معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۱/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۶۷

اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته سوم فروردین ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

امیدهایی برای امضای توافقنامه دریافت وام از صندوق بین المللی پول

جهاد آزور، مدیر خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول (IMF) ابراز اطمینان کرد که توافقنامه در سطح کارکنان بین پاکستان و وام دهنده بین المللی پول "به زودی" پس از تصویب هیئت مدیره امضا خواهد شد.

در بیانیه ای که توسط بخش مالی منتشر شد، آمده است که این اظهارات در جریان نشست بهاری صندوق بین المللی پول که در واشنگتن برگزار شد، بیان شد که اسحاق دار، وزیر دارایی از طریق زوم از اسلام آباد در آن شرکت کرد.

این نشست به عنوان فرصتی برای اسلام آباد در نظر گرفته می‌شود تا برای تمدید بسته کمک مالی 6.5 میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول که در سال 2019 توافق شده بود، مبارزه کند، که دولت از فوریه در تلاش است تا آخرین بخش کمک مالی 1.1 میلیارد دلاری را تامین کند.

پاکستان قاطعانه از صندوق بین‌المللی پول (IMF) درخواست کرد تا انعطاف‌پذیری نشان دهد و توافقنامه در سطح کارکنان را امضا کند، اما با وجود نگرانی‌های فزاینده اسلام‌آباد در مورد پیامدهای بدتر شدن بحران اقتصادی، نتوانست تاریخی را به دست آورد.

این درخواست توسط اسحاق دار وزیر دارایی در دیدار مجازی با جهاد آزور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول مطرح شد. اما وزیر نتوانست به نتیجه مطلوب برسد زیرا صندوق بین المللی پول بار دیگر موضوع یارانه بنزین و نشت مالی احتمالی در نتیجه اجرای طرح یارانه را مطرح کرد.

https://www.dawn.com/news/1747294/imf-official-expresses-confidence-in-reaching-staff-level-agreement-soon

صندوق بین المللی پول : رشد اقتصادی پاکستان در سال مالی فقط نیم درصد خواهد بود.

صندوق بین‌المللی پول (IMF) با اشاره به تورم بالای تثبیت‌شده، پیش‌بینی خود را برای نرخ رشد اقتصادی پاکستان برای سال مالی جاری به 0.5 درصد کاهش داد و تورم به 27 درصد و نرخ بیکاری به 7 درصد افزایش یافت. قبلا پیش بینی صندوق رشد 3 و نیم درصدی و تورم 20 درصدی بود.

https://www.dawn.com/news/1747207/imf-slashes-pakistans-growth-outlook-to-05pc

حذف عوارض واردات خودرو و گوشی تلفن همراه

پاکستان عوارض نظارتی بر واردات خودروهای دست دوم تا حجم 1800 سی سی را به طور کامل لغو کرده است. همچنین نرخ عوارض خودروهای جدید، تلفن‌های همراه و طیف وسیعی از کالاها را به شدت کاهش داد که به میزان قابل توجهی قیمت مصرف کننده نهایی را کاهش خواهد داد.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شده است که سیاست دولت برای مهار واردات از طریق مالیات های سنگین به سختی تأثیری معادل 400 میلیون دلار داشته است اما به شدت بر مشاغل در سراسر کشور تأثیر  منفی گذاشته است.

https://tribune.com.pk/story/2411440/relief-as-regulatory-duties-expire

رد درخواست پاکستان برای کاهش میزان وام اضافی ( تضمین شده از طرف کشورهای دوست)به 5 میلیارد دلار توسط صندوق بین المللی پول

صندوق بین‌المللی پول (IMF) درخواست پاکستان برای کاهش وام اضافی به 5 میلیارد دلار را نپذیرفت، زیرا معاون مدیر عامل آن به دنبال شفاف‌سازی بیشتر درباره قابلیت اجرای طرح رسمی‌برای افزایش وام‌ها بود. پاکستان از صندوق بین‌المللی پول درخواست کرد تا به دلیل کسری کمتر از پیش‌بینی‌شده حساب جاری در سال مالی جاری، میزان وام‌های اضافی را به 5 میلیارد دلار کاهش دهد. اما برخی از اعضای صندوق بین المللی پول معتقد بودند که پاکستان ممکن است به بیش از 6 میلیارد دلار برای افزایش ذخایر ارزی به سطح مورد اطمینان نیاز داشته باشد. یک مقام ارشد وزارت دارایی به اکسپرس تریبون گفت: در نهایت توافق شد که پاکستان 6 میلیارد دلار جمع آوری کند و نیمی از آن باید قبل از توافق در سطح کارکنان محقق شود.

https://tribune.com.pk/story/2411908/6-billion-financing-plan-remains-elusive

کاهش مجدد ذخایر ارزی پاکستان

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط بانک دولتی پاکستان (SBP) ، ذخایر ارزی نگهداری شده توسط بانک مرکزی با 4.03 درصد کاهش در هفته به 4.03 میلیارد دلار رسید.

https://tribune.com.pk/story/2411874/reserves-fall-by-170m

 کوچ شرکت های نفتی از پاکستان

وزیر نفت گفته است که در حال حاضر تنها سه شرکت خارجی در بخش نفت و گاز در کشور مشغول به کار هستند، زیرا شرکت های بین المللی پاکستان را ترک کرده و دارایی‌های خود را می فروشند. وی افزود: وضعیت نامطمئن سیاسی، ناهماهنگی در سیاست ها از مشکلات اساسی در جذب شرکت های بین المللی برای سرمایه گذاری در کشور است. وزیر نفت اعتراف کرد که فروش نفت ایران در کشور بسیار افزایش یافته است. واردات فرآورده‌های نفتی و گاز مایع از ایران به دلیل تحریم های بین المللی امکان پذیر نیست. این کمیته همچنین به دولت فدرال توصیه کرد که واردات و فروش فرآورده‌های نفتی ایران را در این کشور کانالیزه کند که علاوه بر حذف قاچاق، باعث افزایش درآمد در خزانه دولت شود.

https://www.nation.com.pk/14-Apr-2023/foreign-oil-gas-firms-leaving-pakistan-selling-their-assets-petroleum-division-secretary

 کاهش 50 درصدی فروش خودرو در 9 ماهه سال مالی جاری

بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده توسط انجمن خودروسازی پاکستان (PAMA)، فروش خودرو در 9 ماهه اول سال مالی 2022-2023 نسبت به ماه‌های مشابه سال گذشته 50.30 درصد کاهش یافته است. بر اساس این داده‌ها، 85776 دستگاه خودرو در طی ژوئیه تا مارس 2022-23 در مقایسه با 172612 دستگاه در ژوئیه تا مارس 2021-2022 فروخته شده است.

 دستور وزارت کشور برای مبارزه با قاچاق کالا

وزارت کشور در جلسه بین‌وزارتی که برای بررسی قاچاق کالاهای اساسی از طریق مرزها، در پی افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در سطح کشور فراخوانده شد، تصمیمات مهمی اتخاذ کرد. این دومین بار است که  در بالاترین سطح به عنوان بخشی از تلاش های دولت فدرال برای کنترل قاچاق گندم، شکر، کود و سایر منابع از طریق مرز برای کنترل تقاضا و عرضه آنها  صوت می‌پذیرد . وزارت کشور در بیانیه ای به نقل از وزیر کشور اعلام کرد: به دلیل قاچاق کالاهای اساسی از مرزها، وضعیت اضطراری به وجود آمده است.

وزیر کشور خواستار برخورد با افراد و تسهیلگرانی شد که در این تجارت غیرقانونی دست دارند وی  گفت: با آن دسته از مسئولانی که قاچاق را تسهیل می‌کنند نیز برخورد خواهد شد.

https://www.nation.com.pk/13-Apr-2023/interior-minister-directs-action-against-smugglers-facilitators

 واردات نفت کوره به پاکستان ممنوع شد.

برای کاهش تاثیر نرخ دلار بر قیمت برق، دولت تصمیم گرفت واردات نفت کوره را ممنوع کرده و از نفت کوره تولید داخل برای تولید برق استفاده کند. خرم دستگیر وزیر فدرال بخش برق در نشست خبری گفت: بر اساس پیش بینی‌های وزارت نیرو، برای فصل تابستان آینده از نفت کوره تولید داخل برای تولید برق استفاده می‌شود.

وزیر نفت گفت: بر اساس محاسبات موجود تا چهار ماه آینده نیازی به واردات نفت کوره نخواهیم داشت. او افزود که در عوض، نفت کوره تولید شده در پالایشگاه‌های داخلی برای تولید برق استفاده خواهد شد. تصمیم به استفاده از نفت کوره داخلی تاثیر نرخ دلار بر قیمت برق را به حداقل می رساند. وزیر مدعی شد: امسال در تابستان آینده نسبت به سال قبل بارگیری کمتری خواهد بود.

https://www.nation.com.pk/12-Apr-2023/govt-decides-to-use-local-not-imported-furnace-oil-for-power-generation-dastgir

 افزایش حواله‌های کارگران در ماه رمضان

حواله‌های کارگران خارج از کشور در مارس  2023 به  27.4 درصد افزایش یافت و از 1.987 میلیارد دلار در فوریه 2023 به 2.532 میلیون دلار رسید. البته در مقایسه با مدت مشابه خود در سال گذشته کاهش ده درصدی دارد.

به طور معمول، در ماه مبارک رمضان، حواله‌ها افزایش می یابد. در طول این ماه مبلغ قابل توجهی برای زکات و سایر فعالیت های خیرخواهانه توزیع می‌شود.

https://www.nation.com.pk/11-Apr-2023/workers-remittances-surge-by-27-42pc-in-march-on-mom-basis

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما