سرانه تولید ناخالص داخلی بلغارستان در سال 2021
بر اساس داده های موسسه ملی آمار ( NSI )، بلغارستان در اتحادیه اروپا کمترین سرانه تولید ناخالص داخلی (GDP) را دارد. دادههای این موسسه قدرت خرید و تولید ناخالص داخلی تمامی 27 کشور عضو اتحادیه اروپا را نشان می دهد.
رهبران سال 2021 ، لوکزامبورگ و ایرلند هستند. آنها بالاترین سطح تولید ناخالص داخلی سرانه را در اتحادیه اروپا دارند، به ترتیب 177 و 121 درصد بالاتر از میانگین اتحادیه اروپا. در قطب دیگر بلغارستان است. این کشور با 45 درصد کمتر از میانگین اتحادیه اروپا، پایین ترین تولید ناخالص داخلی سرانه را دارد.
توزیع سرانه تولید ناخالص داخلی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا به طور قابل توجهی متفاوت است. لوکزامبورگ بالاترین تولید ناخالص داخلی سرانه را در میان 27 کشور اتحادیه اروپا که در این مقایسه گنجانده شده است، با 177 درصد بالاتر از میانگین اتحادیه اروپا دارد. این تا حدودی با این واقعیت توضیح داده میشود که تعداد زیادی از کارگران خارجی در کل نیروی کار این کشور گنجانده میشوند و به افزایش تولید ناخالص داخلی آن کمک میکنند، در حالی که بخشی از جمعیت محلی محسوب نمیشوند که در محاسبه تولید ناخالص داخلی به ازای هر کشور استفاده میشود.
سرانه ایرلند از نظر این شاخص در میان کشورهای اتحادیه اروپا با 121 درصد بالاتر از میانگین اتحادیه اروپا در رتبه دوم قرار دارد و پس از آن دانمارک، هلند، سوئد، بلژیک و اتریش هر کدام با تولید ناخالص داخلی سرانه بیش از 20 درصد بالاتر از میانگین اتحادیه اروپا قرار دارند. سطح بالای تولید ناخالص داخلی سرانه ایرلند را میتوان تا حدی با حضور شرکت های چندملیتی بزرگ با مالکیت معنوی توضیح داد.
کشورهای دیگر با ارقام بالاتر از میانگین اتحادیه اروپا آلمان، فرانسه و فنلاند هستند. . مالت، ایتالیا و جمهوری چک کمتر از 10 درصد کمتر از این میانگین هستند. پس از آنها اسلوونی، قبرس، لیتوانی، استونی و اسپانیا با بین 10 تا 20 درصد کمتر از میانگین قرار دارند. تولید ناخالص داخلی سرانه لهستان، مجارستان، پرتغال، رومانی و لتونی 30 درصد کمتر از میانگین اتحادیه اروپا است، در حالی که کرواسی، اسلواکی و یونان بیش از 40 درصد کمتر از میانگین اتحادیه اروپا هستند. بلغارستان تولید ناخالص داخلی سرانه 45 درصد کمتر از میانگین اتحادیه اروپا را گزارش می دهد.
دادههای مورد تجزیه و تحلیل از طریق روشهای مختلفی مانند بررسی قیمت به صورت سالانه، مصرف واقعی فردی، مصرف جمعی و تشکیل سرمایه ثابت ناخالص جمعآوری شد.
هدف اصلی PPP ها تبدیل مجموع حساب های ملی به عنوان تولید ناخالص داخلی کشورهای مختلف به کل حجم قابل مقایسه است. اعمال نرخ های اسمی ارز در این فرآیند، تولید ناخالص داخلی کشورهای گران قیمت را در مقایسه با کشورهای ارزان قیمت بیش از حد برآورد میکند. استفاده از PPP ها تضمین میکند که تولید ناخالص داخلی همه کشورها در یک سطح قیمتی ارزش گذاری میشود و بنابراین فقط تفاوت اندازه واقعی اقتصاد را منعکس میکند.
منبع:
https://news.bg/economics/nsi-balgariya-s-nay-nisak-bvp-na-glava-ot-naselenieto-v-es-za-2021-g.html