معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۵/۱۲- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۰۴

نگاهی به صادرات محصولات دریایی پاکستان در سال مالی 23-2022

صادرات محصولات دریایی پاکستان در سال مالی 23-2022 به رکورد تاریخی 469 میلیون دلار رسید. صادرات محصولات دریایی پاکستان در سال مالی 18-2017، 451 میلیون دلار بود و صادرکنندگان بر این باورند که اگر محدودیت صادرات برداشته شود، پاکستان می تواند تا یک میلیارد دلار محصولات دریایی صادر نماید.

آقای سعید فرید، نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان شیلات پاکستان دلیل اصلی دستیابی به این سطح بالای صادرات را کاهش ارزش روپیه پاکستان عنوان نموده و می­ گوید: افزایش قیمت برخی محصولات دریایی در بازار داخلی مانعی برای صادرات است اما کاهش ارزش روپیه به نفع صادرکنندگان بوده و اگر ممنوعیت تجارت میگو از سوی ایالات متحده وجود نداشت، صادرات غذاهای دریایی بسیار بیشتر می‌شد.

 ایالات متحده از 6 سال پیش به دلیل عدم رعایت مقررات دستگاه حذف لاک پشت (TED)، ممنوعیت هایی را بر صادرات محصولات دریایی پاکستان به این کشور وضع کرده که همچنان باقیست. اتحادیه اروپا نیز در سال 2007 ممنوعیت هایی را برای پاکستان وضع نمود که تنها بخشی از آن لغو شده و در حال حاضر تنها سه شرکت پاکستانی مجوز صادرات محصولات دریایی به اروپا را دارند. در حالی که 500 شرکت هندی و 104 شرکت ایرانی غذاهای دریایی به اتحادیه اروپا صادر می ­کنند.

به گفته نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان شیلات پاکستان بیش از 300 مرکز فرآوری غذاهای دریایی تحت قانون بازرسی و کنترل کیفیت ماهی پاکستان در سال 1997 تاسیس شده و اگر این کارخانه‌ها اجازه صادرات محصولات ماهی خود را داشته باشند، صادرات می‌تواند به حدود یک میلیارد دلار برسد.

محمد معظم خان مدیرکل اسبق اداره شیلات ضمن تاکید بر تقویت صادرات غذاهای دریایی به دلیل رویکرد صنعت فرآوری ماهی به سمت صادرات جانوران دریایی صدف دار و صدف‌ها، گفت: نزدیک به 200 تن ماهی تن به ارزش 200 میلیون دلار از طریق کانال های غیررسمی‌به ایران منتقل می‌شود و در صورت رسمی‌شدن این تجارت صادرات غذاهای دریایی پاکستان از 700 میلیون دلار به یک میلیارد دلار می رسد.

منبع: سایت خبریPakistanPro, 19 July 2023  (28تیر1402) 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما