معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۵/۰۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۷۳۶

برنامه و اهداف مالزی برای توسعه شبکه (5G)

مالزی در حال آماده سازی برای راه اندازی پیشرفته ترین شبکه‌های موجود ارتباطی در جهان یعنی فناوری نسل پنجم ارتباطات سیار سلولی 5G است.

از راه اندازی اولین زیرساخت مخابراتی مالزی در 1874، سالهای زیادی گذشته است. به واقع اولین زیر ساخت مخابراتی در این کشور یک خط تلگراف بین محل اقامت دو کارمند ارشد انگلیسی در پراک اتفاق افتاد. حال اما مالزی در حال آماده سازی برای راه اندازی پیشرفته ترین شبکه‌های موجود ارتباطی در جهان یعنی فناوری 5G یا شبکه نسل پنجم ارتباطات سیار سلولی است.5G  یک سیستم دیجیتال جدید برای انتقال اطلاعات با سرعت فوق‌العاده است. این فناوری ۱۰ تا ۲۰ برابر سریع‌تر از فناوری4G کار می‌کند. یکی از مهم‌ترین تفاو‌ت‌های این دو شبکه در این است که ازدحام و شلوغی در شبکه 5G بی‌معنا است به این ترتیب کاربران در ساعات اوج ترافیک برای دسترسی به اطلاعات دچار مشکل نمی‌شوند.

از سوی دیگر 5G  فناوری اینترنت اشیا (Internet of Things) را نیز محقق می‌کند؛ به این ترتیب انسان‌ها و اشیاء پیرامون‌شان به شکل وسیعی به یکدیگر متصل می‌شوند. انتظار می‌رود با ظهور جدیدترین نسل از شبکه‌های ارتباطی، صنایع مبتنی بر داده، شهرهای هوشمند و مدیریت زیرساخت‌ها با انقلاب بزرگی روبه‌رو شوند؛ زیرا این نوع از شبکه‌های مخابراتی می‌توانند تعداد بیشتری از ابزارهای ارتباطی را در یک ناحیه با امنیت و قابلیت اطمینان بیشتر و وقفه و اختلال بسیار کمتر به یکدیگر متصل کرده و مورد بهره‌برداری قرار دهند. ظهور تکنولوژی 5G همچنین نه تنها سرعت سریع باند پهن را برای مصرف کنندگان نوید می دهد، بلکه شاید مهم تر از آن، توانایی تسریع در اتوماسیون و امکان یکپارچه سازی دیجیتال بیشتر برای مشاغل، افزایش کارآیی و اتصال بیشتر فرآیندها باشد.

دولت مالزی نیز که از مدت ها پیش بدنبال دست یابی به این فناوری بود؛ پس از کش و قوس هایی که در انتخاب شرکت مورد نظر به عنوان مجری این طرح پیش آمد در نهایت تصمیم گرفت شرکت ملی دیجیتال مالزی را (Digital Nasional Bhd) (DNB) را برای ساخت و مدیریت این شبکه ایجاد نماید. مرحله بعدی اعلام برگزاری مناقصه برای انتخاب مجری طرح بود. که در نهایت 8 شرکت در مناقصه برگزار شده حضور داشتند که عبارت بودند از: اریکسون، هوآوی، ZTE، سیسکو، NEC، نوکیا، سامسونگ و FiberHome. رقابت اصلی در نهایت بین اریکسون و هوآوی بود و در نهایت اریکسون موفق به پشت سر گذاشتن این رقیب قدر چینی شد.  طبق اعلام شرکت ملی دیجیتال مالزی؛ شرکت اریکسون (ثبت شده در مالزی با عنوان Ericsson Sdn Bhd) این مناقصه را برای طراحی و ساخت شبکه 5G ملی با هزینه ای در حدود 11 میلیارد رینگیت (2.6 میلیارد دلار) برنده شد. دولت مالزی هزینه ای برای انجام این طرح بر عهده نخواهد داشت و شرکت اریکسون متعهد شده است که تأمین منابع مالی، تحویل و مدیریت کل شبکه 5G را راسا بر عهده بگیرد. دامنه کار و وظایف اریکسون به این صورت خواهد بود که علاوه بر طراحی و توسعه شبکه ملی 5G  از ابتدا تا انتها، شبکه دسترسی رادیویی و شبکه ارتباطی(RAN)، سیستم های پشتیبانی عملیاتی و تجاری (OSS / BSS) و خدمات مدیریت را انجام خواهد داد.

طبق گزارش های منتشر شده، بنا است شبکه 5G و اکوسیستم مربوط به آن تا پایان سال 2021 در کوالالامپور، پوتراجایا و سایبرجایا راه اندازی گردد. سپس تا سال 2022 استقرار 5G در پنج شهر و بخش عمده در ایالت های سلانگور، پینانگ، جوهور، صباح و ساراواک و پس از آن در سراسر کشور آغاز خواهد شد تا از سال 2023 به بعد سایر شهرها و همچنین مناطق روستایی تحت پوشش قرار گیرد.

شبکه نسل پنجم ارتباطات سیار سلولی چگونه می‌تواند خدمات عمومی و صنایع را در مالزی تغییر دهد:

  • شهرهای هوشمند

ایجاد و افزایش تعداد شهرهای هوشمند جزو برنامه‌های دولت مالزی است و با بهره بردن از فناوری جدید مدیریت و ارائه خدمات شهری موثرتر و کارآمدتر نیز خواهد بود. از این رو شرکت مخابرات مالزی Telekom Malaysia Berhad )TM)، برای مدیریت ترافیک، پارکینگ ها و همچنین ایمنی عمومی‌با شهرداری Subang Jaya قرارداد همکاری امضا کرده است. به واقع از دید مدیران شهری مالزی برای تحقق شهر هوشمند، نیاز به این فناوری پیشرفته احساس می‌شود.

  • کشاورزی هوشمند

یکی از جدیدترین کارویژه‌های فناوری 5G، کشاورزی هوشمند است که در آن جعبه‌های سبزیجات در یک ظرف باریک و طولانی قرار دارد. در هر جعبه حداقل 4 حس‌گر نگهداری می‌شود که دما، رطوبت، سطح مواد مغذی و غلظت دی اکسید کربن برای سبزیجات را کنترل می‌کند. به اعتقاد کارشناسان کشاورزی در مالزی با روش های مدرن تنها 5 درصد از محصولات آسیب خواهد دید و فناوری 5G  نیز به بهره وری بیشتر کمک خواهد رساند.

  • سیستم مدیریت هوشمند آب

یکی از معضلات مالزی مدیریت سیستم فرسوده آب رسانی و نیز مدیریت منابع آبی است. از این رو مدیران شهری امیدوارند با راه اندازی این فناوری جدید بتوانند در بهبود مدیریت این سیستم فرسوده تغییراتی را ایجاد نمایند. حدود نیمی از آب مالزی از طریق نشت لوله از دست می رود. سنسورهای هوشمند نصب شده در امتداد محل اتصال لوله‌ها می‌توانند فشار آب را کنترل کرده و نشتی لوله را به راحتی تعیین کنند. همچنین با استفاده از ظرفیت های این فناوری مدیران مربوطه می‌توانند الگوی مصرف آب را به دقت رصد کرده و تقاضا را برای چند ماه آینده پیش بینی کنند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما