معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۵/۳۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۱۲

اخبار اقتصادی جنوب افغانستان – قندهار

اهم اخبار و تحولات اقتصادی جنوب افغانستان در مرداد ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

فعالیت 180 کارخانه تولیدی در شهرک صنعتی قندهار

"سید سرور امانی" رئیس اتاق صنایع و معادن استان قندهار گفت: در حال حاضر در شهرک صنعتی قندهار، 180 کارخانه تولیدی فعالیت دارند و هزاران شهروند در آن مشغول کار هستند.

سید سرور امانی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری باختر گفت: «300 کارخانه تولیدی جواز فعالیت اخذ کرده که از آن جمله 180 کارخانه فعالیت دارند و حدود 4500 نفر در آن مشغول کار و فعالیت هستند.»

به گفته وی پیش از این در شهرک صنعتی 150 کارخانه فعال بود و با آمدن امارت اسلامی، 30 کارخانه تولیدی دیگر نیز فعالیت خود را آغاز کرده اند.

منبع: خبرگزاری باختر

 بزرگان شهرستان "موسی قلعه" استان هلمند خواهان اجرای پروژه بند آب این شهرستان شدند

بزرگان شهرستان موسی قلعه استان هلمند٬ در دیدار با "ملا عبداللطیف منصور" سرپرست وزارت انرژی و آب٬ خواهان اجرای پروژه بند آب در آن شهرستان شدند.

"غلام جیلانی حق پرست"، رئیس بخش اطلاعات و نشریات وزارت انرژی و آب در این باره به آژانس باختر گفت: سرپرست وزارت انرژی و آب تأکید کرد بزودی روی اجرای پروژه مذکور با تیم های فنی صحبت خواهد کرد و نیز اطمینان داد که به مشکلات طرح شده رسیدگی خواهد شد.

منبع: خبرگزاری باختر

 "ام تی ان" تأسیسات خود را در افغانستان می فروشد

شرکت مخابراتی "ام تی ان" اعلام کرد: شبکه خود را در افغانستان تا پایان سال جاری میلادی می فروشد.

گروه ام تی ان اضافه کرده است: حکومت طالبان درکابل با این شرکت موافقت کرده که شبکه خود را در افغانستان به فروش برساند.

این شبکه در نظر دارد که تا پایان سال جاری (2023)، فعالیت های خود را در افغانستان خاتمه بخشد.
ام تی ان که بیشتر در کشورهای خاور میانه فعالیت دارد، قبل از این دارایی و سرمایه گذاری‌های خود را در سوریه و یمن نیز فروخته و اکنون صرفاً در ایران فعالیت دارد.

گفتنی است، در ماه ژوئن سال ۲۰۲۰ ، برای خرید این شبکه در افغانستان ۲۵ ملیون دلار پیشنهاد شده بود.

منبع: خبرگزاری جمهور

 آغاز احداث سد‌های "سلطان ابراهیم" و "آغاجان" در استان‌های سرپل و ارزگان

کمیسیون اقتصادی گروه طالبان اعلام کرد در آینده نزدیک کار احداث دو سد سلطان ابراهیم و آغا جان توسط شرکت ملی تحت کنترل این گروه آغاز خواهد شد.

دفتر مطبوعاتی "ملا برادر" معاون اقتصادی رئیس الوزرای طالبان، در اطلاعیه‌ای اعلام کرد کمیسیون اقتصادی به کمیتۀ مشترک متشکل از نمایند‌گان وزارت ‌های مالیه، معادن و پترولیوم، صنعت و تجارت و شرکت توسعه ملی به ریاست وزارت انرژی و آب طالبان مأموریت داده تا بر اساس حکم رهبر این گروه، جهت احداث سد سلطان ابراهیم استان سرپل و سد آغا جان در شهرستان چینارتو استان ارزگان در ازای استخراج معادن، طرح عملیاتی را تهیه و به منظور تصمیم‌گیری نهایی به جلسۀ بعدی کمیسیون اقتصادی ارائه نمایند.

در این اطلاعیه آمده است قرارداد احداث سد‌های سلطان ابراهیم و آغا جان با شرکت توسعه ملی صورت گرفته که در آیندۀ نزدیک کار آن آغاز خواهد شد.

منبع: خبرگزاری جمهور

 یک مؤسسه بین‌المللی 20 مرکز بهداشتی در استان هلمند ایجاد کرد

یک مؤسسه بین‌المللی تحت عنوان "اقدام علیه گرسنگی"، 20 مرکز بهداشتی در 8 شهرستان استان هلمند ایجاد کرده‌ است.

"بصیراحمد شینواری" مسئول استانی این مؤسسه گفته است: این مراکز در شهرستان ‌های کجکی، نوزاد، سنگین، باغران، ناوه، نادعلی، واشیر و خانشین استان هلمند توسط سازمان بین‌المللی مبارزه با گرسنگی ایجاد شده‌ است.

وی افزود: این مراکز بهداشتی به مدت دو سال برای مردم این شهرستان ‌ها واکسیناسیون و در بخش تغذیه مادر و کودک خدمات رایگان ارائه خواهند کرد.

این مؤسسه وعده داده که بزودی تسهیلات لازم را در این مراکز بهداشتی برای مردم این مناطق ایجاد خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری جمهور

 آغاز فعالیت بیمارستان ۲۰ تخت خوابی امراض مسری در استان نیمروز

مولوی "عبدالرحمن عبدالله"، رئیس اداره بهداشت و درمان نیمروز می‌گوید: با تلاش‌های پی در پی توانستیم بیمارستان کووید ۱۹ را به بیمارستان ۲۰ تخت خواب بیماری‌های واگیردار که از جمله نیازهای اساسی شهروندان این ولایت می‌باشد تغییر بدهیم.

همچنین، دکتر "علی ‌احمد عظیمی"، رئیس بیمارستان ۲۰ تختخوابی مزبور می‌گوید: این بیمارستان پس از  ۶ ماه توقف، دوباره آغاز به فعالیت کرده است.

به گفته وی، پس از این در این بیمارستان بیماران سرپایی و بیماری‌های مسری تشخیص و درمان خواهند شد.

منبع: خبرگزاری صدای افغان (آوا)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما