معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۲/۲۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۲۵

اخبار اقتصادی کشور اروگوئه (هفته سوم اردیبهشت 1400)

اهم اخبار اقتصادی روزنامه‌ها و رسانه‌های اروگوئه در هفته سوم اردیبهشت ماه 1400 به شرح ذیل ارائه می‌شود:

اروگوئه در میان سه کشوری قرار دارد که مدنظر سرمایه گذاران آمریکایی است

مائوریسیو کلاور کارونه رئیس بانک آمریکایی توسعه (BID) در مصاحبه ای با روزنامه کاستاریکایی لانسیون گفت، اروگوئه به همراه کاستاریکا و کلمبیا سه مقصد مهم در آمریکای لاتین برای سرمایه گذاران آمریکایی به حساب می آید. وی توضیح داد، هنگامی‌که یک شرکت آمریکایی تصمیم به جابجایی فعالیت ها و عملیات های خود از آسیا به آمریکای لاتین می‌گیرد، سه کشور اولی که در فهرستش قرار دارند کاستاریکا، اروگوئه و کلمبیا هستند. وی افزود، ما مشاهده کرده ایم که دو سوم از شرکت های آمریکایی در چین و سایر کشورهای آسیایی در حال بررسی انتقال کل و یا بخشی از خطوط تأمین خود به نزدیکی آمریکا هستند. وی یادآور شد بیماری  همه گیر کرونا (و چگونگی اقدام کشورها برای مقابله با آن) نیز به موضوعات مورد گفت و گو در ارتباط با امنیت، بهداشت و اطمینان خاطر برای سرمایه گذاران مبدل شده است.

نرخ تورم 6.7 درصدی در چارچوب اهداف پیش بینی شده دولت قرار گرفت

نرخ تورم یا نرخ بهای مصرف (IPC) در اروگوئه در ماه آوریل 2021 نیم درصد محاسبه شد. این نرخ همچنین در چهار ماهه ابتدای سال بر روی 3.59 درصد قرار گرفت و طی دوازده ماه منتهی به آوریل سال جاری 6.76 درصد به ثبت رسید که در مقایسه با یک سال قبل (هنگامی‌که بر روی 10.86 درصد قرار داشت)، کاهش قابل ملاحظه ای داشته است، بطوریکه برای نخستین بار در چارچوب پیش بینی دولت اروگوئه مبنی بر تورم بین 3 تا 7 درصد قرار گرفت. شایان ذکر است، آخرین باری که نرخ تورم در اروگوئه زیر هفت درصد محاسبه شده بود، به سه سال پیش باز می‌گردد. سال 2018 زمانی که نرخ مذکور طی دوازده ماهه منتهی به آوریل همان سال بر روی 6.49 درصد به ثبت رسیده بود.

کاهش مصرف گوشت در اروگوئه در سال 2020

به گزارش موسسه ملی گوشت اروگوئه (ایناک)، مصرف گوشت در این کشور سال گذشته، برای هر نفر 85.6 کیلوگرم در سال محاسبه شد که در مقایسه با سال 2019 کاهشی به میزان 1.3 کیلوگرم به ثبت رساند. مصرف گوشت گاوی برای هر فرد 45.7 کیلوگرم بود که 2.2 کیلوگرم در مقایسه با سال 2019 کاهش نشان داد. گوشت خوک نیز به میزان 1.4 کیلوگرم (برای هر فرد در سال) کاهش داشت. این درحالی است که گوشت سفید اعم از مرغ و طیور رشدی به میزان 2.3 کیلوگرم را به ثبت رساند. شایان ذکر است، گوشت گوسفندی مشتری زیادی در کشور ندارد، بطوریکه مصرف سالانه آن برای هر فرد دو و نیم کیلوگرم است.

کمیته ثبات مالی اروگوئه:  نظام مالی کشور در وضعیت ثبات قرار دارد

"کمیته ثبات مالی اروگوئه" نظام مالی کشور در وضعیت با ثبات قرار دارد. اعضای این کمیته در جلسه ای بر انجام پیگیری‌های دائم درباره شرایط اقتصادی و مالی موجود در کشور تاکید کردند. در این جلسه همچنین اعلام شد، تداوم و تعمیق بحران ناشی از  شیوع ویروس کرونا هم در سطح کشوری و هم جهانی از جمله اصلی ترین مسائل مرتبط با "ریسک کشوری" به حساب می آید. اعضای کمیته خاطرنشان کردند، اگرچه اروگوئه روند واکسیناسیون را بصورت منظم انجام داده و نزدیک به 30 درصد مردم حداقل دوز نخست واکسن را دریافت کرده اند، اما همچنان ابهامات درباره تداوم بیماری همه گیر وجود دارد. شایان ذکر است، کمیته مذکور 23 ژوئن سال 2011 تشکیل شد و شرکت حفاظت از سپرده‌های بانکی (COPAB)، وزارت اقتصاد و دارایی، بانک مرکزی و نهاد بزرگ ارائه خدمات مالی و حسابرسی (SSF) از جمله اعضای آن هستند.

کمک 10 میلیون دلاری سازمان ملل متحد به اروگوئه در سال 2020

نمایندگان نهادهای مختلف سازمان ملل متحد در اروگوئه در حضور مسئولان دولت این کشور همچنین پرسنل "آژانس اروگوئه ای همکاری بین المللی" گزارش عملکرد مرتبط با سال 2020 را ارائه نمودند. بر اساس این گزارش، تراکنش مالی آژانس مذکور به علاوه سایر آژانس ها از جمله PNUD (برنامه توسعه سازمان ملل متحد)، Acnur (کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد)، OIM (سازمان بین المللی مهاجرت)، Unicef (صندوق کودکان سازمان ملل متحد)، OPS (سازمان پن امریکن بهداشت زیر نظر سازمان جهانی بهداشت)، ONU Mujeres (زنان سازمان ملل Unwomen) در اروگوئه طی سال گذشته در ارتباط با حمایت از اقدامات دولت ملی برای مقابله با بحران کرونا حدود 10 میلیون دلار بوده است. شایان ذکر است 54 درصد این وجه صرف مراقبت های اجتماعی و خدمات اولیه از جمله ارسال کمک های مستقیم به افراد آسیب پذیر شده است.

موافقت سران کشورهای ایبروامریکن با پیشنهاد شیلی، کاستاریکا و اروگوئه برای توسعه

سران کشورها و دولت های ایبروآمریکن با صدور بیانیه ای پیشنهاد مطروحه از سوی مسئولین اروگوئه، شیلی و کاستاریکا درخصوص ارتقاء و تحکیم توسعه در دوره گذار کنونی (ناشی از بحران  کرونا ویروس) به منظور حصول پیشرفت مشترک طبق تعهدات چند جانبه گرایانه با ضرورت بازبینی در نظام دسته بندی (کلاسیفیکیشن) و روند طبقه بندی و پیشرفت کشورها را مورد موافقت قرار دادند. در این بیانیه همچنین بر ضرورت رفع رویکرد محدود کننده در موضوع توسعه تاکید شد، چرا که تاکنون توسعه صرفاً بر مبنای رشد اقتصادی به عنوان معیاری برای ورود به همکاری‌های بین المللی مدنظر قرار می‌گرفته است. کشورهای ایبروامریکن همچنین جایگزینی این الگوی قدیمی را با رویکردی چندبعدی که پاسخگوی معیارهای تعیین کننده ی توسعه پایدار باشد، خواستار شدند، معیارهایی که نیازهای واقعی کشورهای درحال توسعه را مدنظر قرار دهند.

مرکز خدمات مالی S&P ریسک سرمایه گذاری اروگوئه را BBB ارزش یابی کرد

آژانس آمریکایی خدمات مالی و ارزش یابی ریسک Standard & Poor's در تازه ترین گزارش خود، به ریسک سرمایه گذاری اروگوئه امتیاز BBB داد. شایان ذکر است، این امتیاز در میان امتیازهای تعریف شده برای ریسک سرمایه گذار در ردیف یکی مانده به آخر (BBB) قرار دارد. آژانس مذکور در عین حال در گزارش خود چشم انداز اقتصادی و دیون مالی اروگوئه را "باثبات" توصیف کرد.

انرژی‌های جایگزین: اروگوئه همچنان جایگاه نخست را در آمریکای لاتین حفظ کرده است

تازه ترین گزارش همایش اقتصادی جهانی و آژانس مشاوره ای مهندسی Accenture در اروگوئه گزارش داد، در عرصه تبدیل انرژی‌های فسیلی به انرژی‌های جایگزین، اروگوئه امسال نیز جایگاه نخست را در میان کشورهای آمریکای لاتین بدست آورد و در عرصه جهانی در مقایسه با سال 2020، دو جایگاه سقوط کرد و در ردیف سیزدهم قرار گرفت. در عرصه جهانی کشورهای سوئد، نروژ، دانمارک، سوئیس، اتریش و فنلاند در ردیف اول تا ششم جدول قرار دارند. در گزارش مذکور  خاطرنشان شده است که برغم آنکه 92  کشور در جهان در راستای پیشبرد اجرای پروژه‌های انرژی‌های پاک پیشرفت هایی حاصل کرده اند، اما تنها 13 کشور بصورت دائم روند بهبودی داشته اند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما