معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۲/۱۱- ۰۸:۰۱ - مشاهده: ۲۱۷

موضوع گاز ، همکاری آمریکا و اتحادیه اروپا بر سر تحریم های روسیه را پیچیده می‌کند

کوریره دلاسرا با چاپ مقاله ای ضن اشاره به سقوط سهام در اروپا پس از حمله روسیه به اوکراین و افزایش شدید قیمت نفت و گاز نوشت موضوع گاز ، همکاری آمریکا و اتحادیه اروپا بر سر تحریم های احتمالی علیه روسیه را پیچیده می‌کند.بخش هایی از مقاله به شرح زیر ارائه می گردد.

زمینه ژئوپلیتیکی: 

بازارهای سهام اروپا در انتظار بازگشت به وضعیت ثبات بود اما شکست خورد. شاخص‌ها با این باور که تحریم‌های آمریکا ملایم‌تر از حد انتظار است، کمی‌بهبود یافت، اما پس از آن اخبار حمله، وال استریت را به قلمرو منفی بازگرداند. در میلان، رشد سهام گروه خودروسازی Stellantis پس از رفع انتظارات بالا (+ 4.4٪) کمی نزولی شد،  سهام گروه Campari پس از تنزل برخی از اهداف سال 2022، 9.8- درصد افت داشت. در بخش سهام شرکتهای دارویی DiaSorin (+ 3.4٪)، Amplifon (+ 2.2٪) و Inwit (+ 1.8٪) افزایش یافت. با این حال، در طرف دیگر ، بسیاری از بانک ها در قلمرو منفی قرار گرفتند، از جمله Banco Bpm (-3.9٪ و Bper  (-2.9٪)

تحریم های نه چندان تهاجمی‌که دولت بایدن علیه روسیه اعلام کرده است، بازار نفت را مهار کرده است. یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد تحریم هایی که امروز اعمال شده و همچنین تحریم هایی که در آینده نزدیک اعمال خواهد شد جریان نفت و گاز را هدف قرار نمی دهد و نخواهد داد. البته عامل ورود ایران با بازار انرژی دنیا نیز وجود دارد که قیمت نفت را در صورت توافق بین تهران و قدرت های جهانی،کاهش می دهد.

اتحادیه اروپا معلق بین آمریکا و روسیه

موضوع گاز ، رویارویی آمریکا و اتحادیه اروپا بر سر تحریم های احتمالی علیه روسیه را پیچیده می‌کند. در واقع، همانطور که فدریکو فوبینی محقق انرژی اعلام کرد، پس از بحران اوکراین در سال 2014، اروپا به طور فزاینده ای به گاز روسیه وابسته شده است. ایالات متحده نیز اگرچه به نوبه خود که قصد دارد پوتین را با ضربه سخت به صادرات گاز روسیه مجازات کند اما در عین حال در تلاش است تا اتحادیه اروپا را نیز مطمئن سازد. به گفته یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا، واکنش آمریکا به مسکو پس از حوادث دونباس و تشدید تهاجم بیشتر در خاک اوکراین بر بازارهای انرژی جهانی تأثیری نخواهد گذاشت. همانطور که رویترز گزارش داد مداخله بایدن در تحریم اقتصادی برای کرملین بسیار سنگین خواهد بود و با واکنش اروپا همراه است. این مقام مسئول گفت: تحریم‌هایی که امروز اعمال می‌شود و همچنین تحریم‌هایی که ممکن است در آینده نزدیک اعمال شوند، هدفمند نیستند و تاثیری بر جریان نفت و گاز ندارند.

اتحادیه اروپا برسر یک دوراهی

اما اتحادیه اروپا در تحریم‌ها دلایل بسیار خوبی دارد، نه لزوماً مشترک با امریکا، بلکه قابل درک: آلمان و ایتالیا به ویژه ترس اقدام تلافی‌جویانه روسیه را در عرضه گاز طبیعی دارند. وابستگی اروپا به متان روسیه حتی از سال 2014 که مسکو آشکارا خود را به عنوان یک تامین کننده غیرقابل اعتماد پس از اولین بحران اوکراین نشان داد، افزایش یافته است. طبق آمار یورواستات در سال 2014، اتحادیه اروپا 30 درصد از گاز طبیعی مورد نیاز خود را از روسیه وارد کرد، در حالی که این سهم در سال های اخیر به 35 درصد افزایش یافته است. در سال 2018، 40 درصد از واردات گاز طبیعی اتحادیه اروپا از کشورهایی غیر از روسیه بود، اما میزان آن به 43.9 درصد در سال 2020 و حتی به 46.8 درصد در نیمه اول سال 2021 افزایش یافت.

https://www.corriere.it/economia/finanza/22_febbraio_23/gas-petrolio-ai-massimi-7-anni-guerra-ucraina-soffia-prezzi-418643a8-9488-11ec-8815-5a4a3253d55e.shtml

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما