معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۳/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۸۸

اخبار اقتصادی تاجیکستان

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی تاجیکستان در هفته سوم خرداد ماه 1402مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

دیدار معاون رئیس بانک جهانی در امور اروپا و آسیای مرکزی با رئیس جمهور تاجیکستان

خانم آنتانِلا باسانی، معاون رئیس بانک جهانی در امور اروپا و آسیا در تاریخ 5 ژوئن سال جاری با امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان ملاقات کرد. در این دیدار وضعیت همکاری فعلی و چشم انداز روابط تاجیکستان و بانک جهانی مورد بررسی قرار گرفت.

امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان از همکاری تاجیکستان و بانک جهانی طی 30 سال جهت  تامین مالی اجرای 116 طرح به ارزش  2.7 ملیارد دلاردر حوزه‌های مختلف کشور ابراز رضایت نمودند.

خانم آنتانِلا باسانی با اشاره به امکانات بالقوه تاجیکستان جهت تولید و صادرات انرژی پاک و تجدیدپذیر و توسعه اقتصاد سبز اعلام کرد  بار دیگر  حمایت بانک جهانی از تاجیکستان در خصوص ایفای نقش در برنامه‌های جهانی تغییرات آب و هوا را اعلام می نمایم. 

در این دیدار در خصوص جلب بیشتر سرمایه گذاری شرکای توسعه در حوزه‌های بهداشت، آموزش و پرورش، حفظ اجتماعی، آبیاری، دسترسی مردم به غذای دارای کیفیت، همچنین جهت توسعه اقتصاد دیجیتال، تبادل نظر شد. همچنین در این دیدار حمایت بانک جهانی از ادامه اصلاحات اقتصادی، سرمایه گذاری در حوزه انرژی و تامین امنیت غذایی از جمله همکاری‌های سودمند تاجیکستان و بانک جهانی مورد تاکید قرار گرفت.

در خصوص وضعیت پیچیده جهان و تاثیر پیامدهای آن، تلاش برای جلوگیری و کاهش تاثیر ریسک و عوامل منفی مؤثر بر اقتصاد ملی، اجرای اصلاحات ضروری تبادئل نظر شد.

در این دیدار طرف ها در خصوص سایر موضوعات مورد علاقه گفتگوی نمودند.

پایگاه اطلاع رسانی نهاد اجرایی ریاست جمهوری تاجیکستان، مورخ 2023/6/5 (15 اردیبهشت)

http://president.tj/node/30826

 

حضور رئیس جمهوری تاجیکستان در دومین اجلاس سران کشورهای آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا

امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان در تاریخ 2 ژوئن سال جاری در شهر چالپان آتای قرقیزستان در دومین نشست سران کشور های آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا شرکت نمود.

در این نشست در خصوص وضعیت فعلی و چشم انداز همکاری‌های دو جانبه و چند جانبه کشورهای آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا و موضوعات منطقه ای و بین المللی، تبادل نظر شد. طرف ها همچنین در خصوص موضوع بهبود امنیت منطقه ای با توجه به تهدیدات اخیر از جمله وضعیت فعلی افغانستان، تبادل نظر نمودند.

امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان در سخنرانی خود جایگاه تاجیکستان در همکاری‌های شش جانبه در بخش های سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگی و بشردوستانه و سایر حوزه‌ها را تشریح کرد. همچنین بر لزوم تقویت همکاری کشورهای منطقه با اتحادیه اروپا در بخش های امنیت غذایی، کشاورزی، حمل و نقل، لجستیک، انرژی آبی، انرژی سبز و دیجیتال سازی تاکید شد.

رئیس جمهوری تاجیکستان به موضوع مهم تغییر آب و هوا از جمله آب شدن یخچال های طبیعی اشاره  کرد. امامعلی رحمان از کشورهای آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا جهت حمایت از ابتکارات جهانی تاجیکستان در حوزه آب و تغییر آب و هوا سپاسگزاری کرد. سران کشورهای آسیای مرکزی و رئیس شورای اتحادیه اروپا در پایان نشست خود بیانیه مشترک مطبوعاتی را اعلام کردند.

پایگاه اطلاع رسانی نهاد اجرایی ریاست جمهوری تاجیکستان، مورخ 2023/6/2 (12 اردیبهشت)

http://president.tj/node/30816

 

پیش بینی رشد اقتصادی 7.9 درصد تاجیکستان در سال 2023 توسط بانک توسعه اوراسیا

آسیا پلوس: بنا به پیش بینی کارشناسان بانک توسعه اوراسیا، رشد اقتصادی تاجیکستان در سال 2023 به 7.9 درصد می رسد و نرخ تورم این کشور در پایان سال جاری 6.6 درصد  خواهد بود.

اطلاعات و آمار مذکور درگزارش بانک مذکور که جهت پیش بینی وضعیت اقتصاد کلان کشورهای آسیای مرکزی برای سالهای  2025-2023 آسیای مرکزی ارائه شده است در تاریخ 1 ژوئن منتشر شد. به گفته کارشناسان بانک مذکور با تقاضای بالای داخلی در بازار مصرف و رشد تجارت متقابل، پیش بینی می‌شود که شاخص های کلان اقتصادی همه کشورهای عضو بانک توسعه اوراسیا در سال 2023 بهبود یابد. از ابتدای سال­جاری میلادی اقتصاد کشورهای منطقه با تغییرات بسیار سریع مواجه شده و حمایت از سیاست­های مالیاتی و بودجه ای در تعدادی از کشورها از عوامل اصلی بازنگری در پیش بینی است.

بر اساس نتایج 5 ماه اول سال 2023، کارشناسان بانک مذکور انتظار دارند متوسط رشد تولید ناخالص داخلی در آسیای مرکزی به 1.5 درصد برسد و میانگین نرخ تورم منطقه به 6.4 درصد کاهش یابد. عوامل اصلی تعدیل اقتصادها و بهبود پس از شوک اوایل سال 2022 (تاثیر منفی جنگ روسیه و اوکراین) آشکار شده و علائمی مبنی بر کاهش سریع ارزش و انتظارات تورمی در سال جدید پدیدار شده است. بر اساس سناریوی پایه، انتظار می­رود نرخ تورم تاجیکستان تا پایان سال 2023 به 6.6 درصد برسد.

به گفته تهیه کنندگان این گزارش، کاهش مورد انتظار تورم زمینه را برای کاهش نرخ های کلیدی توسط بانک های مرکزی (ملی) اکثر کشورهای منطقه در میان مدت فراهم می­کند. همچنین گفته شده است که نرخ برابری پول ملی تاجیکستان - سامانی در برابر دلار در سال جاری 10.8 سامانی (برای 1 دلار) خواهد بود.

بانک توسعه اوراسیا یک سازمان مالی بین المللی است که در فعالیت های سرمایه گذاری در منطقه اوراسیا فعالیت می­کند. به مدت 16 سال، بانک توسعه اوراسیا از تقویت و گسترش همکاری­های اقتصادی و همچنین توسعه همه جانبه کشورهای عضو بانک(ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان) حمایت می­کند.

https://www.asiaplustj.info/tj/news/tajikistan/economic/20230602/baor-soli-2023-rushdi-itisodi-toikiston-to-79-merasad

 

تاجیکستان در ردیف 10 کشور پیشگام در کاهش فقر در جهان

بنابر اعلام دفتر مطبوعاتی وزارت توسعه اقتصاد و بازرگانی جمهوری تاجیکستان، به مناسبت 30 امین سالگرد همکاری جمهوری تاجیکستان با بانک جهانی، سمینار «اجرای موفق استراتژی ملی توسعه جمهوری تاجیکستان تا سال 2030» برگزار شد. این سمینار توسط آنتانِلا باسانی، معاون رئیس منطقه ای بانک جهانی در امور اروپا و آسیای مرکزی و نعمت اله حکمت اله زاده، دستیار رئیس جمهوری تاجیکستان در امور مسائل اقتصادی افتتاح و بر ادامه همکاری‌های متقابل سودمند دو جانبه میان جمهوری تاجیکستان و بانک جهانی و اهمیت سهم آن بانک در تحقق توسعه پایدار این کشور تاکید شد.

در این سمینار ذوقی ذوقی زاده، وزیر توسعه اقتصاد و بازرگانی جمهوری تاجیکستان درخصوص «استراتژی ملی توسعه جمهوری تاجیکستان تا سال 2030: دستاوردها و اولویت های آینده آن» سخنرانی کرد.

ذوقی زاده اعلام کرد طی سال های 2022-2016 اصلاحات چشمگیری به منظور تقویت گفتگو میان دولت و بخش خصوصی در سطوح ملی و منطقه ای، بهبود فضای سرمایه گذاری و کسب و کار طبق  استانداردهای بین المللی و الحاق تاجیکستان به سازمان تجارت جهانی انجام شده است.

در نتیجه اقدامات فوق، دولت تاجیکستان طی سال های 2022-2016 بطور مشترک با شرکای توسعه، ثبات اقتصاد کلان را ایجاد و متوسط رشد سالیانه تولید ناخالص داخلی بیش از 7 درصد بوده و میزان تولید ناخالص داخلی 1.6 برابر افزایش یافته است. در این دوره، درآمد های مالی مردم به میزان 1.9 برابر و تعداد کارآفرینان به اندازه 1.6 برابر افزایش یافته و سطح فقر از 31،3 درصد به 26،3 درصد کاهش یافته است.

سهم صادرات در میزان تجارت خارجی از 20 درصد به 31 درصد افزایش و سهم واردات از 80 درصد به  69 درصد کاهش یافته است. میزان تولید محصولات صنعتی به اندازه 1.9 برابر، محصولات کشاورزی به اندازه 1.4 برابر افزایش یافته است که موجب تامین نیازهای بازارداخلی با محصولات تولید داخلی شده است.

در این دوره دو واحد نیروگاه برق آبی راغون با ظرفیت بیش از 2000 میگاوات ظرفیت مورد بهره برداری قرار گرفته است.

اصلاحات مؤثر دولت تاجیکستان از سوی جامعه جهانی مورد استقبال قرار گرفته و زمینه خوبی برای بهبود موقعیت تاجیکستان در رتبه بندی‌های بین المللی فراهم شد. براساس آمار منتشر شده از سوی بانک جهانی، در این دوره جمهوری تاجیکستان جزء 10 کشور پیشرو کاهش فقر، چهار دفعه در لیست 10 کشور اصلاح طلب پیشرو بر اساس «کارآفرینی» بانک جهانی، 10 کشور برتر از نظر امنیت انرژی قرار گرفته است. بطوری که از نظر  استفاده از منابع انرژی سبز (99،6 درصد) در ردیف ششم جهان قرارداشته، در ارزیابی بین‌المللی دسترسی به نیروی برق در مقام دوم، در رده بندی همایش جهانی اقتصادی مربوط به شاخص های زیرساخت های کیفیت جاده‌ها در مقام 50 ام و در امر ارائه خدمات راه آهن در بین 141 کشور جهان در مقام 37 ام قرار دارد. 

همچنین در این سمینار، رؤسا و نمایندگان سازمان‌های بین المللی اصلاحات اقتصادی و اجتماعی انجام شده توسط دولت جمهوری تاجیکستان جهت دسترسی به اهداف راهبردی و اولویت ها را ارزیابی نموده و آمادگی خود را جهت ادامه اصلاحات و افزایش کمک ها و حمایت های خود به منظور نیل به شرایط اقتصاد پایدار، توسعه اجتماعی و محیط زیستی اعلام نمودند.

در پایان برنامه مذکور شورای هماهنگ سازی شرکای توسعه تاجیکستان آمادگی خود را جهت تقویت همکاری‌های مؤثر به منظور اجرای موفق راهبرد ملی توسعه جمهوری تاجیکستان برای دوره تا سال 2030 اعلام نمودند.

خبرگزاری اوستا، مورخ 2023/6/6 (16 اردیبهشت)

https://avesta.tj/2023/06/06/v-dushanbe-sostoyalsya-semiran-posvyashhennyj-30-letiyu-sotrudnichestva-tadzhikistana-so-vb/

 

مق

دعوت از تاجیکستان جهت شرکت در نشست سران اوراسیا

اسپوتنیک تاجیکستان: سران دولت­های کشورهای ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای حضور در نشست شورای بین دولتی آن اتحادیه در سوچی به ریاست روسیه در تاریخ 7 تا 9 ژوئن 2023  دعوت شدند. دفتر مطبوعاتی دولت روسیه اعلام کرد تاجیکستان به نشست شورای بین دولتی اوراسیا دعوت شده است.

کابینه وزرای روسیه تاکید کرد: انتظار می­رود که طیف گسترده ای از همکاری­های تجاری و اقتصادی مورد بحث قرار گیرد. توجه ویژه ای به انرژی، زیرساخت­های حمل و نقل و بخش دیجیتال خواهد شد. به این ترتیب، حضور سران دولت­های کشورهای ناظر اتحادیه اروپا - کوبا و ازبکستان - در نشست شورای بین دولتی اوراسیا پیش بینی می­شود. در عین حال، تاجیکستان به همراه آذربایجان و ترکمنستان دعوت به همکاری خواهند شد.

شایان ذکر است تاجیکستان سال‌هاست که در حال بررسی پیوستن این کشور به اتحادیه اوراسیا می‌باشد ولی هنوز مقامات عالیرتبه آن تصمیم نهایی نگرفته اند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، بارها در مورد ضرورت و اهمیت تقویت همکاری با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای این جمهوری اظهار نظر کرده است. وی همچنین به توسعه موفقیت آمیز روابط درون سازمان اشاره کرد.

اخیراً سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده است که در دوران ریاست کشورش در اتحادیه اوراسیا، مسکو تلاش می­کند همکاری­های این سازمان را با سایر کشورها تقویت کند.

https://sputnik.tj/20230607/tojikiston-jalasa-hukumat-avruosiyo-1057605427.html

 

درخواست اتحادیه اروپا از کشورهای آسیای مرکزی جهت عدم کمک به روسیه برای دور زدن تحریم‌های اقتصادی 

پایگاه اطلاع رسانی آسیا پلوس: چارلز میشل رئیس شورای اروپا در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره نتایج نشست آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرد کشورهای آسیای مرکزی از طریق دیپلماتیک متقاعد شوند در دور زدن تحریم­های اقتصادی به روسیه کمک نکنند. چارلز میشل افزود: در گذشته  اقدامات زیادی علیه کسانی که از روسیه حمایت کردند انجام داده ایم. اکنون در حال بررسی بسته یازدهم تحریم­ها هستیم تا ریسک اجتناب از آن­ها را کاهش دهیم. من نمی­خواهم روشن کنم که هیچ اقدام غیردولتی را اجرا نخواهیم کرد، اما می ­خواهیم با همه شرکای خود در سراسر جهان فقط از طریق گفتگو کار کنیم.

رئیس شورای اروپا یادآور شد دیوید اوسالیوان نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور تحریم ها به آسیای مرکزی اعزام شده است که «فرصت دیدار با نمایندگان همه کشورهای منطقه و گفتگو درباره همه مسائل مربوط به تحریم­ها را دارد. برای اینکه شرکای خود را متقاعد کنیم که به روسیه کمک نکنند که تحریم­ها را خنثی  کنند، از طرف دیگر، از آن­ها پیامدهای تحریم هایمان را بشنویم».

اخیراً در رسانه‌های تاجیکستان مطالبی منتشر شد که بسیاری از محصولات تولید شده در آمریکا، ژاپن و اروپا، از گوشی‌های هوشمند گرفته تا خودروها، از طریق کشورهای مستقل مشترک المنافع به روسیه وارد می­شوند. به عنوان مثال، همانطور که توسط دیوید اوسالیوان نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور تحریم­ها گزارش شده است، تا پایان سال 2022، صادرات کالا از اتحادیه اروپا به قرقیزستان300درصد و در برخی از انواع - فناوری‌های پیشرفته و کالاهای دو منظوره 700 درصد افزایش یافته است. نزدیک به  2 میلیارد دلار کالا در سال گذشته از قزاقستان به روسیه ارسال شده است. در 8 ماه سال 2022، ارسال گوشی‌های هوشمند 88 برابر و مانیتورها بیش از 300 برابر افزایش یافته است. اگر در سال 2021 قزاقستان 12000 دلار نیمه کابل­های پیشرفته به روسیه صادر کرد، در سال 2022 این رقم به 3.7 میلیون دلار رسید.

شارل میشل در سخنانی خود تاکید کرد که اتحادیه اروپا شریک قابل اعتماد و قابل پیش بینی برای آسیای مرکزی است و همکاری آن در یک چشم انداز بلندمدت پیش بینی شده است. کشورهای عضو اتحادیه اروپا بزرگترین منبع سرمایه گذاری مستقیم خارجی در منطقه هستند و بیش از 40 درصد از سرمایه گذاری مستقیم خارجی را تشکیل می­دهند. ما با چندین کشور آسیای مرکزی قراردادهای مشارکت امضا کرده ایم و همکاری­های گسترده ای داریم. میشل رئیس شورای اروپا گفت: آن­ها این فرصت را دارند که همکاری دوجانبه ما را به سطح جدیدی ارتقا دهند. در نشست "آسیای مرکزی - اتحادیه اروپا" که در تاریخ2 ژوئن برگزار شد، چارلز میشل رئیس شورای اروپا، سران چهار کشور منطقه - قاسم جومارت توکایف (قزاقستان)، صادیر جباراف (قرقیزستان)، امامعلی رحمان (تاجیکستان) و شوکت میرضیایف (ازبکستان) و نورمحمد امانپسوف معاون نخست وزیر ترکمنستان شرکت کردند.

اولین نشست سران کشورهای آسیای مرکزی و شارل میشل رئیس شورای اروپا در تاریخ 27 اکتبرسال 2022 در شهر آستانه برگزار شد.

https://asiaplustj.info/tj/news/tajikistan/politics/20230605/umedvorii-ia-az-kishvaroi-om-dar-kumak-nakardan-ba-rusiya-dar-kanoragir-az-tarimo

 

حمایت آلمان از اجرای طرح‌های انرژی جایگزین در تاجیکستان

خبرگزاری آسیا پلوس: آلمان از طریق سازمان‌های بین‌المللی به اجرای پروژه‌های انرژی جایگزین در تاجیکستان کمک می‌کند. آلمان از طریق سهم خود در سازمان‌های بین‌المللی مانند اتحادیه اروپا، بانک جهانی و بانک توسعه آسیا به تحقق پروژه‌های انرژی جایگزین در تاجیکستان کمک می‌کند. بنابر اعلام وزارت همکاری‌های اقتصادی و توسعه آلمان، پروژه‌های انرژی فعلی تحت حمایت این کشور در تاجیکستان شامل بازسازی نیروگاه‌های برق آبی کوچک در منطقه «مرغاب» و «سیب‌زار» استان بدخشان تاجیکستان است.

هدف این پروژه‌ها که به طور مشترک با اتحادیه اروپا، سوئیس و بانک جهانی در حال اجراست، حمایت از تاجیکستان در سازگاری با تغییرات آب و هوایی است. آلمان همچنین در پروژه‌های توسعه اقتصادی پایدار در تاجیکستان نیز مشارکت می‌کند که هدف از آنها ایجاد اشتغال و بهبود فرصت‌های درآمدزایی از طریق رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی است. طی سه دهه گذشته تاجیکستان و آلمان برای دستیابی به توسعه پایدار اجتماعی-اقتصادی در این کشور همکاری کردند. در سال2020 دولت آلمان تصمیم گرفت همکاری دوجانبه رسمی‌با برخی از کشورهای شریک از جمله تاجیکستان را به تدریج متوقف کند. تا سال 2025 تمامی‌پروژه‌های دوجانبه فعلی بین کشورها تکمیل خواهد شد. با این حال وزارت همکاری‌های اقتصادی و توسعه آلمان گفته است که این کشور به حمایت از تاجیکستان از طریق پروژه‌های توسعه منطقه‌ای در آسیای مرکزی ادامه خواهد داد.

اگزیم بانک کره در حال ساخت یک مرکز لجستیک در منطقه آزاد اقتصادی کولاب است

خبرگزاری دولتی خاور: نمایندگان بانک صادرات و واردات جمهوری کره موسوم به “Eximbank” با برنامه ریزی مسئولان شهر کولاب از حریم منطقه آزاد اقتصادی “کولاب”. جهت آشنایی با فرصت های سرمایه‌گذاری، موقعیت مکانی و شرایط موجود، بازدید کردند. در این سفر فرصتی برای نمایندگان بانک مذکور فراهم شد تا در جریان اجرای پروژه‌های زیرساختی این منطقه و بنگاه‌های صنعتی قرار بگیرند و  اطلاعات دقیقی از فرصت های سرمایه گذاری، موقعیت جغرافیایی، زیرساخت های حمل و نقل و سایر موارد مرتبط در قالب یک گزارش ارائه شد

همچنین موضوعات مهم دوجانبه به ویژه احداث مرکز لجستیک در منطقه آزاد اقتصادی کولاب با سرمایه گذاری جمهوری کره و استفاده گسترده از امتیازات موجود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.در این راستا، طرفین بر تقویت و گسترش همکاری‌ها در راستای جذب بیشتر سرمایه‌گذاری خارجی، اجرای پروژه‌های اولویت‌دار بویژه مرکز لجستیک در منطقه آزاد اقتصادی “کولاب” با جذب سرمایه‌گذاری از جمهوری کره و فعالیت مشاوران و کارشناسان این کشور توافق کردند.

خبرگزاری خاور، مورخ 2023/6/7 (17 اردیبهشت)

https://khovar.tj/2023/06/eximbank-i-koreya-dar-minta-ai-ozodi-i-tisodii-k-lob-markazi-logistik-bunyod-menamoyad/

 

تاکید بر نقش تاجیکستان درسازمان ثبت اختراع اوراسیا

خبرگزاری دولتی خاور، گریگوری ایولیوف، رئیس نهاد مجوز اختراع اورآسیا در تاریخ 6 ژوئن با ذوقی ذوقی زاده، وزیر توسعه اقتصادی و تجارت جمهوری تاجیکستان دیدار و گفتگو کرد . در این ملاقات در خصوص همکاری‌های دو جانبه، موضوعات مهم بین المللی و منطقه ای در حوزه مالکیت معنوی و همچنین تداوم اجرای برنامه‌های مربوط  برای تقویت توان پرسنلی متخصصان این حوزه و تبادل تجربیات در این زمینه، حمایت از پارک های فناوری و مراکز نوآوری، تشویق مخترعان و اجرای بیشتر اختراعات ثبت شده صورت گرفت.

جمهوری تاجیکستان یکی از اعضای مهم سازمان ثبت اختراع اورآسیا است و نقشی کلیدی در حل مسائل مهم مالکیت ذهنی ایفا می‌کند. در پایان این دیدار، طرفین آمادگی خود را برای گسترش هرچه بیشتر همکاری‌های دوجانبه ابراز کردند.

 

برگزاری شانزدهمین نشست کمیته هماهنگی تسهیل مقررات تجاری در دوشنبه

خبرگزاری دولتی خاور: شانزدهمین جلسه کمیته هماهنگی تسهیل مقررات تجاری، در تاریخ 6 ژوئن در دوشنبه برگزار شد که در آن موضوعات مربوط به استفاده از بهترین روش‌ها  جهت اجرای مقررات مجاز اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت. در این نشست پیشنهاداتی برای کاهش فهرست کالاها، آثار و خدماتی که باید دارای گواهینامه باشند، اجرای «حالت حرارتی» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بر اساس دستورات امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان، کارهای مهمی در کشور انجام شده است. دستورالعمل های اعلام شده، که مستقیماً با هدف تسهیل مقررات تجاری است و وزارتخانه­ ها و سازمان­ها با بخش خصوصی همکاری می­کنند و شرکای توسعه به طور منظم اقدامات عملی را در چارچوب کمیته هماهنگی برای تسهیل مقررات تجاری انجام می­دهند.

در این جلسه گفتگوی آزاد بین نمایندگان مقامات دولتی و بخش خصوصی برگزار شد که موضوعات مورد بحث مستقیماً به اجرای اسناد راهبردی و توسعه ثبات اقتصادی کشور کمک می­کند.

در پایان این جلسه کمیته هماهنگی تصمیمات مربوطه را در خصوص دستور کار جلسه اتخاذ و جهت اقدامات بعدی به دولت جمهوری تاجیکستان ارسال کرد.

https://khovar.tj/2023/06/dar-dushanbe-alasai-16-umi-kumitai-amo-angsoz-oid-ba-sodagardonii-rasmiyoti-savdo-barguzor-gardid/

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما