معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۱۴- ۱۳:۱۴ - مشاهده: ۹۸

اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته دوم آذر ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

بانک جهانی در نظر دارد در سال مالی 2024 به پاکستان وام 2 میلیارد دلاری بدهد و با تعرفه‌های بیشتر برق مخالف است

معاون منطقه‌ای بانک جهانی تأکید می‌کند که رد کردن بدهی‌های پیشین راه‌حلی پایدار برای مشکلات اصلی که ممکن است در آینده دوباره ظاهر شوند، ارائه نمی‌کند. مارتین رایزر، معاون منطقه‌ای بانک جهانی در آسیای جنوبی اعلام کرد که بانک جهانی قصد دارد در سال مالی جاری حدود 2 میلیارد دلار در پاکستان پرداخت کند. وی در نشست خبری با رسانه‌ها بر لزوم اصلاحات پایدار در زمینه برق در پاکستان تاکید کرد و در عین حال با ایده افزایش بیشتر تعرفه‌های برق مخالفت کرد. او از مقامات خواست تا به جای آن بر کاهش تلفات خطوط و بهبود بازیابی تمرکز کنند. رایزر اظهار داشت که بانک جهانی به طور فعال با مقامات دولتی مربوطه برای رسیدگی به موضوعات مختلف با هدف هدایت اقتصاد کشور به سمت توسعه در ارتباط است. وی در بحث اصلاحات در بخش انرژی تاکید کرد که چالش های طولانی مدت مانند تعرفه‌های پایین، قبوض پرداخت نشده، سرقت برق و قراردادهای پرهزینه تولید در درازمدت مانع از پتانسیل توسعه پاکستان شده و منجر به بی ثباتی مالی در این بخش شده است.

https://profit.pakistantoday.com.pk/2023/11/29/wb-plans-2bn-loan-for-pakistan-in-fy24-opposes-further-power-tariffs/

پاکستان از اول دسامبر قیمت بنزین را 20 روپیه در هر لیتر کاهش می دهد

انتظار می رود دولت موقت قیمت بنزین و گازوئیل را تا 20 روپیه در هر لیتر برای دو هفته اول دسامبر 2023 کاهش دهد. در سطح جهانی، قیمت نفت تحت فشار باقی ماند و در اواسط نوامبر در پی نگرانی‌ها در مورد رشد آرام اقتصاد جهانی، به ویژه در چین، به زیر 75 دلار در هر بشکه سقوط کرد. در نیمه دوم نوامبر 2023، نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با افت حدود 7 درصدی نسبت به 29 اکتبر بشکه ای 76.5 دلار معامله شد. برنت نیز در ماه گذشته 5.4 درصد کاهش یافت و در 29 نوامبر به 86.35 دلار در هر بشکه معامله شد. برای قیمت ها در پاکستان، دولت فدرال تصمیم نهایی را در 30 نوامبر اعلام خواهد کرد. با کاهش 20 روپیه در هر لیتر، انتظار می رود قیمت به حدود 260 روپیه برسد، حرکتی که به مقامات کمک می‌کند تا تورم را کنترل کنند.

https://en.dailypakistan.com.pk/29-Nov-2023/pakistan-to-cut-petrol-prices-by-rs20per-litre-from-december-1

پاکستان واردات گندم از هند و رژیم صهیونیستی را ممنوع کرد

پاکستان واردات گندم هند و رژیم صهیونیستی را ممنوع کرده است، در حالی که این کالا از کوبا، ایران، سوریه، کره شمالی و سرزمین‌های اوکراین تحت کنترل روسیه نیز وارد نخواهد شد. پاکستان برای شرکت های تجاری جهانی شرط گذاشته است که گندم هند و رژیم صهیونیستی را تامین نکنند. همچنین عرضه گندم از کشورهایی که با تحریم های بین المللی روبرو هستند، از جمله کوبا، ایران، کره شمالی و سوریه ممنوع شده است. بر اساس یک سند، گندم از مناطق اوکراین تحت کنترل روسیه و همچنین کریمه خریداری نخواهد شد. در حالی که حد رطوبت در گندم در مناقصه خرید 100 هزار تنی 14 و نیم درصد تعیین شده و وجود سایر اقلام از جمله خاک در گندم بیش از یک درصد نخواهد بود و قرار است گندم تا 12 فوریه با دو کشتی به بندر گوادر یا بندر کراچی برسد. به گفته تاجران اروپایی، شرکت بازرگانی پاکستان (TCP) اخیرا یک مناقصه بین المللی برای تهیه و واردات 110,000 متریک تن گندم منتشر کرده است. ارسال برای سال 2024، در محموله‌های حداقل 50000 تن در دو دوره بین 10-15 ژانویه و 17-22 ژانویه درخواست شده است. گندم باید تا 12 فوریه 2024 به پاکستان برسد. شرکت بازرگانی پاکستان (TCP) این امکان را دارد که 10 درصد بیشتر یا کمتر از حجم مناقصه خریداری کند. تاجران پیشنهاد می‌کنند که پاکستان که با مشکلات مالی مواجه است، نیاز به واردات قابل توجهی برای رسیدگی به افزایش قیمت آرد دارد.

https://www.samaa.tv/208735331-pakistan-bans-import-of-wheat-from-india-israel

پاکستان 157 میلیون دلار از صادرات خدمات مسافرتی از جولای تا سپتامبر سال مالی جاری درآمد کسب کرده است

پاکستان با ارائه خدمات مختلف مسافرتی در کشورهای مختلف طی سه ماه اول سال مالی 2023-2024، 157.075 میلیون دلار درآمد کسب کرد. اداره آمار پاکستان (PBS) گزارش داد که این رشد 27.72 درصدی را در مقایسه با خدمات مشابه 122.890 میلیون دلاری ارائه شده در ماه‌های مشابه سال مالی گذشته 2022-23 نشان می دهد. در طول ماه‌های مورد بررسی، خدمات مسافرتی شخصی 26.19 درصد افزایش یافته است و از 122.240 میلیون دلار در سال گذشته به 154.255 میلیون دلار در طول جولای تا سپتامبر 2023 رسیده است. در میان این خدمات شخصی، صادرات هزینه‌های مرتبط با سلامت 529.17 درصد افزایش یافت در حالی که هزینه‌های مربوط به آموزش 49.19 درصد افزایش یافت. علاوه بر این، سایر خدمات شخصی شاهد رشد 23.69 درصدی بودند. در همین حال، داده‌های PBS نشان داد که صادرات خدمات تجاری 281.08 درصد رشد کرده است و از 0.740 میلیون دلار به 2.820 میلیون دلار آمریکا رسیده است. لازم به ذکر است که صادرات خدمات طی جولای تا سپتامبر 2023 به میزان 1707.31 میلیون دلار در مقابل صادرات 1717.21 میلیون دلار در جولای تا سپتامبر 2022 به ثبت رسیده است که افت اسمی 0.58 درصدی را نشان می دهد. واردات در این زمینه نیز 18.10 درصد افزایش یافت و از 2,028.13 میلیون دلار در سال گذشته به 2,395.30 میلیون دلار در ماه‌های مورد بررسی رسید.

https://pakobserver.net/pakistan-earns-us-157m-from-travel-services-export-in-july-sept/

تصمیم FBR برای بررسی مالیات بر درآمد طبقه ثروتمند

هیئت درآمد فدرال (FBR) تصمیم گرفته است مالیات بر درآمد طبقه ثروتمند کشور را بررسی کند. به گفته منابع FBR، داده‌های اعضای طبقه ثروتمند کشور در حال جمع آوری است، در این زمینه، مشخصات اعضای تمام انجمن‌های بزرگ کشور به همراه داده‌های صنعتگران، حقوقدانان و انجمن‌های پزشکان در حال جمع آوری است. منابع می‌گویند که شماره شناسنامه و شماره موبایل اعضای انجمن‌های بزرگ و داده‌های شرکت تابعه FBR Praal و NADRA در حال جمع آوری است و مالیات اخذ می‌شود. منابع می‌گویند که اقداماتی برای جمع آوری داده‌های افراد طبقات ثروتمند و وارد کردن آنها به شبکه مالیاتی انجام خواهد شد.

https://urdu.geo.tv/latest/348249-

عربستان مدت سپرده گذاری 3 میلیارد دلاری را یک سال دیگر تمدید کرد

بر اساس اعلام بانک دولتی پاکستان، عربستان سعودی این سپرده را برای ثبات اقتصاد پاکستان تمدید کرد. بانک دولتی می‌گوید که مدت سپرده 3 میلیارد دلاری یک سال دیگر تمدید شده است و صندوق توسعه عربستان مدت سپرده را تمدید کرد که مدت آن در 5 دسامبر به پایان می رسید. این مبلغ توسط پاکستان در بانک دولتی این کشور سپرده شد. قرارداد سپرده 3 میلیارد دلاری در سال 2021 امضا شد، دومین تمدید قرارداد سپرده گذاری 3 میلیارد دلاری در سال 2022 صادر شد. بانک مرکزی پاکستان اعلام کرده است که برنامه ریزی مجدد قرارداد سپرده 3 میلیارد دلاری توسط عربستان سعودی به حفظ ذخایر ارزی و کاهش فشار بر پرداخت های خارجی کمک می‌کند.

https://profiturdu.pk/2023/11/29/saudi-arabia-extended-deposit-period-of-3-billion-dollars/

 رکورد صادرات پنبه

پاکستان در این فصل حداقل 125000 عدل پنبه صادر کرده است و قرار است این مقدار در طول فصل زراعی جاری بهبود یابد. به گفته دکتر جاسو مال، محموله‌های پنبه به مقصد چین، ویتنام و اندونزی است و نکته قابل توجه این است که تمام این معاملات صادراتی تنها توسط یک پنبه پاک کن از ایالت سند بسته شده است. صادرات پنبه از سال 2017 تا 2018 که صادرات آن به 207424 عدل رسید، نتوانسته شش رقمی‌شود. تنها 4900 عدل در سال 2022-23، 16000 عدل در سال 2021-22 و 70200 عدل در سال 2020-21 صادر شده است. احسان الحق، رئیس انجمن پنبه پاک کن‌ها از دولت می‌خواهد که تحت فشار صندوق بین‌المللی پول از وضع مالیات‌های سنگین بر بخش نساجی خودداری کند، زیرا این بخش در حال حاضر تحت تعرفه‌های بی‌سابقه گاز و برق و همچنین نرخ‌های افزایشی قرار دارد. او مدعی است که حدود 60 درصد از کارخانه‌های نساجی در کشور به دلیل این مسائل ناکارآمد شده اند و بیم آن می رود که صنعت داخلی حتی 9 میلیون عدل پنبه را مصرف نکند.

https://www.dawn.com/news/1793739/record-cotton-exports-likely-this-season

هیئت درآمد فدرال تیم های نظارتی را برای جلوگیری از فرار مالیاتی در کارخانه‌های شکر مستقر می‌کند

مأموران مالیاتی کارخانه‌های شکر در سراسر کشور، از طریق سیستمی‌که به صورت دستی از تمبرهای مالیاتی بر روی کیسه‌های شکر نصب شده است، ترخیص کالا را بررسی خواهند کرد. بر اساس بیانیه مطبوعاتی که منتشر شد، هیئت درآمد فدرال (FBR) با اعزام تیم‌های نظارتی به کارخانه‌های شکر در سراسر کشور، گام‌های قاطعی برای مقابله با فرار مالیاتی در صنعت شکر برداشته است. بر اساس مقررات اجرایی قانون مالیات بر فروش، FBR یا رئیس کمیسیون این اختیار را دارد که یک افسر را برای نظارت بر تولید، فروش کالاهای مشمول مالیات و موقعیت های سهام تعیین کند. هدف این ابتکار اطمینان از رعایت مقررات مالیاتی و افزایش شفافیت در صنعت شکر است.

https://profit.pakistantoday.com.pk/2023/11/30/fbr-deploys-monitoring-teams-to-sugar-mills-to-curb-tax-evasion/

هیئت درآمد فدرال (FBR) به هدف مالیاتی 5 ماهه اول سال مالی جاری دست یافته است

هیئت فدرال درآمد (FBR) به هدف مالیاتی برای 5 ماه اول سال مالی جاری دست یافته است. طبق گزارش FBR، درآمد 776 میلیارد روپیه در ماه نوامبر جمع آوری شده است. درآمدهای مالیاتی نسبت به ماه قبل 38 درصد افزایش یافته است.

https://www.aaj.tv/news/30358166/

کاهش قیمت گازوئیل

دولت موقت پاکستان قیمت فرآورده‌های نفتی را برای دو هفته آینده که از اول دسامبر آغاز می‌شود، تعدیل کرده است. به ویژه، در حالی که قیمت بنزین بدون تغییر باقی می ماند، قیمت های گازوئیل، نفت سفید و گازوئیل سبک کاهش یافته است. بر اساس ابلاغیه وزارت دارایی، دولت تصمیم گرفته است که قیمت بنزین را 281 روپیه  و 34 پیسه در هر لیتر نگه دارد و قیمت گازوئیل نیز 7 روپیه در هر لیتر کاهش یافته است. با این حال، قیمت گاز مایع (LPG) تقریباً 1.5 درصد افزایش یافته است. دلایل ذکر شده برای افزایش قیمت LPG شامل نوسانات نرخ ارز علیرغم ثبات قیمت بین المللی در بازار عربستان است. قیمت های جدید تا 31 دسامبر قابل اجرا خواهد بود.

https://www.dawn.com/news/1794100/diesel-price-cut-petrol-rate-unchanged

کابل تعرفه گمرکی را بیش از 43 درصد افزایش داده است

تحمیل ناگهانی تعرفه گمرکی بالای وارداتی از سوی دولت افغانستان، صادرکنندگان پاکستانی و کشاورزان محلی را به شدت نگران کرده است. این افزایش شدید 43.5 درصدی در عوارض، که اکنون به 2.9 میلیون روپیه در هر کانتینر 35 تنی رسیده است، تهدیدی برای بازار کینو است. صادرکنندگان نگران کاهش قابل توجه صادرات و متعاقب آن کاهش شدید قیمت میوه‌های محلی هستند. سرگودا که به خاطر میوه‌های مرکبات باکیفیت بالا شناخته می‌شود، با عواقب مواجه است زیرا افغانستان، یک بازار بزرگ، تعرفه‌های فزاینده ای را اعمال می‌کند. ذینفعان از دولت پاکستان می‌خواهند که با کابل برای رسیدگی به این موضوع و جلوگیری از عواقب شدید برای تولیدکنندگان کینو، که به طور بالقوه منجر به متحمل شدن خسارات قابل توجهی به مالکان باغ می‌شود، تعامل کند.

https://www.dawn.com/news/1794074/kabul-raises-customs-duty-on-kinno-by-over-43pc

کمیته سنا خواستار اقدام در مورد کمبود کود اوره برای محصولات گندم شد

کمیته دائمی امنیت غذایی و تحقیقات ملی سنا از وزارت امنیت غذایی ملی خواست تا به شکایات کشاورزان در مورد عدم دسترسی به کود اوره برای محصول گندم در کشور رسیدگی فوری کند. سید مظفر حسین شاه رئیس کمیته گفت علی رغم گزارش های رسیده در مورد مازاد محصول، مشخص شد که کود در بازار کمیاب است و قیمت در بازار سیاه به 5600 روپیه در هر کیسه افزایش یافت که بسیار بالاتر از نرخ کنترل شده توسط دولت 3560 روپیه در هر کیسه است.

https://www.dawn.com/news/1794071/urea-availability-for-wheat-crop-ordered

 افزایش ۷ درصدی حواله پاکستانی‌ها از قطر

بر اساس داده‌های منتشر شده توسط بانک دولتی پاکستان در اکتبر 2023، پاکستانی‌های شاغل در قطر در مجموع 75.8 میلیون دلار به این کشور ارسال کرده اند که 7 درصد بیشتر از ماه سپتامبر بوده است. بر اساس این داده‌ها، اگر اکتبر 2023 با اکتبر 2022 سال گذشته مقایسه شود، حجم حواله از قطر در سال جاری 77.9 میلیون دلار ثبت شده است. بر اساس این داده‌ها، در 4 ماهه نخست سال مالی جاری، حجم حواله پاکستانی‌های شاغل در قطر 284 میلیون دلار ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال مالی قبل 13.2 درصد کاهش داشته است. بر اساس این گزارش، پاکستانی‌های مقیم قطر طی سال مالی گذشته در بازه زمانی جولای تا اکتبر، 327.2 میلیون دلار ارز به این کشور ارسال کرده‌اند. لازم به ذکر است که در 4 ماهه نخست سال مالی جاری، مجموع حواله‌های پاکستانی‌های خارج از کشور بیش از 8 میلیارد و 794 میلیون دلار ثبت شده است.

https://urdu.samaa.tv/208735232

 افزایش 27 درصدی واردات چای

واردات چای در پاکستان در 4 ماهه اول سال مالی جاری 27 درصد رشد سالانه داشته است. بر اساس داده‌های منتشر شده توسط اداره آمار پاکستان، در 4 ماهه نخست سال مالی، ارز زیادی صرف واردات چای به میزان 244.2 میلیون و 30 هزار دلار (حدود 69 میلیارد و 60 میلیون و 55 میلیون و 50 هزار روپیه) شده است. 27 درصد بیشتر از دوره مشابه سال مالی گذشته. بر اساس این گزارش، در 4 ماهه نخست سال مالی گذشته 192.7 میلیون و 80 هزار دلار ارز صرف واردات چای شده است که در اکتبر نیز حجم واردات چای 6 میلیون و 170 هزار دلار ثبت شده است. بر اساس گزارش FBS، حجم واردات چای در سپتامبر 581 میلیون و 10 هزار دلار و در اکتبر سال گذشته 536 میلیون و 70 هزار دلار بوده است.

https://urdu.samaa.tv/208735234

رشد  تولید داخلی تراکتورهای کشاورزی

تولید تراکتور در کشور طی 4 ماهه نخست سال مالی 24-2023 با 55.1 درصد افزایش نسبت به ماه‌های مشابه سال قبل 23-،2022 از 11 هزار و 27 دستگاه به 17 هزار و 98 دستگاه رسید. بر اساس گزارش انجمن خودروسازی پاکستان (PAMA)، تولید کامیون طی جولای تا اکتبر 2023-2024 روندی کاهشی را نشان داد و با کاهش 52.9 درصدی از 1267 دستگاه به 597 دستگاه رسید. تولید پیکاپ، خودروهای تجاری سبک و جیپ نیز با 42 درصد کاهش به 6797 دستگاه از 11712 دستگاه در سال مالی 2022-2023 رسید. انجمن خودروسازی پاکستان (PAMA) در ادامه گفت: در سال مالی 2024 کاهش 57.7 درصدی در تولید اتوبوس به ثبت رسید که از 336 دستگاه به 142 دستگاه رسید. این گزارش حاکی از آن است که تولید خودروهای سواری نیز در جولای تا اکتبر به 19 هزار و 861 دستگاه در مقابل تولید 42 هزار و 114 دستگاه کاهش یافته است. بر اساس این آمار، تولید موتورسیکلت و 3 چرخ در کشور از 4 میلیون و 13 هزار و 151 به 3 میلیون و 73 هزار و 128 دستگاه کاهش یافت و 9.7 درصد کاهش داشت.

https://urdu.samaa.tv/208735242

هموار کردن راه برای توافق تجارت آزاد بین پاکستان و شورای همکاری خلیج فارس

مسیر برای توافق تجارت آزاد بین پاکستان و شورای همکاری خلیج فارس (GCC) بیشتر هموار شده است. پاکستان و عربستان سعودی بر سر شرایط سرمایه گذاری به توافق رسیده اند. در همین راستا گوهر اعجاز وزیر بازرگانی ناظر، دیدار با سخنگوی شورای همکاری خلیج فارس را مثمر ثمر خواند و گفت که در حال تلاش برای نهایی کردن توافقنامه تجارت آزاد با شورای همکاری خلیج فارس هستیم. مرتضی سولنگی، وزیر اطلاعات موقت گفت که روش های سرمایه گذاری بین پاکستان و عربستان سعودی توافق شده است، توافقنامه تجارت آزاد بین پاکستان و شورای همکاری خلیج فارس به مدت 19 سال معلق است. وی گفت: در صورت تصویب، شورای همکاری خلیج فارس اولین موافقتنامه تجاری و سرمایه گذاری را با یک کشور در 15 سال آینده خواهد داشت.

https://www.dawn.com/news/1794656/pakistan-moves-closer-to-signing-landmark-trade-agreement-with-gcc

https://urdu.geo.tv/latest/348635-

تحریم محصولات غربی باعث افزایش در برندهای داخلی می‌شود

تحریم محصولات غربی ، فروش برندهای محلی در پاکستان را افزایش داده و به شرکت‌های چند ملیتی ضربه وارد کرده است. یک مطالعه نشان می دهد که 80٪ از مصرف کنندگان از تحریم حمایت می‌کنند و 70٪ به طور فعال در آن شرکت می‌کنند. برندهای محلی در توزیع و بازاریابی با چالش هایی روبرو هستند اما در حال افزایش هستند. با این حال، کارشناسان در مورد تفاوت کیفیت بین محصولات داخلی و چند ملیتی به دلیل مسائل مربوط به گواهینامه و استاندارد هشدار می دهند. با وجود نگرانی‌ها، کسب و کارهای محلی افزایش قابل توجهی در فروش را تجربه می‌کنند. زبیر متیوالا، رئیس TDAP، تأثیر آن را "خارجی و خارق‌العاده" می‌داند و خواستار حرکت به سمت تولید محلی پایدار برای استفاده از این فرصت است. (خبرگزاری داون)

https://www.dawn.com/news/1794648/boycott-of-western-products-sparks-surge-in-local-alternatives

صادرات قطعات خودرو پاکستان: چالش ها و چشم اندازها

صادرات قطعات خودرو از پاکستان رشد آهسته ای داشته است و در سال مالی 23 از 27 میلیون دلار در سال مالی 22 به 22 میلیون دلار رسیده و در چهار ماهه اول سال مالی 24 به 7.1 میلیون دلار کاهش یافته است. چالش‌ها شامل وابستگی به تولیدکنندگان محلی و تنوع محدود بازار علیرغم مشارکت جهانی در نمایشگاه خودرو است. صنعت خودرو پاکستان با داشتن 44 درصد قطعات به طور بالقوه مناسب برای بازارهای جهانی، نویدبخش است. حمایت دولت، مانند نقشه راه‌های تعریف شده، مشوق ها و همکاری‌های فنی، بسیار مهم است. افزایش تولید مواد خام محلی، سرمایه گذاری در تاسیسات آزمایش و ارائه برنامه‌های آموزشی برای بهبود پتانسیل صادرات ضروری است. (خبرگزاری داون)

https://www.dawn.com/news/1794652/stagnant-exports-a-wake-up-call-for-auto-part-makers

دولت موقت اهداف جدیدی را برای هیئت درآمد فدرال (FBR) برای محدود کردن صورت‌حساب‌های بالاتر و پایین تر از حد فاکتور تعیین کرده است

به گفته منابع FBR، دولت موقت تصمیم به ایجاد تبادل الکترونیکی داده با شرکای اصلی واردات پاکستان گرفته است. به گفته منابع، تصمیم گرفته شده است که با امارات متحده عربی، سنگاپور، هنگ کنگ و افغانستان قراردادهای تبادل الکترونیکی داده منعقد شود. به گفته این منابع، FBR پیش نویس تفاهم نامه ای را برای تبادل الکترونیکی داده‌ها آماده کرده است، این پیش نویس ها با کمک وزارت امور خارجه به هر چهار کشور ارسال می‌شود، دولت در تلاش است تا به زودی این یادداشت تفاهم را امضا کند. منابع می‌گویند که تفاهم با چهار کشور به جلوگیری از کم فاکتور واردات کمک خواهد کرد. لازم به ذکر است که پاکستان قبلاً قرارداد تبادل الکترونیکی داده با چین را امضا کرده است. (جئو تی وی)

https://urdu.geo.tv/latest/348675-  

 وزارت دارایی: افزایش تولید صنایع داخلی و صادرات داخلی

به گفته وزارت دارایی، نرخ تورم در حال کاهش است و ممکن است نرخ تورم در ماه دسامبر بین 25.5 تا 26.5 درصد باشد. وزارت دارایی می‌گوید که افزایش قیمت گاز بر تورم هفتگی اثر گذاشته است، کاهش قیمت فرآورده‌های نفتی باعث کاهش تورم می‌شود. به گفته وزارت دارایی، تولید صنایع داخلی در حال افزایش است، صادرات داخلی افزایش یافته و هزینه‌های تولید در بخش انرژی و زیان نهادهای دولتی کاهش یافته است. وزارت دارایی اعلام کرد که حواله‌ها از جولای تا سپتامبر ۱۳.۳ درصد، صادرات از جولای تا سپتامبر ۱.۱ درصد و واردات داخلی ۲۰.۱ درصد کاهش داشته است. وزارت دارایی می‌گوید که وصول مالیات FBR در 4 ماهه 27.9 درصد و عواید غیر مالیاتی 114.7 درصد افزایش یافته است، در حالی که کسری بودجه در 4 ماهه 17.6 درصد افزایش یافته است. (جئو تی وی)

https://urdu.geo.tv/latest/348651-

جولای تا نوامبر؛ کسری تجاری با 33.59 درصد کاهش به  9 میلیارد و 378 میلیون دلار رسید

کسری تجاری کشور طی پنج ماه نخست سال مالی 24-2023 (جولای تا نوامبر 2023) با کاهش 33.59 درصدی به 9 میلیارد و 378 میلیون دلار رسیده است که در سال گذشته 14.28 میلیارد دلار بوده است. صادرات داخلی نیز طی پنج ماهه نخست سال جاری با 1.93 درصد افزایش به 12 میلیارد و 172 میلیون دلار رسید که در مدت مشابه سال گذشته 11 میلیارد و 942 میلیون دلار بود و واردات با 17.3 درصد کاهش به 21 میلیارد و 54 میلیون دلار رسید. که در مدت مشابه سال گذشته 26.06 میلیارد دلار بوده است. در همین راستا، آمار منتشر شده از سوی اداره آمار فدرال نشان می دهد که صادرات به صورت سالانه 7.66 درصد افزایش یافته است. صادرات در آبان ماه 2 میلیارد و 572 میلیون دلار بوده است که این میزان در آبان 2022 به 2 میلیارد و 389 میلیون دلار رسیده است. از سوی دیگر، طی آبان ماه سال 1392 واردات 4 میلیارد و 46 میلیون دلار به ثبت رسید که این میزان در آبان 1391، 5 میلیارد و 154 میلیون دلار بود. به این ترتیب در آبان ماه واردات 13.47 درصد کاهش داشته است. به صورت ماهانه، صادرات از این کشور در اکتبر 2023 در مقابل صادرات 2 میلیارد دلاری، 4.39 درصد کاهش یافت. (خبرگزاری اکسپرس)

https://www.express.pk/story/2573156/6/

احتمال تعیین بودجه آینده به میزان 16500 میلیارد روپیه

این احتمال وجود دارد که میزان بودجه برای سال مالی آینده 2024-2025 توسط دولت 16500 میلیارد روپیه تعیین شود. پیش بینی می‌شود بودجه دولت فدرال برای سال مالی آینده 2024-25 16500 میلیارد روپیه باشد، در حالی که کسری مالی 9000 میلیارد روپیه و هدف جمع آوری مالیات احتمالاً 11 هزار میلیارد روپیه تعیین شده است. منابع در وزارت دارایی می‌گویند که پاکستان و صندوق بین المللی پول در مورد اهداف مهم سال مالی آینده 2024-25 به توافق اصولی رسیده اند، اما اهداف به مناسبت بودجه بندی نهایی خواهد شد. به گفته منابع، مرحله دوم مذاکرات با تیم فنی صندوق بین‌المللی پول در پاکستان آغاز می‌شود و دکتر شمشاد‌ اختر، وزیر دارایی موقت، هفته آینده پس از بازگشت از سفر خارجی با تیم صندوق بین‌المللی پول دیدار خواهد کرد و توصیه‌های تیم فنی صندوق بین المللی پول مورد بررسی قرار خواهد گرفت. (خبرگزاری اکسپرس)

https://www.express.pk/story/2573387/6/

سرکنسول امارات: امارات 10 روز دیگر در پاکستان سرمایه گذاری زیادی می‌کند

بخیت عتیق الرومیتی، سرکنسول امارات متحده عربی گفت که در 10 روز آینده، امارات متحده عربی روند سرمایه گذاری در مقیاس بزرگ را در پاکستان آغاز خواهد کرد و همچنین آماده مشارکت در CPEC است. وی در مراسمی در کنسولگری امارات به مناسبت روز ملی امارات متحده عربی برگزار شد گفت: امارات 20 تا 25 میلیارد دلار در پاکستان سرمایه گذاری خواهد کرد که سرمایه گذاری بزرگ تا 10 روز آینده آغاز خواهد شد. وی ادامه داد: فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری در پاکستان وجود دارد و سال جدید برای پاکستان بسیار درخشان خواهد بود. کراچی به قطب صادرات و منطقه آزاد تجاری تبدیل خواهد شد. دکتر بخیت عتیق الرومیتی افزود که صادرات از کراچی به کشورهای آسیای میانه انجام خواهد شد، فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در پاکستان وجود دارد. دولت امارات متحده عربی پاکستان مصمم به حمایت از کارآفرینان است. (خبرگزاری اکسپرس)

https://www.express.pk/story/2573154/6/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما