اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد
اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه دوم بهمن ماه 1403 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر میباشد:
ساخت یک سد کوچک ذخیره آبی در استان ننگرهار
روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، کار ساخت یک سد کوچک ذخیره آبی در شهرستان خوگیانی ننگرهار آغاز شد. مولوی محمدولی محسن، رئیس زراعت، آبرسانی و دام ننگرهار گفت، این سد کوچک ذخیره آبی، با هزینه ۲ میلیون افغانی با حمایت مالی موسسه جهانی رفاه اسلامی، در منطقه خوازه خیل کمبو شهرستان خوگیانی، در مدت ۲ ماه ساخته خواهد شد. وی افزود این پروژه شامل پاکسازی ۳ کیلومتر شبکه آبرسانی و غرس ۵ هزار نهال غیر مثمر نیز میباشد. همچنان عبدالکریم ناصح مسئول موسسه جهانی رفاه اسلامی، در رابطه به کار این پروژه معلومات داد و گفت در جریان اجرای این پروژه برای دهها نفر از مردم محل فرصت کار نیز فراهمشده است.
https://www.bakhtarnews.af/?p=688109
ساخت یک شبکه آبرسانی در شهرستان حصارک ننگرهار شد
روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، یک شبکه آبرسانی در شهرستان حصارک ننگرهار با هزینه ۴۸هزار دلار ساختهشده است. مسئول دفتر رسانهای ریاست آمادگی مبارزه با رویدادهای طبیعی ننگرهار گفته است این پروژه شامل ساخت یک شبکه آبرسانی با درازای ۵۰۰متر، پهنای ۶۰ و ۸۰ متر و بلندی ۶۰ متر و همچنان ساخت پنج پل کوچک و ۱۵ درب توزیع آب میباشد.
وی افزود که کار این پروژه با همکاری موسسه DRC در روستای معین خیل شهرستان حصارک، طی سهماه تکمیل شد و در جریان تطبیق آن برای ۱۴۷ نفر فرصت کار نیز فراهمشده بود.
https://www.bakhtarnews.af/?p=687958
ایجاد دو مرکز حرفهای برای زنان در استان نورستان
روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، انجمن داوطلبان شانتی، دو مرکز حرفهای برای زنان در استان نورستان ایجاد میکند که در آن زنان در زمینههای خیاطی و گلدوزی آموزش خواهند دید. انجمن داوطلبان شانتی دو مرکز حرفهای برای زنان در استان نورستان تحت چتر ریاست اطلاعات و فرهنگ ایجاد میکند. این مراکز در پارون و شهرستان واما افتتاح خواهند شد، جایی که زنان در زمینههای خیاطی و گلدوزی آموزش خواهند دید. موسی کلیم، مسئول انجمن داوطلبان شانتی، در دیدار با مولوی سمیع الحق حقبیان، رئیس اطلاعات و فرهنگ نورستان، هدف این پروژه را تقویت اقتصادی زنان و تأمین روزی حلال برای خانوادهها عنوان کرد و افزود که تمامی وسایل ضروری به این مراکز انتقالیافته است. مولوی سمیع الحق حقبیان، رئیس اطلاعات و فرهنگ نورستان، از این اقدام حمایت کرده و بر همکاری بیشتر تأکید نمود.
https://www.bakhtarnews.af/?p=687459
آغاز کار بتنریزی یک و نیم کیلومتر جاده در استان ننگرهار
روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، ریاست احیا و توسعهای دهات ننگرهار، کار بتن ریزی یک و نیم کیلومتر جاده را در شهرستان کوزکنر این استان آغاز کرد. مولوی قسمت الله مبارز، رئیس احیا و توسعهای دهات ننگرهار گفته است، این جاده با هزینه ۷.۸ میلیون افغانی، به درازای ۱.۵ متر و پهنای 5 متر از منطقه قلعتک تا تپه شیمل جانان شهرستان کوزکنر، در مدت 6 ماه سیمان ریزی میشود. وی افزود با تکمیل کار این پروژه مشکلات حملونقل و تردد ساکنان منطقه مذکور حل خواهد شد. مولوی مبارز افزود در شماری از شهرستانهای ننگرهار، کار دهها پروژه ساختوساز و بازسازی در حال اجرا است و از این طریق برای شماری زیادی از ساکنین محل فرصت کار نیز فراهمشده است.
https://www.bakhtarnews.af/?p=688433
آغاز کار چندین پروژه توسعهای در ننگرهار با هزینه حدود ۱۰ میلیون افغانی
شهرداری جلالآباد اعلام کرده که کار پروژه ساخت جاده، شبکه آبرسانی و پل کوچک را با هزینه حدود ۱۰ میلیون افغانی در شهر جلالآباد آغاز کرده است. دفتر مطبوعاتی شهرداری استان جلالآباد با نشر خبرنامهای نوشته است، کار این پروژه در ناحیه دوم شهر جلالآباد با هزینه ۹.۸ میلیون افغانی از بودجه این نهاد اجرا میشود. به گفته مسئولین شهرداری جلالآباد، این پروژه شامل ساخت جاده به درازای ۴۵۰ متر و پهنای ۷ متر، ۹۰۰ متر آبرو دو طرف جاده و ۳ پل کوچک است. شهرداری جلالآباد گفته از تمام پروژهها بهموقع نظارت و مراقبت میشود و شرکتهای قراردادی مکلف شدهاند کار این پروژه را باکیفیت بهتر و بهطور استاندار انجام دهد. پیشازاین نیز شهرداری جلالآباد برخی از پروژههای توسعهای کوچک را در شهر جلالآباد اجرای کرده بود.
https://www.avapress.com/fa/news/306432
ازسرگیری کار چهار پروژه بهداشتی در استان ننگرهار
روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، روند اجرای ۲۰ درصدی چهار پروژه بهداشتی که به دلیل کمبود بودجه از کار بازمانده بود، از سر گرفته شد. دفتر مطبوعاتی ریاست بهداشت ننگرهار با نشر این خبر نوشته است که این پروژهها شامل کار ساختمان و سایر بخشهای بیمارستان شهرستانهای بتیکوت و رودات ننگرهار میباشد که روند اجرای آنها الی ۸۰ درصد تکمیل بود و به دلیل نبود بودجه ۲۰ درصد دیگر آنکه از اجرا بازمانده بود، از سوی ریاست بهداشت استان ننگرهار از سر گرفته شد.
https://www.bakhtarnews.af/?p=688244
نگرانی سازمان ملل متحد از وضعیت بازگشت کنندگان در استان ننگرهار
برنامه توسعه سازمان ملل متحد میگوید بحران آوارگان داخلی و بازگشت کنندگان در استان ننگرهار همچنان ادامه دارد و این وضعیت نگرانکننده است. این نهاد با ابراز نگرانی از فشار فزاینده بر منابع محدود این منطقه اعلام کرد که با بازگشت هزاران مهاجر از مناطق جنگزده و کشورهای همسایه، چالشهای زیادی برای ساکنان و دولت محلی به وجود آمده است. برنامه توسعه سازمان ملل متحد تأکید کرده است که با همکاری شرکای سازمان ملل متحد، در تلاش است تا راهحلهای پایدار برای این جمعیتها ایجاد کند. بالاونف، مدیر منطقهای برنامه توسعه سازمان ملل متحد برای شرق افغانستان، گفته است، این سازمان با تمرکز بر رویکردهای جامعهمحور و راهحلهای بلندمدت تلاش دارد بازگشت کنندگان و آوارگان داخلی را در جوامع محلی ادغام کند و از بروز تنشهای اجتماعی جلوگیری کند.
به گفته آقای بالاونف، استان ننگرهار یکی از مناطقی است که بهشدت از بحرانهای اقتصادی و اجتماعی آسیبدیده است. بسیاری از بازگشت کنندگان با مشکلاتی ازجمله بیخانمانی، بیکاری و دسترسی محدود به خدمات اساسی مواجهاند. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد تا اوایل سال ۲۰۲۴، افغانستان حدود ۱.۲ میلیون آوارگان داخلی داشته است که ننگرهار یکی از استانهای بهشدت تحت تأثیر این بحران محسوب میشود. آقای بالاونف افزود ننگرهار که به سبد نان افغانستان شهرت دارد، با چالشهای جدی مواجه است. بیش از ۱۹۳ هزار نفر از پاکستان به این منطقه بازگشتهاند که این موضوع فشار زیادی بر منابع محدود آن وارد کرده است. سازمان ملل متحد گفته است برای مقابله با چالشهای زیستمحیطی، ازجمله سیلهای ناگهانی، از راهحلهای مبتنی بر طبیعت مانند جنگلکاری استفاده میکند. به گفته کارشناسان سازمان ملل متحد، این پروژهها نهتنها از بروز سیل جلوگیری میکنند، بلکه فرصتهای شغلی جدیدی نیز برای جوامع محلی ایجاد خواهند کرد. آقای بالاونف توضیح داد که در پروژههای جنگلکاری، کارگران محلی در کاشت و نگهداری درختان مشارکت دارند که این اقدام به تقویت اقتصاد محلی و پایداری این پروژهها کمک میکند. سازمان ملل متحد تأکید کرده که یکی دیگر از استراتژیهای موفق برنامه توسعه این سازمان، اجرای رویکرد پول درازای کار است.
https://amu.tv/fa/155086/
211 خانواده برگشته در لغمان صاحبخانه شدند
روزنامه دولتی باختر در مطلبی به نقل از مسئولین ریاست امور مهاجرین و بازگشت کنندگان لغمان از ساخت و توزیع ۲۱۱ سرپناه برای مهاجرین در استان خبر داده است. مولوی غلامرحمن بلال، رئیس امور مهاجرین و بازگشت کنندگان لغمان گفته است این سرپناه در مناطق مختلف لغمان طی چهار ماه با همکاری کمیساری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان(UNHCR) ساختهشده است.
رئیس امور مهاجرین و بازگشت کنندگان لغمان میافزاید این اداره در ساخت هر سرپناه مبلغ ۴۲۰۰ دلار هزینه کرده است. در همین حال مولوی اختر محمد مزمل، معاون استان لغمان، از ساخت این سرپناهها برای مهاجرین برگشته ابراز خرسندی کردند و از تلاشهای اداره محلی لغمان برای ایجاد تسهیلات بیشتر برای مهاجرین برگشت کننده اطمینان دادند.
https://www.bakhtarnews.af/?p=688854
افتتاح تعمیر جدید یک مرکز بهداشتی در استان لغمان
روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، کار ساخت تعمیر جدید مرکز بهداشتی شهرستان بادپخ لغمان تکمیل و افتتاح شد. مولوی غلامرحمن بلال، رئیس امور مهاجرین استان لغمان گفته است، این ساختمان با هزینه ۱۷ میلیون افغانی، حمایت مالی کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و هماهنگی ریاستهای امور مهاجرین و بازگشت کنندگان و بهداشت این لغمان، ساختهشده است. وی افزود ساختمان مذکور شهرستان بادپخ، در 2 طبقه ساختهشده و دارای ۱۸ اتاق و سایر امکانات لازم است و از خدمات آن بیش از 7 هزار خانواده بهرهمند خواهند شد. همچنان شیخ شیر احمد حقانی استاندار لغمان، در صحبتهایش تلاشهای مؤسسات همکار در بخش صحت را ستود و گفت اکنون مردم در مناطق دورافتاده این استان به خدمات بهداشت دسترسی بهتری دارند و تلاش ادامه دارد تا در سایر بخشها نیز به مردم تسهیلات لازم فراهم شود.
https://www.bakhtarnews.af/?p=689089
ساخت باغهای گردو در ۷۵ جریب زمین در استان ننگرهار
روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، اداره زراعت، آبرسانی و دامپروری ننگرهار، در مساحت ۷۵ جریب زمین در این استان، باغهای گردو میسازد. مسئول رسانهای ریاست زراعت، آبرسانی و دامپروری ننگرهار، گفته است، این باغهای با هزینه بیش از یکمیلیون افغانی از بودجه توسعهای وزارت زراعت در شهرستانهای خوگیانی، حصارک، شیرزاد، پچیراگام و دهبالا این استان میسازد. به گفته نامبرده در این شهرستانها بهمنظور بازسازی جنگلهای مصنوعی، فراهم کردن زمینه کاری، افزایش محصولات گردو و تقویت اقتصاد باغداران؛ ۶ هزار اصله درخت کاشت شده است. وی خاطرنشان کرد که سال گذشته نیز در حصارک و شماری دیگر از شهرستانهای ننگرهار، با مساعدت مؤسسات همکار، صدها اصله درخت گردو به باغداران توزیعشده بود.
https://www.bakhtarnews.af/?p=689393
نظارت معاون استاندار ننگرهار از روند ساخت جاده دوم جلال آباد-کابل
دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته است، مولوی عزیزالله مصطفی، معاون استاندار ننگرهار با همراهی شماری از سایر مسئولین این استان از روند ساخت جاده دوم جلال آباد-کابل نظارت کردند و کار این جاده که را بر اساس پیشنهاد و طراحیشده ارزیابی کردند و به مسئولین شرکت ساختمانی دستورات لازمی را ارائه نمودند. معاون استاندار تأکید کرد، کار باید در بازه زمانی تعیینشده و با رعایت استانداردهای فنی به اتمام رسد چون این جاده برای تردد ایمن مسافران و فعالیتهای اقتصادی حیاتی میباشد. مهندسان جادهسازی پیشرفت کار، مشکلات فنی و برنامههایی برای تکمیل کارهای باقیمانده را به مسئولین شریک ساخته و ساکنین محل با ابراز امیدواری نسبت به رفع مشکلات این جاده خواستار تکمیل شدن بهموقع کار شدند. مسئولین این استان میگویند که در جریان اجرای این پروژه به کنترل کیفی توجه جدی میشود تا این جاده مهم در درازمدت قابلاستفاده باشد. در این بازدید سید فضل احد پاچا، رئیس آب و انرژی، مولوی عطا الرحمن فاتح، رئیس اقتصاد، مولوی یار محمد محمدی، رئیس آبرسانی، بزرگان قومی و ساکنین محل حضور داشتند.
https://t.me/nmic96/121092
فراهم شدن زمینه آب نوشیدنی برای نه هزار خانواده در استان ننگرهار
روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، اداره احیا و توسعهای ننگرهار، کار ساخت ۲۲شبکه آب نوشیدنی در این استان را آغاز کرد. مولوی قسمت الله مبارز، رئیس احیا و توسعهای دهات ننگرهار، گفته است این شبکهها در ۱۷شهرستان این استان با هزینه بیش از ۱۲۰میلیون و ۴۲۸ هزار افغانی، حمایت مالی دفتر صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف)، ساخته میشود. وی افزود که این شبکههای آب مطابق با استانداردهای مهندسی و جدول زمانی تعیینشده، باکیفیت بهتر ساخته خواهد شد. وی خاطرنشان کرد که با تکمیل کار این پروژه برای ۹ هزار خانواده در ۱۷شهرستان ننگرهار آب آشامیدنی فراهم خواهد شد.
https://www.bakhtarnews.af/?p=689325
آغاز کارزار نهال نشانی تحت نام کنر سبز در کنر
روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، قرار است طی کارزار نهال نشانی در کنر، حدود یکمیلیون نهال مثمر و غیر مثمر کاشته شود. مولوی سلیمان ایمن، آمر ریاست زراعت، آبرسانی و دامپروری کنر گفته است، این ریاست امسال کارزار بزرگ نهالشانی تحت نام کنر سبز در این استان را راهاندازی کرده است. وی گفته است که قراراست امسال ۹هزار نهال در اماکن نهادهای دولتی و عمومی این استان کاشته شود. وی اضافه کرد که صدها هزار نهال مثمر و غیرمثمر، نهالهای زینتی و گل بتهها در باغهای دولتی و خصوصی این استان پرورشیافته است.در آغاز این کارزار همچنان مولوی عبدالله حقانی، معاون استاندار کنر گفته است غرس درختان و گل بتهها نقش مهمی در سرسبزی کشور و توسعه زندگی بشری دارد. وی از شهروندان این استان خواست تا در کارزار نهالشانی سهم فعال داشته باشند و با غرس یک نهال، استان خود را سرسبز و شکوفان سازند.
https://www.bakhtarnews.af/?p=689286
تجهیز دهها مرکز بهداشتی در ننگرهار با وسایل جدید
روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، مسئولین ریاست بهداشت ننگرهار میگویند ۶۰ مرکز بهداشتی را در این استان با همکاری موسسه جک با وسایل و وسایل جدید مجهز نمودند. مولوی امینالله شریف، رئیس بهداشت ننگرهار میگوید که این وسایل و تجهیزات شامل ۴۴۸ قلم لباس بیمار، تختخواب، میزهای نسایی وولادی (میز برای زایمان)، کمد، صندلی و یک تعداد وسایل دیگر میباشد که به این مراکز بهداشتی کمک شده است. رئیس بهداشت ننگرهار میگوید که قرار است سایر مراکز بهداشتی در ماههای آینده با وسایل و تجهیزات جدید مجهز شوند.
https://www.bakhtarnews.af/?p=689601
ملاقات معاون استاندار ننگرهار با مسئولین سازمان UNDP
دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته است، مولوی عزیزالله مصطفی، معاون استاندار ننگرهار با مسئولین سازمان UNDP به خاطر همکاری و هماهنگی ملاقات کرد. در ادامه این مطلب آمده است، در این نشست مولوی عطاءالرحمن فاتح، رئیس اقتصاد ننگرهار، مهندس شمس، مشاور ریاست انرژی و آب و مسئولین سازمان UNDP حضور داشتند و در این دیدار دو طرف در مورداجرا پروژههای عمرانی و تقویت خدمات توسعهای بحث و گفتگو کردند.
https://t.me/nmic96/121114