معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۲/۱۲- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۱۰

تصمیم سازمان بهداشت جهانی برای تبدیل اندونزی به محل تولید واکسن کووید-19 درجنوب شرق آسیا

بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی( WHO ) اندونزی به مرکز تولید واکسن مبتنی بر mRNA برای آسیای جنوب شرقی تبدیل می‌شود. سازمان بهداشت جهانی اندونزی را به عنوان یکی از ذینفعان انتقال فناوری واکسن مبتنی بر mRNA انتخاب کرده است که نشان دهنده اعتماد این سازمان به این کشور برای تبدیل شدن به قطب تولید واکسن کووید-19 در این منطقه است.

سازمان بهداشت جهانی روز اعلام نمود که به پنج کشور با درآمد کم و متوسط فناوری تولید واکسن‌های mRNA، مشابه واکسن‌هایی که در حال حاضر توسط شرکت‌های بزرگ دارویی چندملیتی فایزر و مدرنا تولید می‌شود، را ارائه می‌کند. آقای تدروس آدهانوم، دبیر کل WHO گفت که هدف از این اقدام کاهش شکاف در مکان‌های تولید متمرکز در کشورهای پردرآمد است. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی به غیراز اندونزی، این فناوری در اختیار کشورهای بنگلادش، پاکستان، صربستان و ویتنام نیز گذاشته خواهد شد تا تولید و عرضه واکسن را برای کشورهای کم درآمد و متوسط افزایش دهد.

در این خصوص اریک توهیر، وزیر شرکت‌های دولتی اندونزی اظهارداشت:" تصمیم سازمان جهانی بهداشت ناشی از رایرنی‌های مستمر وزارت خانه‌های بهداشت و وزارت امور خارجه اندونزی با سازمان مذکور بوده است ." وی اضافه کرد:" همکاری خوب بین وزرای بهداشت ، امورخارجه و وزارت شرکت‌های دولتی باعث شده است که WHO به اندونزی برای ساخت واکسن‌های mRNA اعتماد کند. " مقام اندونزیایی در ادامه افزود: " شرکت دارویی تحت کنترل دولت Bio Farma واکسن‌های mRNA را تولید خواهد کرد. این شرکت مدت هاست که به عنوان بزرگترین تولید کننده واکسن در آسیای جنوب شرقی با ظرفیت 3.2 میلیارد واکسن شامل 14 نوع واکسن صادر شده به 150 کشور شناخته شده است. "

مقام اندونزیایی در ادامه گفت:" اعتماد سازمان بهداشت جهانی به اندونزی آغاز همکاری می‌باشد و  این نیز بخشی ازبرنامه تحول عظیمی است که ما در هلدینگ دارویی تحت کنترل دولت  یعنی BIO FARMA انجام می دهیم. هدف تحول هلدینگ دارویی در واقع  ارائه محصولات و خدمات بهداشتی با کیفیت بالا، یکپارچه، مقرون به صرفه و مشتری مدار می‌باشد ." وی افزود که اندونزی همچنین بخش بهداشت همه گیر را به عنوان یکی از محورهای اصلی ریاست گروه 20 ( G20 ) که در سال 2022 ریاست آن را بر عهده دارد ، در دستور کار خود قرار داده است . وزیر شرکت های دولتی در این خصوص ارزیابی کرد که موضوع توزیع واکسن و انتقال فناوری باید در اولویت غلبه بر مشکلات بخش سلامت باشد. وی خاطر نشان کرد: زمانی که از سلامت صحبت می‌کنیم، فقط در مورد فعالیت های بهداشتی صحبت نمی‌کنیم، بلکه در مورد اقتصاد، آموزش، امور اجتماعی و غیره نیز صحبت می‌کنیم.

لازم به ذکر است اندونزی به دنبال تولید واکسن داخلی کرونا درماه آگوست سالجاری میلادی(شهریور1401) می‌باشد که درحال حاضر در مرحله اول کارآزمایی بالینی قرار دارد. تحلیل گران اندونزی معتقدند تولید واکسن داخلی کرونا پیشرفت مهمی‌برای این کشور به حساب می آید، تحقیقات زیادی بر روی واکسن جدید که نام آن از روی رنگ پرچم شهروندان اندونزی الهام گرفته شده است انجام شده و این واکسن توسط پایگاه سورابایا دانشگاه ایرلانگا و شرکت داروسازی داخلی بیوتیس اندونزی در حال تولید است. مرحله اول کارآزمایی بالینی برای ایمن بودن واکسن بر روی۹۰ داوطلب از۹ فوریه آغاز شده است و مرحله دوم درماه مارس با ۴۰۵ داوطلب و سومین مرحله نیز در ماه آوریل با شرکت بیش از۵ هزار داوطلب انجام خواهد شد. مراحل بعدی کارآزمایی این واکسن که از نوع واکسن‌های غیرفعال می‌باشد در صورتی انجام خواهد شد که واکنش ایمنی بدن در برابر ویروس را برانگیزد. سرپرست تیم تحقیقات این واکسن در دانشگاه ایرلانگا در مصاحبه ای گفت: واکسن ذکر شده در برابر سویه‌های جهش یافته ویروس کرونا موثر است. در تحقیقات ابتدایی در مرحله آزمایش حیوانی این واکسن در برابر سویه دلتا بیش از ۸۵ درصد موثر بوده است.

همچنین قابل ذکر است که اندونزی عضو آژانس کواکس(نهاد نظارت کننده بر توزیع واکسن کووید-19)می‌باشد. در این خصوص وزیرامورخارجه اندونزی خانم رتنو مرسودی بارها از توزیع ناعادلانه این واکسن در جهان از سوی تولید کنندگان آن خصوصا در قاره آفریقا که کمترین میزان دریافت و واکسیناسیون را در مقایسه با سایر مناطق جهان دارد، انتقاد نموده و تمام تلاش خود را بر توزیع عادلانه واکسن برای کشورهای فقیر بکار گرفته است. خانم مرسودی که کشورش در سالجاری میلادی ریاست گروه 20 را بر عهده دارد اخیرا در مصاحبه ای اظهار داشت:"با توجه به اینکه جهان هنوز درگیر کووید-19 است، انتظار میرود که بهبود سریع‌تری در سال 2022 اتفاق بیفتد. مضمون پیام ما این است که ناگزیر هستیم برای بهبودی، با هم کار کنیم. هیچ کشوری بدون همکاری سایرین نمی­تواند به تنهایی بهبود یابد ."

آقای جوکووی رئیس جمهور اندونزی در شروع ریاست کشورش بر گروه 20 از مهمترین اهداف اندونزی را در مدت یکسال در درجه اول بر مراقبت های بهداشتی فراگیر برشمرد. وی همچنین در سخنرانی خود در نشست مجمع اقتصاد جهانی در داووس سوئیس (یک ماه قبل) پیشنهاد ایجاد آژانس بهداشت جهانی جدید را در راستای بهداشت فراگیر و در جهت مقابله با همه گیرهایی همچون کووید -19 اعلام کرد. این پیشنهاد از سوی اعضای گروه مورد حمایت قرار گرفت.

با شیوع ویروس کرونا دیپلماسی اندونزی تمرکز خود را از فعالیت های دیپلماتیک حتی در شورای امنیت ( بعنوان عضو غیر دائم در سال 2020) بیشتر به حمایت از مبارزه جهانی با همه گیری ویروس و خصوصا در سطح ملی و بویژه در جهت تامین واکسن تغییر دهد. رایزنی‌ها برای مبارزه با ویروس از طریق جذب کالاهای بهداشتی و درمانی، تجهیزات پزشکی و نیازهای ضروری کادر درمانی، مشارکت در ساخت واکسن و در نهایت خرید واکسن از خارج شروع شد. برای دستیابی به  واکسن کرونا مذاکرات فشرده ای را با کشورهای چین، آمریکا، کره جنوبی، انگلیس، ترکیه  انجام شد و با امضاء قراردادهایی با شرکت هایی از چین و آمریکا و برخی دیگر از کشور نسبت به خرید واکسن مذکور اقدام گردید. دستگاه دیپلماسی اندونزی درمسیر فعالیت خود بیشترین توجه خود را برسلامت و بهداشت داخلی از طریق فعالیت دیپلماتیک خارجی متمرکز نمود بطوریکه خانم مرسودی در ژانویه سال 2021 در این خصوص گفت که دستگاه سیاست خارجی کشور در مسیر " تقویت همکاری در ایجاد صنعت بهداشت ملی " ، " تقویت همکاری برای تحقیق و توسعه " و " انتقال فناوری و منابع انسانی در بخش بهداشت " پیش خواهد رفت.

بر اساس آخرین آمارها، اندونزی تا تاریخ  28 فوریه 2022(9 اسفند1400) بیش از 500 میلیون دوز واکسن از انواع محتلف از کشورهای تولید کننده وارد نموده است. از جمعیت 272 میلیون نفری اندونزی تاکنون 5,457,775 نفر به ویروس کرونا مبتلا شدند و تعداد 147,586 نفر نیز فوت شدند. تعداد 190,969,599 نفر یک دوز ، 144,458,756 دو دوز و 10,187,505 نفر دوز سوم واکسن را دریافت نمودند. طبق برنامه باید 181میلیون 500 هزار نفر واکسینه شوند تا به واکسیناسیون جمعی برسد. تاکنون نیز 69% جامعه هدف دو دوز واکسن را دریافت نمودند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما