معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۲/۰۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۹۳

پایان عصر بهره‌برداری از نیروگاه‌های اتمی در آلمان

تعطیلی نیروگاه‌های هسته‌ای باقی مانده در آلمان قرار بود در پایان سال گذشته میلادی اجرایی گردد، اما با توجه به وقوع جنگ اوکراین و بحران انرژی ناشی از آن، دولت تصمیم به تعویق آن و تداوم کار راکتورها تا پایان زمستان گرفت.

بنا بر اعلام رسمی وزیر اقتصاد فدرال آلمان، دولت این کشور با تعطیل نمودن 5 نیروگاه اتمی‌باقی‌مانده در مناطقی از ایالت‌های لورساکسونی (Emsland)، بادن وورتمبرگ (Badenwurtemberg) و باواریا (Isar)، به دوران 60 ساله استفاده از انرژی هسته‌ای در تولید برق خاتمه خواهد داد. شایان توجه است که انرژی اتمی در آلمان، زمانی که قابلیت تامین بیشترین مقادیر برق را دارا بود، کمترین محبوبیت را در بین مردم داشت و امروز که تعطیلی نهایی آن قریب الوقوع است، بحران اوکراین و آثار اقتصادی برآمده از آن، شرایط را به گونه‌ای تغییر داده که اکثر نظرسنجی‌ها حاکی از تمایل شهروندان به تداوم فعالیت نیروگاه‌های اتمی و حتی ایجاد نیروگاه‌های جدید می‌باشند.

صنایع و بازرگانی فدرال آلمان (DIHK) نیز نسبت به وقوع تنگناهای عرضه و افزایش قیمت انرژی و زیان‌دهی صنایع آلمانی در نتیجه این تصمیم، هشدار داده است. پیتر آدریان، رئیس اتاق در مصاحبه با راینیشه پست در این رابطه توضیح داد که علی‌رغم کاهش نسبی قیمت گاز، هزینه‌های انرژی برای اغلب شرکت‌های آلمانی همچنان بالا بوده و وضعیت این کشور در تامین انرژی ناپایدار است و بنابراین فعلا باید کاری کرد تا تداوم عرضه مطلوب انرژی حفظ شود. آدریان با اشاره به وابستگی آلمان به تمام منابع انرژی موجود، بر این مطلب تاکید کرد که تداوم فعالیت نیروگاه‌های اتمی، تنها راه رهایی از تنگناهای عرضه و مدیریت افزایش بهره‌برداری از سایر حامل‌های انرژی طی ماه‌های آتی می‌باشد. شایان ذکر است که تعطیلی نیروگاه‌های هسته‌ای باقی مانده در آلمان قرار بود در پایان سال گذشته میلادی اجرایی گردد، اما با توجه به وقوع جنگ اوکراین و بحران انرژی ناشی از آن، دولت تصمیم به تعویق آن و تداوم کار راکتورها تا پایان زمستان گرفت.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال اخیرا با توجه به پر بودن ذخایر گاز و راه‌اندازی پایانه‌های جدید گاز مایع و انرژی‌های تجدیدپذیر و در نتیجه تضمین عرضه انرژی مکفی مورد نیاز خانوارها و صنایع و کسب و کارها، پایان استفاده از انرژی اتمی را حتمی و برگشت‌ناپذیر عنوان کرده بود، اما برخی صاحب‌نظران، خواستار تمدید فعالیت نیروگاه هسته‌ای آلمان حداقل تا پایان سال 2024 شده‌اند.

 منبع:

https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/kritik-am-atomausstieg-versorgungsengpaesse-und-hohe-preise-18812732.html

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما