معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۰/۰۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۱۴

اخبار اقتصادی پاکستان - اسلام آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته اول دی ماه 1400 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

رایزنی مقامات ازبکستان و پاکستان در زمینه خط راه آهن ترانزیت

وزیر حمل و نقل ازبکستان با اعظم خان سواتی وزیر راه آهن پاکستان دیدار کرد.وزیر راه آهن پاکستان در این دیدار به دستور عمران خان نخست وزیر مبنی بر انجام تمامی اقدامات لازم برای تضمین اجرای پروژه راه آهن ترانزیتی ازبکستان، افغانستان و پاکستان، اشاره کرد. براساس اعلامیه وزارت راه آهن پاکستان از این دیدار، دو طرف علاوه بر گفتگو در مورد اجرایی سازی توافقنامه سه جانبه در مورد ساخت خط راه آهن ترانزیتی افغانستان بین مزار شریف، کابل، جلال آباد، طورخم و پیشاور، از همکاری چین در تامین مالی استقبال و قدردانی کردند. دوطرف همچنین در مورد کمک های فنی فدراسیون روسیه از جمله تصاویر ماهواره ای و بررسی‌های توپوگرافی و در زمینه نشست های اخیر در تاشکند، توافق کردند. (نوای وقت)

اختصاص بودجه به پاکستان توسط بانک توسعه اسلامی

بانک توسعه اسلامی 252.5 میلیون دلار بودجه برای دو پروژه حیاتی در پاکستان(پروژه سد مهمند و نیروگاه آبی در خیبر پختونخوا) تصویب کرد. هدف این پروژه‌ها حمایت از دستور کار سبز کشور در بخش انرژی و همچنین تلاش های مداوم برای مقابله با اثرات نامطلوب همه گیری کروناست. (نیشن، نیوز، داون، بیزینس رکوردر)

تعیین هدف صادرات توسط دولت برای 5 سال آینده

دولت چارچوب پنج ساله سیاست استراتژیک تجاری 2020-2025 را منتشر کرد و هدف صادرات کشور را تا سال 2025، پنجاه و هفت میلیارد دلار تعیین کرد. دولت تحت این سیاست پیش بینی کرده است که صادرات کشور را به 31.203 میلیارد دلار در طول سال مالی جاری، 37.883 میلیارد دلار تا سال 2022-23، 45.816 میلیارد دلار در سال 2023-24 و 57.028 میلیارد دلار تا سال 2024-25 برساند. (نیشن)

افزایش کسری حساب جاری پاکستان

داده‌های بانک مرکزی پاکستان نشان داد که کسری حساب جاری پاکستان در ماه‌های ژوئیه و نوامبر سال جاری به شدت نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. بانک مرکزی کسری حساب جاری را 7.1 میلیارد دلار یا 5.3 درصد تولید ناخالص داخلی در پنج ماهه سال مالی جاری در مقابل 1.9 میلیارد دلار مازاد در سال گذشته گزارش داد. عامل اصلی بدتر شدن تراز پرداخت‌های کشور، افزایش کسری تجاری است که ناشی از افزایش 64 درصدی صورت حساب واردات به 29.9 میلیارد دلار در ژوئیه تا نوامبر سال مالی 2022 بود. افزایش صادرات و حواله‌ها نیز کمکی به کاهش شکاف حساب جاری نکرد. صادرات با 29 درصد افزایش به 12.33 میلیارد دلار رسید. شهروندان پاکستانی شاغل در خارج از کشور در ماه‌های ژوئیه تا نوامبر سال مالی 2022، 12.9 میلیارد دلار به کشور فرستادند که 10 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است. بسیاری از تحلیلگران انتظار داشتند که اقدامات سیاستی اخیر بانک مرکزی از جمله افزایش نرخ بهره واردات را کاهش دهد و از کسری حساب جاری حمایت کند. اما تسریع در بهبود اقتصادی و قیمت های بین المللی کالاها تحت تاثیر تراز تجاری منفی قرار گرفت. در ماه نوامبر کسری حساب جاری به 1.9 میلیارد دلار رسید. این با پیش بینی 2 تا 2.5 میلیارد دلاری تحلیلگران مطابقت داشت. این کسری نسبت به ماه قبل 8.4 درصد افزایش یافته است. پاکستان در نوامبر 2020 مازاد 563 میلیون دلاری داشت. (نیوز، اکسپرس تریبیون، بیزینس رکوردر)

افزایش بدهی دوره ای گاز

کمیته دائمی انرژی مجلس ملی فاش کرد بدهی دوره ای بخش گاز به ۱۲۰۰ میلیارد روپیه رسیده است. بنابر این کاهش بار گاز در ژانویه بیشتر خواهد بود‌ زیرا کشور با کمبود بیست درصدی گاز مواجه است. مقامات شرکت های گاز شهری گفتند: کشور با بحران شدید گاز مواجه است و ذخایر گاز آن به سرعت در حال کاهش است. (دنیا)

افزایش صادرات فناوری اطلاعات پاکستان

وزارت فناوری اطلاعات روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد صادرات مرتبط با فناوری اطلاعات درپنج ماهه نخست سال مالی جاری شاهد رشد 37.57 درصدی بوده است. صورتحساب صادرات فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله خدمات مخابراتی، کامپیوتری و اطلاعاتی برای دوره ژوئیه تا نوامبر سال مالی جاری به 1.051 میلیارد دلار با نرخ رشد 37.57 درصد در مقایسه با 764 میلیون دلار در ژوئیه تا نوامبر سال مالی گذشته افزایش یافته است. (نیشن، دیلی تایمز، بیزینس رکوردر)

افزایش صادرات مواد غذایی از پاکستان

اداره آمار پاکستان گزارش داد صادرات مواد غذایی از این کشور در پنج ماهه نخست سال مالی جاری 26.68 درصد نسبت به صادرات دوره مشابه سال گذشته افزایش یافته است. بر اساس این داده‌ها صادرات گروه مواد غذایی طی ماه‌های ژوئیه تا نوامبر سال جاری در مقابل صادرات 1537.317 میلیون دلاری در ماه‌های مشابه سال گذشته به 1947.414 میلیون دلار رسید. (نیشن، دیلی تایمز)

ایالات متحده و چین مقاصد صادراتی اصلی پاکستان

ایالات متحده در طول پنج ماه اول (ژوئیه-نوامبر) سال مالی جاری مهمترین مقصد صادرات پاکستان باقی ماند. بر اساس داده‌های منتشر شده توسط بانک مرکزی پاکستان چین، انگلیس، آلمان و امارات متحده عربی به ترتیب مقاصد بعدی صادرات پاکستان هستند. صادرات به آمریکا در دوره ژوئیه تا نوامبر به 2.68 میلیارد دلار افزایش یافت که در مقایسه با صادرات 1.85 میلیارد دلاری در مدت مشابه سال مالی گذشته 45 درصد افزایش را نشان داد. به همین ترتیب صاردات پاکستان به چین شاهد رشد 65 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بود. پس از آن مجموع صادرات به انگلستان در مدت مذکور با 22 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به 943.8 میلیون دلار از صادرات 773.8 میلیون دلاری ثبت شده در مدت مشابه سال قبل رسید. (دیلی تایمز)

تمدید مدت زمان بازپرداخت بدهی توسط صندوق بین المللی پول

هیات اجرایی صندوق بین‌المللی پول تمدید 115 میلیون دلار بازپرداخت بدهی به 25 کشور کم‌درآمد واجد شرایط را از 11 ژانویه تا 13 آوریل سال آینده تصویب کرد تا به آنها کمک کند تا از تاثیرات منفی همه‌گیری کرونا خلاص شوند. (دیلی تایمز)

افزایش واردات تلفن همراه

علی‌رغم تلاش‌های دولت برای تبلیغ تلفن‌های همراه تولید داخلی در پاکستان و کاهش واردات آن‌ها، محموله‌های داخلی گوشی‌ها در نوامبر 2021 جهش قابل توجهی را ثبت کردند. بر اساس گزارش اداره آمار پاکستان؛ پاکستان در نوامبر 2021 تلفن همراه به ارزش 212 میلیون دلار وارد کرد که نشان دهنده افزایش 28 درصدی نسبت به سال قبل و 41.6 درصدی بر اساس ماه به ماه است. (اکسپرس تریبیون)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما