معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۷/۱۵- ۱۰:۲۲ - مشاهده: ۳۲۰

اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه دوم مهر ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

افزایش تولیدات مرغ در ننگرهار: از واردات مرغ از پاکستان جلوگیری شده است

مسئولین مزرعه‌های تولید و پرورش مرغ در استان ننگرهار می‌گویند که میزان تولیداتشان نسبت به گذشته افزایش‌یافته و با این امر از واردات مرغ از پاکستان جلوگیری شده است. آنان می‌گویند اگر به ایشان توجه بیشتری صورت گیرد و ادارات حکومتی بر اساس نیاز از نزد آن‌ها مرغ خریداری کنند این صنعت در این استان بیشتر رشد خواهد کرد. حدود ۳۰۰۰ مزرعه پرورش و تولید مرغ در استان‌های شرقی وجود دارد که روزانه بیش از ۷۰هزار قطعه مرغ را برای فروش به بازارها عرضه می‌کنند. فضل‌محمد سایر، معاون اتحادیه مزرعه‌های پرورش مرغ در ننگرهار به آژانس خبری پژواک گفت، حدود ۳۰۰۰ مزرعه پرورش مرغ در استان‌های ننگرهار، کنر و لغمان وجود دارد که بیشتر آن‌ در ننگرهار است.

https://pajhwok.com/fa/2023/10/03/increase-in-chicken-production-in-nangarhar-the-import-of-chicken-from-pakistan-has-been-banned/

بازسازی هشت باب مدرسه در استان نورستان

مسئولین آموزش پرورش در استان نورستان با  ترمیم و بازسازی هشت باب مدرسه در این استان تلاش می‌کنند تا فضای مناسب درسی برای هزاران دانش‌آموز در آن استان ایجاد کنند. این مدارس به کمک مالی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، بازسازی و ترمیم خواهند شد پروژه‌ای که سه میلیون افغانی هزینه در پی خواهد داشت. مولوی تاج‌محمد مطمئن، رئیس آموزش پرورش نورستان گفت که کار بازسازی و ترمیم ساختمان این مدارس طی سه‌ماه به پایان خواهد رسید. این درحالی‌است که بخش قابل‌توجهی از شاگردان به‌دلیل کمبود کلاس‌های درسی، در فضای باز یا زیرخیمه‌ها درس می‌خوانند.

https://bakhtarnews.af/dr/هشت-مکتب-در-نورستان-ترمیم-و-باز-سازی-میش/

 کار ایجاد ساختمان ریاست حمل‌ونقل ننگرهار با هزینه ۸.۵ میلیون افغانی آغاز شد

مولوی سعید احمد بنوری، معاون استاندار ننگرهار در زمان افتتاح کار این ساختمان گفت که در بیست سال گذشته امکانات زیادی وجود داشت اما ساختمان ریاست ترانسپورت (حمل‌ونقل) ننگرهار ساخته نشد. هم‌اکنون کشور ازبکستان علاقه‌مند به صادرات و واردات از طریق گذرگاه تورخم است و این کار باعث ایجاد زمینه کار برای مردم و بهبود اقتصاد خواهد شد. در همین حال، مولوی عبدالسلام ایوبی، معاون این وزارت می‌گوید در سال‌جاری به میزان دومیلیارد افغانی به حمل‌ونقل هوایی و زمینی اختصاص‌یافته است بر اساس آن ۴۰ پروژه نیز آغاز می‌شود. نامبرده اظهار داشت یکی از این پروژه‌ها ساختمان ریاست ترانسپورت ننگرهار است که در مدت شش ماه با هزینه هشت و نیم میلیون افغانی ساخته می‌شود. نامبرده اظهار داشت، این ساختمان در سه‌طبقه در زمینی به مساحت ۳۰۸ مترمربع با شانزده اتاق و ظرفیت ۶۰ نفر ساخته خواهد شد. از سوی دیگر شیخ محمد ایوبی، رئیس بررسی داخلی وزارت ترانسپورت گفت که این وزارت در تلاش است تا مشکلات موجود در بخش حمل‌ونقل هوایی و زمینی را تا حد امکان حل و تسهیلات لازم را ایجاد کند. گفتنی است که با ساخت این ساختمان، مشکلات ترانسپورتی حل خواهد شد.

https://www.avapress.com/fa/news/277643/کار-ساخت-ساختمان-ریاست-ترانسپورت-ننگرهار-هزینه-۸-۵-میلیون-افغانی-آغاز

ساختمان یک مدرسه دخترانه با حمایت‌های مالی سازمان بین‌المللی مهاجرت در ننگرهار احداث شد

ساکنین ننگرهار می‌گویند سازمان جهانی مهاجرت (IOM) برای دانش‌آموزان یک مدرسه دخترانه در شهرستان بهسود این استان، ساختمانی را احداث کرده است. حضرت‌علی، یکی از ساکنین این شهرستان می‌گوید دبیرستان ملکه حمیرا ، به بهره‌برداری رسید. نامبرده اظهار داشت این مدرسه ۱۴۵ هزار دلار هزینه برداشته و طی هشت ماه ساخته‌شده است. این مدرسه هشت کلاس درسی و چهار اتاق اداری دارد. دانش‌آموزان این مدرسه نیز از ساخت ساختمان مدرسه‌شان ابراز خرسندی کرده و از طالبان می‌خواهند تا مدارس را به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم بازگشایی کنند. این در حالی است که چندی قبل نیز سازمان جهانی مهاجرت برای دانش‌آموزان این استان، یک مدرسه دخترانه دیگر را احداث کرده بود.

https://8am.media/the-building-of-a-girls-school-was-built-in-nangarhar-with-the-financial-support-of-the-international-organization-for-migration/

افتتاح یک بیمارستان سیار در شهرستان کوت از سوی هلال‌احمر افغانستان

یک بیمارستان سیار در منطقه بندوک شهرستان کوت ننگرهار از سوی کمیته هلال‌احمر افغانی افتتاح شد. دفتر مطبوعاتی هلال‌احمر افغانستان با انتشار خبرنامه‌ای نوشته این بیمارستان در منطقه بندوک شهرستان کوت ننگرهار که محل دورافتاده‌ای است و مردم به مراکز بهداشت دسترسی ندارند افتتاح شد. در حال حاضر ۹۷ کلینیک سیار بهداشتی در سراسر کشور دارد و در مناطقی که مردم آن از خدمات بهداشتی محروم هستند، خدمات بهداشتی رایگان ارائه می‌نمایند.

https://bakhtarnews.af/dr/هلال-احمر-افغانی-یک-شفاخانه-سیار-را-در-و/

استاندار ننگرهار و مسئول موسسه PMS یک توافقنامه بازسازی یک شبکه آب‌رسانی را امضا کردند

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته، حاجی ملا محمد نعیم اخند استاندار ننگرهار و خانم اووا مسئول موسسه PMS قراردادی را جهت ساخت یک شبکه آب‌رسانی در شهرستان کوز کنر به هزینه مالی 174 هزار و 924 دلار به امضاء رسانیدند. خانم اووا، مسئول موسسه PMS ژاپن گفت، در منطقه تنگی توغچی شهرستان کوز کنر نیاز به بازسازی دارد که کار عملی آن در این ماه آغاز و طی مدت پنج ماه به اتمام خواهد رسید، خانم اووا اظهارداشت که دکتر ناکامورا، رئیس قبلی این موسسه عشق زیادی به کشور افغانستان داشت و به همین خاطر خدمات زیادی را در منطقه مشرقی انجام داد. استاندار ننگرهار نیز از مسئولین موسسه PMS  ژاپن که به‌منظور مدیریت آب برای کشاورزی و جلوگیری از خشک‌سالی به مردم افغانستان خدمت می‌کنند تشکر کرد. استاندار ضمن تقدیر و تشکر از کارهای این موسسه، برای پیشبرد پروژه‌های آن‌ها در تمامی مواد قول همکاری و هماهنگ داد.

https://t.me/nmic96/101109

معاون استاندار ننگرهار: فرودگاه جلال‌آباد با معیارهای جهانی ساخته خواهد شد

مولوی سعید احمد بنوری معاون استاندار ننگرهار در ملاقات با دکتر خلدون الاسد، رئیس سازمان (UNFPA) رئیس صندوق جمعیت ملل متحد گفت که باند فرودگاه این استان از 2.2 به 3 کیلومتر افزایش داد و بر اساس آن به معیارهای جهانی ساخته خواهد شد. نامبرده ضمن استماع مشکلات و پیشنهاد‌ها رئیس صندوق جمعیت ملل متحد(UNFPA) در خصوص خدمات فرودگاه، اطمینان داد که با تعیین پلیس زن و فعال‌سازی سایر خدمات فرودگاه، ایجاد تسهیلات لازم جهت تردد کارگران زن و مرد مؤسسات تسهیل لازم را فراهم خواهد کرد. مولوی فضل هادی احمد، نمایندگی وزارت خارجه در استان ننگرهار نیز به مسئولین سازمان (UNFPA) در تمام بخش‌های دیپلماتیک قول همکاری و هماهنگی داد.

https://t.me/nmic96/101120

آغاز کار بازسازی شش شبکه آب‌رسانی در استان ننگرهار

حاجی ملا محمد نعیم اخند، استاندار ننگرهار که به همراه تعداد از مسئولین این استان به شهرستان رودات سفرکرده است، شروع پروژه ساخت‌وساز شش شبکه آب‌رسانی که قرار است از سوی سازمان یونسکو با هزینه ۸۰ هزار دلار ساخته شود را افتتاح نمود. این پروژه‌ها شامل ساخت دو شبکه آب‌رسانی در شهرستان رودات، دو شبکه در شهرستان خوگیانی و همچنان دو شبکه دیگر در شهرستان چپرهار است. استاندار در مراسم افتتاح این پروژه‌های گفت: امارت اسلامی تلاش می‌کند تا پروژه‌هایی را بر اساس نیاز مردم به اجرا برساند. وی همچنین از مردم خواست تا از نظام اسلامی خود حمایت کرده و گفت آن‌ها می‌توانند همیشه مشکلاتشان را با مسئولین دولت در میان گذاشته تا به آن رسیدگی‌های لازم صورت گیرد. سیدفضل احد، رئیس رودخانه‌ای استان ننگرهار نیز در این مراسم گفت: این پروژه‌ها با همکاری مالی سازمان یونسکو و شرکت پانیک طی سه‌ماه ساخته خواهد شد  و هدف آن‌ها محافظت از آثار تاریخی و دسترسی مردم به آب‌های پاک است که با اجرای آن، 1952 خانواده به آب سالم دسترسی پیداخواهندکردند.

https://t.me/nmic96/101222

 سفر معاون وزارت صنعت و تجارت به استان ننگرهار

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته، حاجی ملا محمد نعیم اخند، استاندار ننگرهار، مولوی سعید احمد بنوری، معاون استاندار ننگرهار و مولوی قدرت‌الله جمال، معاون وزیر صنعت و تجارت، مشکلات و پیشنهاد‌ها تجار، صنعتگران و مسئولین اتاق‌های تجارت، صنعت و سرمایه‌گذاری را شنیده و قول همکاری و رسیدگی به مشکلات موجود داد. حاجی گلمراد عرب، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری و دکتر مخلص به نمایندگی از تجار مشکلات و پیشنهادها خود در زمینه انتقال اموال بیش از دو تن و همچنان در رابطه با کامیون‌های خالی و افزایش اجاره‌های آن پیشنهاد‌هایی و راه‌حل‌های آن را به مسئولین شریک ساختند. حاجی تورملنگ شکیوال، به نمایندگی از صنعتگران گزارشی را در مورد شهرک‌های صنعتی ارائه کرد و همچنین مشکلات برق، جاده‌ها، پاسگاه‌های امنیتی و سایر موارد را به مسئولین شریک ساخت. مسئولین اتاق کشاورزی با بیان اینکه صنعتگران مرغ در تأمین گوشت مرغ خودکفا هستند و از عدم آوردن مرغ از کشورهای همسایه ابراز خرسندی کردند و در رابطه به انتقال زودهنگام سبزی‌های آن‌ها در گذرگاه تورخم خواهان ‌همکاری شدند. دکتر نجیب الله صاحب زاده، مسئول اتحادیه داروفروشان، خواستار ایجاد و تصویب سکتور آن‌ها به‌صورت اتاق شد و همچنین مشکلات موجود در زمینه تولیدات دارو و توزیع آن در کشور به اشتراک گذاشت. مولوی سعید احمد بنوری نیز ضمن خیرمقدم به معاون وزارت صنعت و تجارت، از اقدامات استانداری ننگرهار در زمینه رسیدگی به مشکلات تجارت گزارشی مختصری را بیان داشت و همچنان خواهان تسهیلات بیشتری برای تجارت و سرمایه‌گذاران استان ننگرهار شد. در همین حال معاون استاندار ننگرهار از تجار و سرمایه‌گذاران استان ننگرهار خواست تا برای زلزله‌زدگان هرات کمک‌های را فراهم سازند. مولوی قدرت الله جمال، معاون وزارت صنعت و تجارت، تجار و صنعت گران و مسئولین اتاق‌های را از اقدامات انجام‌شده و برنامه‌های آتی برای حل مشکلات آن‌ها اطمینان کرد، برای یافتن راه‌حل‌ها وی از سرمایه‌گذاران افغانی در خارج از کشور خواست تا به کشور خود بیایند و در اینجا سرمایه‌گذاری کنند.

https://t.me/nmic96/101260

 

کار تعدادی از پروژه‌های عام‌المنفعه در ننگرهار و کنر آغاز و برخی دیگر تکمیل‌شده است

مقامات محلی طالبان در ننگرهار و کنر می‌گویند نهادهای خارجی کار تعداد از پروژه‌های عام‌المنفعه در را در این استان‌ها آغاز و برخی دیگر را تکمیل کرده‌اند. موسی نورزی، رئیس طرح و برنامه ریاست زراعت و دام‌پروری طالبان در کنر می‌گوید که ۲۵ گلخانه از سوی سازمان جهانی زراعت ملل متحد در مرکز این استان و شهرستان وته‌پور ساخته‌شده و به بهره‌برداری رسیده است. به گفته وی، این گلخانه‌ها ۳۰ هزار دلار مصرف داشته که بودجه آن از سوی سازمان جهانی کشاورزی سازمان ملل متحد پرداخت‌شده است. از سوی دیگر، قسمت‌الله مبارز، رئیس احیاء و توسعه‌ای دهات طالبان در ننگرهار نیز می‌گوید کار دو شبکه آب‌رسانی در شهرستان‌های کوزکنر و پچیراگام این استان آغازشده است. به گفته نامبرده در این شبکه‌ها ۹.۸ میلیون افغانی مصرف خواهد شد که بودجه آن توسط یونیسف پرداخت می‌شود. با احداث این شبکه آب‌رسانی نزدیک به ۶۰۰ خانواده از آب پاک آشامیدنی بهره‌مند می‌شوند. قبل از این نیز نهادهای جهانی کار پروژه‌ها را در سایر استان‌های کشور اجرا و تازه آغاز کرده‌اند.

https://8am.media/a-number-of-public-benefit-projects-have-been-started-in-nangarhar-and-kunar-and-some-others-have-been-completed/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما