معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۵/۲۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۱۹

اخبار اقتصادی بنگلادش

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی بنگلادش در هفته سوم مرداد ماه 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

خطر حمله سایبری در بنگلادش؛ احتیاط بیشتر در بانک ها ( جوگنتار)

با توجه به تهدید حملات سایبری بزرگ در دنیای دیجیتال بنگلادش، بانک های این کشور اقدامات پیشگیرانه گسترده ای را انجام داده اند. بخش های مربوطه بانک ها، به طور شبانه روزی روی امنیت پایگاه داده‌ها و همچنین آگاهی دادن به مشتریان کار می‌کنند. همچنین صفحات وب خود و سیستم های سرور و مسائل مختلف از جمله انتقال داده‌ها تحت نظارت شدید قرار گرفته اند. در 31 ژوئیه، یک گروه هکر تهدید کرد و گفت: در 15 اوت، طوفانی از حملات سایبری را به دنیای دیجیتال بنگلادش خواهیم آورد. با توجه به این موضوع، در روز جمعه، تیم واکنش به حوادث رایانه ای دولت بنگلادش هشداری در مورد امنیت سایبری صادر کرده است.

 2 سال آینده برای بخش انرژی بنگلادش پر خطر است ( یو ان بی)

نصرالحمید، وزیر مشاور در امور برق و انرژی بنگلادش، در سمیناری در داکا گفت که دو سال آینده برای بخش انرژی کشور پرخطر خواهد بود. وی در عین حال گفت که بنگلادش ظرف دو سال آینده از بحران گاز خارج خواهد شد. وی همچنین اعلام کرد که برای حل بحران انرژی، گاز بلااستفاده از شهرستان بولا به داکا آورده خواهد شد و خط لوله زیرزمینی گاز تعویض خواهد شد.

یک شرکت چینی علاقه مند به سرمایه گذاری برای راه اندازی یک کارخانه روتر است (بنگلا تریبیون)

هیئتی از شرکت فناوری دیجیتال چین "KFL Group of China " با مصطفی جبار، وزیر پست و مخابرات بنگلادش، ملاقات کرد و علاقه مندی خود را برای سرمایه گذاری 1 میلیارد تاکا برای راه اندازی یک کارخانه تولید «روتر» در بنگلادش ابراز کرد. وزیر پست و مخابرات به هیئت چینی از همکاری‌های لازم در این زمینه اطمینان داد و گفت که در نتیجه سیاست های مترقی خانم شیخ حسینه، بنگلادش به کشوری بسیار سودآور برای سرمایه گذاری تبدیل شده است.

طی دو سال ارزش تاکا 30 درصد کاهش یافته است ( بنگلادش پروتی دن)

ارزش تاکا در دو سال گذشته به دلیل بحران دلار 30 درصد کاهش یافته است. در ژوئیه 2021، 1 دلار با 84.80 تاکا مبادله می‌شد، اما در حال حاضر با 109.50 تاکا مبادله می‌شود. بانک مرکزی بنگلادش طی دو سال گذشته 22 میلیارد دلار فروخته است تا بتواند تقاضا را تامین کند. بر اساس اطلاعات منابع مربوطه، کاهش نرخ دلار کل بخش مالی کشور را تحت تاثیر قرار داده است.

بنگلادش بیش از 8 میلیارد دلار برای واردات انرژی هزینه کرده است ( بیجنس استاندارد)

توفیق الهی چودوری، مشاور انرژی نخست وزیر بنگلادش،  در یک وبینار گفت: بنگلادش در سه سال گذشته با توجه به افزایش قیمت انرژی و سایر کالاهای وارداتی در بازارهای بین المللی پس از همه گیری کرونا و آغاز جنگ روسیه و اوکراین، مجبور به هزینه بیش از 8 میلیارد دلار بابت واردات انرژی شده است. وی همچنین بر لزوم تنوع بخشیدن به منابع انرژی و خوداتکایی برای تضمین امنیت آینده بخش انرژی تاکید کرد.

 بانک جهانی: کشورهای در حال توسعه می‌توانند از الگوی توسعه بنگلادش پیروی کنند (شاماکال)

پارامسواران ایر، مدیر اجرایی بانک جهانی در دیدار با شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش، گفت که کشورهای در حال توسعه می‌توانند از الگوی توسعه بنگلادش پیروی کنند. آقای احسان‌الکریم، مسئول امور اطلاع رسانی دفتر نخست وزیری، در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از این نشست به نقل از پارامسواران ایر گفت: بنگلادش تحت رهبری عاقلانه خانم شیخ حسینه، با برنامه‌های مشخص، تغییرات بی‌سابقه‌ای در توسعه ایجاد کرده است. سایر کشورهای در حال توسعه  می‌توانند از این مدل توسعه بنگلادش پیروی کنند. احسان الکریم همچنین گفت که نخست وزیر، برنامه توسعه کلی دولت خویش برای تضمین توسعه کلی بنگلادش را برای این مقام ارشد بانک جهانی تشریح کرد.

صادرات پوشاک بنگلادش به بازارهای غیر رسمی در ماه ژوئیه افزایش داشت (نیادیگانتا)

طبق آخرین آمار دفتر توسعه صادرات بنگلادش (EPB)، صادرات پوشاک در ماه ژوئیه سال مالی 2023-2024  به آمریکا که بزرگترین مقصد صادراتی بنگلادش محسوب می‌شود، 6.31 درصد افزایش داشت. همین ترتیب در  بازار اروپا 17.40 و به بازارهای غیررسمی مانند ژاپن، هند و کره جنوبی 23.75 درصد افزایش داشته است.

 تورم مواد غذایی در ماه جولای بالاتر بود ( مناب جامین)

اداره آمار بنگلادش (BBS) اعلام کرد که در ماه ژوئیه امسال، تورم کلی در این کشور اندکی کمتر از ماه قبل بود، اما تورم مواد غذایی بالاتر بود. بر اساس گزارش این سازمان، تورم کل قیمت ها در تیرماه با اندکی کاهش به 9.69 درصد رسیده است که در ماه ژوئن 9.74 درصد بوده است. اما تورم مواد غذایی در ماه ژوئیه نسبت به ماه قبلی بالاتر بوده است. به طوری که نرخ تورم مواد غذایی در ماه ژوئن 9.73 درصد بود، اما در ماه ژوئیه با کمی افزایش به 9.76 درصد رسید. با این حال، تورم غیرخوراکی از 9.60 درصد در ماه ژوئن به 9.47 درصد در ماه ژوئیه کاهش یافت. بر اساس این گزارش، طبق معمول فشار تورم بر روستاییان بیشتر از شهرنشینان است. بر اساس گزارش رسانه‌ها، اگرچه تورم به گفته دولت کاهش یافته اما تاثیری بر قیمت کالاها در بازار ندارد. هر هفته قیمت برخی از محصولات جدید در حال افزایش است.

فروش رستوران‌ها به دلیل فشارهای تورمی 30 درصد کاهش یافت ( شاماکال)

گزارش ها حاکیست که چند ماه است که قیمت کالاهای روزانه، از جمله مواد غذایی، در بنگلادش بسیار بالا رفته است. در این شرایط قدرت خرید مردم کاهش یافته است. به همین دلیل است که اخیراً فروش رستوران‌ها بیش از 30 درصد کاهش یافته است. انجمن مالکان رستوران خواستار مجوز واردات گوشت از خارج و کاهش تعرفه محصولات غذایی شد.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما