اخبار اقتصادی غنا
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور غنا در هفته اول تیر ماه 1401 که در رسانههای این کشور انتشار یافته است، به شرح ذیل اعلام میگردد:
درخواست وزیر کشاورزی از بانکهای غنائی برای حمایت از کشاورزان
آکوتو وزیر کشاورزی غنا از بانکهای تجاری خواسته است تا با در اختیار گذاشتن تسهیلات اعتباری برای کشاورزان، سهم بیشتری در مشارکت بخش کشاورزی داشته باشند. وی گفت: آنچه باید انجام دهیم این است که بانکها را مجبور کنیم تا منابع خود را برای حمایت از کشاورزی در کشور اختصاص دهند. وزیر کشاورزی تاکید کرد که اگر این کار انجام نشود، کشاورزی که ستون اصلی اقتصاد غنا به شمار میآید، همچنان آسیب خواهد دید. ضمن آنکه مشکل افزایش قیمت مواد غذایی به دلیل افزایش هزینههای حمل و نقل، شیوع کووید-19 و جنگ بین روسیه و اوکراین است. وزیر کشاورزی غنا به کشاورزان اطمینان داد که دولت در تلاشهای خود برای بهبود وضعیت آنها کوتاهی نخواهد کرد و متعهد به رسیدگی به چالشهای پیش روی بخش کشاورزی است.
وزیر دارایی: مخارج دولت در سال 2021 و 2022، 12 میلیارد سدی بوده است
به گزارش روزنامه غنا تایمز، افوری آتا وزیر دارایی، در دعوت پارلمان غنا برای پاسخگویی به چگونگی استفاده از مبلغ 18.19 میلیارد سدی از بانک جهانی، صندوق بین المللی پول، بانک غنا، بانک توسعه آفریقا و اتحادیه آفریقا، اظهار داشت: دولت برای سالهای 2021 و 2022 و در دوران همه گیری ویروس کرونا، 12.036 میلیارد سدی (واحد پول غنا) هزینه کرده است. وی لیست هزینههایی که در طول این مدت توسط دولت انجام شده است را به پارلمان ارائه داد و افزود: به طور مثال در سال 2020، 8.122 میلیارد سدی برای حمایت از خانوارها، تأمین تجهیزات و امداد رسانی به کارکنان بهداشتی، امنیت، عملیات، تخلیه، قرنطینه و هماهنگی، کمکهای اقتصادی، تثبیت و احیا هزینه شده است و در ژانویه 2021، مبلغ 1.119 میلیارد سدی برای بازگشایی مدارس تخصیص یافته است.
غنا سالانه 2 میلیارد دلار برای واردات مواد غذایی هزینه میکند
افرسو نکانسا، مدیر اجرایی برنامه ملی کارآفرینی و نوآوری غنا اعلام کرد که غنا سالانه دو میلیارد دلار برای واردات مواد غذایی هزینه میکند، وضعیتی که اگر انرژی جوانان به سمت کشاورزی هدایت شود، میتوان از آن جلوگیری کرد. به همین دلیل دولت برنامه «You Start» را برای تشویق جوانان به ایجاد شغل از جمله سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ایجاد کرده است. وی افزود: این برنامه به طور رسمی در جولای 2022، راه اندازی خواهد شد و انتظار میرود از تمام ایدههای نوآورانه تجاری پایدار برای کمک به ایجاد کسب و کار جوانان حمایت کند. ضمن آنکه پیش بینی شود 800 هزار شغل برای جوانان نیز بطور مستقیم ایجاد کند.
آغاز ارتقای سرمایه انسانی و مهارتها در سراسر کشور
به گزارش روزنامه غنا وب، افوری آتا وزیر دارایی غنا از آغاز یک برنامه سراسری توسط دولت با هدف حفظ و ارتقای سرمایه انسانی و مهارتهای کارگرانی که شغل خود را از دست دادهاند یا به دلیل شیوع کووید -19 با کم کاری مواجه شدهاند، خبر داد. این پروژه تحت نظارت طرح ملی بیمه کاری است و در دو مرحله اجرا خواهد شد. مرحله اول کارگران بخشهایی را پوشش میدهد که شغل آنها تحت تأثیر بیماری کووید-19 قرار گرفته است که شامل بخشهای آموزش خصوصی و گردشگری و توریسم میشود. مرحله دوم برنامه آموزش و بازآموزی سایر بخشهای اقتصاد با تاکید بر آموزش فنی و حرفهای را پوشش خواهد داد.
گسترش روابط گردشگری و فرهنگی دو کشور غنا و مالت
دکتر ابراهیم محمد اول وزیر گردشگری، فرهنگ و هنر غنا که در مجمع سرمایه گذاری گردشگری مدیترانهای شرکت کرده بود با رئیس جمهور کشور مالت دیدار و گفتگو کرد. هر دو کشور تعهد خود را به تعمیق روابط در زمینههای گردشگری، فرهنگی و همچنین تجارت و سرمایه گذاری ابراز کردند و برای این منظور، دو کشور عنوان کردند کمیتههای ویژهای برای تعیین روشهای دستیابی به اهداف خود ایجاد خواهند کرد. رئیس جمهور مالت عنوان کرد که بیش از 40 درصد از تولید ناخالص داخلی مالت را گردشگری تشکیل میدهد و اینکه دو کشور میتوانند دانش و تجربیات خود را در زمینه توسعه گردشگری به عنوان پنجرهای برای تجارت و سرمایه گذاری به اشتراک بگذارند. در ضمن اینکه مالت میتواند دروازه غنا برای جذب گردشگران و سرمایه گذاری از بیش از 23 کشور مدیترانهای مانند ترکیه، لیبی، الجزایر، مصر، کرواسی، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و یونان باشد.