون» سرمایه گذاری کرده است. وی با بیان اینکه کشورش پتانسیل عظیمی در بخش تولیدات کشاورزی دارد و می‌تواند در زمینه امنیت غذایی همکاری برجسته ای با کویت داشته باشد. سفیر ویتنام ، تعداد شهروندان ویتنامی مقیم کویت را تا پیش از همه گیری کرونا را بالغ بر 4 هزار نفر اعلام کرد و گفت اکثر آنها در دوران همه گیری به ویتنام بازگشتند پس از سرگیری زندگی معمولی ، بار دیگر به کویت بازگشتند و تعداد آنان هم اکنون بالغ بر 500 نفر است که در بخش های مختلف مانند نفت و گاز ، شرکت هواپیمایی کویت و بخش هتل مشغول فعالیت هستند کما اینکه 8 دانشجوی ویتنامی نیز در رشته عربی در دانشگاه کویت تحصیل می‌کنند.

تکمیل 72 درصدی فاز نخست پروژه پایانه مسافربری جدید فرودگاه بین المللی کویت

سعد العتیبی مدیرکل سازمان هواپیمایی کشوری کویت، از تکمیل72.64 درصدی فاز نخست پروژه پایانه مسافربری جدید (T2) فرودگاه بین المللی کویت خبر داد و گفت : پروژه‌های توسعه در فرودگاه بین المللی کویت با هدف نوسازی زیرساخت ها در بخش حمل و نقل هوایی با همکاری نهادهای ذیربط دولتی در دست انجام است. وی ضمن تاکید بر اینکه تکمیل پروژه پایانه مسافربری فرودگاه به عنوان یکی از پروژه‌های توسعه ای بزرگ کشور در راس اولویت دولت قرار دارد ، اظهار داشت این پروژه تحت نظارت شیخ احمد النواف نخست وزیر کشور در دست احداث است و شامل سه بسته است بسته نخست شامل پایانه مسافربری ، ایستگاه مرکزی و ارتباط با تونل های خدماتی، بسته دوم شامل پارکینگ ها ، ساختمان‌های خدماتی و جاده‌های منتهی به پایانه مسافربری(T2) و بسته سوم شامل پارکینگ هواپیماها و تاکسی‌ها می‌باشد و ظرفیت پروژه پایانه (T2) حدود 25 میلیون مسافر در سال خواهد بود و شامل 30 پل ثابت برای پذیرش 51 هواپیما در یک زمان واحد ، 5 هزار جای پارک و یک هتل مدرن در منطقه ترانزیت است و 15 هزار فرصت شغلی برای جوانان کشور فراهم خواهد کرد.

365 میلیون دینار سود خالص بانک مرکزی کویت ظرف 3 سال

فهد الجارالله وزیر دارایی کویت ، سود خالص بانک مرکزی این کشور در سه سال مالی گذشته را بالغ بر 365 میلیون و 529 هزار دینار اعلام کرد. الجارالله در پاسخ به سوال فهد المسعود نماینده مجلس الامه گفت سود خالص بانک مرکزی کویت در سال مالی 2021ـ2020 بالغ بر 21 میلیون و 823 هزار دینار ، در سال مالی 2022-2021 بالغ بر 15 میلیون و 859 هزار دینار و در سال مالی 2023ـ2022 بالغ بر 327 میلیون و 847 هزار دینار بوده است. وی خاطرنشان کرد: سود دو سال مالی 2021-2020 و  2022-2021 به صندوق ذخایر عمومی‌بانک مرکزی کویت واریز شد. در حالی که سود سال مالی 2023-2022 بالغ بر 320 میلیون و 412 هزار دینار به سازمان عمومی سرمایه گذاری و مبلغ 7 میلیون و 435 هزار دینار آن به صندوق ذخایر عمومی‌بانک مرکزی واریز شد.   

جایگاه کشتیرانی کویت در خاورمیانه

اداره اقتصادی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در گزارشی، وضعیت ناوگان کشتیرانی منطقه خاورمیانه را اعلام کرده است. براساس آمار مذکور ، کویت با ناوگانی متشکل از 166 کشتی مختلف پس ایران با 942 فروند کشتی تجاری ، امارات با 636 کشتی ، عربستان با 413 کشتی و بحرین با 190 کشتی ، پنجمین قدرت تجارت دریایی در منطقه خاورمیانه از لحاظ تعداد کشتی‌های تجاری می‌باشد . طبق این گزارش ، ناوگان کویت متشکل از 15 کشتی باری عمومی ، 19 نفتکش و 122 کشتی مختلف دیگر می‌باشد و تعداد کل کشتی‌های تجاری فعال در خاورمیانه در سال2022 بالغ بر 2738 کشتی بوده که یک سوم آن متعلق به ایران بوده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما