اخبار اقتصادی اروگوئه
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اروگوئه در هفته اول مردادماه 1402 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح ذیل ارائه میگردد:
معرفی ظرفیت های پاراگوئه در عرصه تجارت و سرمایه گذاری به شرکت های ژاپنی
خولیو سزار آریولا وزیر روابط خارجی پاراگوئه در مراسمیبا حضور هیأتی متشکل از بیست شرکت ژاپنی مطرح در عرصه جهانی بر توانمندیها و مزیت های پاراگوئه در زمینه تجارت و سرمایه گذاری تاکید کرد. شرکت های مذکور از اعضای فدراسیون تجاری ژاپن (موسوم بهKEIDANREN) هستند. مسئولان آن فدراسیون پیشتر از سوی ماریو عبدو بنیتس رئیس جمهور پاراگوئه در کاخ دولت مورد استقبال قرار گرفتند. فدراسیون اقتصادی مذکور در مجموع شامل 1376 شرکت تجاری، 109 انجمن صنعتی و 47 سازمان اقتصادی و منطقه ای بوده و زیر مجموعه اتاق صنعت و تجارت ژاپن میباشد. آریولا در مراسم یاد شده با اشاره به پیوندهای تاریخی و روابط دوستانه میان دو کشور گفت: سرمایه گذاری و مبادله اقتصادی و تجاری از محورهای اصلی همکاری خواهند بود. وی به علاوه شرایط پاراگوئه را به عنوان شریکی راهبردی مورد اشاره قرار داد و بر تعهد ناگسستنی کشورش برای فعالیت در راستای بهبود فضای کسب و کار همچنین فراهم آوری فرصت های گسترده تجاری و سرمایه گذاری تاکید کرد. (پورتال وزارت خارجه پاراگوئه)
https://www.mre.gov.py/index.php/noticias-de-embajadas-y-consulados/cancilleria-dio-conocer-altos-ejecutivos-del-japon-las-ventajas-que-ofrece-paraguay-para-el-comercio-y-las-inversiones
گزارش مخاطرات پولشویی و تامین مالی تروریسم
خورخه چدیاک رئیس دبیرخانه ملی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در اروگوئه (Senaclaft) از تصویب گزارش "ارزیابی ملی مخاطرات پولشویی و تأمین مالی تروریسم" در کشور در روز دوشنبه هفدهم جولای خبر داد. چدیاک در این رابطه گفت: اگرچه در اروگوئه قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی در جایگاه خوبی قرار دارد، اما همچنان اقدامات زیادی برای ایجاد اثربخشی در این زمینه وجود دارد. آلخاندرو مونتس دئوکا مشاور بین الملل که روند ارزیابی مذکور را برعهده داشته است، خاطرنشان کرد: مخاطراتی که در ارتباط با پولشویی در سال 2014 تعیین شده بودند، ادامه یافته و همچنان نیز وجود دارند. وی از فعالیت های مشابهی که در زمینه راهبرد ملی مبارزه با جرایم مذکور در کشور در سال 2017 و متعاقباً در سال 2019 از سوی گروه عملکرد مالی آمریکای لاتین (گافیلات) وضع شد، سخن به میان آورد و گفت: بروز بیماری همه گیر کووید-19 باعث شد که پیشرفت ها برای مقابله با مخاطرات مذکور به عقب بیافتند. مونتس دئوکا افزود: همیشه این تصور وجود داشته که اروگوئه دربرابر جرایم مذکور ایمن است، اما واقعیت آن است که اروگوئه دربرابر جرایم مذکور مصونیت ندارد. اروگوئه دربرابر جرایم سازمان یافته چند ملیتی، قاچاق مواد مخدر و فساد ایمن سازی نشده است و دلیل آن نیز ساده است، چرا که واکسنی در این زمینه وجود ندارد. (روزنامه ال پائیس- اروگوئه)
https://www.elpais.com.uy/negocios/noticias/lavado-de-activos-uruguay-tiene-las-defensas-disminuidas-y-no-esta-vacunado-contra-estos-delitos
آمادگی اروگوئه برای صادرات برنج به اکوادور در پی کاهش تعرفه واردات برنج از سوی این کشور
کاهش موقتی تعرفه واردات برنج از سوی اکوادور، اروگوئه را ترغیب نمود تا نسبت به تخصیص حدود 70 هزار تن برنج به بازار مذکور اقدام نماید. شایان ذکر است، در چارچوب اقدامات مشترکی که از سوی وزارت خارجه و وزارت دامداری، کشاورزی و شیلات اروگوئه انجام گرفت، کمیته تجارت خارجی اکوادور در تاریخ یازدهم جولای سال جاری تصمیم گرفت تعرفه واردات بر برنج را به صورت موقت از 38 درصد کنونی به صفر کاهش دهد و بدین ترتیب زمینه را برای واردات نزدیک به 70 هزار تن برنج تا پایان سال میلادی جاری فراهم آورد. کاهش تعرفه مذکور راه را برای تکمیل و نهایی سازی روند اخذ مجوزهای بهداشتی لازم از سوی وزارتخانههای کشاورزی دو کشور هموار آورد. اکوادور از هجده سال پیش در عرصه تولید برنج به خودکفایی رسیده است، اما به دلیل فاصله و وقفه ای که در فصل برداشت بوجود آمد، آن کشور حوزه آند را بر آن داشت تا نسبت به تأمین نیاز خود (طی شش ماه آینده) از بازارهای خارجی اقدام نماید. شایان ذکر است، حجم تولید برنج در جهان420 میلیون تن است که تنها 25 میلیون تن آن خرید و فروش میشود. اروگوئه با یک میلیون تن، حدود چهار درصد از تجارت جهانی برنج را به خود اختصاص داده است. اروگوئه همچنین ششمین تولید کننده بزرگ برنج در جهان به حساب می آید. (روزنامه ال پائیس- اروگوئه)
https://rurales.elpais.com.uy/agricultura/ecuador-precisa-arroz-y-uruguay-puede-venderle?_gl=1*1cg0o6p*_ga*Njg1NjE5OTguMTYxNzk2OTExMg..*_ga_C3K9LY9JC6*MTY4OTU5NTYxOS40MzMuMS4xNjg5NTk2NTkzLjYwLjAuMA.
یادداشت تفاهم همکاری میان اروگوئه و اتحادیه اروپا در زمینه انرژیهای تجدید پذیر
در حاشیه اجلاس سلاک و اتحادیه اروپا در بروکسل، فرانسیسکو بوستیشو وزیر روابط خارجی اروگوئه و کادری سیمسون کمیسر انرژی اتحادیه اروپا روز سه شنبه 18 جولای یادداشت تفاهم همکاری در زمینه انرژیهای جایگزین، بهره وری انرژی و هیدروژن سبز به امضا رساندند. سند مذکور با حضور لوئیس لاکاژه پو رئیس جمهور اروگوئه و اورسولا وندر لایر رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا منعقد شد. سند مذکور که از ماهها قبل فیمابین دو کشور مورد مذاکره قرار گرفته بود، با هدف کربن زدایی کامل تا سال 2050 و ترویج پروژههای مرتبط با تولید هیدروژن سبز در اروگوئه در دستور کار قرار گرفت. توافق مذکور همچنین راه را برای ترسیم نقشه راه مشترک در آینده هموار آورده و فعالیت های مشخصی را در چارچوب راهبرد سرمایه گذاری اروپا در آمریکای لاتین (موسوم به دروازه جهانی) تبیین می نماید. اتحادیه اروپا در وب سایت خود خاطرنشان کرد: بازنگری و تعمیق فعالیت ها و سیاست ها برای ترویج بهره وری انرژی همچنین تبادل نظر درخصوص سیاستگذاریها در عرصه انرژیهای جایگزین و هیدروژن سبز همچنین مشتقات آن از جمله زمینههای بالقوه همکاری با اروگوئه خواهد بود. فعالیت مشترک برای سرازیر نمودن سرمایههای لازم در زمینههای یاد شده و ارائه ظرفیت های لازم جهت تأمین مالی پروژههای اجرایی هم در اتحادیه اروپا و هم در اروگوئه از جمله دیگر مقاصد سند منعقده خوانده شده اند. اورسولا در توئیتی خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا و اروگوئه انگیزه مشترکی برای ترویج استفاده از منابع انرژیهای جایگزین در راستای اهداف زیست محیطی دنبال میکنند. (روزنامه ال اوبزروادور- اروگوئه)
https://www.elobservador.com.uy/nota/uruguay-firmo-acuerdo-con-la-union-europea-para-impulsar-el-hidrogeno-verde-de-que-se-trata--2023718143952
جایگاه اروگوئه در میان ده کشور برتر دنیا در زمینه تولید انرژیهای تجدیدپذیر
بر اساس گزارش شبکه سیاستگذاری انرژیهای تجدیدپذیر در قرن 21 (REN21)، اروگوئه در میان 10 کشور برتر جهان در زمینه انرژیهای تجدید پذیر قرار دارد. مشارکت کشورها در تولید انرژیهای جایگزین برای مصرف انرژی معیار اصلی دسته بندی شبکه مذکور بوده است. رعنا عبید مدیر شبکه مذکور در مصاحبه با روزنامه ال پائیس چاپ اروگوئه، این کشور را نمونه مشخصی در عرصه جهانی توصیف کرد و با اشاره به آمارهای موجود گفت: منابع انرژی تجدید پذیر از سال 2017 تا سال 2020 تقریباً 97 درصد از نیاز اروگوئه را به انرژی برق تأمین میکنند. به علاوه اروگوئه طی یک دهه اخیر بیش از هشت میلیارد دلار در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر سرمایه گذاری کرده است. وی همچنین اقدام اخیر اروگوئه جهت ترسیم نقشه راه برای تولید هیدروژن سبز را ستود و خاطرنشان کرد: این کشور در عرصه منطقه ای نیز جایگاه ارزنده ای بدست آورده است، چرا که انرژی برق در سال 2021 ششمین کالای مهم صادراتی اش بود و موفق شده بود میزان قابل ملاحظه ای برق به برزیل (2200 مگاوات) و آرژانتین (627 مگاوات) صادر نماید. (روزنامه ال پائیس- اروگوئه)
https://www.elpais.com.uy/negocios/noticias/el-destaque-mundial-que-recibio-uruguay-y-que-lo-coloco-entre-los-10-mejores-paises
نگاهی به تجارت دوجانبه اروگوئه و چین در شش ماه نخست 2023
به گزارش موسسه تجارت بین الملل دانشگاه کاتولیک اروگوئه، صادرات اروگوئه به چین در 6 ماه نخست سال میلادی جاری (بدون احتساب مناطق آزاد تجاری) به 839.5 میلیون دلار و واردات از آن کشور آسیایی به 1 میلیارد و 171 میلیون دلار بالغ شد. بدین ترتیب تراز تجاری دو کشور در مدت مذکور منفی 277.5 میلیون دلار به ضرر اروگوئه به ثبت رسید. صادرات اروگوئه به چین در مقایسه با نیمه نخست سال 2022 به میزان 46.2 % کاهش و واردات به میزان 11.1 درصد افزایش یافتند. در شش ماه ابتدای سال گوشت 68.7 درصد از کل صادرات اروگوئه به چین را تشکیل می داد و در این مدت در مجموع به 613.4 میلیون دلار بالغ شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهشی به میزان 39.9 درصد را به ثبت رساند. از طرف دیگر 19.1 درصد از خریدهای اروگوئه از چین (به ارزش 224 میلیون دلار) در زمینه اقلامی چون دستگاهها و ابزارهای برقی و الکترونیکی بودند که 54 درصد از این رقم را تلفن، گوشیهای همراه و تلویزیون تشکیل می دادند. شایان ذکر است، در شش ماه نخست سال جاری در مجموع 4991 شرکت اروگوئه ای نسبت به خرید اقلام مختلف تجاری از چین (بالاتر از هزار دلار) اقدام نمودند. (روزنامه ال پائیس- اروگوئه)
https://www.elpais.com.uy/negocios/noticias/el-balance-de-las-relaciones-comerciales-entre-uruguay-y-china-en-el-primer-semestre-del-ano