معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۷/۱۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۶۴

اخبار اقتصادی اروگوئه و پاراگوئه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اروگوئه و پاراگوئه در هفته دوم مهرماه 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشورها به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

امکان اکتشاف نفت در اروگوئه و نگرانی‌ها از اجرای اهداف زیست محیطی (روزنامه ال پائیس- اروگوئه)

اعلام خبر واگذاری سه بلوک برای اکتشاف نفت و گاز در سواحل آبی اروگوئه هشدارهایی را از سوی فعلان محیط زیست، ماهی گیران، دانشمندان، سازمان‌های غیردولتی و سایر مسئولان ذیربط در آن کشور برانگیخت. این درحالی است که آلخاندرو استیپانیسیک رئیس شرکت ملی نفت اروگوئه (آنکاپ) به تازگی در اظهاراتی در دانشگاه کاتولیک اعلام کرده بود: اکتشاف منابع نفتی در آبهای اروگوئه می‌تواند باعث تغییر و تحول در بودجه ملی کشور شود. برغم تلاش های دولت در زمینه اکتشاف منابع نفت، نهادهای زیست محیطی در سازمان ملل متحد تعهد اروگوئه را در عرصه محیط زیست با  امکان تبدیل شدن آن کشور به تولید کننده نفت در تضاد می دانند. هم اکنون امکان تبدیل شدن اروگوئه به کشوری نفت خیز و تداوم اجرای تعهدات زیست محیطی اش در راستای اهداف توسعه پایدار به اصلی ترین موضوع مورد مشاجره در محافل مربوطه مبدل شده است. استیپاسینیک معتقد است: به منظور حرکت به سوی دوره گذار انرژی بایست راه میانه را در پیش گرفت و بصورت مسئولانه اقدام نمود. وی با اشاره به اینکه: سوخت های تجدید پذیر یک شبه جایگزین  سوخت های فسیلی نمی‌شوند افزود: باید همواره مدنظر داشت که در اروگوئه 42 درصد از کل انرژی کشور نیازمند منابع فسیلی است. این درحالی است که آمار مذکور در ارتباط با سایر کشورهای جهان بطور متوسط 70 تا 80 درصد است.

کاهش صادرات  اقلام تجاری اروگوئه در سپتامبر سال جاری (روزنامه ال پائیس- اروگوئه)

به گزارش موسسه توسعه تجارت و سرمایه گذاری اروگوئه( موسوم به اروگوئه 21)، صادرات اقلام مختلف تجاری در سپتامبر 2022 به 1036 میلیون دلار بالغ شد که در مقایسه با سپتامبر سال گذشته کاهشی به میزان دو دهم درصد (0.2%) را به ثبت رساند. از دسامبر سال 2020 تاکنون این نخستین بار است که صادرات اروگوئه روند نزولی یافته است. کاهش صادرات در ماه سپتامبر سال جاری عمدتاً ناشی از کاهش فروش گوشت گاوی، دام زنده، فرآورده‌های گوشتی و چوب بوده است. بر اساس این گزارش، صادرات اقلام دیگری همچون لبنیات، سویا، خودرو، سلولز و مالت در سپتامبر سال جاری مثبت بود. شایان ذکر است، صادرات اروگوئه در 9 ماه ابتدای سال جاری (با احتساب مناطق آزاد تجاری) به 10423 میلیون دلار بالغ شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد 31 درصدی را به ثبت رساند. برزیل در سپتامبر سال جاری نخستین جایگاه را در میان شرکای تجاری اروگوئه به خود اختصاص داد. پس از برزیل، چین و اتحادیه اروپا به ترتیب در جایگاههای دوم و سوم قرار گرفتند.

کاهش 46 درصدی صادرات اروگوئه به چین در سپتامبر 2022  (پورتال موسسه اروگوئه 21)

چین که طی ماه‌های گذشته همواره در ردیف نخست شرکای تجاری اروگوئه قرار داشت، در سپتامبر سال جاری پس از برزیل در جایگاه دوم قرار گرفت. صادرات به آن ابرقدرت آسیایی در ماه سپتامبر 2022 به 157 میلیون دلار بالغ شد که در مقایسه با سپتامبر سال گذشته، کاهش 46 درصدی را به ثبت رساند. عمدترین اقلام صادراتی اروگوئه به چین گوشت گاوی، فرآورده‌های گوشتی و چوب بودند که در مقایسه با سپتامبر سال 2021 به ترتیب 34 درصد، 37 درصد و 52 درصد از ارزش صادراتی آنها کاسته شده است.

روند افزایشی نرخ تبدیل ارز دلار به گوئارانی در پاراگوئه (روزنامه ال ناسیونال- پاراگوئه)

به گزارش کمیسیون ملی سهام و دارایی پاراگوئه، در هفته گذشته نرخ تبدیل هر دلار آمریکا به واحد پول پاراگوئه از مرز 7100 گوئارانی گذشت و به رقم بی سابقه 7140 گوئارانی بالغ شد. آمارها حاکی از آنند که طی بیش از هشتاد روز گذشته نرخ تبدیل دلار در پاراگوئه افزایش 3.02 درصدی داشت. این درحالی بود که بهای سوخت در آن کشور آمریکای جنوبی در مدت زمان مذکور کاهشی به میزان 32.8 درصد را به ثبت رساند. به گزارش بانک مرکزی پاراگوئه، عملکرد صعودی دلار در پاراگوئه در نتیجه سیاست های مالی دولت آمریکا و افزایش نرخ بهره بانکی از سوی خزانه داری آمریکا بوده است. از چشم انداز داخلی نیز روند مذکور ماحصل کاهش درآمدزایی ناشی از صادرات اقلام کشاورزی از سوی پاراگوئه بود که باعث شد بانک مرکزی حضور قابل ملاحظه ای برای فروش روزانه دلار در بازار ارز نداشته باشد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما