معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۸/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۶۱۱

اخبار اقتصادی اروگوئه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اروگوئه در هفته اول آبان ماه 1400 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

رشد 53.7 درصدی صادرات گوشت اروگوئه در سال 2021

به گزارش موسسه ملی گوشت اروگوئه (ایناک)، ورود ارز به اروگوئه بدنبال صادرات گسترده انواع مختلف گوشت به بازارهای خارجی از ابتدای ژانویه تا 16 اکتبر سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش 53.7 درصدی را به ثبت رسانده است. رشد ارز آوری ناشی از صادرات گوشت در مقایسه با مدت مشابه سال 2019 به میزان 21.5 درصد محاسبه شده است. از لحاظ ارزشی صادرات گوشت اروگوئه از ابتدای سال جاری تاکنون به 2166 میلیون دلار بالغ شده است. این درحالی است که در سال 2020 این رقم 1409 میلیون دلار بوده است. از لحاظ حجمی نیز از ابتدای ژانویه سال جاری تاکنون 528 هزار تن گوشت به بازارهای خارجی صادر شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به میزان 36.3 درصد افزایش یافته است. بر اساس این گزارش، متوسط بهای گوشت صادراتی اروگوئه (اعم از گاوی، گوسفندی و غیره) از 3635 دلار در هر تن در سال 2020 به 4099 دلار در سال 2021 بالغ شده که افزایشی به میزان 12.7 درصد را به ثبت رسانده است. نگاهی به بازارهای مقصد اروگوئه در این مدت نشان می دهد که چین با سهم 57 درصدی (1227 میلیون دلار) مقصد اول تمام انواع گوشت صادراتی اروگوئه بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال 2020 به میزان 92.7 درصد افزایش یافته است. اتحادیه اروپا با سهم 13 درصدی (279 میلیون دلار) دومین مقصد؛ نفتا یا کشورهای عضو توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی (North American Free Trade Agreement -NAFTA) با 13 درصد (276.3 میلیون دلار) سومین مقصد صادراتی؛ مرکوسور با 5 درصد (99.4 میلیون دلار) چهارمین؛ و رژیم صهیونیستی با 4 درصد (77.9 میلیون دلار) پنجمین مقصد صادراتی گوشت اروگوئه بوده اند.

 راهبرد مشترک کشورهای مرکوسور در آستانه بازگشایی مرزها

تاباره ویئرا وزیر گردشگری اروگوئه که به تازگی از برزیل، محل برگزاری بیست و پنجمین نشست وزیران گردشگری مرکوسور، بازگشته است گفت: تلاش برای دستیابی به راهبردی مشترک همچنین تعیین معیارهای لازم در ارتباط با پروتکل های بهداشتی برای ورود و خروج گردشگران خارجی فیمابین کشورهای مرکوسور در آستانه بازگشایی مرزها از جمله موضوعات مطروحه در نشست مذکور بوده است. وزیران گردشگری مرکوسور همچنین موافقت کردند در راستای معرفی برنامه موسوم به "از آمریکای جنوبی دیدن نمائید" که قرار است در ماه نوامبر سال جاری در اکسپوی دبی ارائه گردد، تدابیر لازم را اتخاذ نمایند.

گزارش بانک جهانی در خصوص هیدروژن سبز و نقش کلیدی کشورهای آمریکای لاتین در تولید آن

بانک جهانی در آخرین گزارش شش ماهه منطقه‌ای خود تاکید می نماید، تولید و صادرات هیدروژن سبز می‌تواند باعث بهبود اقتصاد منطقه آمریکای لاتین و کارائیب شود که به دلیل شیوع بیماری همه گیر کرونا به شدت تحت تاثیر قرار گرفته‌اند. هیدروژن سبز جایگزینی برای سوخت‌های فسیلی است که به بهبود تغییرات آب و هوایی کمک می‌کند، زیرا مصرف آن باعث انتشار آلاینده‌ها نگردیده و تولید آن توسط منابع تجدید پذیرصورت میگیرد. کشورهای آمریکای لاتین از جمله آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، مکزیک، ترینیداد و توباگو، کاستاریکا، کلمبیا، پاراگوئه و اروگوئه به دلیل برخورداری از منابع طبیعی برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، پتانسیل زیادی برای مشارکت موفقیت آمیز در بازار جهانی هیدروژن سبز دارند. این پتانسیل می‌تواند فرصت بزرگی را برای آمریکای لاتین ایجاد کند تا به یک منطقه پیشرو در تولید هیدروژن سبز، تبدیل شده و کمبود انرژی‌های سایر مناطق، من جمله آسیا و اروپا را تامین نماید.

فرصت تجاری بزرگ برای اروگوئه در صادرات برق به برزیل

وضعیت بحرانی خشکسالی که در حال حاضر برزیل با  آن مواجه است، فرصت مناسبی را برای افزایش صادرات برق از اروگوئه به این کشور محیا کرده است. با توجه به داده‌های ارائه شده توسط منابع اروگوئه ای، صادرات موفق برق به برزیل موجب شده است نه تنها تمام هزینه‌های صورت گرفته برای تولید، تحت پوشش قرار گیرند بلکه برای اداره برق اروگوئه درآمدزایی نیز داشته باشد. به عبارت دیگر، با توجه به افزایش صادرات انرژی الکتریکی اروگوئه، سودی که وارد این کشور شده است،  برای پرداخت کل هزینه تولید انرژی بازار داخلی و صادراتی کافی بوده و حتی توانسته آورده ای را نیز برای صندوق اداره برق اروگوئه داشته باشد. همچنین در گزارش ها اشاره شده است که دلیل اصلی پائین آمدن هزینه‌های تولید انرژی در اروگوئه نسبت به سال های گذشته، افزایش تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر می‌باشد. طبق گزار آژانس اروگوئه 21، از اول ژانویه تا پایان سپتامبر سال جاری میزان صادرات انرژی از اروگوئه 1.351 درصد افزایش یافته و به مبلغ 316 میلیون دلار رسیده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما