معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۳۰- ۱۵:۲۳ - مشاهده: ۶۱

اخبار اقتصادی بنگلادش

گزیده اخبار اقتصادی بنگلادش در هفته چهارم آبان ماه 1403 مندرج در رسانه‌ها و مطبوعات این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

راه اندازی خط کشتیرانی مستقیم بین پاکستان و بنگلادش

کشتی «وان جیانگ فا ژان» با پرچم پاناما از بندر کراچی پاکستان وارد بندر چیتاگونگ شد. با این حرکت برای اولین بار ارتباط مستقیم دریایی بین این دو کشور برقرار شد. این کشتی دارای 370 کانتینر کالا بود. سید احمد معروف، سفیر پاکستان در داکا، گفت که با توجه به باز شدن مسیر مستقیم کشتیرانی، روابط تجاری دوجانبه پاکستان و بنگلادش گسترش خواهد یافت. همچنین این یک گام بزرگ در ایجاد یک شبکه یکپارچه‌تر و تجاری در این منطقه است. این ابتکار نه تنها جریان‌های تجاری موجود را تسریع می‌کند، بلکه فرصت های جدیدی را برای تجارت دوجانبه ایجاد خواهد کرد.

خبرگزاری  جوگنتار

بنگلادش برای گذر از کشوری کمتر توسعه یافته به درحال توسعه عجله نخواهد کرد

علیرغم اینکه دولت سرنگون شده عوامی لیگ همواره شعار می داد که بنگلادش تا سال 2026 از یک کشور کمتر توسعه یافته به کشوری در حال توسعه تبدیل خواهد شد، اما دکتر صالح الدین احمد که مسئولیت وزارت دارایی دولت موقت فعلی را بر عهده دارد، به خبرنگاران گفت که دولت فعلی عجله ای برای تبدیل شدن به یک کشور در حال توسعه از یک کشور کمتر توسعه یافته نخواهد داشت. وی تاکید کرد که سهولت و آسایش باید برای گذار به کشورهای در حال توسعه در اولویت قرار گیرد. این اتفاق ناگهانی نخواهد افتاد، بلکه در یک دوره زمانی معقول اتفاق می افتاد. این انتقال باید به نفع بنگلادش و به نفع مردم باشد.

خبرگزاری بیزینس استاندارد

داکا خواهان برقراری ارتباط مستقیم دریایی با نروژ است

هاکون آرالد گلبراندسن، سفیر نروژ در داکا طی ملاقات با دکتر سخاوت حسین، مسئول وزارت کشتیرانی دولت موقت بنگلادش گفت که شرکت های مختلف نروژی علاقه مند به کار در صنعت کشتیرانی و بخش های دیگر بنگلادش هستند. دکتر سخاوت حسین خواستار برقراری ارتباط مستقیم دریایی بین نروژ و بنگلادش شد و گفت که کشورهای اتحادیه اروپا مقاصد مهم صادراتی از بنگلادش محسوب می‌شوند. اکنون محصولات پوشاک بنگلادشی جایگاه ویژه ای در بازار نروژ دارند. در حال حاضر، حمل کالا از بندر چیتاگونگ به کشورهای اتحادیه اروپا بیش از  40 تا 45 روز زمان می‌برد، در حالی که اگر ارتباط مستقیم دریایی با نروژ برقرار شود، کالاها را می‌توان ظرف 15 روز از چیتاگونگ به هر بندری در نروژ رساند. در این صورت به طور متوسط 18 تا 23 روز از این زمان کاسته شده و هزینه حمل و نقل نیز کاهش قابل توجهی خواهد داشت. بنابراین مسئول وزارت کشتیرانی بر لزوم امضای قرارداد دریایی ویژه بین بنگلادش و نروژ در این زمینه تاکید کرد. سفیر نروژ اطمینان داد که با بنگلادش در همه زمینه‌ها همکاری خواهد گردید. وی علاقه مندی خود را برای سرمایه گذاری در برق رسانی کشتی‌ها و سایر زمینه‌ها از جمله ساخت فانوس های دریایی اعلام کرد.

خبر گزاری بنگلا تریبیون

سرمایه گذاری یک شرکت با مالکیت چین – سنگاپور در منطقه ویژه اقتصادی (Bepza):

شرکت Chic Wings (BD) Lingerie Co Limited، یک شرکت با مالکیت مشترک از کشورهای  سنگاپور و چین، قرار است 18 میلیون دلار برای احداث یک واحد صنعتی تولید پوشاک در منطقه اقتصادی (Bepza) سرمایه گذاری کند. سازمان مناطق پردازش صادراتی بنگلادش (Bepza) در داکا قراردادی را با این شرکت امضا کرد.  شرکت مذکور با آغاز تولید پوشاک برای 3000 شهروند بنگلادشی فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد. رئیس اجرایی Bepza از شرکت مذکور برای سرمایه گذاری در بنگلادش، به ویژه در Bepza EZ تشکر نموده و اطمینان داد که همه پشتیبانی‌های لازم را برای تسهیل در راه اندازی و تجارت این شرکت انجام خواهد گرفت. لازم به ذکر است منطقه ویژه اقتصادی Bepza EZ، واقع در شهر چیتاگونگ بزرگترین منطقه سرمایه گذاری در این منطقه است و در مجموع 36 شرکت خارجی  قراردادهایی را برای راه اندازی صنایع در این منطقه با سرمایه گذاری پیشنهادی حدود 868.5 میلیون دلار امضا کرده اند. از قراردادهای منعقده تا کنون سه مورد به مرحله آغاز فعالیت تجاری رسیده است.

خبرگزاری بیزینس استاندارد

رئیس بانک مرکزی: اقداماتی برای بازیابی پول های قاچاق شده انجام شده است

دکتر احسن ایچ منصور، رئیس بانک مرکزی بنگلادش، گفت که اگرچه بازگرداندن مقدار زیادی پول قاچاق شده به خارج از کشور دشوار است، اما کارهای مقدماتی برای بازگرداندن این پول ها در روزهای اخیر آغاز شده است. وی گفت: هزاران میلیارد تاکا از طریق فساد از کشور خارج شده است. بازگرداندن این پولها کار بسیار دشواری است، اما بانک مرکزی در این خصوص اقداماتی را انجام داده است که اکنون منتظر نتیجه آن هستیم. وی همچنین گفت که در این مدت با مراجع مختلف داخل و خارج از کشور تماس گرفته ایم. نمایندگان آمریکا، انگلیس، بانک مرکزی از این هفته برای همکاری ما می آیند. با نماینده سنگاپور نیز صحبت شده است. رئیس بانک مرکزی درباره وضعیت بخش بانکی گفت: بخش بانکی در زمان رژیم سابق بیشترین آسیب را دیده است و مشکل این بخش مستلزم گذشت زمان است. تنها یک خانواده از دارایی 270 میلیارد تاکایی یک بانک، 230 میلیارد تاکا برداشت کرده است.

خبرگزاری بیزینس استاندارد

بنگلادش رتبه سوم صادرات پوشاک به آمریکا را به خود اختصاص داده است

در 10 سال گذشته، صادرات پوشاک بنگلادش به آمریکا حدود 50.79 درصد افزایش یافته است. گزارش دفتر منسوجات و پوشاک آمریکا (OTEXA) چنین تصویری را نشان می دهد. بر اساس داده‌های Otexa، بنگلادش در بین 10 کشور صادرکننده پوشاک به آمریکا رتبه سوم را دارد. ویتنام در رتبه دوم و چین در رتبه اول قرار دارند. در سال 2014 صادرات پوشاک بنگلادش به آمریکا 4.83 میلیارد دلار بود اما در سال 2022 این صادرات به 9.73 میلیارد دلار افزایش یافت.

خبرگزاری بنگلا تریبیون

واردات برق بنگلادش از نپال از طریق شبکه هند

بنگلادش با توسعه همکاری‌های انرژی منطقه ای، واردات برق تولید شده در نپال از طریق شبکه هند را آغاز کرده است، این اتفاق اولین توافق برق سه جانبه در بین کشورها است. این همکاری از طریق یک جلسه مجازی با حضور محمد فضول کبیر خان، مشاور انرژی و منابع معدنی بنگلادش، وزیر ارشد هاریانا و منوهار لعل ختر وزیر قدرت هند و وزیر انرژی، منابع آب و آبیاری نپال، دیپاک خادکا، افتتاح شد. بنگلادش در ابتدا تا 40 مگاوات برق از نپال دریافت خواهد کرد که نشان دهنده فصل جدیدی در اتصال انرژی زیرمنطقه ای است. این توسعه همکاری‌ها در نتیجه امضای توافقنامه سه جانبه بین اداره برق نپال، هیئت توسعه برق بنگلادش و NTPC Vidyut Vyapar Nigam از هند می‌باشد.

خبر گزاری نیوایج

افزایش صادرات پوشاک به اتحادیه اروپا در ماه سپتامبر

صادرات پوشاک بنگلادش به اتحادیه اروپا در ماه سپتامبر با 6.9 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به 1.53 میلیارد یورو رسیده اشت این رقم در مقایسه با 1.43 میلیارد یورو در مدت مشابه سال 2023 افزایش داشته است. با این حال، صادرات پوشاک بنگلادش به اتحادیه اروپا از ژانویه تا سپتامبر 2024 با 2.47 درصد کاهش به 13.43 میلیارد یورو رسید که در مقایسه با 13.77 میلیارد یورو در مدت مشابه سال 2023، ، کاهش داشته است.  کل واردات پوشاک اتحادیه اروپا از کشورهای مختلف در 9 ماهه اول سال 2024 با 2.28 درصد کاهش به 62.86 میلیارد یورو رسیده است. این درقم در مدت مشابه سال قبل 64.46 میلیارد یورو بوده است. داده‌ها نشان می‌دهد که در طول این دوره، واردات پوشاک اتحادیه اروپا از تقریباً همه کشورهای تامین‌کننده اصلی، به استثنای پاکستان، رشد منفی داشته است.

خبرگزاری بیزینس استاندارد

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما