معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۹/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۶۲

اخبار اقتصادی کشورهای اروگوئه و پاراگوئه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای اروگوئه و پاراگوئه در هفته اول آذر ماه 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

حذف مالیات بر ارزش افزوده در هتل ها برای گردشگران خارجی در تابستان (روزنامه ال پائیس- اروگوئه)

در مراسمی‌که در شهر پونتا دل استه با حضور مسئولان وزارت گردشگری و شهرداری مالدونادو برگزار شد، مقرر گردید که مالیات بر ارزش افزوده برای گردشگرانی که قصد اقامت در هتل های کشور را دارند، لغو شود. تاباره ویئرا وزیر گردشگری گفت: نشانه‌های خوبی از حضور گردشگران خارجی در اروگوئه در فصل تابستان وجود دارد، چرا که قرار است 112 کشتی تفریحی به شهرهای مونته ویدئو و پونتا دل استه وارد شوند. روکه بائودین مدیر ملی گردشگری اروگوئه درباره حذف مالیات بر ارزش افزوده برای گردشگران خاطرنشان کرد: این اقدامی منصفانه هم برای کاربران و هم برای شرکت های هتل داری است، چرا که فعالیت گردشگری در دوران بیماری همه گیر کووید-19 با بحران شدیدی مواجه شده بود.

انتصاب اقتصاددان برزیلی به عنوان رئیس جدید بانک بین آمریکایی توسعه (روزنامه ال پائیس- اروگوئه)

بانک بین آمریکایی توسعه (BID) ایئان گولدفاژن اقتصاددان 56 ساله برزیلی -که موفق شد با حمایت هشتاد و هشت درصدی شورای هیأت مدیره بانک انتخاب شود- را به عنوان رئیس جدید بانک برای پنج سال آینده منصوب نمود. اروگوئه که از جمله 48 کشور عضو بانک بین آمریکایی توسعه به حساب می آید، به انتصاب وی رأی مثبت داد. گولدفاژن نامزد پیشنهادی جئیر بولسونارو رئیس جمهور برزیل است (که اوایل سال آینده قدرت را به لولا داسیلوا واگذار می‌کند). گولدفاژن بین سال های 2016 الی 2019 (در دوره ریاست جمهوری مایکل تئمر) ریاست بانک مرکزی برزیل را برعهده داشت. وی متولد حیفا است ولی در ریو دوژانیرو برزیل بزرگ‌شده و تا قبل از انتصاب مذکور در سمت مدیر واحد نیمکره غربی در صندوق بین المللی پول فعالیت می‌کرد.

ایجاد 36 هزار شغل از سوی بنگاه‌های کوچک و متوسط در اروگوئه (پورتال دولت اروگوئه)

آثوسئنا آربئلچه وزیر اقتصاد و دارایی اروگوئه در اظهاراتی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کارآفرینی که به همت آژانس ملی توسعه (ANDE) و پارلمان اروگوئه برگزار شد، گفت: از ژوئن 2021 لغایت ژوئن 2022 در مجموع 36 هزار شغل جدید توسط بنگاهها و شرکت های بزرگ، کوچک و متوسط در کشور ایجاد شده است. آربئلچه با اشاره به توسعه قابل ملاحظه بنگاههای مذکور افزود: کارآفرینی‌های ایجاد شده محور اساسی فعال سازی دوباره اقتصاد در کشور پس از گذشت دو سال از بیماری همه گیر به حساب می آید. وی یادآور شد: طی یک سال گذشته حدود 8600 بنگاه و شرکت در کشور ایجاد شدند.

ارسال نامه درخواست عضویت اروگوئه در توافق ترانس پاسیفک (روزنامه ال اوبزروادور- اروگوئه)

لوئیس لاکاژه پو رئیس جمهور اروگوئه تمام مسئولان ائتلاف دولت همچنین فرناندو پرئیرا رئیس جبهه گسترده (جناح مخالف دولت) را برای مشاوره و بررسی پیوستن اروگوئه به "توافق جامع و ترقی‌خواه انجمن کشورهای حوزه اقیانوسیه (ترانسپاسیفیک- Cptpp)" فراخواند. لاکاژه پو در نشست مذکور گفت: دولت ابتدای ماه دسامبر سال جاری (دهم آذرماه) نامه رسمی‌برای درخواست عضویت در توافق ترانس پاسیفیک را ارسال خواهد کرد.  پابلو ایتورالده رئیس حزب ملی با بیان اینکه توافق پیوستن به توافق ترانس پاسیفک از نقطه نظر همگان با ارزش است، افزود: پیوستن به توافق مذکور باعث ایجاد اشتغال؛ افزایش صادرات اقلام تجاری و خدماتی؛ و توسعه سرمایه گذاری در کشور می‌شود.

پرئیرا نیز در اظهاراتی ضمن ابراز رضایت از اقدام دولت که اطلاعات مرتبط با توافق مذکور را در اختیار جبهه گسترده نیز قرار داده است گفت: موضوع مذکور را از جنبه‌های مختلف فنی و تأثیرگذاری آن بر موضوعات نظیر اشتغال، صنایع اروگوئه، انحصار شرکت های دولتی، مرکوسور و غیره بررسی خواهیم کرد. وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بررسی‌های جبهه گسترده تا چه زمانی به طول خواهد انجامید گفت: مسلماً بسیار کمتر از زمانی خواهد بود که اعضای ترانس پاسیفیک اروگوئه را به عنوان عضو خود بپذیرند، چرا که چنین روندهایی بسیار طولانی است. شایان ذکر است، توافق مذکور نخستین بار در فوریه 2016 در نیوزلند از سوی 12 کشور حوزه اقیانوسیه به امضا رسید. آمریکا در سال 2017 در دوره دونالد ترامپ از توافق مذکور خارج شد و هم اکنون کشورهای استرالیا، برونئی، کانادا، شیلی، ژاپن، مالزی، مکزیک، نیوزلند، پرو، سنگاپور و ویتنام از اعضای توافق مذکور هستند.

ارتقاء امتیاز سطح بدهی‌های اروگوئه به BBB (خبرگزاری سوبراژادو- اروگوئه)

مرکز تحلیل اقتصادی DBRS Morningstar در کانادا با ارائه گزارشی درباره وضعیت بدهی و اقتصاد اروگوئه، امتیاز بدهی‌های مستقل این کشور به ارزهای خارجی را از بی.بی.بی. منفی (BBB-) به بی.بی.بی (BBB) ارتقاء داد. مارسلا بنسیون مدیر سیاست اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی گفت: بهبود امتیاز بدهی‌های اروگوئه باعث ایجاد جذابیت بیشتر در عرصه سرمایه گذاری خارجی و محلی خواهد شد. طبق گزارش مذکور، کسری مالی دولت اروگوئه از 5.8 درصد (از تولید ناخالص داخلی) در سال 2020 به 4.3 درصد در سال 2021 کاهش یافته است. انتظار می رود در سال 2022 کسری مالی کشور به 3.1 درصد کاهش یابد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما