معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۸/۳۰- ۱۴:۰۸ - مشاهده: ۸۴

اخبار اقتصادی پاکستان - کراچی

اهم اخبار و تحولات اقتصادی ایالت سند پاکستان در هفته چهارم آبان ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

 مقبول باقر در 20 نوامبر 2023 در خانه سی ام با سفیر ایران رضا امیری مقدم دیدار کرد

مقبول باقر، سروزیر موقت سند با رضا امیری مقدم سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان دیدار و درباره روابط تجاری دوجانبه و سایر موضوعات مورد علاقه گفت وگو کردند. 

امیری مقدم اشاره کرد که بازارچه‌های مرزی بین پاکستان و ایران ایجاد شده است. و بزودی دو بازارچه دیگر از این نوع راه اندازی خواهد شد و تجارت سالانه بین دو کشور به 2.4 میلیارد دلار افزایش یافته است.  حجم تجارت بین دو کشور به زودی به 5 میلیارد دلار خواهد رسید. این دیپلمات با بیان اینکه پروژه ای برای ایجاد ارتباط جاده ای و ریلی بین اسلام آباد و تهران در حال ساخت است، گفت که همین مسیر بعدا به ترکیه نیز کشیده خواهد شد. ضمناً زیرساخت های جاده ای پروژه کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) در منطقه مجاور مرز پاکستان و ایران ساخته شده است و افزود که CPEC به نزدیک شدن دو کشور کمک خواهد کرد.

باقر گفت: روابط چند صد ساله پاکستان و ایران با گذشت زمان رو به پیشرفت بوده است. وی ابراز امیدواری کرد که مشکل مربوط به خط لوله گاز پاکستان به ایران به زودی حل شود. او افزود که به یاد می آورد که نانوایی‌ها و رستوران‌های ایرانی زمانی در کراچی تجارت پر رونقی داشتند. وی با بیان اینکه تعداد تجار ایرانی مستقر در این شهرستان کاهش یافته است، گفت: باید راهکاری برای افزایش تعداد آنها یابد.

سروزیر تاکید کرد که  باید به فرمولی برای ایجاد موسسات بانکی  جهت تبادلات پولی در دو کشور دست یافت.

https://www.thenews.com.pk/print/1130931-iranian-bakeries-restaurants-once-thrived-in-karachi

https://mediabites.com.pk/iranian-ambassador-meets-sindh-chief-minister-to-boost-bilateral-ties-and-trade

https://arynews.tv/irans-ambassador-meets-caretaker-cm-maqbool-baqar/

 سفیر ایران و دولت سند در مورد سرمایه گذاری در حوزه سلامت، آموزش و انرژی گفتگو کردند

دکتر رضا امیری مقدم سفیر ایران و کامران تسوری فرماندار سند در خصوص همکاری‌های اقتصادی پاکستان و ایران، تبادل هیأت ها در زمینه‌های مختلف، سرمایه گذاری در حوزه سلامت، آموزش و انرژی و سایر موارد مورد علاقه گفتگو کردند. حسن نوریان سرکنسول ایران در کراچی و کارشناسان سفارت نیز حضور داشتند. فرماندار گفت: روابط دوجانبه پاکستان و ایران چندین دهه بوده است و پاکستان همواره به روابط با ایران اهمیت داده است. وی گفت: نیاز به افزایش بیشتر فعالیت های تجاری بین دو کشور وجود دارد. وی گفت: پروژه راه آهن و راه آهن اسلام آباد به تهران مردم دو کشور را به هم نزدیکتر می‌کند. سپس تسوری و هیات ایرانی به بازدید از ابتکارات فرماندار در حمایت و کمک به مردم سند اقدام نمودند.

https://www.dailynationalcourier.com/news/iranian-envoy-gov-sindh-discuss-investment-in-health-education-energy

https://en.mehrnews.com/news/208652/Iran-Pakistan-act-as-barriers-to-extra-regional-bad-actors

https://pakobserver.net/karachi-gwadar-and-chabahar-have-strategic-economic-importance-moghaddam/

CPEC  و ذخایر غنی نفت و گاز ایران برای هر دو کشور مفید است

رضا امیری مقدم سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان گفت: پروژه کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) و ذخایر غنی نفت و گاز ایران می‌تواندبرای تقویت روابط تجاری و سرمایه گذاری هر دو کشور برادر مفید باشد

وی در نشستی تعاملی با عنوان «روابط پاکستان ایران: حال و آینده» این رویداد به میزبانی شورای روابط خارجی پاکستان (PCFR) برگزار شد.

وی درباره چشم انداز همکاری ایران و پاکستان نیز گفت: پروژه CPEC در پاکستان در کنار مرز ایران است. در حالی که ایران دارای ذخایر غنی نفت و گاز است. فاصله نزدیک کراچی و بندر گوادر و بندر چابهار در ایران از نظر استراتژیک و اقتصادی مهم است. هر دو کشور می‌توانند همکاری‌های خود را افزایش داده و از این فرصت ها بهره مند شوند.

ایران و پاکستان از منافع مشترک برخوردارند و از تهدیدات مشترک رنج می‌برند. تهدید مشترک ما امنیت و تروریسم است. با این حال اقداماتی که اخیراً در این زمینه انجام شده است خوب است و باید اقدامات بیشتری انجام دهیم. منافع مشترک زیادی در زمینه‌های اقتصاد، تجارت و حمل و نقل وجود دارد. گشایش بازارچه مرزی نشان دهنده عزم دو کشور برای تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها از جمله عرصه‌های تجاری و اقتصادی است. وی بر لزوم نقش آفرینی فعال مراکز تحقیقاتی برای شناسایی مشکلات مشترک و پیشنهاد ابتکارات برای بهبود وضعیت سیاسی تاکید کرد.

ایشان تاکید کرد مسائل اقتصادی و امنیتی، همکاری‌های کنونی بین مراکز تحقیقاتی دو کشور در شرایط بسیار خوبی قرار دارد. این مراکز تحقیقاتی جلسات منظمی دارند. او گفت که تفاهم نامه بین IPIS و IRS به زودی نهایی می‌شود. ایران و پاکستان دو کشوری هستند که پیوندهای فرهنگی، تاریخی، مذهبی، زبانی و تمدنی فراوانی دارند. وی ابراز داشت با بیش از 900 کیلومتر مرز مشترک، ما در طول تاریخ با هم در صلح زندگی کرده ایم. فاصله نزدیک کراچی و بندر گوادر و بندر چابهار در ایران از نظر استراتژیک و اقتصادی مهم است. هر دو کشور می‌توانند همکاری‌های خود را افزایش داده و از این فرصت ها بهره مند شوند. ایران و پاکستان از منافع مشترک برخوردارند و از تهدیدات مشترک رنج می‌برند. تهدید مشترک ما امنیت و تروریسم است. با این حال اقداماتی که اخیراً در این زمینه انجام شده است خوب است و باید اقدامات بیشتری انجام دهیم. منافع مشترک زیادی در زمینه‌های اقتصاد، تجارت و حمل و نقل وجود دارد.

دکتر حسن حبیب، رئیس شورای روابط خارجی پاکستان گفت: خوشبختانه روابط دو کشور همسایه به ویژه روابط صمیمانه مردم دو کشور همواره مورد حمایت دولت‌های این دو کشور است.

https://en.mehrnews.com/news/208652/Iran-Pakistan-act-as-barriers-to-extra-regional-bad-actors

https://pakobserver.net/karachi-gwadar-and-chabahar-have-strategic-economic-importance-moghaddam

https://theazb.com/cpec-iran-rich-oil-and-gas-reserves-are-helpful-for-both-countries-iran-envoy

بازدید سفیر جمهوری اسلامی ایران از بندر کراچی

دکتر رضا امیری مقدم سفیر جمهوری اسلامی ایران از بندر کراچی KPT  بازدید کرد و راه‌های همکاری در حوزه دریایی از جمله تجارت و خدمات کشتیرانی بین دو کشور را مورد بررسی قرار داد. این هیئت همچنین از ترمینال مسافربری در اسکله غربی بازدید کرد و شاهد جابجایی کانتینر در ترمینال جدید کانتینری SAPTL بودند.

https://twitter.com/official_kpt/status/1726924309179093445

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما