معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۸/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۳۵

مدیریت عناصر معدنی کمیاب و حیاتی در استرالیا

استرالیا که از برخی ذخایر مواد معدنی حیاتی در جهان برخوردار است از طریق "راهبرد جدید ملی عناصر معدنی کمیاب و حیاتی "، چشم انداز روشنی را برای این بخش در نظر گرفته است.

دولت استرالیا،  شتاب دهی و هدایت توسعه بخش های معدنی کمیاب و حیاتی را در دستور کار قرار داده و همزمان بدنبال حمایت از فناوری‌های انرژی پاک از طریق ابتکارات جدید به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای رسیدن به صفر خالص می‌باشد. در تدوین و بروزرسانی این راهبرد، دولت با شرکتهای بزرگ معدنی و صنعتی و همچنین نهادهای اجتماعی، از جمله مالکان سنتی، مشاوره کرده است. این راهبرد، مکمل سایر ابتکارات دولت از جمله "راهبرد ملی باتری" و "راهبرد خودروهای الکتریکی" خواهد بود. به این منظور صندوق توسعه ملی، تسهیلات تامین مالی 2 میلیارد دلاری برای بهره برداری و استخراج مواد معدنی حیاتی در نظر گرفته است.

این ابتکارات توانایی فناوری علوم معدنی استرالیا را گسترش می‌دهد، زنجیره‌های تامین را متنوع می‌کند، مشاغل محلی ایجاد می‌کند و به رشد در بخش مواد معدنی حیاتی از جمله خاک‌های کمیابی کمک می‌کند  که از  اجزای اصلی فناوری‌های کم انتشار (گازهای گلخانه ای)، مانند باتری‌ها، وسایل نقلیه الکتریکی و پنل‌های خورشیدی محسوب می‌شوند.

علاوه بر این، بودجه سال آینده استرالیا 50.5 میلیون دلار در طول چهار سال برای ایجاد مرکز تحقیقات و توسعه مواد معدنی حیاتی استرالیا به منظور کمک به باز کردن پتانسیل مواد معدنی حیاتی این کشور اختصاص خواهد داد.

در این رابطه متخصصین نهادهای علمی‌بزرگ استرالیا نظیر سازمان علوم جغرافیایی استرالیا  Geoscience ، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی همسود موسوم به CSIRO  و سازمان علوم و فناوری هسته ای استرالیا ، مشاوره‌های لازم را به بخش صنعت برای مقابله با چالش های فنی و حمایت از همکاری‌های بین المللی تحقیق و توسعه ارائه خواهند داد.

دولت استرالیا همچنین اختصاص 50 میلیون دلار در راستای " برنامه توسعه مواد معدنی حیاتی" برای حمایت از پروژه‌های مواد معدنی حیاتی در مراحل اولیه و میانی (طی یک بازه 3 ساله) اختصاص خواهد داد. تخصیص 50 میلیون دلار در رابطه با شش پروژه اصلی در سراسر استرالیا مورد تعهد دولت واقع شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی استرالیا، پیش‌بینی می‌کند که تقاضای مواد معدنی برای استفاده در وسایل نقلیه الکتریکی و ذخیره باتری احتمالا تا سال ۲۰۴۰ حداقل سی برابر خواهد شد.

استرالیا بزرگترین تولید کننده لیتیوم در جهان است و بر اساس آخرین برآورد آماری ، ارزش صادرات لیتیوم طی دو سال بیش از 10 برابر خواهد شد و  از 1.1 میلیارد دلار در سال 2020-21 به تقریبا 14 میلیارد دلار در 2022-23 افزایش خواهد داشت و این روند رشد همچنان ادامه خواهد یافت.  توسعه صنعت باتری می‌تواند سالانه 7.4 میلیارد دلار به اقتصاد استرالیا کمک کند و تا سال 2030 باعث ایجاد اشتغال  34700 نفر گردد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما