معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۷/۳۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۱۴

اخبار اقتصادی اروگوئه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اروگوئه در هفته چهارم مهر ماه 1400 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

افزایش شمار افراد زیر خط فقر

بر اساس تازه ترین گزارش منتشره از سوی "دیده بان حقوق کودکان و نوجوانان" زیرمجموعه کمیته حقوق کودک (به تاریخ 12 ماه می سال جاری)، در سال 2020 بر تعداد افراد زیر خط فقر افزوده شده است، بطوریکه در سال گذشته، 35,345 خردسال در اروگوئه زندگی را در منازلی سپری کرده اند که خانواده‌هایشان زیر خط فقر به حساب می آیند.

آنکاپ صورت وضعیت مالی ماه جاری خود را با کسری 93 میلیون دلاری خواهد بست

والتر سوسا از اعضای هیأت مدیره شرکت ملی نفت اروگوئه-آنکاپ (به نمایندگی از جبهه گسترده) با اشاره به "شرایط بغرنج" موجود در این شرکت، یادآور شد هنگامی‌که دولت لوئیس لاکاژه پو سرکار آمد، آنکاپ 193 میلیون دلار در صندوق خود آورده داشت اما این موجودی به تدریج کاهش یافت و تا پایان ماه می، با کسری بودجه 93 میلیون دلاری مواجه خواهد شد. وی از جمله دلایل این کسری را افزایش نرخ برابری ارز دلار و پزو، اهتمام دولت برای دریافت مالیات از جمله معاف ننمودن آنکاپ از پرداخت "مالیات ویژه داخلی" موسوم به IMESI طی یک سال گذشته دانست.

نگرانی وزیر کشاورزی اروگوئه از تصمیم آرژانتین برای لغو یک ماهه صادرات گوشت

کارلوس مارییا اوریارته وزیر کشاورزی، دامداری و شیلات اروگوئه از تصمیم دولت آرژانتین برای مسدود نمودن صادرات گوشت گاوی آرژانتین به مدت 30 روز، ابراز نگرانی کرد. اوریارته گفت، خروج بازیگری بسیار مهم {آرژانتین که چهارمین صادرکننده جهانی گوشت است} از بازار بین المللی که فروش سالانه آن به حدود سه میلیارد دلار بالغ می‌شود، بر نیازمندی‌های بازار، بالاخص از سوی چین شدت می‌بخشد و می‌تواند باعث افزایش بهای جهانی این محصول شود، همانند آنچه که در سال 2019 بوقوع پیوست و واکنش هایی را در بازار برجای گذاشت. در آن زمان پس از صعود بهای گوشت، چین از واردات گوشت خود کاست و هرآنچه که در آن زمان، پیرامون آن، به توافق رسیده بود را مجددا مورد بازبینی و مذاکره مجدد قرار داد. اوریئارته در عین حال از مقایسه شرایط کنونی با آنچه که در دوران نستور کرشنر رئیس جمهور اسبق آرژانتین در سال 2006 به وقوع پیوسته بود، امتناع ورزید، چرا اقدام دولت کرشنر در آن زمان، چند سال به طول انجامید اما تدبیر کنونی دولت پرونیست فرناندز رئیس جمهور کنونی آرژانتین تنها به مدت 30 روز است. آلبرتو فرناندز به دلیل آنچه که افزایش فزاینده بهای داخلی گوشت در کشور و کاهش تقاضای داخلی خواند، تصمیم به قطع فروش خارجی گوشت گاوی به مدت یکماه گرفت.

نرخ فعالیت در تجارت وخدمات در سه ماهه ابتدای 2021 بر روی منفی 11.3 قرار گرفت

به گزارش اتاق بازرگانی و خدمات اروگوئه، براساس تازه ترین نظرسنجی مرکزی آماری اکیپوس کنسولتورس، فعالیت در بخش تجارت و خدمات در سه ماهه ابتدای سال جاری 11.3- درصد به ثبت رسید که البته در مقایسه با سه ماهه قبل (یا سه ماهه چهارم سال 2020) که بر روی 15.8- قرار گرفته بود، بطور مختصر بهبود یافته است. آژانس های مسافرتی، هتل ها، پوشاک، رستوران‌ها و سوپرمارکت ها از جمله مشاغلی بودند که بیش از سایرین در بخش تجارت و خدمات کاهش فعالیت داشتند. نظرسنجی مذکور از 496 شرکت با مجموع 14,631 کارمند و کارگر انجام گرفت. صاحبان شرکت ها در عین حال نسبت به بهبود وضعیت کسب و کار خود در سال آینده بسیار امیدوارند.

رشد 65 درصدی صادرات اقلام صنعتی در ماه آوریل سال جاری

اتاق صنایع اروگوئه گزارش داد، صادرات اقلام صنعتی در ماه آوریل 2021 به 421 میلیون دلار بالغ شد که در مقایسه با ماه آوریل سال گذشته رشد 65 درصدی را به ثبت رساند. دلیل اصلی این افزایش ناشی از کاهش صادرات در آوریل 2020 بدلیل بیماری همه گیر بوده است. البته مقایسه رقم مذکور با آوریل سال 2019، از افزایش مختصر 6.2 درصدی حکایت دارد. شایان ذکر است، صادرات اقلام صنعتی از ژانویه تا آوریل سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال 2020، رشد 27.7 درصدی و در مقایسه با مدت مشابه سال 2019، رشد 7.1 درصدی را به ثبت رسانده است.

مهمترین تحولات مرتبط با بیماری کرونا

- وزارت بهداشت عمومی اروگوئه و بیشتر متخصصین و مشاورین اتفاق نظر دارند که شرایط بهداشتی حاکم در کشور تحت کنترل قرار گرفته است. با این وجود دولت اروگوئه اعلام کرد که تدابیر و فوریت های بهداشتی همچنان در کشور به قوت خود باقی خواهند ماند. در همین چارچوب، اگرچه در جریان نشست رئیس جمهور لوئیس لاکاژه پو با دانیل سالیناس وزیر بهداشت گمان می‌شد که شرایط اضطراری ناشی از بیماری همه گیر در کشور ملغی گردد، اما در نهایت اعلام شد که این تدابیر پابرجا خواهند ماند و نظارت ها و پیگیری‌ها برای بررسی اوضاع به صورت هفتگی انجام خواهند گرفت. شایان ذکر است، سالیناس متعاقبا در اظهاراتی اطمینان خاطر داد که کرونا در اروگوئه در حال حاضر دیگر یک بیماری همه گیر نیست بلکه به یک بیماری اندمیک (به این معنی که این بیماری همچنان غالب است، اما شدت آن کمتر و مدیریت آن آسان‌تر گردیده) تبدیل شده است.

- در آستانه بازگشایی مرزهای اروگوئه به روی گردشگران خارجی از ابتدای نوامبر سال جاری، جلسه ای فیمابین وزیران کشور، دفاع، گردشگری و بهداشت با حضور آلوارو دلگادو دبیر ریاست جمهوری اروگوئه برگزار و شرایط لازم برای ورود اتباع خارجی به کشور تعیین گردید. بر اساس این گزارش، ارائه گواهی دریافت واکسن کرونا، نتیجه منفی تست پی.سی.آر (حداکثر 72 ساعت قبل از ورود)، انجام دوباره تست عدم ابتلاء به کرونا یک هفته بعد از ورود به کشور (و در غیر این صورت قرنطینه دو هفته ای) و تکمیل یک اظهاریه حقوقی بصورت آنلاین از جمله شرایط لازم برای ورود گردشگران خارجی خواهد بود.

- به گزارش وزارت بهداشت اروگوئه، در میان مبتلایان جدید به ویروس کرونا در کشور، تعداد بیشتری از خردسالان زیر دوازده سال مشاهده می‌شود، بطوریکه درصد خردسالان مبتلاء به این ویروس -از میان کل مبتلایان روزانه در کشور- بطور متوسط از 1.5 درصد در سه هفته گذشته به 13.3 درصد در دو هفته گذشته و سپس به 19.7 درصد در هفته گذشته بالغ شده است. فابیئانا کارباخال مدیر خدمات پزشکی اداره ملی آموزش همگانی اروگوئه (آنئپ) از احتمال افزایش تعداد موارد ابتلاء به کرونا در میان افراد رده سنی یاد شده خبر داد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما