معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۴/۳۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۵۷

اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته چهارم تیر ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

مشوق ها، خدمات نوآورانه

کارشناسان گفتند که با ارائه مشوق ها و خدمات نوآورانه مختلف برای پاکستانی‌هایی که در کشورهای مختلف خلیج فارس کار می‌کنند، می‌توان مبلغی بیش از 5 تا 20 میلیارد دلار به پاکستان افزایش داد. بر اساس آمار بانک دولتی پاکستان (SBP)، جریان وجوه ورودی از این کشورها در سال مالی خروجی 2022-23 به 14.28 میلیارد دلار در مقایسه با جریان ورودی 17.22 میلیارد دلاری دریافتی در سال مالی 2021-2022 کاهش یافته است که نشان دهنده زیان 17 درصدی کاهش آورده ارزی به مبلغ 2.94 میلیارد دلار است.

به گفته کارشناسان، مشوق های برنامه ریزی شده برای پاکستانی‌های خارج از کشور آنها را تشویق می‌کند تا از کانال های بانکی استفاده کنند و این کشور می‌تواند در مدت کوتاهی حواله‌هایی با ارزش قابل توجه دریافت کند.

https://www.brecorder.com/news/40253819/incentives-innovative-services-remittance-inflows-from-gcc-states-may-soar-to-20bn-experts

اسحاق دار :  هیچ برنامه ای برای اعمال مالیات بر بخش های کشاورزی و ساختمانی وجود ندارد

اسحاق دار، وزیر دارایی، گزارش هایی مبنی بر اینکه دولت در نظر دارد به عنوان بخشی از تعهدات خود با صندوق بین المللی پول (IMF) بر بخش های ساختمانی و کشاورزی وضع کند، رد کرد.

دار هنگام سخنرانی در جلسه شورای ملی گفت: "می خواهم قاطعانه بگویم که هیچ مالیات جدیدی بر بخش های زراعت و ساختمان وضع نخواهد شد." ما تمام اقدامات قبلی برنامه صندوق بین المللی پول را انجام داده ایم.

وزیر دارایی به مجلس نمایندگان گفت که کلیه اسناد مربوط به برنامه صندوق بین المللی پول از جمله یادداشت سیاست های اقتصادی و مالی (MEFP) و نامه تعهد (LoI) امشب در وب سایت وزارت دارایی قرار خواهد گرفت.

https://www.brecorder.com/news/40253870/dar-says-no-plan-to-impose-taxes-on-agriculture-construction-sectors

تسهیلات "کانال سبز": FBR ترخیص واردات و صادرات را به 66 درصد افزایش می دهد

در یک گام بزرگ تسهیل تجارت، هیئت فدرال درآمد (FBR) ترخیص واردات و صادرات از طریق تسهیلات «کانال سبز» را از 35 درصد به 66 درصد افزایش داده است.

https://www.brecorder.com/news/40253820/green-channel-facility-fbr-increases-clearance-of-imports-and-exports-to-66pc

افزایش تسهیلات خرید خودرو وارداتی سفارتخانه‌ها

نمایندگی‌ها و سفارتخانه‌ها اکنون می‌توانند خودروهای وارداتی مستعمل خود را پس از انقضای دو سال بدون پرداخت عوارض و مالیات به صورت محلی در پاکستان بفروشند.

در این رابطه، FBR یک SRO.923(I)/2023 برای اصلاح SRO 577(I)/2006 مربوط به واردات وسایل نقلیه دیپلماتیک صادر کرده است.  عوارض/مالیات صفر درصد بر خودروهایی که به صورت محلی فروخته می‌شوند پس از انقضای 2 سال از تاریخ واردات چنین خودرویی اعمال می‌شود.

FBR یک "رده ویژه" برای فروش خودروهای دیپلماتیک وارداتی ایجاد کرده است. بر اساس «دسته ویژه» جدید در فروش محلی وسایل نقلیه دیپلماتیک در پاکستان، در صورتی که قبل از انقضای دو سال از تاریخ واردات فروخته شود یا به شکل دیگری واگذار شود، 100 درصد عوارض و مالیات بر اساس نرخ رایج مبادله و مبادله قابل دریافت است.

در این اطلاعیه افزوده شده است، چنانچه خودروی دیپلماتیک وارداتی پس از انقضای دو سال از تاریخ واردات فروخته شود یا به نحوی دیگر از آن خارج شود، هیچ گونه عوارض و مالیاتی از آن اخذ نخواهد شد.

https://www.brecorder.com/news/40253383/imported-diplomatic-vehicles-fbr-creates-special-category-for-sale

افزایش صادرات غذاهای دریایی

صادرکنندگان گفتند که صادرات غذاهای دریایی پاکستان به دلیل کاهش ارزش روپیه، علیرغم صید بیش از حد و کاهش رشد جهانی، به بالاترین رقم 496 میلیون دلاری در سال 2022-2023 رسیده است.

فعالان بازار، صادرات تاریخی غذاهای دریایی را در مواجهه با بهره برداری بیش از حد، کندی بازار جهانی، کاهش قیمت کالاهای اصلی و کاهش میانگین ارزش واحد، دستاورد بزرگی خواندند. پاکستان آخرین بار در سال مالی 2017-2018 رکورد صادرات غذاهای دریایی به میزان 451 میلیون دلار را به ثبت رساند، زیرا صادرکنندگان و کارشناسان معتقدند اگر بزرگترین بازارهای جهان به طور کامل محدودیت های خود را پایان دهند، صادرات این کشور می‌تواند به مرز 1 میلیارد دلار برسد.

https://www.brecorder.com/news/40253386/historic-fy23-seafood-exports-hit-496m-mark

پاکستان در سال مالی 2024 به بیش از 28 میلیارد دلار برای تامین مالی ناخالص خارجی احتیاج دارد

صندوق بین المللی پول (IMF) نیازهای مالی خارجی ناخالص پاکستان را برای سال مالی 2023-24 (سال مالی 24) 28.361 میلیارد دلار پیش بینی کرده است که 8 درصد تولید ناخالص داخلی است. صندوق بین المللی پول در گزارش کارشناسی خود اشاره کرد که نیاز مالی خارجی کشور در سال مالی 2024-25، 30.4 میلیارد دلار خواهد بود. صندوق اعلام کرد که برنامه SBA به طور کامل تأمین مالی می‌شود اما با خطرات فوق العاده بالا. تعهدات مالی شرکای دوجانبه و چندجانبه به پوشش نیازهای مالی خارجی ناخالص عمومی در سال مالی 2024 کمک خواهد کرد و وضعیت ذخیره در پایان سال مالی 2024 با اهداف برنامه سازگار است.

https://propakistani.pk/2023/07/18/pakistans-gross-external-financing-needs-to-exceed-28-billion-in-fy24/

پاکستان برای چهارمین ماه متوالی مازاد حساب جاری ماهانه را در ماه ژوئن گزارش کرد

کسری حساب جاری در سال مالی 23 20بیش از 85 درصد کاهش یافت و به 2.56 میلیارد دلار رسید

بر اساس داده‌های منتشر شده توسط بانک دولتی پاکستان (SBP) در روز سه‌شنبه 18 جولای، تراز حساب جاری در ماه ژوئن 334 میلیون دلار مازاد در مقایسه با کسری 2.32 میلیارد دلاری در مدت مشابه سال قبل داشته است.

این چهارمین مازاد حساب جاری متوالی به صورت ماهانه است که از مارس 2023 شروع می‌شود. کارگزاری Arif Habib Limited (AHL) در یادداشتی اعلام کرد: بر اساس گزارشات سالانه، دلیل اصلی این مازاد کاهش 55 درصدی در کل واردات و کاهش 29 درصدی سالانه در صادرات بود. علاوه بر این، حواله‌ها 22 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است.

بر اساس اطلاعات بانک مرکزی، صادرات کشور در ژوئن 2023 به 2.698 میلیارد دلار در مقابل مجموع صادرات کالا و خدمات به 3.794 میلیارد دلار در ژوئن 2022 افزایش یافت. از سوی دیگر، کل واردات در ژوئن 2023 در مقابل 8.533 میلیارد دلار در مدت مشابه سال گذشته به 3.847 میلیارد دلار رسید.

https://www.dawn.com/news/1765434/china-rolls-over-another-600m-loan-to-pakistan-pm-shehbaz?ref=notification

خورشیدی شدن Tubewells:   ECNEC طرح PC-1 را با مبلغ 377.236 میلیارد روپیه تصویب کرد

کمیته اجرایی شورای اقتصاد ملی (ECNEC) (PC-1)یک برنامه سه ساله خورشیدی سازی( تامین انرژی از طریق نیروی خورشیدی) لوله‌های کشاورزی را با مبلغ 377.236 میلیارد روپیه تصویب کرده است.

وزارت برنامه ریزی و انکشاف در خلاصه ای از نشست ECNEC به ریاست اسحاق دار وزیر دارایی خبر داد که برنامه ملی نخست وزیر برای پروژه چاه‌های لوله ای سولاریزاسیون کشاورزی توسط وزارت امنیت غذایی و تحقیقات ملی با هدف اصلی افزایش بهره وری کشاورزی از طریق انرژی پاک و سبز با تشکیل 100000 چاه لوله موجود (50000 دیزل و 50000 برق) در سیستم PV خورشیدی در مدت سه سال حمایت می‌شود.

https://www.brecorder.com/news/40253150/tubewells-solarisation-ecnec-approves-pc-1-of-rs377236bn-plan

SBP تغییر نام بانک سامیت به بانک مکرمه را تصویب کرد

بانک دولتی پاکستان (SBP) تغییر نام Summit Bank Limited (SMBL) به Bank Makarma Limited (BML) را تایید کرده است. این توسعه توسط بانک سامیت در اطلاعیه ای به بورس اوراق بهادار پاکستان (PSX) به اشتراک گذاشته شد.

https://www.brecorder.com/news/40253193/sbp-approves-renaming-summit-bank-to-bank-makramah

نخست وزیر شهباز: چین وام 600 میلیون دلاری دیگر به پاکستان داده است

شهباز شریف: نخست وزیر چین وام 600 میلیون دلاری به پاکستان داده است تا به تقویت ذخایر ارزی این کشور بر اساس توافق صندوق بین المللی پول کمک کند.

نخست وزیر هفته گذشته گفت که این مبلغ  بیش از 5 میلیارد دلار وام است که متحد دیرینه چین در سه ماه گذشته به پاکستان داده است و به پاکستان کمک کرد تا با طولانی شدن مذاکرات برای تضمین کمک مالی صندوق بین المللی پول از نکول جلوگیری کند.

پاکستان در 30 ژوئن کمک مالی 3 میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول را به دست آورد که بعداً قسط اولیه حدود 1.2 میلیارد دلار را پرداخت کرد. به گفته اسحاق دار، وزیر دارایی، 2 میلیارد دلار حمایت مالی دیگر از عربستان سعودی و یک میلیارد دلار از امارات پس از پیمان صندوق بین المللی پول به ثبات اقتصاد کمک کرده است.

اصلاحات شرکت هواپیمایی پاکستان

خواجه سعد رفیق، وزیر فدرال راه‌آهن و هوانوردی غیرنظامی، با محمد شهباز شریف نخست‌وزیر تماس گرفت و او را از پیشرفت اصلاحات در خطوط هوایی بین‌المللی پاکستان (PIA) و فرآیند برون‌سپاری با هدف ارائه خدمات بهتر در فرودگاه‌ها آگاه کرد. آنها همچنین در مورد مسائل مربوط به وزارت مربوطه و وضعیت کلی سیاسی کشور گفتگو کردند. وزیر همچنین درباره سازماندهی مجدد سیاست ملی هوانوردی و همکاری مستمر پاکستان و چین در پروژه ML1 به نخست وزیر توضیح داد.

https://www.brecorder.com/news/40252963/pm-briefed-on-pia-reforms

ایجاد مراکز  تک پنجره تسهیلات صادراتی

نخست وزیر شهباز شریف دستور تدوین سیاستی برای ایجاد مراکز تسهیل تک پنجره ای برای حل مشکلات صادرکنندگان را صادر کرد. او با هیئتی متشکل از اعضای پارلمان و مسئولین اتاق بازرگانی و صنعت سیالکوت (SCCI) صحبت می‌کرد. هیأت به مناسبت تصویب نهایی توافقنامه با صندوق بین المللی پول و احیای اقتصاد کشور از نخست وزیر قدردانی کرد.

https://www.brecorder.com/news/40252962/exporters-issues-pm-for-establishing-one-window-facilitation-centres

تسهیل سرمایه گذاری چینی‌ها

احسان اقبال، وزیر برنامه ریزی، گفته است که سرمایه گذاری چینی‌ها را در مناطق ویژه اقتصادی (SEZ) را تسهیل می‌کند. بر اساس بیانیه ای که روز 16 جولای در رابطه با سفر اخیر وی به چین صادر شد،  گفت، اولین منطقه اقتصادی راشاکای اواخر این ماه افتتاح می‌شود. او گفت که راه اندازی سایر مناطق اقتصادی در سند، پنجاب و بلوچستان در مراحل پیشرفته است.

 پروژه‌های CPEC: سرمایه گذاری مستقیم به ارزش 25.4 میلیارد دلار از چین در 10 سال جذب شده است او گفت که پاکستان مزیت بزرگی در هزینه کم نیروی کار دارد. مانند چین، بسیاری از صنایع به دلیل افزایش سطح هزینه، هزینه‌های تولید بالایی را تجربه می‌کنند و اکنون به ویتنام، کامبوج و لائوس می روند. پاکستان همچنین از نظر هزینه پایین تولید از مزیت بزرگی برخوردار است.» وزیر کشور گفت که پاکستان زیرساخت بسیار خوبی دارد و چارچوب کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) دارد. وی گفت که چندین شرکت چینی قصد راه اندازی تجارت در پاکستان را دارند و بسیاری از شرکت های چینی در منطقه آزاد گوادر سرمایه گذاری کرده اند.

https://www.brecorder.com/news/40252953/sezs-to-facilitate-chinese-investment-govt

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما