معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۶/۲۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۹۶

اعتبار امارات متحده عربی برای جبران تولید کربن در آفریقا

نوشتار پیش رو گزارش مختصری پیرامون تامین اعتبار 4.5 میلیارد دلاری امارات متحده عربی برای جبران تولید کربن در آفریقا است که به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

دکتر سلطان الجابر، رییس اجلاس سران تغییرات اقلیمی موسوم به Cop28 ، که قرار است آخر ماه نوامبر سالجاری در دبی برگزار شود، اعلام کرد امارات متحده عربی 4.5 میلیارد دلار برای کمک به توسعه پروژه‌های انرژی پاک در آفریقا متعهد شده است. شرکت انرژی پاک ابوظبی(مصدر)، صندوق توسعه ابوظبی، بیمه اعتبار اتحاد و شرکت انرژی‌های تجدیدپذیر مستقر در دبی (AMEA Power ) این بودجه را تامین خواهند کرد. وی در جریان برگزاری اجلاس اخیر آب و هوای آفریقا در نایروبی گفت یک پلتفرم سرمایه گذاری که توسط دولت های آفریقایی و بانک توسعه آفریقا ایجاد شده نیز به این ابتکار ملحق شده است. این پلتفرم که برای کمک به حل مشکلات زیرساختی این قاره ایجاد شده به شناسایی پروژه‌های اولیه و ارتباط با سازمان‌هایی که مسئول اجرای آنها هستند کمک می‌کند. مقامات مربوطه می‌گویند آفریقا نقش کلیدی در تحقق اهداف توافق پاریس ایفا خواهد کرد.

شرکت مصدر ابوظبی متعهد شده است از تعهد فوق الذکر 2 میلیارد دلار سهام داشته باشد و 8 میلیارد دلار دیگر را در تامین مالی پروژه ای با هدف ارائه 10 گیگاوات انرژی پاک از طریق هلدینگ Infinity Power [1] در قاره آفریقا تا سال 2030 اجرایی نماید.

AMEA Power  هم به تأمین مالی پنج گیگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در آفریقا تا پایان 2030 کمک خواهد کرد و 5 میلیارد دلار دیگر نیز (با 1 میلیارد دلار سرمایه گذاری سهام، و 4 میلیارد دلار از محل تأمین مالی پروژه) سرمایه گذاری خواهد نمود. همچنین صندوق توسعه ابوظبی 1 میلیارد دلار کمک برای رفع نیازهای زیرساختی اساسی در قاره آفریقا ارائه خواهد کرد؛ در حالی که بیمه اعتبار اتحاد 500 میلیون دلار بیمه اعتباری برای کاهش ریسک و باز کردن سرمایه خصوصی در نظر خواهد گرفت.

دکتر الجابر افزود این سرمایه گذاری‌ها حداقل 12.5 میلیارد دلار از مبالغ مورد نیاز را از منابع چندجانبه، دولتی و خصوصی تامین خواهد کرد.

آخرین ابتکار تحت برنامه اتحاد 7[2] امارات متحده عربی است که هدف آن جمع آوری بودجه بخش دولتی و خصوصی برای سرمایه گذاری در توسعه بخش انرژی‌های تجدیدپذیر آفریقا می‌باشد. هدف آن دستیابی به ظرفیت 20 گیگاوات برای تامین برق پاک 100 میلیون نفر در سراسر این قاره تا سال 2035 است.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر ظرفیت اجرا شده انرژی‌های تجدیدپذیر آفریقا از حدود ۵۴ گیگاوات در سال ۲۰۲۰  به بیش از ۵۳۰ گیگاوات تا سال ۲۰۴۰ افزایش خواهد یافت. پیش بینی شده است در همین بازه زمانی در آفریقا ظرفیت فتوولتائیک[3] خورشیدی نیز به 340 گیگاوات و باد به 90 گیگاوات افزایش خواهد یافت.

از سوی دیگر گفته شد آفریقا می‌تواند تامین کننده اصلی هیدروژن سبز برای اروپا باشد، که در حال حاضر به دنبال تنوع بخشیدن به ترکیب انرژی مصرفی خود به دنبال کاهش عرضه گاز طبیعی از روسیه می‌باشد. یک شرکت مشاوره مستقر در نروژ در گزارش ماه مارس خود اعلام کرد بیش از 52 پروژه هیدروژن سبز در آفریقا وجود دارد که تولید آن تا پایان سال 2035 به 7.2 میلیون تن خواهد رسید.

دکتر سلطان الجابر همچنین خبر داد اتحاد کربن امارات 450 میلیون دلار در چارچوب طرح ابتکار بازارهای کربن آفریقا (ACMI) تا سال 2030 کمک اختصاص داده است. این اقدام قرار است طرح 19 لایه مقابله با کربن زایی آفریقا تا سال 2030 را پوشش دهد. هدف ACMI که در جریان برگزاری اجلاس قبلی سران تغییرات آب و هوایی موسوم به COP27 پایه گذاری شد، ایجاد، تقویت و حفظ نسل بعدی اعتبارات کربن با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و ایجاد شفافیت و یکپارچگی داوطلبانه در بازارهای کربن منطقه است. امارات متحده عربی خود را به عنوان رهبر اعتبارات کربن زدایی در آفریقا معرفی کرده و صدها میلیون دلار برای مقابله با تولید کربن در این قاره و خرید زمین از دولت های آفریقایی متعهد شده است.

به گفته دکتر الجابر کشورش سرمایه‌گذاری‌ در کشورهای آفریقایی را با استراتژی‌ انتقال تکنولوژی، چارچوب‌های نظارتی بهبود یافته و یک طرح جامع برای توسعه زیرساخت‌های شبکه ای که عرضه و تقاضا را یکپارچه می‌کند، در اولویت قرار می‌دهد. برای کاهش موانع سرمایه گذاری، کشورهای آفریقا باید ظرفیت های محلی پایداری مالی را بازیابی کرده و در عین حال زیرساخت های اساسی انرژی را مدرن نمایند. آنها همچنین باید فرآیندهای توسعه را بازتعریف و تشریفات اداری را که باعث به تعویق انداختن زمان راه اندازی پروژه‌ها می‌شود و همچنین محدودیت های جریان سرمایه را حذف کنند.

خانم شیخه شمّا بنت سلطان بن خلیفه آل نهیان، رئیس و مدیر عامل شتاب دهنده‌های مستقل تغییرات اقلیمی امارات متحده عربی (UICCA) هم در این باره چنین توضیح داد: در حالی که بحران تغییرات آب و هوایی پیش روی همه است، بازارهای کربن به عنوان ابزاری محوری در مسیر کربن‌زدایی قرار می‌گیرند. همکاری با ACMI به فعالان بازار کربن آفریقا  چه از سوی امارات متحده عربی و یا در سطح وسیع تر منطقه این فرصت را می دهد که در کنار بهره برداری از معادن و ذخایر آن قاره پتانسیل اعتبارات کربن زدایی با کیفیت بالا در آفریقا را نیز افزایش دهند.

شایان ذکر است اتحاد کربن تنها سازمان اماراتی نیست که علاقه شدیدی به اعتبارات کربن آفریقا دارد. Blue Carbon، شرکتی که توسط شیخ احمد دلموک آل مکتوم، یکی از اعضای خانواده سلطنتی دبی تأسیس شده است، تفاهم نامه‌هایی را با دولت های لیبریا، تانزانیا، زامبیا و زیمبابوه در آفریقا امضا کرده تا بخش های عظیمی از جنگل های آفریقا را مدیریت کرده و اعتبارات کربن را از طریق بهره برداری از این جنگل ها تعریف کند. Blue Carbon امیدوار است این اعتبارات را به دولت هایی عرضه نماید که می خواهند انتشار کربن خود را به عنوان مکانیزمی جهت برآورده کردن تعهدات آب و هوایی خود کاهش دهند.

منابع؛

https://www.dubaieye1038.com

https://www.thenationalnews.com

https://climatechangenews.com

پاورقی‌ها:

[1] این هلدینگ یک سرمایه گذاری مشترک بین یک شرکت مصری و مصدر(شرکت انرژی آینده ابوطبی) با هدف سرمایه گذاری در پروژه‌های تولید انرژی برق از منابع تجدیدپذیر می‌باشد.

[2] برنامه اتحاد 7 به مناسبت بزرگداشت روز 2 دسامبر 1971 به عنوان سالگرد اتحاد 7 شیخ نشین ابوطبی، شارجه،دبی،فجیره،ام القوین،راس الخیمه و شهر عجمان و تشکیل کشور امارات متحده عربی، از سوی دولت این کشور ارائه شده است.

[3] (فناوری تبدیل نور به الکتریسیته)photovoltaics

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما