معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۵/۱۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۷۷

بودجه سالانه بنگلادش

مطلب ذیل خلاصه مقاله ای تحت عنوان«چالش های اجرای بودجه سالانه بنگلادش» است که در روزنامه دیلی سان به چاپ رسیده است.

لایحه بودجه سال جاری بنگلادش(22-2021 میلادی) در تاریخ 3 ژوئن(13 خرداد) توسط آقای مصطفی کمال، وزیر دارایی بنگلادش به پارلمان تقدیم گردید. جمع کل این بودجه، در پنجاهمین سالگرد تاریخ بودجه نویسی در بنگلادش، 6,036,810 هزار میلیارد تاکا (بیش از 58 میلیارد یورو) می‌باشد.

در مقایسه با اولین سال مالی بنگلادش در 73 -1972 که بودجه 7.860 میلیارد تاکایی توسط تاج الدین احمد ارائه گردید، بی شک اختلاف بسیار زیادی بین رقم کل بودجه مشاهده می‌شود که این امر نشانگر پیشرفت اقتصادی قابل ملاحظه ای است که بنگلادش طی 50 سال گذشته بدست آورده است. با این حال، این موفقیت اغلب با حقیقتی به نام عدم اجرای به موقع پروژه‌ها، تحت الشعاع قرار گرفته است.

چالش های بنگلادش در تحقق بودجه

اولین چالش اساسی قابل شناسایی، میزان درآمد دولت از محل مالیات است. درآمدهای مالیاتی سال مالی فعلی نیز به احتمال زیاد مانند سال گذشته، تحت تأثیر شرایط کووید-19 با کاهش مواجه خواهد بود. 

چالش دوم وام گیرنده‌هایی هستند که قرض خود شامل سود و اصل وام یا اوراق بهادار را بازپرداخت نمی نمایند. بر اساس آخرین گزارش«چشم انداز اقتصاد جهانی» بانک جهانی، بنگلادش در صدر فهرست شاخص های عدم پرداخت وام در بین کشورهای جنوب آسیا قرار دارد که سهم بالایی به میزان 11.4 درصد در سال 2019 را دارا بوده است. این در حالی است که کارشناسان و تحلیلگران نظام بانکی یکی پس از دیگری راه حل هایی را در این زمینه تجویز می نمایند. تشکیل «کمیسیون بانکی» و«شرکت مدیریت دارایی» تازه ترین ابتکاراتی هستندکه برای جلوگیری از این پدیده ارائه گردیده اند. 

چالش سوم و جنبه ای که مانع دستیابی به حداکثر موفقیت در تحقق بودجه سالانه  می‌شود، تأخیر در تکمیل پروژه‌های بزرگ است. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما