اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد
اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته دوم آبان ماه 1402 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر میباشد:
اصلاحات سیاست مالیاتی برای رشد اقتصادی ضروری است
این مقاله رشد ملی راکد پاکستان و نیاز مبرم به اصلاحات مالیاتی برای رسیدگی به چالشهای مالی، از جمله تعهدات بدهی داخلی و بینالمللی را برجسته میکند. حذف معافیتهای مالیاتی، بازنگری در ارزشگذاری دارایی و اعمال مالیاتهای عادلانه بر بخشهای سودآور از جمله صادرکنندگان، نیروگاههای مستقل (IPPs)، شرکتهای مخابراتی (تلکو) و بانکها را توصیه میکند. این مقاله تاکید میکند که چنین اصلاحاتی برای بسیج منابع و مالیات عادلانه، ترویج رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی حیاتی است.
https://tribune.com.pk/story/2443604/potential-sectors-for-revenue
دولت پنجاب بودجه 2.1 تریلیون روپیه ای را برای چهار ماه آینده ارائه میکند
دولت موقت پنجاب قرار است دومین بودجه چهار ماهه خود را برای سال مالی 2023-24 ارائه کند. اولین بودجه نگرانیهایی را در مورد عدم شفافیت در هزینههای منتهی به انتخابات ایجاد کرد. دولت به دنبال شفاف سازی از وزارت حقوق بود که سابقه بودجه دوم را تایید کرد. بودجه جدید تقریباً 2.12 تریلیون روپیه است که اکثریت آن به مخارج غیر توسعه ای از جمله حقوق کارکنان اختصاص یافته است. علاوه بر این، حدود 320 میلیارد روپیه برای پروژههای عمرانی موجود، بدون تخصیص برای طرح های جدید، طبق دستورالعمل های کمیسیون انتخابات در نظر گرفته شده است.
https://www.dawn.com/news/1784906/punjab-govt-to-present-rs21tr-budget-for-next-four-months-today
با تقویت روپیه ممکن است قیمت بنزین و گازوئیل دوباره کاهش یابد
انتظار میرود پاکستان برای سومین دو هفته متوالی شاهد کاهش قیمتهای نفت با کاهش حدود 5 تا 18 روپیه در هر لیتر گازوئیل و بنزین باشد. این کاهش به دلیل افزایش نرخ ارز و افزایش روپیه در برابر دلار است. قیمت سوخت موتورهای دیزل پرسرعت (HSD) ممکن است حدود 5 تا 6 روپیه در هر لیتر کاهش یابد، در حالی که بنزین میتواند تقریباً 18 روپیه در هر لیتر ارزان شود.
https://www.dawn.com/news/1784907/petrol-diesel-prices-may-drop-again-as-rupee-strengthens
https://urdu.geo.tv/latest/345347-
37 تا 43 درصد مالیات بر خودرو مانع رشد صنعت خودرو میشود
عبدالرحمن عزیز، رئیس انجمن تولیدکنندگان قطعات خودرو و سری X پاکستان (PAPAM)، تاکید کرده است که وضع مالیات های بالا (37 تا 43 درصد) بر خودروها مانع مهمیبرای توسعه صنعت خودروسازی است. او خواستار کاهش مالیات های دولتی برای حمایت از صنعت در حال مبارزه شد که نه تنها خودروهای سواری و خودروهای شاسی بلند را در بر میگیرد، بلکه هزاران قطعه ساز خودرو را نیز در بر میگیرد که به تولید صنعتی و اشتغال در پاکستان کمک میکنند.
https://urdu.geo.tv/latest/345268-
عدنان بات: با کاهش تورم، نرخ بهره باید به 2 درصد کاهش یابد
عدنان بات، نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنعت لاهور گفته است که تورم کاهش یافته است، بنابراین نرخ بهره باید به 2 درصد کاهش یابد. عدنان بات در بیانیه ای اعلام کرد که این موضوع باید در سیاست پولی بانک دولتی اعلام شود. وی گفت: با نرخ سود 22 درصد فعلی نمیتوان تجارت کرد. عدنان بات همچنین میگوید که به دلیل نرخ بهره بالا، بانک ها میلیاردها روپیه درآمد کسب و تاجرها ضرر کردند.
https://jang.com.pk/news/1283707
شمشاد اختر، وزیر موقت دارایی: ما برای اداره دولت به پول نیاز داریم
شمشاد اختر وزیر موقت دارایی میگوید که هیئت فدرال درآمد (FBR) بیش از هدف صندوق بین المللی پول (IMF) در 3 ماه اول جمع آوری کرده است، ما برای اداره دولت به پول نیاز داریم. وزیر دارایی موقت در کراچی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که ارزش روپیه در برابر دلار بهبود یافته است، اقداماتی برای بهبود اقتصاد انجام میشود. وزیر موقت دارایی گفت: حل مشکلات اقتصادی اولویت اول است، دولت موقت مشکلات را خیلی زود تشخیص داد، زمانی که دولت موقت آمد، اقتصاد با مشکل مواجه بود، با اقدامات دولت وضعیت اقتصادی رو به بهبود است. شمشاد اختر با بیان اینکه علیرغم بحران، تلاش کرد اقتصاد را حفظ کند، سوء استفاده از ارز غیرقانونی است، جلوگیری از آن بر عهده دولت است، مشکلات اقتصادی را میتوان با تمرکز بر بخش کشاورزی حل کرد. وی در ادامه گفت: نمیگوید تورم ریشه کن شده است، تلاش شده تورم کنترل شود، اقداماتی برای جلوگیری از قاچاق انجام شده است.
https://jang.com.pk/news/1283463
پس از مدت ها، افزایش نرخ گاز تصویب شد
کابینه فدرال افزایش 193 درصدی قیمت گاز را تصویب کرد تا 350 میلیارد روپیه اضافی از مصرف کنندگان در این سال مالی به دست آورد و در عین حال تعدیل بیشتری در نرخ های توصیه شده برای مصرف کنندگان صنعتی و CNG انجام دهد. کابینه به ریاست نخست وزیر انوارالحق کاکر، از اول نوامبر، 172 درصد افزایش برای مصرف کنندگان داخلی، 137 درصد افزایش برای مصرف کنندگان تجاری و 193 درصد افزایش قیمت برای تولیدکنندگان سیمان را تصویب کرد. هیأت وزیران افزایش پیشنهادی واحدهای فرآوری صنایع غیرصادراتی و صادراتی، نیروگاههای محصور صنایع غیرصادراتی و صادراتی و مصرفکنندگان گاز طبیعی فشرده (CNG) را به کمیته هماهنگی اقتصادی (ECC) هیئت دولت ارجاع دادند. وزیر نیرو گفت: نرخهای جدید از اول آبان ماه تصویب شده است و تغییرات ایجاد شده برای برخی ردهها هیچ تاثیر نامطلوبی بر درآمد مورد نیاز نخواهد داشت. نرخ گاز برای نیروگاهها و واحدهای فرآوری صادرکنندگان بیشتر افزایش یافته و برای ردههای غیر صادراتی کاهش یافته است تا شکاف به حداقل برسد.
https://tribune.com.pk/story/2443933/after-much-ado-increase-in-gas-rates-approved
بانک مرکزی پاکستان (SBP) وضعیت موجود را در نرخ بهره 22 درصد حفظ میکند
بانک مرکزی پاکستان در آستانه اولین بررسی صندوق بینالمللی پول (IMF) تحت برنامه وام 3 میلیارد دلاری، نرخ سیاست معیار خود را بدون تغییر در بالاترین رقم 22 درصد قرار داد. بانک دولتی ضمن اعلام این سیاست پولی گفت: «MPC (کمیته سیاست پولی) خاطرنشان کرد که تکمیل موفقیتآمیز و بهموقع بررسی آتی صندوق بینالمللی پول-SBA (ترتیب آماده به کار) به باز کردن سایر تأمینهای مالی چندجانبه و دوجانبه کمک میکند.» این بانک گفت که در حال حاضر سیاست پولی فشرده (انقباضی) را حفظ خواهد کرد. بانک در حال حاضر از کاهش نرخ خودداری کرد زیرا به نظر می رسید منتظر کاهش تورم از اکتبر به بعد است. طبق پیشبینیهای بانک، تورم در سپتامبر 2023 به بالاترین حد در چهار ماه گذشته یعنی 31.4 درصد رسید. این موسسه معتقد است که تورم در نیمه دوم (ژانویه-ژوئن) سال مالی جاری به شدت کاهش خواهد یافت.
https://tribune.com.pk/story/2443831/sbp-maintains-tight-monetary-policy
عدم رعایت استانداردهای صادرات اتحادیه اروپا
تجارت خارجی پاکستان با کشف بیش از 55 رهگیری و ثبت عدم رعایت استاندارد، عمدتاً در انبه با مگس میوه، در محمولههای مختلف برنج و دیگر اقلام غذایی که در سال جاری به مقصد اتحادیه اروپا (EU) ارسال شده است، با چالشی حیاتی مواجه است. در صورتی که این مسائل حل نشده باقی بماند این رهگیریها نه تنها موقعیت بینالمللی پاکستان را در خصوص اقدامات ایمنی غذایی مختل میکند، بلکه تهدیدی جدی برای صادرات این کشور به اتحادیه اروپا نیز به شمار میرود. نامه ای به تاریخ 4 اکتبر 2023، از سوی نمایندگی پاکستان در بروکسل، خطاب به وزارت بازرگانی و سایر مقامات مربوطه، بر گستره نگران کننده این مشکل تأکید میکند. در این نامه آمده است که 39 مورد رهگیری در محمولههای برنج وارداتی از پاکستان و 16 مورد دیگر در محصولات غذایی غیر برنجی گزارش شده است. این نرخ رهگیری کالاهای غذایی پاکستان به کشورهای عضو اتحادیه اروپا بسیار بالا است و اگر با اقدامات بهداشتی و گیاهی مناسب کاهش نیابد، ممکن است منجر به ممنوعیت واردات برنج پاکستانی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، مشابه هند، شود. اتحادیه اروپا پاکستان و هند را در فهرست افزایش دفعات کنترل آفلاتوکسین در برنج بر اساس مقررات EC 669/ 2009 قرار داده است. به غیر از محمولههای برنج، 16 مورد رهگیری برای محصولات غذایی غیر برنجی شامل گیاهان دارویی، ادویه جات، آجیل و دانهها، شیر و فرآوردههای لبنی، فرآوردههای گوشتی و قنادی گزارش شده است. این رهگیریها در کشورهای مختلف اتحادیه اروپا ثبت شده است، آلمان بالاترین میزان بروز را به ثبت رسانده است، پس از آن سوئد، اسلوونی، هلند، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، لهستان و پرتغال قرار دارند.
https://profit.pakistantoday.com.pk/2023/10/27/noncompliance-of-eu-export-standards/
ایالات متحده همچنان مقصد اصلی صادرات پاکستان است
در طول سه ماه اول سال مالی 2023-24، ایالات متحده (ایالات متحده آمریکا) همچنان به عنوان مقصد اصلی صادرات محصولات پاکستانی بوده است. بر اساس دادههای بانک دولتی پاکستان (SBP) پس از آن چین و بریتانیا قرار دارند. صادرات به ایالات متحده از ژوئیه تا سپتامبر 2023 بالغ بر 1376.125 میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه در سال 2022 کاهش 17.04 درصدی را نشان می دهد که شاهد صادرات 1658.815 میلیون دلاری بوده است. در مورد چین، پاکستان کالاهایی به ارزش 633.374 میلیون دلار در مدت مشابه صادر کرد که نسبت به سال قبل که صادرات 501.000 دلار بود، 26.42 درصد افزایش داشت. بریتانیا با صادرات محصولات پاکستان به ارزش 518.948 میلیون دلار در همان ماهها، جایگاه سوم را به عنوان مقصد برتر صادراتی به خود اختصاص داد. این کاهش در مقایسه با صادرات 519.948 میلیون دلاری در سال قبل از آن نشان داد.
https://tribune.com.pk/story/2444066/us-remains-top-export-destination-for-pakistan
تمرکز پاکستان بر منابع انرژی بومی و تجدیدپذیر
محمد علی وزیر موقت فدرال در دیدار با جیانگ زیدونگ سفیر چین در پاکستان، تعهد پاکستان را برای شکل دادن به چشم انداز انرژی آینده خود با تاکید شدید بر منابع بومی و تجدیدپذیر اعلام کرد. وزیر زمینههای بالقوه همکاری بین چین و پاکستان را برجسته کرد و از انرژیهای تجدیدپذیر، شبکههای انتقال و DISCO (شرکتهای توزیع) به عنوان بخشهای کلیدی برای پیوندهای بالقوه نام برد. وی همچنین بر اهمیت استفاده از فناوری پیشرفته چینی برای افزایش عرضه انرژی به صنعت، به ویژه از طریق کارخانه گاز سازی زغال سنگ در ثار تاکید کرد. علی از مشارکت مستمر چین در بخش انرژی پاکستان ابراز قدردانی کرد و برای سومین همایش موفق کمربند و جاده برای همکاریهای بین المللی که اخیرا در چین برگزار شد، تبریک گفت. سفیر جیانگ زایدونگ خاطرنشان کرد که طرح کمربند و جاده (BRI) به یک نیروی راهنما برای توسعه بین المللی تبدیل شده است و پیشنهاد کرد که صنایع در هر دو کشور میتوانند از همکاری بیشتر بهره ببرند.
https://tribune.com.pk/story/2444079/pakistan-to-focus-on-indigenous-renewable-energy-sources
وزارت دارایی: پرداخت بدهیها بزرگترین نگرانی است
وزارت دارایی گفته است که خدمات بدهی چالش های مهمی را به همراه خواهد داشت زیرا بیش از 91 درصد از تمام هزینهها پرداخت بهره است. این وزارتخانه در گزارش ماهانه وضعیت اقتصاد ابراز امیدواری کرد که فعالیتهای اقتصادی نوپا در طول سال مالی بهتر باقی بماند. گزارش ماهانه به روز رسانی اقتصادی و چشم انداز ماه اکتبر که توسط مشاور اقتصادی وزارتخانه منتشر شد، میگوید: «در سمت هزینه، پرداخت های افزایش قیمت همچنان چالش های مهمی را برای تلاش های تثبیت مالی ایجاد میکند. دکتر شمشاد اختر، وزیر موقت دارایی نیز در پیشگفتار خود، هزینه پرداخت بدهیهای عمومی را «نگرانی اولیه» خواند.
https://www.dawn.com/news/1785448/paying-off-debts-biggest-concern-says-finance-ministry
وزیر دارایی: پاکستان برای مقابله با چالش های آب و هوایی به 340 میلیارد دلار نیاز دارد
دکتر شمشاد اختر، وزیر دارایی موقت، گفت که پاکستان با یک چالش بین افزایش بودجه آب و هوا و بودجه توسعه مواجه است. او گفت: «من فکر میکنم ما باید آگاه باشیم که دریافت پول مسئله بزرگی است که در رسیدگی به دستور کار آب و هوا با آن مواجه هستیم. دکتر اختر طی سخنانی در دومین کنفرانس آب و هوای پاکستان که توسط اتاق بازرگانی و صنعت سرمایهگذاران خارج از کشور (OICCI) برگزار شد، گفت که بهترین راه برای پاکستان استفاده از بهترین شرکتهای خود برای جذب سرمایهگذاران نهادی برای ایجاد پل ارتباطی است. این کشور برای رسیدگی به چالشهای آب و هوایی و توسعه بین سالهای 2023 تا 2030 به سرمایهگذاری 340 میلیارد دلاری نیاز دارد. این مقدار معادل 10 درصد تولید ناخالص داخلی است. او گفت که در حال حاضر تنها 39 میلیارد دلار در امور مالی عمومی و 9 میلیارد دلار از طریق مشارکت های دولتی-خصوصی برای کاهش آب و هوا و تلاش های سازگاری در دهه آینده پیش بینی میشود.
https://www.dawn.com/news/1785701/pakistan-needs-340bn-to-meet-climate-challenges-says-fm-akhtar
هیئت صندوق بین المللی پول: پاکستان باید تمام اهداف را به دقت اجرا کند
هیئت بازنگری صندوق بین المللی پول (IMF) برای یک سفر دو هفته ای وارد پاکستان شد. به گفته منابع، هیئت صندوق بین المللی پول با وزارت دارایی، وزارت نیرو و نهادهای نظارتی، و هیئت صندوق بین المللی پول همچنین با بانک دولتی، FBR و دولت های استانی گفتگو خواهد کرد. منابع میگویند که مقامات پاکستانی موضع خود را در مورد موضوع تامین مالی خارجی برای هیات صندوق بین المللی پول روشن خواهند کرد زیرا صندوق بین المللی پول در مورد تامین مالی خارجی ابراز نگرانی کرده است، در حالی که در مورد مبادله ارز بین پاکستان و صندوق بین المللی پول نیز اختلافاتی وجود دارد.
https://urdu.geo.tv/latest/345751-
کسری تجاری در 4 ماهه نخست سال مالی جاری به 7 میلیارد و 41 میلیون دلار رسید
بر اساس آمار منتشر شده از سوی موسسه آمار، واردات از تیر تا مهرماه نسبت به سال مالی گذشته 18.54 درصد کاهش داشته و 9 میلیارد و 61 میلیون دلار صادرات به ثبت رسیده است. آمارها حاکی از آن است که در تیر تا مهرماه ۹ میلیارد و ۶۱ میلیون دلار صادرات و در مدت مشابه سال گذشته ۹ میلیارد و ۵۵ میلیون دلار صادرات به ثبت رسیده است. واردات 17 میلیارد و 30 میلیون دلاری در تیر تا مهرماه به ثبت رسید که در مدت مشابه سال مالی قبل بیش از 20 میلیارد و 91 میلیون دلار بود. بر اساس این آمار، صادرات در مهرماه ۹.۳۳ درصد نسبت به شهریورماه افزایش داشته و در مهرماه سال جاری بیش از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صادرات انجام شده است. در ماه اکتبر سال 2023، واردات 4 میلیارد و 800 میلیون دلاری ثبت شد که نسبت به شهریور ماه 20.33 درصد کاهش داشته است.
https://urdu.geo.tv/latest/345735-
افزایش صادرات نساجی پاکستان
انجمن کارخانههای نساجی (APTMA) اعلام کرد صادرات نساجی پاکستان در ماه اکتبر 5 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت و به 1.43 میلیارد دلار رسید و در مقایسه با 1.36 میلیارد دلار ثبت شده در ماه مشابه سال قبل، بیش از 5 درصد افزایش را نشان می دهد. این اولین ماهی است که صادرات نساجی در سال 2023 نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. دادهها نشان می دهد صادرات نساجی کشور در ده ماهه نخست سال 2023 با 16 درصد کاهش به 13.34 میلیارد دلار رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال 2022، 15.88 میلیارد دلار کاهش یافته است. ماه گذشته، APTMA در جلسه خود با مقامات دولتی به دنبال تعرفه برق قابل رقابت با کشورهای منطقه و بدون یارانه متقابل 10.85 روپیه در هر واحد بود که به بخش های غیر تولیدی تعمیم یابد. صادرات نساجی پاکستان بسیار مهم است زیرا بخش عمده صادرات این کشور را تشکیل می دهد.
https://www.brecorder.com/news/40271337/pakistans-textile-exports-up-5-year-on-year-in-october-clock-in-at-143bn
شرکت مالی بین المللی (IFC) از طرح سرمایه گذاری 1.5 میلیارد دلاری برای پاکستان رونمایی کرد
هیئت سرمایه گذاری (BoI) و شرکت مالی بین المللی (IFC) وابسته به بانک جهانی از یک طرح سرمایه گذاری رویایی رونمایی کردند که بر اساس آن (IFC) متعهد شد بیش از 1.5 میلیارد دلار به اقتصاد پاکستان در قالب سرمایه گذاریهای کوتاه مدت و بلندمدت با هدف اقتصاد پاکستان تزریق کند. هیئت سرمایه گذاری (BoI) اعلام کرد که کشور وارد دوران جدیدی از شکوفایی و توسعه شده است. این تعهد پس از اقدام موفقیت آمیز (IFC) به مبلغ 1.5 میلیارد دلار در سال مالی 23 انجام میشود که نشان دهنده دو برابر شدن چشمگیر سرمایه گذاری در پاکستان نسبت به سال قبل است.
https://www.dawn.com/news/1785978/international-finance-corporation-unveils-15bn-investment-plan-for-pakistan
معین: پاکستان مشتاق تسریع بیشتر ساخت CPEC است
معین الحق، سفیر پاکستان در چین گفت: پاکستان مشتاق تقویت بیشتر مبادلات با چین، تسریع در ساخت مشترک با کیفیت بالا کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC)، تعمیق مبادلات اقتصادی، تجاری، فرهنگی و داخلی، و پیش بردن روابط دوجانبه به سطح بالاتر، پاکستان است. وی ضمن سخنرانی در مراسم خداحافظی مأموریتش گفت: این روند اجتناب ناپذیر تاریخ و آرزوی مردم است.
https://pakobserver.net/pakistan-looks-forward-to-further-accelerating-cpec-construction-moin/
کسری تجاری 34.7 درصد کاهش و صادرات در ماه اکتبر 13.55 درصد افزایش یافت
اداره آمار پاکستان (PBS) گزارش داد که کسری تجاری کالای این کشور در چهار ماه اول سال مالی جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته 34.70 درصد کاهش یافته است. کسری تجاری ژوئیه تا اکتبر (24-2023) در مقابل کسری 11.356 میلیارد دلاری در ژوئیه تا اکتبر (2022-23) به 7.416 میلیارد دلار رسید که رشد منفی 34.70 درصدی را نشان می دهد. بر اساس آخرین آمار PBS، در دوره مورد بررسی، صادرات با 0.66 درصد افزایش به 9.617 میلیارد دلار در مقایسه با صادرات 9.554 میلیارد دلاری در مدت مشابه سال گذشته رسیده است. از سوی دیگر واردات با کاهش 18.54 درصدی نسبت به 20.910 میلیارد دلار در سال گذشته به 17.033 میلیارد دلار رسید. این در حالی است که صادرات از کشور در مهرماه نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۳.۵۵ درصد افزایش داشته است. صادرات در طول ماه 2.707 میلیارد دلار در مقابل صادرات 2.384 میلیارد دلار در اکتبر 2022 ثبت شد. از سوی دیگر، واردات در اکتبر 2023 به میزان 4.806 میلیارد دلار در مقایسه با واردات 4.581 میلیارد دلاری در اکتبر 2022 به ثبت رسیده است که بر اساس این دادهها 4.91 درصد افزایش نشان می دهد. بر مبنای ماه به ماه، صادرات از کشور در مقایسه با صادرات 2.476 میلیارد دلاری در سپتامبر 2023، 9.33 درصد افزایش یافته است.
https://pakobserver.net/trade-deficit-narrows-by-34-7-exports-jump-by-13-55-pc-in-october/
تصمیم دولت برای افزایش ذخایر استراتژیک نفت
بر اساس گزارشها، دولت فدرال تصمیم گرفته است تا ذخایر استراتژیک نفت را افزایش دهد. این تصمیم با توجه به شرایط حاکم در منطقه خاورمیانه گرفته شده است که ذخایر نفت دولتی پاکستان حفظ خواهد شد. منابعی در بخش نفت گفتند که نیاز فوری به افزایش ظرفیت ذخیره سازی نفت در کشور وجود دارد. بر اساس استانداردهای فعلی، شرکت های مدیریت نفت موظف به نگهداری ۲۱ روز ذخایر نفتی هستند. با این حال، دولت احساس میکند که این حد باید به سه ماه ذخیره افزایش یابد. دولت همچنین در حال برنامه ریزی برای جذب کارشناسان بین المللی برای ایجاد چارچوب جدیدی برای ذخایر استراتژیک نفت است. این چارچوب هم نفت خام و نفت پالایش شده و هم ظرفیت های ذخیره سازی در کشور را پوشش می دهد.
https://www.aajenglish.tv/business-economy
پروژه Reko Diq، سرمایه گذاری خارجی امید را برای اقتصاد بلوچستان تقویت میکند
در یک تلاش مشترک بین شرکت مالی بین المللی (IFC) و شرکت خارجی Barrick ، پروژه Reko Diq قرار است یک نیروی متحول کننده در منطقه بلوچستان باشد. این پروژه بلندپروازانه نه تنها برای بلوچستان بلکه برای کل کشور پاکستان اهمیت زیادی دارد. پیشبینی میشود که پروژه Reko Diq فرصتهای شغلی را برای حدود 7500 نفر فراهم کند و 4000 فرصت شغلی طولانیمدت در مرحله اولیه تولید ایجاد کند. قابل ذکر است که Reko Diq دارای ذخایر معدنی قابل توجهی از جمله 5.87 میلیارد تن مس و 42 میلیون اونس طلا است که آن را به یک دارایی بسیار ارزشمند تبدیل میکند. شرکت Barrick تمایل خود را برای سرمایه گذاری 7 میلیارد دلاری در پروژه Reko Diq ابراز کرده است و بر تعهد خود به موفقیت آن تأکید میکند. ساختار مالکیت پروژه شامل 50 درصد برای باریک، 25 درصد برای دولت فدرال و 25 درصد برای استان بلوچستان خواهد بود. این پروژه در دو مرحله برنامه ریزی شده است. در مرحله اول 4 میلیارد دلار سرمایه گذاری در داراییهای ملی و در مرحله دوم 7 میلیارد دلار به ذخایر اضافه میشود. هدف این پروژه دستیابی به اولین تولید خود تا سال 2028 با تمرکز ویژه بر فناوریهای انرژیهای تجدیدپذیر برای کاهش اتکای کشور به سوخت های وارداتی است.
https://www.samaa.tv/208733770-reko-diq-foreign-investment-fuels-hope-for-balochistan-s-economy