معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۱/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۷۶

اخبار اقتصادی اروگوئه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اروگوئه در هفته سوم فروردین‌ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشورها به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

ابراز رضایت صندوق بین المللی پول از عملکرد پاراگوئه در زمینه اقتصاد کلان

صندوق بین المللی پول با صدور بیانیه ای عملکرد پاراگوئه در زمینه اقتصاد کلان را قابل توجه خواند و نوشت: آن کشور به اهداف اقتصادی تعیین شده در اواخر سال 2022 دست یافت. طبق بیانیه مذکور، پاراگوئه موفق شده است برنامه ی کمک های فنی صندوق بین المللی پول را طی دو سال گذشته به خوبی به اجرا درآورد. مائوریسیو ویا فوئرته رئیس هیات اعزامی از صندوق بین المللی پول به پاراگوئه، گفت: دستاوردهای پاراگوئه در زمینه اقتصاد کلان باعث شد که رشد اقتصادی آن کشور تا پایان سال 2023 به میزان 4.5 درصد پیش بینی شود. وی از مسئولان پاراگوئه ای خواست تا توجه خود را به کاهش کسری بودجه در سال آینده میلادی و اجرای قانون مسئولیت پذیری مالیاتی متمرکز نمایند. ویا فوئرته همراه با تیمی از صندوق بین المللی پول از تاریخ 27 مارس لغایت 4 آوریل از پاراگوئه دیدار کرد. (روزنامه اولتیما اورا- پاراگوئه)

https://www.ultimahora.com/paraguay-cumple-metas-y-tiene-buen-desempeno-macroeconomico-segun-fmi-n3056443.html

 کاهش 4 درصدی صادرات اروگوئه در ماه مارس 2023

به گزارش موسسه توسعه صادرات و سرمایه گذاری اروگوئه (موسوم به اروگوئه 21)، صادرات اقلام مختلف تجاری در ماه مارس 2023 به 1033 میلیون دلار بالغ شد که در مقایسه با مارس سال گذشته کاهش چهار درصدی را به ثبت رساند. صادرات اروگوئه در سه ماه ابتدای سال جاری در مجموع 2814 میلیون دلار محاسبه شد که در مقایسه با مدت مشابه سال 2022 به میزان 3 درصد کاهش یافت. طبق آمارهای موجود، صادرات گوشت گاوی در ماه مارس سال جاری با کاهش 20 درصدی به حدود 200 میلیون دلار بالغ شد. فروش سلولز برعکس افزایش قابل ملاحظه ای داشت و 166 میلیون دلار محاسبه شد که در مقایسه با مارس سال گذشته به میزان 12 درصد افزایش یافت. صادرات به چین در مقایسه با مارس سال 2022 به میزان 25 درصد کاهش یافت. با این وجود آن ابرقدرت آسیایی همچنان در فهرست نخست مقاصد صادراتی اروگوئه قرار گرفت. برزیل و اتحادیه اروپا نیز به ترتیب دومین و سومین مقاصد صادراتی اروگوئه در ماه مارس بودند.

https://www.subrayado.com.uy/exportaciones-uruguayas-cayeron-4-marzo-menores-ventas-carne-trigo-y-soja-n911880

 پیش بینی بانک جهانی: رشد 1.8 درصدی اقتصاد اروگوئه در سال 2023

بانک جهانی پیش بینی کرد، اقتصاد اروگوئه در سال جاری به میزان 1.8 درصد رشد نماید. طبق گزارش مذکور، اقتصاد برزیل به میزان 0.8 درصد رشد خواهد داشت. این درحالی است که رشد اقتصادی شیلی منفی 0.7 درصد و آرژانتین نیز صفر خواهد بود. بانک جهانی مشارکت بیشتر کشورهای منطقه آمریکای لاتین و کارائیب را در اقتصاد جهانی، جذب سرمایه‌های بیشتر، استفاده از مولدهای تولید و صنایع سبز را برای رشد اقتصادی کشورهای منطقه حائز اهمیت دانست. بانک جهانی پیش بینی کرد تولید ناخالص داخلی منطقه در سال جاری به طور میانگین بر روی 1.4 درصد قرار گیرد. پیش بینی بانک جهانی برای رشد اقتصادی منطقه در سال آینده (2024)، 2.4 درصد است. کارلوس فلیپه خارامیو معاون بانک جهانی برای آمریکای لاتین و کارائیب تاکید کرد: منطقه اگرچه به طور قابل ملاحظه ای از بحران بیماری همه گیر کووید-19 خارج شده اما متأسفانه به سطوح پائین رشد اقتصادی طی یک دهه اخیر نزول یافته است. پیش بینی بانک جهانی برای سایر کشورهای منطقه از جمله مکزیک 1.5 درصد؛ کلمبیا 1.1 درصد؛ کاستاریکا 2.7 درصد؛ اکوادور 3 درصد؛ ال سالوادور 2.3 درصد؛ بولیوی 2.7 درصد؛ گواتمالا 3.2 درصد؛ هندوراس 3.5 درصد؛ نیکاراگوئه 3 درصد؛ پاناما 5.7 درصد؛ پاراگوئه 4.8 درصد؛ پرو 2.4 درصد و جمهوری دومینیکن 4.4 درصد می‌باشد.

https://www.subrayado.com.uy/banco-mundial-preve-un-crecimiento-18-la-economia-uruguaya-2023-n911980

 کاهش قدرت خرید حقوق بگیران در اروگوئه در مقایسه با قبل از بیماری همه گیر

موسسه کوئستا دوئارته Cuesta Duarte (زیرمجموعه سندیکای مرکزی کارگران اروگوئه) در تازه ترین گزارشی اعلام کرد: اقتصاد اروگوئه اگرچه امروز در مقایسه با سال 2019 (قبل از بیماری همه گیر کووید-19) 3.5 درصد رشد بیشتری داشته است، اما میانگین حقوق واقعی 3.7 درصد کمتر از میانگین حقوق واقعی در سال 2019 است. در گزارش مذکور با اشاره به نرخ 9.9 درصدی فقر در اروگوئه آمده است: نرخ مذکور نشانگر آن است که حدود 42 هزار نفر بیشتر از سال 2019 در شرایط فقر زندگی می‌کنند. موسسه دوئارته همچنین با اشاره به توزیع نادرست ثروت در کشور تاکید کرد: در حال حاضر تعداد ثروتمندان 3.5 درصد بیشتر از دوره بیماری همه گیر شده است. ( شبکه تله موندو- اروگوئه)

https://www.teledoce.com/telemundo/economia/poder-de-compra-de-los-salarios-sigue-por-debajo-de-los-niveles-prepandemia-pese-a-crecimiento-de-la-economia-advierte-instituto-cuesta-duarte/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما