معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۸/۱۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۳۰

دیدگاه منفی مردم آلمان نسبت به چشم‌انداز اشتغال در این کشور

تعداد افراد آلمانی که در سال 2023 شغل خود را بی‌معنی می‌دانند، افزایش شدیدی داشته و تعداد افراد شاغلی که شغل خود را معنادار می‌بینند، به پایین‌ترین حد خود رسیده است.

جهان در سال 2023 با مجموعه‌ای از بحران‌ها مواجه است و در این میان، مردم آلمان نیز احساس خوش‌بینی خود را به شرایط زندگی از دست می‌دهند. براساس یک نظرسنجی جدید که توسط موسسه Forsa و به نمایندگی از شبکه‌های تلویزیونی آلمانی RTL و NTV انجام شده است، 64 درصد از آلمانی‌ها احساس می‌کنند که در پنج سال گذشته روحیاتشان به سوی بدبینی تغییر کرده است. در این نظرسنجی، 3864 نیروی کار بالای 15 سال سابقه در ایالت‌های آلمان مورد سوال واقع شدند.

براساس نتایج این نظرسنجی، اکثریت آلمانی‌ها نسبت به آینده بدبین هستند و بیش از نیمی از کارگران درآلمان، شغل خود را بی‌معنی می‌دانند. اکثریت (63 درصد) کسانی که در این نظرسنجی شرکت داشتند، گفتند شرایط زندگی شخصی آنها تا حد زیادی بدون تغییر باقی مانده و احساس می‌کنند که چیزی اشتباه است. این روحیه به ویژه به شدت در ایالت‌های شرقی آلمان به وجود آمده تا جایی که اکثریت گفته‌اند که نسبت به سال‌های آینده اعتماد کمتری دارند. درایالت‌های شرقی آلمان، ناامیدی از دولت ائتلافی کنونی در سال 2023 افزایش یافته و حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD) در تابستان گذشته به موفقیت خوبی در انتخابات این مناطق رسیده است. احساس مردم ساکن شرق آلمان این است که همچنان نابرابری در این مناطق نسبت به برلین و دیگر مناطق غرب آلمان پابرجاست و  کار زیادی برای توسعه و پیشرفت شرق آلمان صورت نپذیرفته است. خانم جسی ولمر (Jessy Wellmer) که این تحقیق را انجام داده نیز تایید می‌کند که ساعت‌های طولانی‌تر کار و درآمد کمتر در شرق آلمان نسبت به ایالت‌های غربی، غیرقابل انکار است.

طبق نتایج این نظرسنجی، جوانان آلمانی نگران وضعیت آینده هستند. از میان افرادی که از آنها درخصوص آینده آلمان سوال شد، 71 درصد گفتند که فکر می‌کنند که جوانان در آینده وضعیت بدتری نسبت به حال خواهند داشت. به نظر می‌رسد جنبه‌هایی از زندگی روزمره در آلمان، بیش از همه آنها را ناامید کرده است. اکثر پاسخ دهندگان جوان آلمانی که بین 18 تا 29 سال هستند، گفتند وضعیت آیندۀ خود را عمیقا نگران‌کننده می‌بینند.

براساس همین نظرسنجی، بیش از نیمی از کارگران در آلمان نیز شغل خود را بی‌معنی دانسته و ناراضی هستند. مردم آلمان به جدی گرفتن کار و همزمان پرداختن به اوقات فراغت شهرت دارند، ولی تعداد افرادی که در سال 2023 شغل خود را بی‌معنی می‌دانند، افزایش شدیدی داشته و تعداد افراد شاغلی که شغل خود را معنادار می‌بینند، به پایین‌ترین حد خود رسیده است. این نظرسنجی، قبل از همه‌گیری کرونا نیز انجام شده بود که نتایج آن به صورت معناداری متفاوت بود. در سال 2019، حدود 53 درصد از افراد شاغل آلمانی می‌گفتند که احساس می‌کنند شغلشان معنادار است که در طول سال‌های 2020 و 2021 این رقم به ترتیب به 61 و 62 درصد رسید، ولی در سال 2022 این رضایت شغلی به 58 درصد کاهش یافت و در سال 2023 مجددا کاهش یافته است.

این نظرسنجی نشان می‌دهد که کار معنادار به حمایت کارفرما بستگی دارد؛ طبق نتایج به دست آمده، بین میزان معنادار بودن مشاغل نزد افراد آلمانی و حمایت کارفرما از آنها، همبستگی وجود دارد. 59 درصد از افرادی که گفته‌اند کارشان برایشان معنادار است، گفته‌اند که از طرف کارفرمایشان حمایت می‌شوند. همین امر در مورد افرادی که معتقد بودند دورکاری مؤثر است نیز صدق می‌کند، 48 درصد از آنها گفتند که از طرف رئیس خود احساس حمایت می‌کنند. البته کمبود نیروی کار در آلمان که تقریبا در تمام بخش‌های کشور به ویژه بخش دولتی تأثیر گذاشته است، نادیده گرفته نشده است. تقریبا 60 درصد از پاسخ دهندگان گفتند که تأثیرات کمبود کار در کشور را در مشاغل خود احساس می‌کنند. 35 درصد گفتند که از عواقبی که استرس ناشی از بدتر شدن کمبود کارکنان بر سلامت و محیط کار آنها در سه تا پنج سال آینده خواهد داشت، بیم دارند. همچنین نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد سالانه 85 درصد نیروی کار آلمانی به دلیل استرس مریض می‌شوند.

در این نظرسنجی از نیروی کار آلمانی درخصوص عوامل موثر بر کاهش استرس محیطی و رابطه آن با احساس ناامیدی نیز سئوال شد که 46 درصد گفتند افزایش دستمزدها شروع خوبی برای جذب نیروی کار جدید و حفظ آنها برای مدت طولانی است. شایان ذکر است در آگوست 2023، نیروی کار در آلمان پس از 2 سال حقوق ثابت، شاهد افزایش دستمزد بودند. 30 درصد از پاسخ‌دهندگان پیشنهاد کردند که ایام کاری، 4 روز در هفته باشد. قرار است این پیشنهاد به صورت آزمایشی در آلمان به مورد اجرا درآید. این طرح از فوریه تا دسامبر 2024 اجرایی خواهد شد و مشابه طرحی است که در سال 2022 در بریتانیا انجام شد و 61 شرکت انگلیسی، ساعات کاری خود را به 4 روز در هفته کاهش دادند، اما سطح بهره‌وری را حفظ کردند و به کارمندان همان دستمزدی را پرداخت کردند که در دوره پنج روزه پرداخت می‌کردند. نتایج این طرح در بریتانیا باعث کاهش غیبت، کاهش کم‌کاری و افزایش درآمد آن شرکت‌ها شد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما