معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۱۱/۳۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۴۵

اخبار اقتصادی اروگوئه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اروگوئه در هفته چهارم بهمن ماه 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

گشایش کارخانه صنعتی برنج با حضور رئیس جمهور در شرق اروگوئه

کارخانه شالی کوبی، انبار و خشک نمودن برنج موسوم به دامبوی 3 با حضور رئیس جمهور لاکاژه پو و شماری دیگر از مسئولان دولتی در استان تریئینا ترس (شرق اروگوئه) گشایش یافت. کارخانه مذکور با سرمایه گذاری بالغ بر 8 میلیون دلار، ظرفیت خشک نموده روزانه 570 تن برنج را دارد. شرکت دامبو دارای سه کارخانه تولید برنج در استان‌های مختلف است و طی پنج سال اخیر به کشورهای بلژیک، شیلی، کاستاریکا، کوبا، اسپانیا، گواتمالا، عراق، رژیم صهیونیستی، مکزیک، پاناما، پرو، انگلستان، سنگال، سیرالئون، آفریقای جنوبی، ترکیه و ونزوئلا صادرات داشته است. سهم شرکت دامبو در بازار صادراتی برنج اروگوئه در سال میلادی گذشته 15.5 درصد بوده است. صادرات برنج در سال میلادی گذشته (2022) بیش از پانصد میلیون دلار بود که در مقایسه با سال 2021 افزایش 30 درصدی را به ثبت رساند. (پورتال دولت اروگوئه)

https://www.gub.uy/presidencia/comunicacion/noticias/lacalle-pou-inauguro-planta-industrial-arroz-treinta-tres

 

سرمایه گذاری 136 میلیون دلاری برای احداث کارخانه الوار چوب در اروگوئه

طی مراسمی‌که با حضور رئیس جمهور لاکاژه پو و شماری دیگر از مسئولان دولتی و استانی در سرولارگو (شمال شرق اروگوئه) برگزار شد، پروژه تولید کارخانه تولید الوارهای چوب (تخته سه لا) کلید خورد. سرمایه گذاری برای پروژه مذکور که از سوی شرکت خصوصی لومین انجام خواهد گرفت بالغ بر 136 میلیون دلار است. پیش بینی می‌شود، کارخانه مذکور در سال 2026 گشایش یافته و در مجموع برای 250 تا 300 نفر (عمدتاً از نیروی محلی) ایجاد اشتغال نماید. لاکاژه پو در کنفرانسی مطبوعاتی که بدین منظور برگزار شد، شروع پروژه یادشده را زمینه ساز خوش بینی و امیدواری در کشور توصیف کرد و یادآور شد: رشد اقتصادی اروگوئه در سال 2022 از میانگین رشد اقتصادی جهان بیشتر بوده و صادرات کشور نیز به سطح بی سابقه ای افزایش یافت. شرکت لومین سابقه فعالیت 25 ساله در اروگوئه داشته و از 120 هزار هکتار زمین جنگلی متشکل از درختان کاج و اکالیپتوس برخوردار است. (پورتال دولت اروگوئه)

https://www.gub.uy/presidencia/comunicacion/noticias/empresa-forestal-anuncio-inversion-privada-136-millones-dolares-melo

برپایی یازدهمین دوره نمایشگاه طیور با حضور رئیس جمهور اروگوئه

یازدهمین دوره نمایشگاه طیور و مرغداری در استان کانئلونس در اروگوئه با حضور لوئیس لاکاژه پو رئیس جمهور و شماری دیگر از مسئولان دولتی از جمله فرناندو ماتوس وزیر دامداری، کشاورزی و شیلات برگزار شد. ماتوس در سخنرانی با اشاره به بحران خشکسالی در کشور و تدابیر دولت برای کمک به تولیدکنندگان در کشور گفت: شرکت ها و بنگاههای کوچک و متوسط در زمینه تولید از جمله پرورش طیور می‌توانند به سیستم ملی ضمانت های دولتی (SIGA) دسترسی یافته و از تسهیلات لازم در کسب و کارشان بهره مند شوند. ماتوس خاطرنشان کرد: چالش تجاری درحال حاضر گشایش بازار طیور و مرغ به سوی چین است و هم اکنون اقدامات لازم در عرصه دیپلماتیک و بهداشتی در دست انجام است. وزیر کشاورزی یادآور شد: رشد داخلی در کشور با محدودیت هایی مواجه است، لذا بزرگترین جهش توسعه ای در بخش طیور و مرغداری حرکت به سوی بازارهای خارجی است. (پورتال دولت اروگوئه)

https://www.gub.uy/presidencia/comunicacion/noticias/lacalle-pou-encabezo-inauguracion-expo-avicola-san-bautista

 

احتمال اجرای طرح قطعی برنامه‌‍ریزی شده آب در اروگوئه درصورت تداوم خشکسالی (خبرگزاری سوبراژادو- اروگوئه)

سوزان مونتانر معاون رئیس اداره ملی آب اروگوئه (اوسه) گفت: درصورت تداوم شرایط خشکسالی و فقدان بارش در کشور، اداره مذکور قصد دارد طرح قطعی برنامه ریزی شده ی آب را به اجرا بگذارد. بر اساس گزارشات موجود، خشکسالی سال جاری در اروگوئه از سال 1989 تاکنون بی سابقه بوده و کشور را به شدت تحت تأثیر قرار داده است، بطوریکه به گفته بسیاری از مسئولان اداره ملی آب درصورت تداوم شرایط کنونی ذخایر آب شرب در برخی مناطق کشور تنها برای 10 روز و در مونته ویدئو تا 60 روز جوابگوی شهروندان خواهند بود.

امضای دو یادداشت تفاهم همکاری میان پاراگوئه و امارات متحده عربی

در حاشیه "اجلاس جهانی دولت ها 2023" در دبی، دو سند همکاری میان پاراگوئه و امارات متحده عربی در حضور ماریو عبدو بنیتس رئیس جمهور پاراگوئه و شیخ محمد بن راشد المکتوم معاون رئیس جمهور (و امیر دبی) به امضا رسید. نخستین سند یادداشت تفاهم درخصوص "مبادله تجربه و به روز رسانی دولت ها" بود که فیمابین خولیو سزار آریولا وزیر روابط خارجی پاراگوئه و محمد الگرگاوی وزیر امور کابینه دولت به امضا رسید. یادداشت تفاهم همکاری‌های اقتصادی و فنی میان وزارت صنعت و تجارت جمهوری پاراگوئه و وزارت اقتصاد امارات متحده عربی نیز سند دیگری بود که فیمابین لوئیس آلبرتو کاستیگلیونی وزیر صنعت و تجارت پاراگوئه و دکتر ثانی بن احمد الزیودی وزیر مشاور در امور تجارت خارجی امارات منعقد شد. فراهم آوری چارچوبی نهادینه جهت ایجاد گروه کاری مشترک به منظور تعیین حیطه‌های همکاری در عرصه اقتصاد، تجارت و سرمایه گذاری از جمله مفاد مندرج در سند مذکور می‌باشد. (پورتال دولت پاراگوئه)

https://www.mre.gov.py/index.php/noticias-de-embajadas-y-consulados/paraguay-y-emiratos-arabes-unidos-suscriben-instrumentos-bilaterales

تاکید رئیس جمهور پاراگوئه بر گسترش روابط با تایوان  (پورتال دولت پاراگوئه)

ماریو عبدو بنیتس که روز 16 فوریه 2023 به تایپه سفر کرده بود، در همایش سرمایه گذاری که از سوی "انجمن واردات‌کنندگان و صادرکنندگان تایپه برگزار شد حضور یافتند. بنیتس خطاب به تجار تایوانی، بر اهمیت تجارت دوجانبه میان دو کشور تاکید کرد: پاراگوئه به سوی تنوع بخشی به اقتصاد و رقابت پذیری بیشتر حرکت می‌کند و بدین ترتیب قصد دارد روند تولید را به واسطه استفاده از فناوری‌های جدید و توسعه نیروی انسانی بهبود بخشد. وی به علاوه از تسهیلات و مزایایی که پاراگوئه در عرصه سرمایه گذاری در اختیار شرکت های خارجی قرار می دهد، از شرکت های تایوانی دعوت کرد تا در پاراگوئه سرمایه گذاری کنند. در پایان این همایش، موافقتنامه همکاری میان اتاق گوشت پاراگوئه (CPC) و انجمن واردکنندگان و صادرکنندگان تایوان (IEAT) به امضا رسید.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما