اخبار اقتصادی عمان
اهم اخبار اقتصادی عمان در هفته اول آذر ماه 1400 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
امضای موافقتنامههای همکاری میان عمان و قطر
در جریان سفر دو روزه سلطان عمان به قطر و دیدار با امیر این کشور، موافقتنامههای همکاری در زمینههای اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات بر درآمد و سرمایه، کار و توسعه منابع انسانی، سرمایه گذاری، گردشگری و هتلداری، حمل و نقل دریایی و همکاریهای بندری امضا شد.
آگهی طرح توسعه بندر السویق
گروه جهانی خدمات لجستیک اسیاد عمان، پروژه توسعه بندر سویق واقع در استان باطنه شمالی عمان را به مناقصه گذاشت. هدف از این طرح که ثبت نام در آن تا ششم دسامبر ۲۰۲۱ (۱۵ آذر ۱۴۰۰) تمدید شده است، فعال سازی هر چه بیشتر خطوط دریایی برای جا به جایی انواع کالا، دام و ماشین آلات با ظرفیت سالانه ۱۰ میلیون تن اعلام شده است.
بررسی پیش نویس بودجه عمومی عمان برای سال ۲۰۲۲
کمیسیون اقتصادی مجلس شورای عمان در جلسه غیرعلنی خود پیش نویس بودجه عمومی عمان برای سال مالی ۲۰۲۲ را با حضور وزیر دارایی این کشور مورد بحث و بررسی قرار داد. در این جلسه برآورد درآمدها و مخارج عمومی، نحوه تامین کسری بودجه، متنوع سازی اقتصادی و جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی و خصوصی سازی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
گزارش گروه بازرگانی آکسفورد درباره وضعیت اقتصاد عمان
گروه بازرگانی آکسفورد در گزارشی که با همکاری اتاق تجارت و صنعت عمان تهیه و منتشر گردید با اشاره به تلاش های عمان در زمینه خصوصی سازی و تاکید بر تنوع بخشی اقتصادی و نیز چالش های فراروی این کشور به علت کاهش جهانی قیمت نفت، خاطر نشان ساخت که معدن، گردشگری و خدمات لجستیک سه محور اصلی جهت تحقق اهداف مندرج در سند چشم انداز ۲۰۴۰ عمان است. در بخشی از این گزارش آمده است که عمان در چارچوب یک برنامه اجرایی به دنبال انجام خصوصی سازی به میزان یک میلیارد و هشتصد ملیون ریال عمانی (حدود چهار میلیارد و هفتصد میلیون دلار) از کل درآمدهای کشور است. از سوی دیگر، مدیر عامل گروه آکسفورد با استناد به گزارش صندوق بین المللی پول اظهار داشت، اقتصاد عمان در سال ۲۰۲۰ به علت شیوع پاندمیکرونا 4.6 درصد رشد منفی داشته است و پیش بینی میشود در سال جاری 5.2 درصد رشد مثبت را تجربه نماید.
سومین نشست ارزیابی سیاست تجاری عمان توسط سازمان تجارت جهانی
سازمان تجارت جهانی در ژنو سومین نشست خود را با حضور هیات عمانی به ریاست معاون امور تجاری وزارت تجارت و صنعت و توسعه سرمایه گذاری عمان برای ارزیابی سیاست تجاری عمان برگزار کرد. هیات عمانی در این نشست به سوالات اعضای سازمان تجارت جهانی و ابهامات آن پاسخ داد. سازمان تجارت جهانی در این نشست همچنین از نقش مثبت عمان در شفاف سازی و روان بودن فعالیت های تجاری و احترام این کشور به قوانین و توافقنامههای تجارت گروهی و چندجانبه با کشورهای جهان تقدیر نمود. شایان ذکر است که نخستین ارزیابی این سازمان از سیاست تجاری عمان در سال ۲۰۰۸ و دومین بار در سال ۲۰۱۴ انجام شده بود.
۲۲ میلیون تن تولید سیمان شرکت سیمان عمان طی ۱۰ سال
ظرفیت تولید شرکت سیمان عمان طی ده سال گذشته به ۲۲ میلیون تن محصول سیمان رسید. مدیر عامل شرکت سیمان عمان ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: شرکت سیمان عمان با ایجاد خط تولید جدید خود به دنبال افزایش ظرفیت تولید سیمان از ۸۷۰۰ تن در روز به ۱۵۰۰۰ تن است. وی با اشاره به این که این شرکت از زمان تاسیس تا کنون زیانی ندیده است، سود شرکت را در ده سال اخیر بالغ بر ۱۳۰ میلیون ریال عمانی (حدود ۳۴۰ میلیون دلار) اعلام کرد.
حدود ۲۰ میلیارد دلار سپرده خارجی نزد بانک مرکزی عمان
بنا به گزارش مرکز ملی آمار عمان، تا پایان ماه سپتامبر سال جاری، سپرده خارجی نزد بانک مرکزی عمان به ۷ میلیارد و ۹۴ میلیون ریال عمانی (حدود ۲۰ میلیارد دلار) رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، 8.5% رشد داشته است. در همین گزارش میزان نقدینگی در بازه زمانی مذکور ۱۹ میلیارد و ۹۷۶ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال عمانی (حدود ۵۲ میلیارد دلار) ذکر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 5.3 درصد رشد داشته است.
هفت میلیارد دلار درآمدهای غیر نفتی عمان طی سال ۲۰۲۰
مرکز آمار کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به مناسبت پنجاه و یکمین سالگرد روز ملی عمان گزارشی را از دستاوردهای اقتصادی، اجتماعی و توسعه ای عمان ارائه کرد. در بخشی از این گزارش درآمدهای غیر نفتی طی سال ۲۰۲۰ هفت میلیارد دلار ذکر شده که در مقایسه با سال ۲۰۱۹ چهار و نیم درصد رشد داشته است. در بخش دیگر این گزارش با اشاره به رشد چشمگیر بازار سرمایه عمان در سال ۲۰۲۰ علیرغم انتشار پاندمیکرونا، ارزش بازار پول و سرمایه عمان 6.52 میلیارد دلار اعلام شده که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۹ افزایش 9.7 درصدی را نشان می دهد.