معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۸/۳۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۷۸

اخبار اقتصادی بنگلادش

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی بنگلادش در هفته چهارم آبان ماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

کاهش تولیدات صنعت پوشاک بنگلادش

شهید الله عظیم، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک بنگلادش (BGMEA ) به رسانه‌ها گفت که تولید پوشاک به دلیل بحران گاز 40 تا 50 درصد کاهش یافته است. به دلیل استفاده از ژنراتور، هزینه سوخت در کارخانه‌ها  166 درصد افزایش یافته است. لذا، ما از دولت درخواست کرده‌ایم که سوخت جایگزین گاز برای این بخش از تولید کشور ارائه دهد، چرا که دولت می‌تواند با تهیه زغال سنگ به عنوان سوخت جایگزین، کمبود گاز را  تا حدودی برطرف نماید. ( بنگلادش پروتی دن)

42 هزار تن گندم وارداتی در بندر مونگلا ترخیص شد

تمام گندم وارداتی که توسط دو کشتی بزرگ از روسیه وارد بندر مونگلا شده بود،  تخلیه شده است. این دو کشتی در 23 اکتبر و 8 نوامبر با 42 هزار تن گندم روسیه،  وارد بندر مونگلا شدند. لازم به ذکر است که قیمت هر تن گندم 430 دلار توافق شده است. ( پروتوم آلا)

تلاش برای خرید سوخت به صورت اعتباری به دلیل بحران دلار

به ­علت مواجه شدن با بحران فزاینده ارز، دولت بنگلادش در تلاش است تا نفت کوره را به صورت اعتباری و تاخیر در پرداخت از کشورهای صادرکننده نفت دریافت کند. در این راستا، خانم شیخ حسینه، نخست وزیر به عربستان سعودی پیشنهاد داده است که هفت میلیارد دلار نفت  کوره به شرط تأخیر در پرداخت، از این کشور خریداری کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که احتمالا به قطر و کویت نیز چنین پیشنهاد مشابهی ارائه شود. بنا به گزارش‌ها، در صورت موافقت عربستان سعودی با تامین سوخت با شرط تاخیر در پرداخت ، داکا ممکن است  برای خرید گاز ان ال جی چنین پیشنهادی را به قطر و کویت نیز ارائه نماید.( نیادیگانتا)

نخست وزیر:  ذخایر ملی ارز صرف رفاه عمومی می‌شود

شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش، در پاسخ به منتقدان در مورد سیر نزولی میزان ذخایر ارزی کشور گفت: منفعل نشستن با وجود ذخیر ارزی، امر درستی نیست، بلکه باید برای رفاه مردم از این ذخایر استفاده شود. وی افزود که ما باید رنج مردم خود را کاهش دهیم. بنابراین، بخشی از ذخایر ارزی، صرف رفاه عمومی خواهد شد. ( خبرگزاری رسمی‌بنگلادش)

درآمد سرانه بنگلادش 2824 دلار است

درآمد سرانه بنگلادش 2824 دلار است. این اطلاعات در گزارش سالانه مصوب وزارتخانه‌ها و ادارات برای سال مالی 22-2021 ارائه شده است. در سال مالی 2021، درآمد سرانه 2591 دلار بود. ( یو ان بی)

داکا به دنبال  ارتقا سطح همکاری‌های توسعه‌ای با ژاپن خواهد بود

امروز وزیر امور خارجه بنگلادش و سفیر ژاپن در خصوص سفر شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش به ژاپن در 29 نوامبر،  با همدیگر دیدار  و گفتگو نمودند. به گفته منابع وزارت امور خارجه، در جریان این سفر نخست وزیر بنگلادش، به دنبال ارتقا سطح همکاری‌های توسعه‌ای و نیز جذب سرمایه‌گذاری از سوی ژاپن خواهد بود. لذا در این راستا، کار آماده‌سازی پروژه‌ها در حال انجام است. ( شاماکال)

 تعیین هدف افزایش پنج برابری تولید پنبه تا سال 2030 توسط دولت بنگلادش

بنگلادش دومین مصرف‌کننده پنبه در جهان است. در حال حاضر، بنگلادش باید سالانه 3 میلیارد دلار برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده پنبه در صنعت نساجی خود هزینه کند. طبق آمار رسمی، در حال حاضر این کشور سالانه کمتر از 200هزارعدل پنبه (1 عدل برابر با 480 پوند) در برابر نیاز سالانه صنعت نساجی آن به 8.5 میلیون عدل، پنبه تولید می‌کند. مع‌الوصف، دولت این کشور هدف افزایش پنج برابری تولید پنبه تا سال 2030 از طریق معرفی گونه‌های جدید و گسترش سطح زیر کشت را برای خود تعیین کرده است. ( خبرگزاری رسمی‌بنگلادش)

نخست وزیر دستور اجرای پیشنهاد کویت برای ساخت پالایشگاه نفت را صادر کرد

شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش، به مقامات مربوطه دستور داده است تا بر اساس پیشنهاد راه‌اندازی یک پالایشگاه نفت در بنگلادش توسط کویت،  اقدامات لازم را انجام دهند.  وی همچنین دستور تشکیل فوری کمیسیون مشترک بنگلادش و کویت را صادر کرد. شیخ حسینه، در جریان گفتگو با آقای فیصل مطلق علادوانی، با یادآوری کمک کویت به ذخایر ارزی بنگلادش در سال 1996، از ادامه کمک‌های این کشور در برنامه‌های توسعه بنگلادش قدردانی کرد. ( خبرگزاری رسمی‌بنگلادش)

سنگاپور خواهان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های انرژی خورشیدی بنگلادش است

نصرالحمید، مشاور وزیر در امور برق، انرژی و منابع معدنی بنگلادش گفت که قصد دارد از تجربه سنگاپور در بخش برق و انرژی استفاده کند. وی روز چهار شنبه پس از گفتگو با اس ایش شاران، وزیر حمل و نقل و تجارت سنگاپور، گفت که یک شرکت سنگاپوری پیشنهاد راه‌اندازی یک نیروگاه خورشیدی 400 مگاواتی در منطقه مطرباری را داده است. دولت در این زمینه نگرش مثبتی دارد و قرار است به زودی تفاهم نامه‌ای در این خصوص امضاء شود. ( پروتوم آلا)

 دولت در حال خرید دو میلیون تن کود است

کمیته تدارکات کابینه بنگلادش پیشنهاد واردات 2 میلیون و 10 هزار تن کود و مواد خام برای تولید کود از از عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کانادا را تصویب کرد. طبق این مصوب این دفعه کودهایی مانند اسید فسفریک، اوره و پتاس از کشورهای مزبور وارد می‌شود. ( شاماکال)

بنگلادش از ژاپن درخواست حمایت بودجه کرده است

ایتو نائوکی، سفیر ژاپن در داکا، گفت که بنگلادش از توکیو در زمینه بودجه، درخواست کمک کرده است. سفیر ژاپن پس از دیدار با عبدالمنان، وزیر برنامه‌ریزی بنگلادش، گفت که صندوق بین‌المللی پول از سال آینده کمک‌های بودجه‌ای به بنگلادش را آغاز خواهد کرد. با این حال، ما (ژاپن) تصمیم نهایی در مورد حمایت بودجه‌ای از این کشور را نگرفته‌ایم و گفتگوها در این مورد هنوز ادامه دارد. عبدالمنان، وزیر برنامه‌ریزی بنگلادش، به درخواست وام  و کمک از ژاپن اذعان نمود و گفت، ما  از ژاپن چنین درخواستی را مطرح کرده ­ایم و آنها هم در حال بررسی درخواست ما هستند. ( مناب جامین)

گشایش اعتبار اسنادی یا ال سی در شش ماه به نصف کاهش یافته است

با توجه به شرایط تحمیل شده برای واردات کالا، میزان گشایش ال سی ازماه آوریل سال جاری به نصف کاهش یافته است. در ماه سپتامبر ال سی با 6.51 میلیارد دلار گشایش شد. اما در ماه اکتبر افت زیادی داشت که تنها 4.72 میلیارد دلار ال سی در این ماه گشایش یافت. ( بیجنس استاندارد)

نخست وزیر: واردات نفت کوره از هند در سال 2023 آغاز می‌شود

شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش، در گفتگو با بیسواجیت دایماری، رئیس پارلمان ایالت آسام هند، گفت که امیدوار است واردات نفت کوره از هند از طریق خط لوله در سال آینده آغاز شود. پروژه خط لوله دوستی هند و بنگلادش (IBFPL) به طول 130 کیلومتر با هدف صادرات محصولات نفتی از هند به بنگلادش در حال اجرا است. ( بنگلا تریبیون)

 با وجود کاهش 63 درصدی قیمت در بازار نقدی، بنگلادش قادر به خرید ال ان جی نیست

قیمت گاز طبیعی مایع (LNG) هم اکنون در بازار نقدی در حال کاهش است. در دو ماه و نیم گذشته در بازارهای بین المللی قیمت  گاز مایع بیش از 63 درصد کاهش داشته است. اکنون قیمت LNG در بازار به 25 دلار برای هر میلیون متر مکعب کاهش یافته است. ناظران بازار بین المللی انرژی انتظار دارند که قیمت این محصول تا ماه آینده کاهش بیشتری پیدا کند. اگرچه قیمت LNG در بازار همچنان در حال کاهش است، بنگلادش در شرایط کنونی برنامه‌ای برای خرید این محصول از بازار نقدی ندارد. یک مقام «پتروبانگلا» شرکت ملی نفت بنگلادش، گفت که به دلیل بحران دلار در حال حاضر نمی‌توان LNG را از بازار نقدی وارد کرد. ( بانیک بارتا)

آمریکا علاوه بر صادرات، همچنان منبع اصلی حواله‌های مالی است

در گزارش فصلی بانک مرکزی بنگلادش در مورد جریان حواله در این کشور عنوان گردیده است که تاکنون آمریکا فقط بازار اصلی صادرات بنگلادش محسوب می‌شد، اما حالا این کشور به منبع اصلی حواله‌ها نیز تبدیل شده است.  این در حالی است که پیش از این، مدت زمان زیادی عربستان سعودی منبع اصلی حواله‌های بنگلادش بوده است. اما اخیرا آمریکا از عربستان سعودی پیشی گرفته و  هم به منشا اصلی صادرات و هم به منبع اصلی حواله‌های بنگلادش مبدل شده است. ( بانیک بارتا)

نمایشگاه سرامیک از 24 نوامبر در داکا آغاز می‌شود

نمایشگاه سه روزه «سرامیک اکسپو بنگلادش 2022» از 24 نوامبر در مرکز همایش­های بین المللی باشوندهارا در داکا آغاز می‌شود. انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سرامیک بنگلادش (BCMEA) این نمایشگاه­ سرامیک آسیا را برگزار کرده است. 90 شرکت از 15 کشور از جمله بنگلادش در این نمایشگاه حضور دارند. همچنین 300 نماینده و خریدار بین­ المللی در این نمایشگاه شرکت خواهند کرد. (کالرکانتا)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما